ASUS P7P55D-E Premium

poruka: 17
|
čitano: 3.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ASUS P7P55D-E Premium

Jako mi se sviđa ova plća i namjeravam je kupiti jer je za truncicu bolja od onu u bug-u "1156 ploce na testu" kojoj je bila dodjeljena titula "Nas izbor" samo me muci kada je jedna grafa radi u x16 a kada su dve u x8 zanima me dali posoji ploca s 1156 socketom koja moze imat dve grafa A DA RADE U X16 kako bi postigao sto bolje performanse

Hardverski duh.Ovo sam smislio dok sam kretao na spavanje...Why people must drink water and be water cooled because they brains are overclocked peole are much smarter then ccomputer because they OC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ASUS P7P55D-E Premium

Dajte molim vas za odg

Hardverski duh.Ovo sam smislio dok sam kretao na spavanje...Why people must drink water and be water cooled because they brains are overclocked peole are much smarter then ccomputer because they OC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ASUS P7P55D-E Premium

Ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ASUS P7P55D-E Premium

Meni se ipak čini da postoji ploča koja može držat dvije grafe u x16. Ako se ne varam primjerice Asus Maximus III Extreme ima tu mogučnost. Naveo sam primjer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ASUS P7P55D-E Premium

Ni na jednoj ploči sa P55 čipsetom ti neće radit sa dvije kartice na 16x/16x (barem tako mislim), nego eventualno 8x/8x. Na toj ASUS-ici će sa dvije kartice radit 8x/8x

Ovdje ti je sve lijepo objašnjeno: http://www.hardware-revolution.com/p55-motherboards-crossfire-sli-performance-problem/

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 17:16 (Rupy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: ASUS P7P55D-E Premium

Unaprijed isprike ako sam krivo vidio, ali stvarno ne vidim nigdje navedenu asusicu na ovom linku koji si naveo (možda sam slabijeg vida), a za ove navedene znam. Međutim, evo ti jedna slika sa službene stranice (gdje je i za navedene kartice u tvom linku navedeno sve isto) sa zaokruženim (bitnim) detaljima (malo neuredno al jbg). Kažem opet, možda sam u krivu, ali ipak mislim da ova ploča ima mogučnost da dvije kartice upari u x16. Dok je sa tri i više to nemoguće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 18:29 (zabranjeniples).
16 godina

Nisi slabijeg vida jer MBO koju je autor teme naveo nema na toj listi, ali u spec. od te ploče stoji da će sa dvije grafe radit u 8x/8x, a nikako u 16x/16x.

A što se tiče ploče koju si ti naveo u pravu si, ona zaista podržava rad dvije grafe u 16x/16x.... hebiga, zato sam napisao da ni jedna P55 ploča ne podržava rad dvije grafe u 16x/16x jer sam tako mislio (krivo sam mislio).

15 godina
Rupy kaže...

Nisi slabijeg vida jer MBO koju je autor teme naveo nema na toj listi, ali u spec. od te ploče stoji da će sa dvije grafe radit u 8x/8x, a nikako u 16x/16x.

Za njegovu znam. Ali kao što si i vidio ja sam cijelo vrijeme govorio za onu što sam ja naveoNamigiva.

16 godina

Ma sve O.K. ...  ocito je doslo do greske u koracima. Moj prvi odgovor se zapravo odnosio na autorov upit, a ne na tvoj u kojoj spominjes Maximus-icu. Bitno da smo se mi razumjeli. Zivio  Namigiva

Iako sam negdje na netu (vise ne znam gdje), procitao da performanse sa dvije grafe u 16x/16x naspram dvije u 8x/8x ostvaruje zanemarivu prednost... koliko se sjecam jako mali postotak. Dok je naravno sa tri grafe u 16x/16x/8x sasvim druga prica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 19:35 (Rupy).
16 godina
neaktivan
Rupy kaže...

Ma sve O.K. ...  ocito je doslo do greske u koracima. Moj prvi odgovor se zapravo odnosio na autorov upit, a ne na tvoj u kojoj spominjes Maximus-icu. Bitno da smo se mi razumjeli. Zivio  Namigiva

Iako sam negdje na netu (vise ne znam gdje), procitao da performanse sa dvije grafe u 16x/16x naspram dvije u 8x/8x ostvaruje zanemarivu prednost... koliko se sjecam jako mali postotak. Dok je naravno sa tri grafe u 16x/16x/8x sasvim druga prica.

Ni M3F nema 2x16 support, nego samo drugi slot ima 16x propusnost, znači da ti main grafa bude u drugom slotu i da ima originalnu propusnost. (Druge u tom slučaju nema)

15 godina
franky kaže...

Ni M3F nema 2x16 support, nego samo drugi slot ima 16x propusnost, znači da ti main grafa bude u drugom slotu i da ima originalnu propusnost. (Druge u tom slučaju nema)

To smo već znali. Međutim, izgleda da Maximus III Extreme ipak ima mogučnost da upari dvije u x16. Ta ploča ima 5 PCIe slotova. Ako staviš jednu, radi naravno u x16. Ako staviš dvije, izgleda da rade u x16 (tako je navedeno na službenoj stranici). Ako staviš 3 kartice, onda rade u x16,x16,x8. A ako staviš 4 ili 5 kartica onda rade u x8.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
franky kaže...

To smo već znali. Međutim, izgleda da Maximus III Extreme ipak ima mogučnost da upari dvije u x16. Ta ploča ima 5 PCIe slotova. Ako staviš jednu, radi naravno u x16. Ako staviš dvije, izgleda da rade u x16 (tako je navedeno na službenoj stranici). Ako staviš 3 kartice, onda rade u x16,x16,x8. A ako staviš 4 ili 5 kartica onda rade u x8.

Aha, pobrkao sam M3E sa M3F. Ok, ovo što si naveo vrijedi, no M3F nije dobavljiv u RH.

15 godina
franky kaže...

Aha, pobrkao sam M3E sa M3F. Ok, ovo što si naveo vrijedi, no M3F nije dobavljiv u RH.

Opet si pobrkaoSmijeh. Maximus III Formula (M3F) je dobavljiva i cijena joj je negdje oko 2000kn.

16 godina
ASUS P7P55D-E Premium

http://www.madshrimps.be/vbulletin/f22/intel-x58-vs-p55-chipset-crossfire-sli-performance-66167/

Ovo će ti biti korisno za usporedbu CF ili SLI performansi na p55 i x58 pločama. Ne moraš se bojati ubosti 2 kartice.

Što se tiće ploče koja ti se sviđa, mislim da si u pravu. Ja imam verziju PRO,  za razliku od Premium nema daljinski za OC i nema "power" i "reset" tipku na ploči, ali ja sam procijenio da to ne vrijedi tih dodatnih 600kn.

Ploča je vrhunska, stabilna za OC, odličan BIOS... Nećeš pogriješiti ma koju da izabereš.

I tried being reasonable, I didn't like it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ASUS P7P55D-E Premium

Evo jos jedan test u kojem su koristili ATi HD 5870 na ASUS P7P55D Deluxe (dual 8x/8x) i ASUS Rampage Gene II (dual 16x/16x)

http://www.anandtech.com/show/2847/1

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
franky kaže...

Opet si pobrkaoSmijeh. Maximus III Formula (M3F) je dobavljiva i cijena joj je negdje oko 2000kn.

Mda, mislio sam na M3E koja nije dobavljiva u RH tako da njezina 2x16 podrška ne vrijedi ni za gram.

16 godina
neaktivan
ASUS P7P55D-E Premium

ako ima 36 stazica onda valjda mozr 2 puta x16

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice