AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.740.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Gigabyte AB350N Gaming WiFi. Odlična ploča. Vidio sam da ljudi guraju G.Skill 3866 memoriju na 3.6 na toj ploči.

Nope.
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

dobivam besplatno procesor-samo se moram odlučiti između amd i intela

Mogu birat između ova dva procesora :ryzen 1800x i skylake x 7820x

Već imam graficku :palit 1080ti super  jetstream

32 gb ddr4 2400 corsair lpx

h115i

ssd 850 pro 1tb

može pomoć-intel ili amd?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
alexspalato kaže...

h115i

ssd 850 pro 1tb

Intel novi onda brži je u renderu od AMD sigurno,ionako oboje imaju 8 jezgri

13 godina
protjeran

amd definitivno, ostane vise novaca, kao i moguca nadogradnja na sljedecu generaciju, intela kad jednom kupis za 6mj moras uzimati sve novo

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

amd definitivno

Izdajico.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

amd definitivno, ostane vise novaca, kao i moguca nadogradnja na sljedecu generaciju, intela kad jednom kupis za 6mj moras uzimati sve novo

Reko je da besplatno dobiva cpu ne da ga mora kupiti

17 godina

Ako je besplatno definitivno intel posto je to isto 8/16 proc, druga stvar da je 4/8 cpu onda definitivno ryzen

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
alexspalato kaže...

h115i

ssd 850 pro 1tb

Intela, prodas ga i uzmes Threadrippera za iste novce :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
alexspalato kaže...

h115i

ssd 850 pro 1tb

Intela, prodas ga i uzmes Threadrippera za iste novce :D

mudro zboriš :D

8 godina
neaktivan

G.Skill Trident Z 3200 uspjesno stavljeni na 3200

Ploca je Mortar B350, CPU R5 1600

Jos uvijek ima nekih trzavica sa Ryzenom, ali sve u svemu, super zadovoljan. Trenutno isprobavam frendov GTX1050 Ti 4GB, koji je dostatan za mojih 5h gaminga tjedno,ako i tolko. Ako zadovolji, papa rx580, opce ne znam zasto sam i kupio tu karticu :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

A zašto bi ga ta osoba kupila umjesto TR-a?

Što se tiče ryzena 3, zanima me da li će se on uopšte isplatiti isključivo za gejming?Performanse bi mogle biti na nivou Pentiuma, cijena duplo veća, a trebao bi imati isti broj threadova (ali 2 fizička jezgra više).Ono što me čudi je kako je moguće da su pentiumi 100% iskorišteni a i5 60%-75% (kaby lake i5, a zen ima niži ipc).

14 godina
DaShip kaže...

Što se tiče ryzena 3, zanima me da li će se on uopšte isplatiti isključivo za gejming?Performanse bi mogle biti na nivou Pentiuma, cijena duplo veća, a trebao bi imati isti broj threadova (ali 2 fizička jezgra više).Ono što me čudi je kako je moguće da su pentiumi 100% iskorišteni a i5 60%-75% (kaby lake i5, a zen ima niži ipc).

A što misliš zašto,samo zato što je Intel.

Threadovi nisu jednaki fizičkim jezgrama.

robimarko@gmail.com
14 godina

Pa sad, teško je reći ali realno se ne isplati za duplo veću cijenu pored G4560 ali sigurno da je R3 bolji CPU. Isto ti je kao što ti se ne isplati i7 7700K pored i5 7600K ili recimo R5 1500X ako imaš grafe ranga GTX 1060 i slično. i7 7700K je naravno brži CPU od oba primjera koja sam naveo, ali ako nemaš top end grafu onda se realno ne isplati pored ovih samo za gaming. Tako će ti biti i sa R3 vs G4560, pogotovo još što s tim procesorima nitko ni neće uparivati jače grafe od GTX 1060 ili RX 580 i slično. No, generalno je kako god okreneš bolje imati jači CPU, 4c4t pored 2c4t.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.6.2017 14:55 (itomic009).
16 godina
odjavljen
DaShip kaže...

itomic009 kaže...

Pa sad, teško je reći ali realno se ne isplati za duplo veću cijenu pored G4560 ali sigurno da je R3 bolji CPU. Isto ti je kao što ti se ne isplati i7 7700K pored i5 7600K ili recimo R5 1500X ako imaš grafe ranga GTX 1060 i slično. i7 7700K je naravno brži CPU od oba primjera koja sam naveo, ali ako nemaš top end grafu onda se realne ne isplati pored ovih samo za gaming. Tako će ti biti i sa R3 vs G4560, pogotovo još što s tim procesorima nitko ni neće uparivati jače grafe od GTX 1060 ili RX 580 i slično. No, generalno je kako god okreneš bolje imati jači CPU, 4c4t pored 2c4t.

Ryzeni su dovoljno jeftini da se isplati kupiti više stvarnih jezgara, što nije slučaj usporediv s i5 vs i7, jer i7 nema ništa više jezgara od i5. Razlike su ogromne. "Threadovi" su nebitno do malo-bitni (max teoretski 25% ubrzanja za 4 threada više). Prave jezgre su ono važno, a danas će svaka igra profitirati od toga da imaš 4-6 komada. Danas su svi ti procesori i više nego dovoljno za FullHD na 60Hz, a time i za sve više rezolucije. 

Trenutno Ryzeni nude dosta više za isti novac, tako da je teško ne preporučiti ga. Iskreno, nemoj kupit dvojezgreni CPU u 2017. godini.

Nope.
17 godina
DaShip kaže...

Gledaš kroz iskrivljena naočala, kaj se tiče Intela jedino Pentium G4650 ima realnu cijenu tu je kvaka.

Svi ostali Intelovi procesori performansama su neisplativi=preskupi.Dalje samo gledaj šta moš kupit od Intela za 120-130dolara, a tolko če koštat najeftiniji R3 4/4 Ryzen proc.

Opet zaboravljamo jel, kolko zapravo realno košta i5 7400 4/4 kojeg ne može kloknut niti cjela Partizanska četa.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=160&jumpto=5324873&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=89&jumpto=5308943&sort=asc&view=flat

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117731

Najeftiniji R3 4/4/ Ryzen, on če postat najeftiniji standard ili uloženo-dobiveno najbolji procesor opčenito gledano a ne samo za igrice.Intel jednostavno ne može tak jeftino prodavat 4/4 procesore, hebiga površina Intel procova je osjetno veča=proizvodnja je znatno skuplja.

To sam ja spomenul na gornjem drugom linku, i to još u drugom mjesecu ove godine dakle tu je sve čisto.Ako neko hoče još preciznije, eto tu je dolnji friški link sa finim slikicama onako za preciznu usporedbu.Ovo je usporedba velikih procova, ali identična je situacija kad se usporeduje 4/4 Ryzen vs 4/4 Kabylake ili Skylake CPU.

http://digiworthy.com/2017/06/22/intel-skylake-x-vs-threadripper-die-size/

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 20:45 (rambox).
13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Ako tko ima vremena bio bih zahvalan na preporuci matične sa najboljim on board audio chipsetom tj dobre matične ploče kojoj je naglasak na dobroj zvučnoj.

imam jednu grafičku i ne planiram sli, proc koji je u planu je r5 1600x.

Dvoumim između gigabyte aorus k5 i još par ostalih,

Vaše cijenjeno mišljenje koja je najbolja za moje potrebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ako je zvuk tako bitan ulozi nesto manje u matičnu a kupi si zasebnu zvučnu, kod maticnih ploca imas ALC 1220 i to u rasponu od 1300 do 2500kn plocama 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isprike na offu. Ako kolegu zanima imam za prodaju zvučnu Asus Xonar DX.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.6.2017 23:49 (axos).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina
rtg 1989 kaže...

Pozdrav.

Ako tko ima vremena bio bih zahvalan na preporuci matične sa najboljim on board audio chipsetom tj dobre matične ploče kojoj je naglasak na dobroj zvučnoj.

imam jednu grafičku i ne planiram sli, proc koji je u planu je r5 1600x.

Dvoumim između gigabyte aorus k5 i još par ostalih,

Vaše cijenjeno mišljenje koja je najbolja za moje potrebe.

gledaj da maticna ima ALC 1220 audio chipset - vecina X370 maticnih ih ima, a i neke B350 (doduse pripazi jer kod nekih je marketing na snazi pa je ALC1220 zakamufliran iza sound blaster FX i slicnih termina)

btw:

The Gaming K7 sports two Realtek ALC1220 codecs—one each for the front and rear audio outputs. The Gaming K5 soldiers on with just one of these chips.

14 godina

Koje budale,a uskoro sam mislio tu ploču kupiti.
Makli su USB 3.1 portove i to nazvali Gaming X

robimarko@gmail.com
8 godina
neaktivan
robimarko kaže...

Koje budale,a uskoro sam mislio tu ploču kupiti.
Makli su USB 3.1 portove i to nazvali Gaming X

Zamisli šta će tek uraditi sa svojim A320 pločama (koje su zapravo jedine na hrvatskom tržištu pored asusove).

14 godina
Ne shvaćam ih,imaju dobru ploču i solidnu cijenu i onda ju malo izmasakriraju i prepakiraju.

I vjerovatno će ista cijena biti.

E sada uopće nemam pojma koju X370 ploču u tom ispod 140 eura rangu uzeti
robimarko@gmail.com
10 godina

Intel HyperThreading bug

"This defect can, when triggered, cause unpredictable system behavior: it could cause spurious errors, such as application and system misbehavior, data corruption, and data loss."

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
win10pro kaže...

Intel HyperThreading bug

"This defect can, when triggered, cause unpredictable system behavior: it could cause spurious errors, such as application and system misbehavior, data corruption, and data loss."

Prvo kazu ne clockajte K modele, sad ugasi HT, sta je sljedece 

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Prvo kazu ne clockajte K modele, sad ugasi HT, sta je sljedece 

Kupite Ryzen?

17 godina
odjavljen

Samo problemi sa tim Intelom .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Samo problemi sa tim Intelom .

Sve se to desava jer su dali HT Pentiumu 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.6.2017 12:53 (chaselol).
17 godina
odjavljen

Uf da moraš gasiti HT..., to bi bila smrt za taj procesor. Srećom meni sve radi savršeno pa mi se neda u ovoj ljetnoj fjaki sve mjenjati za Ryzena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.6.2017 12:58 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Aj nemojmo pretjerivati "It's worth mentioning that we aren't aware of the extent of the issue and how much it will impact everyday desktop users. Skylake debuted in August 2015, so if there were a considerable number of mainstream desktop applications that trigger the errata, it would have likely already been thrust into the spotlight." Problem ocito postoji, ali u takvoj "ogromnoj" mjeri da su ga tek nakon dvije godine otkrili. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice