AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
HCgamingCRO kaže...

Ja sam prije godinu ipo kupio taj aegis 16 gb za 160 eura(u njemackoj) -sada nije ni 3 puta te cijene...shvatio bih jos da je izasao ddr5 pa svi odose na tu platformu al ovako...bezveze.

taj aegis je best buy ram za te pare-al oce xmp raditi na 3000 je opet pitanje samih keksova/ploce/cpu-a.

Ti si izgleda zapeo u 2017 i pocetku 2018. Od tada nisam cuo da netko ima problema sa aegisima da ne rade na 2933-3000mhz...

6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
HCgamingCRO kaže...

Ja sam prije godinu ipo kupio taj aegis 16 gb za 160 eura(u njemackoj) -sada nije ni 3 puta te cijene...shvatio bih jos da je izasao ddr5 pa svi odose na tu platformu al ovako...bezveze.

taj aegis je best buy ram za te pare-al oce xmp raditi na 3000 je opet pitanje samih keksova/ploce/cpu-a.

Ti si izgleda zapeo u 2017 i pocetku 2018. Od tada nisam cuo da netko ima problema sa aegisima da ne rade na 2933-3000mhz...

ja nisam imao nikakvih problema..meni je sa b350 i 1500x radilo fino na 3066.

to da hyperx isto nece na 3000 malo mi je cudno-jel vecinom ako ces rucno podesavati(voltazu,ohmazu,latencije itd) uvijek ces naci stabilan profil,mada i da imas cl 18-20 latencije..ja velim za xmp-to je intelova tehnologija i ja to nikad nepalim.

12 godina
HCgamingCRO kaže...
hahhaajaads kaže...
HCgamingCRO kaže...

ja nisam imao nikakvih problema..meni je sa b350 i 1500x radilo fino na 3066.

to da hyperx isto nece na 3000 malo mi je cudno-jel vecinom ako ces rucno podesavati(voltazu,ohmazu,latencije itd) uvijek ces naci stabilan profil,mada i da imas cl 18-20 latencije..ja velim za xmp-to je intelova tehnologija i ja to nikad nepalim.

Zato sam i pitao dal ima fury, jer oni najcesce nece radit na deklariranim frekvencijama i 80% puta rade probleme dok na nekim plocama rade ok.

6 godina
protjeran

a ako je furry onda je to lutrija koji ce keksovi raditi-ali vjerujem da rucnim namjestanjem se moze doci na nekih 3000.Znaci jedini od sviju njih G.skill tesko selektira svoje memory die-ove..tu ces znati(po cijeni latencijama) koji die dobivas.

Corsair npr nece imati sve b die na modulima 3200 cl 14-15-bice samsung normalno na tj brzini i latenciji ali nemora biti nuzno b-die vec neki drugi. A hyper x mislim da ni nema nijedan keks sa nekom samsung memorijom.

Zato uvijek treba imati neki brand kojeg se drzis za neku komponentu-tako je kodmene godinama za ram- gskill,maticna-msi, grafa ili sapphire ili evga,periferija logitech.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 0:01 (HCgamingCRO).
14 godina
Valentin17 kaže...
ibme74 kaže...

I ti toliko vremena cekas da promjenis RAM? 

Prodaj ih, uzmi g skill aegis 3000MHz i vozi.

Kako se to čini lako kad ti to ovako napišeš. Jesi se zapitao jel ima novaca za to? 

Lova nije problem.. love nema.

ibme74 kaže...

Joj da, ipak to kosta 3000 kuna pa nije za svacji dzep

Nekome tko radi cijeli mjesec sam za 5000kn a ima dvoje djece svakako je tvoja izjava čudna.

Slagao sam  brdo konfi gdje su starci klincima vukli konfe od 4000 na 24 rate.

ibme74 kaže...

Bez obzira, hyperx rami se uvijek dobro prodaju, prakticki uz nikakvu nadoplatu ce uzeti rame koji ce ce raditi na 3000MHz

Ja nemam više 17 godina... i više mi se to neda. Komp je od klinca  i ak oče nek to napravi.

2011 je kupljen i5 sklopljen i na njemu pišem. Od tada samo par puta usisan vent proca.(nema mušica).

HCgamingCRO kaže...

a ako je furry onda je to lutrija koji ce keksovi raditi-ali vjerujem da rucnim namjestanjem se moze doci na nekih 3000.Znaci jedini od sviju njih G.skill tesko selektira svoje memory die-ove..tu ces znati(po cijeni latencijama) koji die dobivas.

Corsair npr nece imati sve b die na modulima 3200 cl 14-15-bice samsung normalno na tj brzini i latenciji ali nemora biti nuzno b-die vec neki drugi. A hyper x mislim da ni nema nijedan keks sa nekom samsung memorijom.

Zato uvijek treba imati neki brand kojeg se drzis za neku komponentu-tako je kodmene godinama za ram- gskill,maticna-msi, grafa ili sapphire ili evga,periferija logitech.

Ma nije bit bryina rama.. nejde nikako iznad 2133... nego vrijem do posta.

Što se tiče brenda.. da.. tu se slažem... CORSAIR, ASUS, SAPPHIRE, LOGITECH.

Klinac je isključivo htio hyperX... jer ima i takove sluške... internet genaracija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 5:48 (Zver).
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pa ta Tomahawk MAX bi trebalo radit bez ikakvih problema, a skuplja od normalne 70kn. Jedino ne znam jer ova B450 pro carbon ima veći bios od ove obične Tomahawk?

Koliko vidim nema ali verzija max za nju ne postoji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 10:52 (mislioc).

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Ajde malo na topic da se bacimo..za sve one koji hoceju znati detaljno o zen 2 jezgri

https://fuse.wikichip.org/news/2458/a-look-at-the-amd-zen-2-core/

https://fuse.wikichip.org/news/2567/tsmc-talks-7nm-5nm-yield-and-next-gen-5g-and-hpc-packaging/

https://fuse.wikichip.org/news/2408/tsmc-7nm-hd-and-hp-cells-2nd-gen-7nm-and-the-snapdragon-855-dtco/

AMD-ov(TSMC-ov) 7 NM node je ekvivalentan inetlovom 10NM- i to je ono sto pricam ko budala da je "node" samo ime i broj koji nema veze sa pravom velicinom litografije.

Kad intel dodje na to onda ce amd plakati ili ce amdov 5 NM biti ekvivalental inetlovom 7...jednostavno plavi imaju gusci proces,bolji i kvalitetniji silicij i tu se nema sta pricati.

A amd je povecao IPC ne sto je guci proces ili vise tranzica vec je nabacio ogoman cashe na chip.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 13:38 (HCgamingCRO).
Moj PC  
2 7 hvala 1
16 godina
HCgamingCRO kaže...

vamo sada kaos sa biosim-a i driverima, skinem novi chipset ni automatski se nemogu instalirati svi driveri pola rucno moras..onda skuzim da mi boota svaki treci puta jel neprepozanje nekada vise nvme...dok se to skuzi i vrati na staro prodje pola dana..

a imao sam takve lipe uspomene sa i72600k prije ove rize...

Kad instaliraš nanovo winse onda se javi jer nakon intela nisi to uradio i nemaš pravo prigovora. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 15:40 (dery).
15 godina
MasterOdisasteR kaže...

Reci mi kako ti drzi taj stock cooler na tu ploču .kakve su ti temperature na senzorima po ploči?

U idle-u su oko 40. Kod gejmanja se popnu na 75. 

6 godina
protjeran
dery kaže...
HCgamingCRO kaže...

vamo sada kaos sa biosim-a i driverima, skinem novi chipset ni automatski se nemogu instalirati svi driveri pola rucno moras..onda skuzim da mi boota svaki treci puta jel neprepozanje nekada vise nvme...dok se to skuzi i vrati na staro prodje pola dana..

a imao sam takve lipe uspomene sa i72600k prije ove rize...

Kad instaliraš nanovo winse onda se javi jer nakon intela nisi to uradio i nemaš pravo prigovora. 

LOL...pod "winse" mislis valjda os? imao sam na 1500x i 350 ploci prvo ubuntu a kasnije tek microsoft...sta da pricamo o zadnjem driver updateu za grafe gdje su sve 5xx GCN-ke izgubile i do 10 posto frejmova zavisno p igri...

Ja sam velio i velim opet-" MOZDA SAM NEKAJ ZAJEB PRI INSTALACIJI"- ali ako na sluzbenoj stranici izdas drivere i onda ih pola jos moras rucno jel automatski nece se instalirati, je po meni samo zajeb...za nekoga ko se nekuzi u to- ili barem budi fer i napisi nekaj ispod tog downloada button-a sta treba raditi.

Lazno predstavljanje i reklamiranje boost taktova itd-to je AMD. 

A jeftin je jel koriste jeftini silicij-normalna stvar i logika. Taj silicij je 2. najzastupljeniji elemt u zemljinoj kori ali ga je izuzetno tesko rudariti i naci u cistom oblikú sto se koristi onda u semikonduktivnoj industriji.

14 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
MasterOdisasteR kaže...

Reci mi kako ti drzi taj stock cooler na tu ploču .kakve su ti temperature na senzorima po ploči?

Chipset ?

DeaathDealer
8 godina
neaktivan
HCgamingCRO kaže...

LOL...pod "winse" mislis valjda os? imao sam na 1500x i 350 ploci prvo ubuntu a kasnije tek microsoft...sta da pricamo o zadnjem driver updateu za grafe gdje su sve 5xx GCN-ke izgubile i do 10 posto frejmova zavisno p igri...

Ja sam velio i velim opet-" MOZDA SAM NEKAJ ZAJEB PRI INSTALACIJI"- ali ako na sluzbenoj stranici izdas drivere i onda ih pola jos moras rucno jel automatski nece se instalirati, je po meni samo zajeb...za nekoga ko se nekuzi u to- ili barem budi fer i napisi nekaj ispod tog downloada button-a sta treba raditi.

A jeftin je jel koriste jeftini silicij-normalna stvar i logika. Taj silicij je 2. najzastupljeniji elemt u zemljinoj kori ali ga je izuzetno tesko rudariti i naci u cistom oblikú sto se koristi onda u semikonduktivnoj industriji.

kakvih pola drivera, sve što ti je neophodno se automatski instalira, amd uz to izdaje i svoj usb i sata driver ali stvar radi normalno i stabilno i s generičkim msovim...

ukoliko mi winsi ne prepoznaju disk s vlastitom instalacijom onda ih reinstaliram a ne trubim po forumima kako ne radi iako sam u međuvremenu promijenio kompletnu platformu i ostao na istoj instalaciji... i na koju foru ne boota? nemaš posta, javlja da ne pronalazi boot informacije/particiju ili stane s bootanjem u winsima (kružić)?

btw. jesi li flashao s najnovijim 7B85v18 biosom, ovaj bi već trebao biti potpuno stabilan i riješiti većinu problema s prelaskom na 3000 seriju procesora

edit: vidim imaš dva nvme uređaja, dakle više ti ne rade sata 5 i 6 konektori te pci utori osim prvoga (za grafu), to su ograničenja ploče/chipseta pa prespoji diskovlje da bude na neka od prva 4 sata porta ukoliko već nisi u protivnom bi se mogli klati s prvim nvme uređajem...

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 16:58 (Louis Pluto).
15 godina
MasterOdisasteR kaže...
izzy007 kaže...
MasterOdisasteR kaže...

Chipset ?

x570 Aorus Elite ploča  F3 BIOS

6 godina
protjeran
Louis Pluto kaže...
HCgamingCRO kaže...

kakvih pola drivera, sve što ti je neophodno se automatski instalira, amd uz to izdaje i svoj usb i sata driver ali stvar radi normalno i stabilno i s generičkim msovim...

ukoliko mi winsi ne prepoznaju disk s vlastitom instalacijom onda ih reinstaliram a ne trubim po forumima kako ne radi iako sam u međuvremenu promijenio kompletnu platformu i ostao na istoj instalaciji... i na koju foru ne boota? nemaš posta, javlja da ne pronalazi boot informacije/particiju ili stane s bootanjem u winsima (kružić)?

btw. jesi li flashao s najnovijim 7B85v18 biosom, ovaj bi već trebao biti potpuno stabilan i riješiti većinu problema s prelaskom na 3000 seriju procesora

edit: vidim imaš dva nvme uređaja, dakle više ti ne rade sata 5 i 6 konektori te pci utori osim prvoga (za grafu), to su ograničenja ploče/chipseta pa prespoji diskovlje da bude na neka od prva 4 sata porta ukoliko već nisi u protivnom bi se mogli klati s prvim nvme uređajem...

pa kako znate da nisam reinstalirao os?  reinstalirao sam ga kad sam 2600 roknuo u 350 plocu i kada sam promijenio na 450 prije nekoliko mj...Nisu se instalirali usb driveri..i sam si to velio(rijec je o ovim novim driverima sto amd izdo na svojoj stranici)

Neboota tako sto kad mi pokaze logo msi i kruzic onaj koji loada samo jednom stane i ostane na taj crni ekran sa msi logom i na nvme-u vidim samo svijetli led(bez treperenja) a na kucistu led ni netreperi za disk..ulazi u bios i prepoznaje sve diskove...nakon tri  puta onda boota isve radi- nakon par reseta ista stvar.

Bios nisam fleshao isti je mislim,zadnji koji je prije ovog novog za 3000 seriju sada. svi sata uredjaji su mi 1-4 jel kako kazes 5i6 i svi pcie portovi su iskljuceni radi 2 NVMe-a (btw drugi radi na sporije radi bandwitha gen 3) i u biosu sam nardio sve za rad nvme-a tipa secure boot i samo uefi. i kad sam instalirao OS iskljuceni su mi bili svi sata uredjaji.

kad sam vratio OS sada unazad sve radi kako treba...jesam ja zeznuo,ili mozda moram bios updateati-iako nemam 3xxx seriju ali radi drivera ?

Kazem samo sjecam se zadnjeg amd-a sto sam imao 9500 phenom i tu se moralo drkati sa kojekakvim programima da pogasis tlb patch onaj, da procesor uopce radi kako treba. I vamo vidim samo neki updatei za performance-nekazem da je lose to ali je zamorno, i tu intel jednostavno nije tako- je da su imali svoj fallout sigurnosni i digla se hauka, ali vidim neki na novim plocama procesorima nisu mogli ni diviziju igrati(amd-ov naslov) i takve stvari su zamorne isto i nije tolika hauka oko toga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 17:34 (HCgamingCRO).
14 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
MasterOdisasteR kaže...
izzy007 kaže...
MasterOdisasteR kaže...

Chipset ?

ma temperatura chispeta , ne ime. to znam

DeaathDealer
8 godina
neaktivan
HCgamingCRO kaže...
pa kako znate da nisam reinstalirao os?  reinstalirao sam ga kad sam 2600 roknuo u 350 plocu i kada sam promijenio na 450 prije nekoliko mj...Nisu se instalirali usb driveri..i sam si to velio.

Neboota tako sto kad mi pokaze logo msi i kruzic onaj koji loada samo jednom stane i ostane na taj crni ekran sa msi logom i na nvme-u vidim samo svijetli led(bez treperenja) a na kucistu led ni netreperi za disk..ulazi u bios i prepoznaje sve diskove...nakon tri  puta onda boota isve radi- nakon par reseta ista stvar.

Bios nisam fleshao isti je mislim,zadnji koji je prije ovog novog za 3000 seriju sada. svi sata uredjaji su mi 1-4 jel kako kazes 5i6 i svi pcie portovi su iskljuceni radi 2 NVMe-a (btw drugi radi na sporije radi bandwitha gen 3) i u biosu sam nardio sve za rad nvme-a tipa secure boot i samo uefi. i kad sam instalirao OS iskljuceni su mi bili svi sata uredjaji.

kad sam vratio OS sada unazad sve radi kako treba...jesam ja zeznuo,ili mozda moram bios updateati-iako nemam 3xxx seriju ali radi drivera ?

Kazem samo sjecam se zadnjeg amd-a sto sam imao 9500 phenom i tu se moralo drkati sa kojekakvim programima da pogasis tlb patch onaj, da procesor uopce radi kako treba. I vamo vidim samo neki updatei za performance-nekazem da je lose to ali je zamorno, i tu intel jednostavno nije tako- je da su imali svoj fallout sigurnosni i digla se hauka, ali vidim neki na novim plocama procesorima nisu mogli ni diviziju igrati(amd-ov naslov) i takve stvari su zamorne isto i nije tolika hauka oko toga.

forumaš dery je nešto spomenuo... usb driveri su instalirani po difoltu samo su od "microsofta" a ne od amd, da nisu instalirani ne bi mogao koristiti usb uređaje... sorry mislio sam da si na 3000 generaciji procesora, znači nove biose ne bi trebao flashati bar još neko vrijeme odnosno bolje ostati na 7B85v16... ne znam o kojem ledu na nvmeu pričaš, na desnoj strani ploče postoji debug led i ukoliko se ne ugasi kod boota znači da cpu/ram/gpu ili boot uređaj nije detektiran ili ne radi... kako misliš OS si vratio nazad? nazad, gdje, kada, nešto si radio pa nije valjalo pa si napravio system restore? što si radio?

edit: za svaki slučaj da spomenem, sata 5 i 6 su prva dva gornja sata porta

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 17:52 (Louis Pluto).
15 godina
MasterOdisasteR kaže...
izzy007 kaže...
MasterOdisasteR kaže...
izzy007 kaže...
MasterOdisasteR kaže...

Chipset ?

ma temperatura chispeta , ne ime. to znam

HWinfo kaže 53.  Koju verziju BIOS-a imaš?

14 godina
HCgamingCRO kaže...

Kod AMDa se moraš naviknuti na neke stvari i prihvatiti ih takve kakve jesu, između tebe i onoga sa napajanjem je poveznica da morate više puta paliti-gasiti da bi proradilo,

nemoj mi se sada tu izmotavati, nije kriv AMD nego si ti kriv što nisi studirao informatiku i ne znaš riješiti probleme koje je trebao riješiti netko prije tebe, za tebe AMD nije i točka.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
12 godina
HCgamingCRO kaže...
Louis Pluto kaže...
HCgamingCRO kaže...

pa kako znate da nisam reinstalirao os?  reinstalirao sam ga kad sam 2600 roknuo u 350 plocu i kada sam promijenio na 450 prije nekoliko mj...Nisu se instalirali usb driveri..i sam si to velio(rijec je o ovim novim driverima sto amd izdo na svojoj stranici)

"Velio" si sve i svasta ali uvijek ti imas nekakve specificne probleme. Ak ne znas napravit clean install windowsa, bolje odnesi frendu/servisu koji to znaju i rijesena stvar... Kako ovi sta slazu konfe u ducanu nemaju problema sa ryzenima (koji god, 3600 na b350, b450, bilo koju plocu, sa bilokakvim m2 ssdom i slicnim stvarima), a ne samo ducani nego i "fuseri", tipa frendovima sam vec hrpa reinstaliravao windowse jer oni ne znaju i uvijek kad pokusaju nesto zeznu.

16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
HCgamingCRO kaže...

Kod AMDa se moraš naviknuti na neke stvari i prihvatiti ih takve kakve jesu, između tebe i onoga sa napajanjem je poveznica da morate više puta paliti-gasiti da bi proradilo,

nemoj mi se sada tu izmotavati, nije kriv AMD nego si ti kriv što nisi studirao informatiku i ne znaš riješiti probleme koje je trebao riješiti netko prije tebe, za tebe AMD nije i točka.

ne nužno. imam "server" doma. b350, 2200g, 2x4gb 3000mhz xmp. jedan ssd, 3 hdd na ploči i još 4hdd na raid kartici. sve sam uštekao prvi dan. i evo dan danas radi. nikad gašen osim u nestanku struje, i u mijenjanju diskova za modele većeg kapaciteta.

nikad jednog jedinog problema.

8 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
HCgamingCRO kaže...

kakve stvari? pospajao sam uređaje, zatvorio kućište, instalirao winse i sve radi...

ukoliko ćeš sam slagati konfu moraš znati onoliko informatike koliko i za intela, pročitati uputstva, znati što s čim spajaš pri kupovini i osnovno se informirati

16 godina

Valentin, ako hcgamingcro nije nešto uradio ok ili mu nešto nije u redu od hardwera to znači da je to kod amd-a ustaljena praksa jel?

Evo ja sam imao intela i zajebavao me od početka jer je ploća bila bugovita. U povijesti nitko nije imo problem sa intelom?

Kod mene riza plug and play i meni izgleda da je amd perfektan. Kad ti tako govoriš tako bi mogao i ja ali nisam troler, ok.

Jesi malo postao troler aj priznaj.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 21:33 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ryzeni imaju problema od samog početka do sada, prva generacija sa memorijom koja je radila zbrda zdola. Druga generacija da bi izvukla maksimum c14 3200mhz za milion kuna. Treća problema sa memorijom nema ali zato ima sa biosima, neke igre ne rade uopće odnosno neigrivo (Destiny). Pa šta ćemo si lagat i pričat kako je sve super kad znamo da nije. X570 s cijenom koja je Intel vratila u igru sa i9 9900k, i sada kada imaju zbilja dobar procesor (serija 3000) šlampavi AMD ukenja i to.Ali dobro sad će netko linkat prodajne rezultate iz Mindfactory-a pa će sve biti ok.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 21:39 (mislioc).

2 2 hvala 1
14 godina

Kakve veze imaju cijene matičnih X570 s i9 9900K ??

13 godina
itomic009 kaže...

Takve kada kupiš R7 3700X onda si kao pravi gospodin kupiš i kvalitentnu X570 ploču sa svim novim benefitima koje ti taj chipset pruža. 

12 godina

Vidi se da nisi niti malo informiran... Ryzeni prve gen nemaju problema sa memorijom vec 2 godine (osim sa Furyom, odavno poznatom i nekima normalno radi na deklariranim brzinama a nekima ne), drugoj generaciji su rami od 600kn bili dovoljni za dodje na razinu 9400f i treca generacija skoro pa nema problema sa biosima (na pocetku je bilo, sad updateas bios ili flashas kod msia i no problemo), uz to postoje i max ploce za neznatno vise love (iako su nepotrebni, ducan tak i tak za tebe napravi update biosa i za starije ploce). X570 kupuje onaj koji hoce i koji moze, dobra b450 ploca lagano moze gurat 3900x... I opet da kazem, NIJE POTREBNO imat X570 plocu da bi ryzen 3000 normalno radio 

Moj PC  
4 0 hvala 0
6 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
 riješiti probleme koje je trebao riješiti netko prije tebe, za tebe AMD nije i točka.

Pa oni su vrlo dobro placeni ja mislim bas zato.

hahhaajaads kaže... 

"Velio" si sve i svasta ali uvijek ti imas nekakve specificne probleme. Ak ne znas napravit clean install windowsa, bolje odnesi frendu/servisu koji to znaju i rijesena stvar... Kako ovi sta slazu konfe u ducanu nemaju problema sa ryzenima (koji god, 3600 na b350, b450, bilo koju plocu, sa bilokakvim m2 ssdom i slicnim stvarima), a ne samo ducani nego i "fuseri", tipa frendovima sam vec hrpa reinstaliravao windowse jer oni ne znaju i uvijek kad pokusaju nesto zeznu.

Zasto bi nosio ikome svoj rig(nikad nisam ni necu) ako sad sve valja? Mislim, nisam se ja vamo na forumu nikome ni javio za taj problem vec javljam samo iskustva.
A istina je da je Amd izbacio vec par updejta AGESA-e jel neki nisu mogli igrati destiny ili jezgre nisu ildle-ale, ali eto, nije AMD kriv-samo se meni neda updejtati svaki k ako zelis i nadas se nekim boljim performancama.

I to je to- pa ako nisam dao priliku AMD-ui kad sam 1080(gtx) mijenjao doslovno za vegu onda neznam.

12 godina
mislioc kaže...
itomic009 kaže...

Takve kada kupiš R7 3700X onda si kao pravi gospodin kupiš i kvalitentnu X570 ploču sa svim novim benefitima koje ti taj chipset pruža. 

Vi ste tako naucili, dok imate skup procesor odma mora i skupa ploca. Kod AMDa je to nepotrebno jer ploca od ~120€ (b450 carbon pro ac) ima sve, stavi se 3900x i deri.

13 godina
hahhaajaads kaže...

Vidi se da nisi niti malo informiran... Ryzeni prve gen nemaju problema sa memorijom vec 2 godine (osim sa Furyom, odavno poznatom i nekima normalno radi na deklariranim brzinama a nekima ne), drugoj generaciji su rami od 600kn bili dovoljni za dodje na razinu 9400f i treca generacija skoro pa nema problema sa biosima (na pocetku je bilo, sad updateas bios ili flashas kod msia i no problemo), uz to postoje i max ploce za neznatno vise love (iako su nepotrebni, ducan tak i tak za tebe napravi update biosa i za starije ploce). X570 kupuje onaj koji hoce i koji moze, dobra b450 ploca lagano moze gurat 3900x... I opet da kazem, NIJE POTREBNO imat X570 plocu da bi ryzen 3000 normalno radio 

Prva generacija sa memorijom koja je radila zbrda zdola. Čitaj šta piše pa onda uletavaj kao podobranac. Godinu dana su peglali memorije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2019 21:49 (mislioc).
13 godina
hahhaajaads kaže...

Vi ste tako naucili, dok imate skup procesor odma mora i skupa ploca. Kod AMDa je to nepotrebno jer ploca od ~120€ (b450 carbon pro ac) ima sve, stavi se 3900x i deri.

Osim malo manjeg biosa pa su odlučili izbacit max seriju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice