AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.636
|
čitano: 6.639.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
hahhaajaads kaže...
ActionReaction kaže...
ivanlotz kaže...

lmao jesi ti uopce pogledao video kojeg si linkao? sto pise kad na 16:02 kad radi fishy cat? 

Ajde da cujem sta kaze pa cemo se zajedno smijati (znam sta je rekao ali hocu da mi ti to napises jer sam uvjeren da si shvatio krivo). Inace ja sam rekao da se video gleda od 18:06

Onda ti njegov video gledaj od 0:30  

btw dobro skuzili smo, za klokani R5 3600 trebas X570 plocu od 2.5k kuna da mozes izvuc sve iz njega, za neki 3300X je dostotna ploca od ~1000-1500kn

Tomahawk MAX i TUF su na knap za Atholn 200GE

9 godina
protjeran
ActionReaction kaže...

Ajde da cujem sta kaze pa cemo se zajedno smijati (znam sta je rekao ali hocu da mi ti to napises jer sam uvjeren da si shvatio krivo). Inace ja sam rekao da se video gleda od 18:06

odlicno! onda ne moramo dalje raspravljati 

13 godina
Kažem ti CS GO nisam pratio ali znam da sam vidio da ga je 3000 dobio onako dobrano na low, a za 10600k nisam gledao uopće. Ali eto vidiš da na ovom videu se to vidi. Ti meni linkaš grafove tu barem nešto konkretnije vidimo. Je da je 6 core ali tada sam ga uspoređivao sa 3600 jer 10600k nije bilo. Bio je i link tu na temi preko 80 fps razlike minimum sjećam se.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 14:02 (mislioc).

0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
hahhaajaads kaže...

btw dobro skuzili smo, za klokani R5 3600 trebas X570 plocu od 2.5k kuna da mozes izvuc sve iz njega, za neki 3300X je dostotna ploca od ~1000-1500kn

Zapravo u smislu oca iz svakog modela i kod intela i amd ti je dovoljna ploca od cca 1200kn da izvuces sve iz njega i da se vrm ne pregrijava.

Ploce od 2000kn navise su bas za benchanje i divljanje sa svime.

Edit

A u nedostatku valjanih argumenata mozemo i trolati i praviti se blesavi. Dokazi pricaju 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 14:03 (ActionReaction).
12 godina
ActionReaction kaže...

Zapravo u smislu oca iz svakog modela i kod intela i amd ti je dovoljna ploca od cca 1200kn da izvuces sve iz njega i da se vrm ne pregrijava.

Edit

A u nedostatku valjanih argumenata mozemo i trolati i praviti se blesavi. Dokazi pricaju 

A el? Evo gle ove ploče sa dna sve koje idu preko 90-100c su preko 1.200kn 

9 godina
protjeran
ibme74 kaže...

mislis stvarno da ce nakon toga "progledati"? 

pa nakon onakve izjave bi samo bilo posteno izbrisati racun, koji je btw star 6 dana

7 godina
ibme74 kaže...
ActionReaction kaže...

Edit

da, i nista im nece biti

kupis najjeftiniju plocu koja ima ono sto ti treba i mir

13 godina
Kakve te buđetarke od ploča za premium procesor ne trolajte.

0 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...

B550 imas za 650-700kn i odradit će sa 5600x isti posao kao i ta od od 1.2000kn, za intel si primoran ići na Z490 ako ne želiš RAM na 2666Mhz i ako želiš oc-at cpu, to je već 500-600kn razlike samo tu

Ako je 5600x već premium onda ogoljena ploća b550 od 600kn sigurno nije premium, normalne b550 ploce kojima dodatni feature nije usb 3.0 kostaju od 900kn pa nadalje. 

4 godine
protjeran
ibme74 kaže...

Pa hebemu miša jel smo od jucer krenuli pratit pa da neznamo da u svakoj kategoriji ima smeca. Zna se sta se kupuje i sta valja u svakome od cijenovnih razreda.

12 godina
ivanlotz kaže...
ibme74 kaže...

mislis stvarno da ce nakon toga "progledati"? 

pa nakon onakve izjave bi samo bilo posteno izbrisati racun, koji je btw star 6 dana

moguće je da će "nestati" sam od sebe (čitaj ban) jer je najverojatno neko od "povratnika"

16 godina
ActionReaction kaže...
Rhodin kaže...

Meni na toj ploći koju pljuješ radi 3600 , a imao sam i drugi profil za OC gdje su svi bili na 4575 bez dizanja napona. Sa dizanjem napona bih vjerojatno imao samo stabilnu situaciju na njima.

Slažem se u jednom - nisam dizao napon, pa možda ovdje ne pričamo o "OC" kak vi volite, ali za ploču od 750kn i CPU od cca 1300-1400kn (iako se mogao ugrabiti na akciji za 900!!!!!! to neću spominjat jer ih je bilo malo po toj cijeni) , mislim da u Intel svijetu nemoš dobit ni kutiju sa coolerom, kamo li MBO + CPU kombo.

Tako da... u Ryzen svijetu NE MORAŠ ići na preskupu ploču, a ako ideš na default postavke 100-120€ i više ne moraš ni gledat. Eventualno ako fali stazica ili m.2 pa do 1500kn.

EDIT: U ostalom, trabunjaš, samo mislio sam da mi se neće dat tražit, al vidim da inzisziraš na glupostima:

klik

Eto ti VRM po pločama - B450 Tomahawk MAX može OC-at i najbolji CPU serije 3000, odnosno 3950X, uz preporuku dobrog hlađenja kućišta. Ne kažem da je to briljantna ideja, ALI možeš. 3900X i 3800X/3700X bez razmišljanja!!!!

Pricam o overclocku ne o defaultu, stock nitko nije ni spominjao nego OC.  U mom videu koji je profesionalan ti covjek snima i plocu i ima termalnu kameru i usput snima monitoring tako da znas apsolutno sve, a ne ti meni keljis slike i gluposti koje si mogao sam napravit i zaljepit. Daj konkretne stvari nismo deca ne 

I kazem i dalje, sve to moze raditi klokano na ploci di vrm ide preko 100c, poanta je da radi ali kako i dokle to je vec drugo.

EDIT:

Inace, intel radi bez problema na ploci ispod 1300kn, mozes ocat dokle hoces i imas premium chipset, tako da neznam o kojim preskupim cijenama pricas kad se isto tako krecu cijene za ploce kod ryzena slicnih vrm mogucnosti i opremljenosti.

Kak to mi sliš "nismo djeca" , o čovjeće sa 6 dana starim accountom?

"S budalom ne isplati raspravljati, jer te budala prvo spusti na svoju razinu, a onda te dotuče iskustvom"

Enoug said, živio ti meni sto godina.

12 godina
ActionReaction kaže...
hahhaajaads kaže...

Edit

Za Zen 2 ti je dovoljna ploca od 600kn da izvuces maksimalno iz procesora pomocu CTRa, govorim o jednoj bb B450 Pro4 koja eto danas cak kosta nesto iznad 500kn. Onaj tko ima love za 3950X vjerovatno onda ima 200-300kn vise za Tomahawk MAX/Tuf Pro gdje vrm temp nisu nit blizu u kriticnom dijelu a sve jezgre boostaju kak treba tokom loada. Ajde da izvucemo zakljucak. Ako jos ne znas kak PBO radi onda ga bolje malo prouci pa ces vidjet zasto ljudi kad iskljuce pbo i manualno kloknu (ili koriste ctr) imaju bolje performanse sa manjom potrosnjom/temperaturama.

12 godina
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

B550 imas za 650-700kn i odradit će sa 5600x isti posao kao i ta od od 1.2000kn, za intel si primoran ići na Z490 ako ne želiš RAM na 2666Mhz i ako želiš oc-at cpu, to je već 500-600kn razlike samo tu

Ako je 5600x već premium onda ogoljena ploća b550 od 600kn sigurno nije premium, normalne b550 ploce kojima dodatni feature nije usb 3.0 kostaju od 900kn pa nadalje. 

gdje sam ja napisao da su b550 od 600kn premium? Rekao sam ako se već na 5xxx seriju Ryzena gleda kao "premium" zbog cijena onda se ima za malo love r5 3600 + b450/b550 kombo

6 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Baš gledam neke recenzije i pišu ono što sam ja napisao ovdje, taj masivan IPC se ne vidi toliko u igrama, ali u content creation radnjama iliti heavy multithread 5000 serija apsolutno dominira do te mjere da 5800x s 2 jezgre manje konkurira 10900k. Isto skaliranje vrijedi i za druge modele tako da je pobjednik prilično jasan. i Zen 2 je bio konkurentan u takvim radnjama, a Zen 3 to podiže na novu razinu, Intelu više nema mjesta za preporuku, ni u kojem scenariju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 14:21 (Riot).

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

@ActionReaction zao mi je ako si se osjetio uvrijedenim, ali meni je samo bio cilj (i svima ostalima) pokazati ti da tvoja objava, citiram dio "A te plocice od 600-700kn nisu ni trenutnu seriju mogle ohladiti kako treba kod overklokanja" jednostavno ne drzi vodu

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Cini se da ce jos stancati X570 ploce:

https://wccftech.com/asrock-unveils-x570-pg-velocita-motherboard-for-amd-ryzen-5000-cpus/

Najbolje od svega - reklama za ventilator

6500 okretaja... uzas... i onda ce opet netko reci, da je to super, i da se ventovi ne kvare.

Neka, bolje da ga nema - mogli su napraviti heat-pipe do VRM-a, pa tako rijesiti, al jeftinije je ubacit prdljivac koji ce crknuti prije ili kasnije.

A ako ne crkne, prozujat ce - to je jednostavno tako sa tim malim 12V ventilatorima.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Čitatelj kaže...

Cini se da ce jos stancati X570 ploce:

https://wccftech.com/asrock-unveils-x570-pg-velocita-motherboard-for-amd-ryzen-5000-cpus/

Najbolje od svega - reklama za ventilator

6500 okretaja... uzas... i onda ce opet netko reci, da je to super, i da se ventovi ne kvare.

Neka, bolje da ga nema - mogli su napraviti heat-pipe do VRM-a, pa tako rijesiti, al jeftinije je ubacit prdljivac koji ce crknuti prije ili kasnije.

A ako ne crkne, prozujat ce - to je jednostavno tako sa tim malim 12V ventilatorima.

Zar nije netko ovdje rekao da se to moze lijepo ugasit ili regulirat ?

4 godine
protjeran
Rhodin kaže...

"S budalom ne isplati raspravljati, jer te budala prvo spusti na svoju razinu, a onda te dotuče iskustvom"

Pa na tebi se vidi da su tvoji argumenti to koliko sam ja na forumu itd.. a nista u svezi tematike.

hahhaajaads kaže...

Za Zen 2 ti je dovoljna ploca od 600kn da izvuces maksimalno iz procesora pomocu CTRa, govorim o jednoj bb B450 Pro4 koja eto danas cak kosta nesto iznad 500kn. Onaj tko ima love za 3950X vjerovatno onda ima 200-300kn vise za Tomahawk MAX/Tuf Pro gdje vrm temp nisu nit blizu u kriticnom dijelu a sve jezgre boostaju kak treba tokom loada. Ajde da izvucemo zakljucak. Ako jos ne znas kak PBO radi onda ga bolje malo prouci pa ces vidjet zasto ljudi kad iskljuce pbo i manualno kloknu (ili koriste ctr) imaju bolje performanse sa manjom potrosnjom/temperaturama.

Imas li ti cime potkrijepiti svoje besmislice?

Nedugo ti zaljepih video gdje ta tomahawk max udara na 100c na vrmu a ti meni i dalje oricas pricu za spavanje.

PBO i slicnu automatiku koriste samo nemapojmivi koji neznaju kako funkcioniraju stvari pa ouste da softeer radi svoje.

13 godina
15:00 prve recenzije.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Di i od kog za kolko
8 godina
protjeran

Moze se to drek ugasiti, ako koristi PCI-e Gen4 GPU i M.2 SSD Gen4.

Ima da zaprzi chipset cim se prestane vrititi.

Jedina dobra stvar X570 chipseta, je podrska i za starije Ryzene (od 2000 do 5000),

dok B550 nekim cudom podrzava samo Ryzene 3000 i 5000.

Po meni je to najveca bedara, jer u slucaju da mi flisne ploca, ili cu mjenjati sve, ili

cu morati traziti X470 plocu (ako je nadjem), jer B550 ne pase, a X570 ITX sa jos manjim prdljivcem ne zelim.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ActionReaction kaže...
Rhodin kaže...

Pa na tebi se vidi da su tvoji argumenti to koliko sam ja na forumu itd.. a nista u svezi tematike.

hahhaajaads kaže...

Imas li ti cime potkrijepiti svoje besmislice?

Nedugo ti zaljepih video gdje ta tomahawk max udara na 100c na vrmu a ti meni i dalje oricas pricu za spavanje.

PBO i slicnu automatiku koriste samo nemapojmivi koji neznaju kako funkcioniraju stvari pa ouste da softeer radi svoje.

Zalijepio ti je i covjek drugi video gdje sa 3950X na istoj frenq tuce 70 stupnjeva pa ocito to ignoriras. 

Evo jedne B350, uh sta se kuha, 3900X sa pbo+autooc na cak 90 stupnjeva. Isto prema zadnjem komentaru ocito nemas pojma kak CTR radi, znaci ili zivis u bosni ili si bio ispod kamena zadnjih par mjeseci, mislim da nema druge.

15 godina
U bosni Internet kasni pa tako i on
11 godina
neaktivan
di
4 godine
protjeran

Ibme

Znalac kao ti bi trebao stati na kraj mojem pricanju gluposti i uzeti toplomjer ili termalnu kameru pa nam snimiti kako se grije vrm na tvojoj super klokerskoj ploci nakon 15min stress testa pod max OC sa prikazom postavki na monitorningu.

0 0 hvala 0
12 godina
hahhaajaads kaže...
Isto prema zadnjem komentaru ocito nemas pojma kak CTR radi, znaci ili zivis u bosni ili si bio ispod kamena zadnjih par mjeseci, mislim da nema druge.

Ima druge, Internet Explorer user detected.

4 godine
protjeran
hahhaajaads kaže...

Zalijepio ti je i covjek drugi video gdje sa 3950X na istoj frenq tuce 70 stupnjeva pa ocito to ignoriras. 

Evo jedne B350, uh sta se kuha, 3900X sa pbo+autooc na cak 90 stupnjeva. Isto prema zadnjem komentaru ocito nemas pojma kak CTR radi, znaci ili zivis u bosni ili si bio ispod kamena zadnjih par mjeseci, mislim da nema druge.

Daj me nemoj klat sa tim testom i blenderom. Di je to od nekog ozbiljnog opterecenja. Al oke vjeruj ti svome.

Pricas o necem sta vidio uzivo nisi a kamoli testirao

15 godina
ActionReaction kaže...

Daj me nemoj klat sa tim testom i blenderom. Di je to od nekog ozbiljnog opterecenja. Al oke vjeruj ti svome.

Pricas o necem sta vidio uzivo nisi a kamoli testirao

De nam ti kao pravi tester pokazi kako to ide s obzirom da si kralj u klokanju, iduci put stavi nick visoka "voltaza"=napon pardon.

12 godina
ActionReaction kaže...

Ibme

Znalac kao ti bi trebao stati na kraj mojem pricanju gluposti i uzeti toplomjer ili termalnu kameru pa nam snimiti kako se grije vrm na tvojoj super klokerskoj ploci nakon 15min stress testa pod max OC sa prikazom postavki na monitorningu.

Sva sreca pa imam r9 3950x obješen na ključeve auta pa ga ubacim po potrebi na ploču da nešto dokažem takvima kao tebi koji sa svojim trollanjem nisi mogao ni orginalni acc na forumu zadržati 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice