AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.933
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
The_Fichek kaže...
Santana kaže...

Nabavio Ryzen 4650G, po meni odlican procesor u odnosu na cijenu.
Napravio update biosa, stavio procesor i sve radi super. Idem vratit XMP (koji mi je prije radio) i naravno da ne radi niti jedan profil. Zamrzne se prije nego uspije uc u Windows (ista stvar i na linuxu)
Jebeno...

Posebno je dobar tko slaze komp bez graficke, ali u slucaju kupovine na komp s grafom je Ryzen 3600 bolji odabir radi osjetno vise L3 cachea.. Probaj stavit stariji BIOS, nekad je bolje ne imat najnoviji BIOS.

volegradele kaže...
Ryzen 7 3700x ili i5 10600K?!
Gaming,multimedia,futureproof?!
Sto da uzmem?!

Nisu bas ista klasa procesora zbog jezgri.. Taj futureproof ne moze nitko predvidjet, pogledaj malo usporedbe CPU usage-e u novijim igrama. Ako je uglavnom za gaming, overclockani i5 10600K je bolji od 3700X. Ako imas vodeno iz potpisa i kompatibilno je s tim Intelom, mozda bolje da ga iskoristis s istim pa izvuces 5 ili kolko vec Ghz. Mozes si pogledati i Ryzen 5600X za 2000kn s njuskala, to je posteniji konkurent toj overclockanoj i5-ici.

ma morao sam stavit taj bios zbog tog procesora jer imam b450

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
11 godina

Ako je beta bios onda jbg, ali bolje i da radi sve osim XMP memorije, nego da nista ne radi..

10 godina
The_Fichek kaže...

Ako je beta bios onda jbg, ali bolje i da radi sve osim XMP memorije, nego da nista ne radi..

ma nije mi tolko bitno

bitne su mi singlecore performanse i kolicina rama

nego jel znas dal se mozes single core performanse jos boostat malo u biosu ?

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
7 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Novi momenti.

Ipak sam reklamirao procesor, rekli mi u ducanu, da imaju takvih reklamacija, pa da znaju da moze biti problem sa memorijom, pa su mi odmah zamjenili bez problema.

Stavio ga ustroj, nova instalacija windowsa, driveri itd itd.

Memorija je konacno proradila na visim vrijednostima od 2666, nece na XMP, ali hoce 3600

Medutim, stroj se rusi, ako igram i skidam usput neku igru, prkeo Epic, Steam i Blizzard clienta 

Stroj se rusi, ako igram, radi Afterburner i pokrenem Bench da logira u txt file, htio sam vam pokazat kako RX 580 super radi na 4k, ali nemrem jer se srusi sistem

Inace dok afterburner radi, bez loga, sve je ok

Takoder se rusi ako igram i gledam stream preko VLC playera istovremeno.

Probao bez PBO, sa PBO, manual, Auto, ECO mode, svejedno se rusi.

Uzeo od frenda nvidia 2060 graficku, isti vrag, dakle nije do graficke.

Otisao ponovo u ducan, zamjenio Gigabyte plocu za Asrock B550, opet bez problema mi dali zamjenu, valjda im cesto ljudi dolaze, sa zamjenama, pa su bili susretljivi i dali mi drugu plocu odmah.

Slozio ponovo sve, glupa ploca nema BIOS za 5000 seriju, pa kod frenda po cpu da stavim odgovarajuci BIOS, opet cista instalacija svega

Asrock bios je onak 500 puta bolji od Gigabyte, bar meni, ali memorija nece opet XMP profil, nece rucne postavke, nece preko zen kalkulatora, niti safe, niti medium niti extreme postavke

Otisao do ducana, uzeo QVL listu, vratio Gskill B-Die memoriju, uzeo Crucial i Kingston 3200Mhz, probao obje, Crucial XMP radi, Kingston XMP nece, rucne postavke nece niti jedna, Zen kalkulator obje rade stabilno u igrama, ali ne u Premier Pro, i ruse se u CB20 i CB23 samo u single core testu, multicore radi

Ne ruse se u onim situacijama gore koje sam imao sa Gskill B-die, bar nesto.

Vratio Kingston u ducan, ostavio Crucial na XMP, obrisao sve becnh pizdarije,  nista ne skidam niti gledam dok igram Apex odustajem

cim bude konzola na lageru, prodat cu ga i uzet PS5, a na Macu cu igrat WoW, Dotu i ostale signle player koje nema na konzolama

Cujemo se za 2 godine, pa cemo vidjet kakvo ce bit onda stanje PC gaminga

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jebote, koja zajebancija... Uzmes nove komponente sav sretan i onda tjedni muke

Freak Show Inc.

3 0 hvala 1
13 godina

3dfx 

ZASTO se ne bavio snimanjem kratkih Hw-horor filmova?!?!

Survivor - eye of the tiger
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 13:32 (metallic).
11 godina
Santana kaže...
The_Fichek kaže...

ma nije mi tolko bitno

bitne su mi singlecore performanse i kolicina rama

nego jel znas dal se mozes single core performanse jos boostat malo u biosu ?

Probaj palit PBO u BIOSu i onda pogledaj kako ti boosta proc i obavezno obrati pozornost na napon jer bi moglo bit spajkova. Ako nije ok onda probaj preko CRT programa (clock tuner ryzen) koji je generalno zlatna sredina izmedju PBO i rucnog klasicnog overclockanja. Imas vrlo dobrih i kraktih tutoriala na YT za CRT, pogledaj prije koristenja, ako ces uopce skidat. Jedino sto ne znam kako radi s novim Ryzenima, odnosno kako radi 2.0 verzija programa (ja imam 1.1. koja je samo za Zen2, tj. 3000 seriju).

3dfx

Kad si vec tolko mjenjao pa sto nisi uzeo MSI ili Asus plocu..? Di bas Asrock nakon Gigabytea..

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 14:27 (The_Fichek).
7 godina
ma nikakva frustracija, s obzurom koliko sam para dobio za prijasnji stroj, sta sam sve kupio i da mi ovo nije primarno racunalo, vec slozenac za 2 igre. siguran sam da bi netko tko je radi/stedio za tako skupo gaming racunalo, i da mu je to jedino i da mu se takve stvari desavaju, odavno vec poludio poslao sve u tri krasne i amd i ducan gdje je kupio, prijetio novinama i inspekcijama imam srece da me to ne dira previse, koliko sam razocaran sa AMD racunalom, toliko sam odusevljen sa Mac Mini masinom koja sapunja i AMD i Intel :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
3dfx kaže...

Novi momenti.

.....

Ima ljudi (u rodu s jednim) koji voze stare aute i stalno kod mehaničara stalno kvarovi. I odluče jedan dan dignut masnu kredu za novi auto s garancijom i ono k... opet kod mehaničara i kvarovi da ti pamet stane, ostaju po cesti i eto to se zove PEH.

edit: probaj s b450 pločom

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 14:35 (rokonja).
12 godina
Samo što on nije kupio samo jedan novi auto, nego njih preko nekoliko - dva proca, dvije ploče i tri memorije. To je ipak malkoc veći peh :D
6 godina

Možda ovdje nađeš nešto korisno.

0 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
Samo što on nije kupio samo jedan novi auto, nego njih preko nekoliko - dva proca, dvije ploče i tri memorije. To je ipak malkoc veći peh :D

Peh ti nema jedninu i mnozinu. On samo jest/jesi.

Tesko ga je iscrpiti, mozda bi mu se kuciste i stan zapalili da je isao na intel. Hehe.

Nikad ne znas. :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 14:46 (metallic).
12 godina
Da, u pravu si. Ovo nije peh :)
7 godina
rokonja kaže...
3dfx kaže...

Novi momenti.

.....

Ima ljudi (u rodu s jednim) koji voze stare aute i stalno kod mehaničara stalno kvarovi. I odluče jedan dan dignut masnu kredu za novi auto s garancijom i ono k... opet kod mehaničara i kvarovi da ti pamet stane, ostaju po cesti i eto to se zove PEH.

edit: probaj s b450 pločom

tako je, nije do AMD-a do mene je, ja ne znam i nisam sposoban. oni imaju plug and play proizvode bez musica i problema ma da ne bi jos B450 probavao, ne pada mi na pamet vise ni sekunde trositi na sroteks, nek stoji i radi sad tak kak je defektan, prodat cu ga nekome tko zna sloziti AMD platformu da radi kako treba, posto ja nisam sposoban sve 5
17 godina
odjavljen

Stara spika sa AMD-om: ako radi - sve radi super. Kad ne radi - treba ti Lisa osobno doci da podesi.

Ja sam se preporodio sa zadnjim BIOS-om za svoju Mastericu i bas sam zadovoljan. Od grafe sam u potpunosti odustao i uzeo si GT710 dok ne prodje crypto ludilo...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
14 godina
Ufff...razmislih malo i odluka ipak pala na 2 jezgre manje..vidim da Ryzen ima jos mušica..i 5 10600K it is..stara konfa na prodaju!!
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 15:30 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...
Ufff...razmislih malo i odluka ipak pala na 2 jezgre manje..vidim da Ryzen ima jos mušica..i 5 10600K it is..stara konfa na prodaju!!

Teško žabu u vodu natjerat... 

14 godina
Hebote stvarno sam se rajcao dugo na AMD i jopet Intela maznuo 😁

Nikad nisam amd konfu imao 🤔😅
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ja sam alergičan na ovakve probleme, možda zato nikad nisam nit ušao u bios od asusice b450. Plug&play sa 2400g za dječji komp idealno, doduše sa socijalnim 2133 ramom koji je ostao otprije. Sve fercera bez ikakvih problema.
Obzirom da u svojem kompu ipak nemerem trpit nešto po čemu neću prčkat, a ako prčkam pa me zapadnu ovakve nevolje - u opasnosti je prozor, a i nedam porez na budale amd-u, mislim da će mi jedan socijalni i5 sjest samo tako. Ovi 5ghz su mi skroz nezanimljivi, najviše zbog žeđi i grijanja, a ljeto stiže 
Čekam samo cijene novih, a kako neću porez na budale plaćat nit intelu, pogotovo ne za navodnih 19% viših perfomansi koje ne postoje osim u intelovim prezentacijama, vrlo vjerojatno ide 10400 sa asusovom z490m pločom za soma kuna

13 godina
picajzla0707 kaže...

Imaš ti pravo, najčešće je PSU krivac, pa onda i HDD.

12 godina
Valentin17 kaže...

Onaj tko uzme Ryzena se mora naviknuti da neće dobiti ono za što je dao novce.

Imam R5 2600 , R5 3600 ide na 4.5ghz i R5 5600X ide na 5ghz i mem na 4000mhz sad šta tu nisam dobio za pare koje sam dao. I nikad nisam imamo Intela 

http://hwbot.org/signature/u135800.png
13 godina
mirzet1976 kaže...
Valentin17 kaže...

Onaj tko uzme Ryzena se mora naviknuti da neće dobiti ono za što je dao novce.

Imam R5 2600 , R5 3600 ide na 4.5ghz i R5 5600X ide na 5ghz i mem na 4000mhz sad šta tu nisam dobio za pare koje sam dao. I nikad nisam imamo Intela 

Ti si evo druga krajnost, za razliku od kolege kojem nista ne radi od starta. Jebemu misa, al tako se cini. Lps

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 17:16 (metallic).
12 godina
metallic kaže...
picajzla0707 kaže...

Imaš ti pravo, najčešće je PSU krivac, pa onda i HDD.

Ma naravno, sve samo ne amd lutrija 

13 godina

Uvik se vataš na negativu brate, pola foruma ima AMD i sve jede, al ne...

pozz

12 godina
Ja uvijek ističem da moj rajzen radi bez greške, al to valjda promiče pažnji koja je u ovoj temi usmjerena na bilo kakvu kritiku. Po intelu i nevidiji se sere uzduž i poprijeko, ovdje se odmah propinje na zadnje noge kad netko pisne krivo, a ovakve poput kolege 3dfx se ignorira u čekanju da ih proguta nova stranica :)
13 godina

Nikad, znam da ti radi bez greške kao i meni.

Ne promiče mi ništa, nego srat po nvidii i intelu je nova moda, a srati po AMD stari običaj.

To je jedan od problema.

9 godina

Ajde dečki ne se svađati to nije ok. Ovaj aliex je čudo jedno🤣🤣 Jebate od igle do aviona😁

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 18:22 (BOOMboy).
Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina
Po nevidiji i intelu seremo odavno, ponajviše zbog đubretarluka, nije to nikakva nova moda. Istina, ima njih koji su godinama vikali - najbolje se plaća (sad to viču ovi sa 5600x), al da smo ih izasrali, bogme jesmo.
Nova je moda je ovdje, pola foruma ima rajzene, al nitko ne bi priznao da su imali problema ili se jebali tjednima po biosima da proradi, nit da im jaja staviš u škripac.
A svako malo netko s problemima, eno santana na prošloj stranici, sad 3dfx, ima ih kolko hoćeš. I onda je to naravno peh, napajanje ili nešto treće, sve samo ne amd.
Evo, serem se na intela i njihovu raketu, serem se i na svu im politiku dosad, al ću svejedno uzet 10400, jer je jeftin, jer mi je dovoljan, jer nikad nisam uzimao k ili x procesore i najprije zato jer 99.99% neću imat problema.
A uzet ću i 5600 kad izađe i pojeftini, za svoju b450 ploču, pa makar i dogodine
14 godina
volegradele kaže...

Ima mušica kad si došao na forum čitati one probrane mušice .

12 godina

Evo ja još u subotu u Linksa uzeo gotovi pc u kojem kucka r5 3600xt, grafu rtx 3070 sam ubacio u moje kućište a u rizen konfu sam ubacio gtx 1070 g1 gaming iz kompa starijeg sina kojem je ploča otkazala.

Poučen vašim iskustvima u bios nisam ulazio niti pod razno, instalirao windowse i smontirao komp sinu.

Za sada sve radi na defaultnim postavkama i sin uredno igra i ne buni se.

Ja za sad zadovoljan.

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
Moj PC  
6 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice