AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.630
|
čitano: 6.614.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Kant kaže...

Evo, i moj 7900X3D spreman za preuzimanje u Mallu...

Kolega javite iskustva, kako ga je držati u ruci, stavljati itd, znaš već, uobičajene stvari .

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Naravno, to se ne radi svake godine!

Jos u utorak pokupim Nvidiu 4090 i onda se uopce ne igram nista, samo se danonocno sprdam s Radeon kmetovima!

AMD Ryzen 7900X; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Moj 7900x3d je dosao jučer, sutra sastavljam konfiguraciju. Zasad cu se krpati s integriranom grafikom, kasnije vjerojatno ide 4090 

Guns dont kill people... lasers do
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Kant kaže...

Naravno, to se ne radi svake godine!

Jos u utorak pokupim Nvidiu 4090 i onda se uopce ne igram nista, samo se danonocno sprdam s Radeon kmetovima!

Pazi da se ne svidiš onome u tvom potpisu pod Moj PC (čije se ime ne spominje).

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.10.2023 15:49 (Trilogija).
17 godina

Čista AM4 klasika, u odnosu na Intel itekako imaš izbora za gejming CPU nadogradnju ili opčenitu CPU nadogradnju.

Na kaj da nadogradi vlasnik i9 9900K, nema tu nikakve nadogradnje mjenjaj socket ili vadi lovu iz novčanika.

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
1 6 hvala 0
15 godina
rambox kaže...

Čista AM4 klasika, u odnosu na Intel itekako imaš izbora za gejming CPU nadogradnju ili opčenitu CPU nadogradnju.

Na kaj da nadogradi vlasnik i9 9900K, nema tu nikakve nadogradnje mjenjaj socket ili vadi lovu iz novčanika.

Vlasnik 9900k nema razloga jos za nadogradnju...kad bude nadogradio promjeniti ce cjelu platformu i opet biti miran 5 godina...

4 godine

Vlasnici tadasnjih i7/i9 barem 5 godina zive bez ikakvog stresa i briga oko icega i onda to sve prodaju za 1/3 pune placene cijene, dok vlasnici Ryzena moraju proci cijelu ergelu procesora, problema i pomnog biranja sto s cim upariti tj ako nije na listi provjerenog riskira zivce, vrijeme i na kraju svoj novac! O tome koliko neki Amd proizvod vrijedi nakon 5g bolje da niti ne spominjemonhf

Moj PC  
3 4 hvala 1
16 godina

Ja sam svoj AMD komp odabrao u roku od pola sata...doslovno sam birao najjeftinije komponete u klasi i sve radi savršeno, bez namještanja brzo, hladno i tiho.

Također mogu za razliku od prethodnog i7 10700F (i9 9900) nadograditi na istu ploču sa 3D modelom kad poželim. Na tom intel socketu kad je gaming u pitanju nadogradnja nije imala više smisla.

Za koliko ga mogu prodati? Pa ploču sam platio 750 kuna...pa kaj za pet godina ne mogu dobiti 1/3 cijene...pa za pet godina prodam ploču 250 kn bez problema, CPU također za 1/3 cijene, 8/16 cpu sa dobrim IPCom koji je koštao šaku kuna, lako ga je za ohladiti i tjera sve živo.

Ali zašto prodavati kad će ryzen 58003D padati na cijeni, pa se lako zamjeni kad bude bagatela i eto opet novog boosta. Taj CPU je i tak neovisan o sistemskom ramu pa mu paše i DDR 4 na duže staze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2023 21:17 (forumaš).
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Krajem ljeta 5800x3d je doživio svoju najnižu cijenu. S obzirom da je on za gaming najbolja opcija na AM4 soccetu bili bi blesavim vratit cijene nazad. Doslovno imaš opciju ne gledati intel sada ili platit punu cijenu 5800x3d jer ga na njuškalu možeš kupit za 10e manje a to opcija nije. Ostaje još opcija prelazak na AM5. S obzirom da AM4 combo danas ide za sitnu lovicu prodajom cijelog comba dobiješ taman za matičnu AM5 socceta. Kako god okreneš kraći si minimalno za 200e e sad do tebe je koji ćeš potez odigrati. Msm tko do sada nije nadogradio na 5800x3d  radije neka ostane na tom što ima. Realno 5600 savlada skoro u full u 4070ti, ako imaš za jaču karticu nije ni upitno da ideš i na novi soccet. Sve ispod navedenog nije efikasno ulaganje.

Evo vidim opet Master Rambox piše nebuloze. 

Bero
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Ma baljezga gluposti..i9 9900K je procesor koji je cak i za gejming u danasnje vrime dobar ,a jos kad uzmes da kada je izaša AMD jos bija na 2000 seriji koja je teski drlog.

Moj PC  
5 0 hvala 0
4 godine

Osobno ne kuzim tu politiku Amd-a gdje na pocetku prodaju cpu od 400+€(5800x) da bi se taj isti cpu za 2g prodavao za 200€, no u meduvremenu ti daju 3d model po jos vecoj cijeni od pocetnog modela.
Po meni je to pljuvanje po starim korisnicima a ne nekakav upgrade path. Ono daj mi odmah cijelu cpu paletu pa cu si ja birati upgrade path za sljedecih 5g.

Jer ispada da moram prvotno kupljeni cpu dati u bescijenje jer mu je cijena pala za upola ako zelim uzeti novi 3d modeli onda se cude kad 16t AMD cpu za 1g ne vrijedi ni 100€ a za moj 5g 16t i9 se otimaju za 200€

Moj PC  
2 0 hvala 0
22 mjeseca
Boris grozni kaže...

Osobno ne kuzim tu politiku Amd-a gdje na pocetku prodaju cpu od 400+€(5800x) da bi se taj isti cpu za 2g prodavao za 200€, no u meduvremenu ti daju 3d model po jos vecoj cijeni od pocetnog modela.
Po meni je to pljuvanje po starim korisnicima a ne nekakav upgrade path. Ono daj mi odmah cijelu cpu paletu pa cu si ja birati upgrade path za sljedecih 5g.

Jer ispada da moram prvotno kupljeni cpu dati u bescijenje jer mu je cijena pala za upola ako zelim uzeti novi 3d modeli onda se cude kad 16t AMD cpu za 1g ne vrijedi ni 100€ a za moj 5g 16t i9 se otimaju za 200€

Bubaš napamet malo jelda? klik

Kad je netko uzimao komponentu a da je računao koliko će vrijedit za 5 godina? Tko to radi, života ti!?

17 godina

Borise nedaj da ti ga otmu, ako ipak uspiju ja ti prodam svoj 10900 za 300e 

Moj PC  
4 0 hvala 0
4 godine
Inochulum kaže...
Boris grozni kaže...

Bubaš napamet malo jelda? klik

Kad je netko uzimao komponentu a da je računao koliko će vrijedit za 5 godina? Tko to radi, života ti!?

Cijena za taj 3700x je kao da ja za 9900k trazim 600€

16 godina

Sobzirom koliko je koštao novi i9  200 eura je ok za polovni, taj cpu je koštao ko svetog petra kajgana 

Moj PC  
0 0 hvala 0
23 mjeseca
neaktivan
sfc_PsychQ kaže...

Vlasnik 9900k nema razloga jos za nadogradnju...kad bude nadogradio promjeniti ce cjelu platformu i opet biti miran 5 godina...

Dobro si rekao, nema razloga za nadogradnju niti ga smije nadogradit (ubije ga žena). Koliko ga je platil, suhim zlatom, mora trajati barem 10+ godina.

HrDsHL
11 godina
neaktivan
sfc_PsychQ kaže...
rambox kaže...

Evo ja nadogradio sa 8700 na 5800X3D i neusporediv je cpu u gamingu, apsolutno mi nece trebat nista jos neko vrijeme. Kontao sam 7800X3D, ali kosta više, maticne skuplje, moram rame nove itd... a razlika je u tome sto neces imat  220fpsa vec 190...

Imao sam Z390 plocu u nadi da cu se jednog dana prebaciti na 9900k ali taj dan nikad nije došao jer su performanse obicnog 8700 i 9900k u igrama - identicne.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina

I još ovaj prastari Intel prodaš za 250 eura i puna šaka brade 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

I još ovaj prastari Intel prodaš za 250 eura i puna šaka brade 

A nemoj ga, kako sam i napisao, 9700k+Z390 sam prodao za 225€.

On moze dobiti za svoje nekih 180€.

Ja sam za te pare kupio sebi rabljeni 5600x + nova MSI B550 Gaming Plus imam za ubuduce za 5800X3D mjesta.

Kovačić
11 godina
neaktivan
Ja sam u nedoumici sve sam skoro komponente uzeo samo još fali CPU i SSD ali kontam da li da čekam sledeću generaciju processora koja bi trebala u martu izaći ili uzeti Ryzen 9 7950x ? Svakako mi nije žurba imam jedan PC DDR4 i laptop na kojem trenutno radim. Da li se isplati čekati ? Inače skok bi bio sa Ryzen 3 3100 na Ryzen 9 7x/8x
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2023 22:08 (soul_eclipse).

0 0 hvala 0
4 godine

U samu srž

Moj PC  
0 0 hvala 0
22 mjeseca

A ono, potrefio ga loš primjerak, a čak mislim da je ploča/bios kod asusa problematična. Ja doslovno nijedan bsod sa 7800x3d i 6000mhz memorijom. EXPO prihvatio instantno, memory training na prvom bootu, a otada sam od trenutka paljenja tipke do windowsa za ispod 20s. Flashao bios, ponovio expo profil i nikakav problem. Fakat sam više sranja ima s intelovim IMCom na 8700k: vratio jedan set rama jer nije htio bootat, a prvi primjerak 8700k mi je došao DOA. Oba tabora imaju problema sa istim šemama, neka serija više neka manje. 

Najbitnije je da se vozimo na najjačem gaming procesoru koji troši ko upaljačić.

23 mjeseca
neaktivan
Boris grozni kaže...

U samu srž

Nikakva to srž nije, frajer je "cringe" da veći ne može bit. Nije mu bio dobar 7950x3d, ok, prešao na Intel gen 14, ni to mu nije valjalo (proc se previše grije iako ga je OC-ao). Suvišno je bilo što više za reći. Jedan ram na 6000 Mhz mu nije radio i napravio je od toga dramu, haha, oprostite gospodine JayZ jeste probali ugasit pa upalit (ili bi bilo koja druga memorija/e bi radila/e normalno i ta koju imaš je fail). Jadan nije mogao probat ili kupit drugu memoriju sve mi ga žao.

Ne pratim ga već duže vremena i drago mi je jer je daleko od svih ostalih "hardware recezenata" na YT i treba od njih još puno učit ili se umiroviti jer za drugo ni nije.

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2023 5:10 (Matan223).
4 godine
Matan223 kaže...
Boris grozni kaže...

U samu srž

Nikakva to srž nije, frajer je "cringe" da veći ne može bit. Nije mu bio dobar 7950x3d, ok, prešao na Intel gen 14, ni to mu nije valjalo (proc se previše grije iako ga je OC-ao). Suvišno je bilo što više za reći. Jedan ram na 6000 Mhz mu nije radio i napravio je od toga dramu, haha, oprostite gospodine JayZ jeste probali ugasit pa upalit (ili bi bilo koja druga memorija/e bi radila/e normalno i ta koju imaš je fail). Jadan nije mogao probat ili kupit drugu memoriju sve mi ga žao.

Ne pratim ga već duže vremena i drago mi je jer je daleko od svih ostalih "hardware recezenata" na YT i treba od njih još puno učit ili se umiroviti jer za drugo ni nije.

mislio sam preći s i5 11500 na neki bolji AMD kad ono za AMD uglavnom čitam ovakve objave..

The AMD 7000X3D CPUs have the same core architecture as the rest of the 7000 series but they have one group of eight "3D" cores with extra cache. The “3D” cores are priced higher but run at 10% lower clocks. For most real-world tasks performance is comparable to the 7000X variant. Cache sensitive scenarios such as low res. canned game benchmarks with an RTX 4090 ($2,000) benefit at the cost of everything else. Be wary of sponsored reviews with cherry picked games that showcase the wins, ignore frame drops and gloss over the losses. Also watch out for AMD’s army of Neanderthal social media accounts on reddit, forums and youtube, they will be singing their own praises as usual. AMD continue to develop “Advanced Marketing” relationships with select youtubers with the obvious aim of compensating for second tier products with first tier marketing. PC gamers considering a 7000X3D CPU need to work on their critical thinking skills: Influencers are paid handsomely to promote overpriced products. Rational gamers have little reason to look further than the $300 13600K which offers comparable real-world gaming and better desktop performance at a fraction of the price. Workstation users (and RTX 4080+ gamers) may find value in higher core CPUs such as the 16-core $400 13700K. Despite offering better performance at lower prices, as long as Intel continues to sample and sponsor marketers that are mostly funded by AMD, they will struggle to win market share. 

合氣道 Ne boj me se dok vičem, svađam se i psujem. Čuvaj me se kada ušutim.
16 godina

Vrlo jednastavno se danas mogu razotkriti sponzorirani brrači trešanja. Kupiš CPU i napraviš vlastite testive i objaviš na jubito...ako razotkriješ prevarante kanal ti može donjeti hrpu novaca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2023 6:47 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Zaporožac kaže...
Matan223 kaže...
Boris grozni kaže...

U samu srž

mislio sam preći s i5 11500 na neki bolji AMD kad ono za AMD uglavnom čitam ovakve objave..

The AMD 7000X3D CPUs have the same core architecture as the rest of the 7000 series but they have one group of eight "3D" cores with extra cache. The “3D” cores are priced higher but run at 10% lower clocks. For most real-world tasks performance is comparable to the 7000X variant. Cache sensitive scenarios such as low res. canned game benchmarks with an RTX 4090 ($2,000) benefit at the cost of everything else. Be wary of sponsored reviews with cherry picked games that showcase the wins, ignore frame drops and gloss over the losses. Also watch out for AMD’s army of Neanderthal social media accounts on reddit, forums and youtube, they will be singing their own praises as usual. AMD continue to develop “Advanced Marketing” relationships with select youtubers with the obvious aim of compensating for second tier products with first tier marketing. PC gamers considering a 7000X3D CPU need to work on their critical thinking skills: Influencers are paid handsomely to promote overpriced products. Rational gamers have little reason to look further than the $300 13600K which offers comparable real-world gaming and better desktop performance at a fraction of the price. Workstation users (and RTX 4080+ gamers) may find value in higher core CPUs such as the 16-core $400 13700K. Despite offering better performance at lower prices, as long as Intel continues to sample and sponsor marketers that are mostly funded by AMD, they will struggle to win market share. 

Taj citat si uzeo s userbenchmark.com gdje je očito folklor pljuvati po AMD-u i slično možeš pročitati za gotovo bilo koji AMD-ov procesor. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Imao sam 2600, sad imam 5600, buraz 5600x i peri deri nikakvih nikad problema. Nedavno sam preko CO-a (-21 all core) smanjio max temp. za jedno 7-8 stupnjeva i to je jedina stvar koju sam "tweakao", a CPU je ionako bio hladan ko špricer više me zanimalo jel može još bolje. :)
"Also watch out for AMD’s army of Neanderthal social media accounts" - ovo mi je fora. Tu su umotvorinu sklepali u vrijeme izlaska Zen 3. 

11 godina
neaktivan

Ima netko sugestija kako izvuci sto vise iz 5800X3D?

Za sada sam napravio BCLK 102, PBO2 na -30, 120, 80, 100, za sada mi je to plafon sto se tice cinebencha 15100 i nesto sitno je score.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
hudibitek kaže...
 Taj citat si uzeo s userbenchmark.com gdje je očito folklor pljuvati po AMD-u i slično možeš pročitati za gotovo bilo koji AMD-ov procesor. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Imao sam 2600, sad imam 5600, buraz 5600x i peri deri nikakvih nikad problema. Nedavno sam preko CO-a (-21 all core) smanjio max temp. za jedno 7-8 stupnjeva i to je jedina stvar koju sam "tweakao", a CPU je ionako bio hladan ko špricer više me zanimalo jel može još bolje. :)

"Also watch out for AMD’s army of Neanderthal social media accounts" - ovo mi je fora. Tu su umotvorinu sklepali u vrijeme izlaska Zen 3. 

Dobro, to sam prepisao, nije problem niti nekakva velika tajna.

Zašto oni ne vole AMD ?

Kao drugo, evo da uzmem INTEL Core i5-13500 ili Ryzen 7 7800X3D ?

Po ovima (ako i oni ne lažu) taj aMD je nešto bolji od tog intela, a duplo je skuplji...

合氣道 Tražim ŽĐevojku,...oooo daleeeekooo bilooo....
12 godina
Zaporožac kaže...
Matan223 kaže...
Boris grozni kaže...

U samu srž

Opa, evo userbenchmark warrior

Btw ovo mi baca na Jacked fore, njegov 5600 je bio najbolji, cak i od X3D procesora, ali nema veze sto X3D procesor opere pod sa njegovim 5600 u gamingu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2023 10:58 (hahhaajaads).
4 godine
hahhaajaads kaže...
Opa, evo userbenchmark warrior

Btw ovo mi baca na Jacked fore, njegov 5600 je bio najbolji, cak i od X3D procesora, ali nema veze sto X3D procesor opere pod sa njegovim 5600 u gamingu...

Ne, ja lijepo pitam jer stvarno mislim zamijeniti i5-11500

Imaš li ti točnije podatke o tome da je taj AMD meni iskoristiviji, jer radim produkciju, snimanje glazbe .

nisam troler na AMD temi, niti sam ikada bio.

Ako jesam, navedi mi jedan moj post gdje bez smisla negiram AMD kao CPU..

Imam sad profi studio pa ne pišem bez veze, a volio bih proći jeftinije, a da je CPU ok za uloženi novac.

合氣道 Tražim ŽĐevojku,...oooo daleeeekooo bilooo....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice