AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.734
|
čitano: 6.678.844
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Xxx - većina ljudi ne skuzi ikakve promjene, jedino što kuže da su ti slušalice puno glasnije, dobiješ ti i nešto detalja u zvuku ali to fakat moraš slušat i uspoređivati.  Ja ti imam schiit magni i modi i to radi super, a sad opet zvuk ovisi i do slušalica. Ima slušalica koje su nebi vjerovali 40-60ohm i teže ih je pokrenuti nego neke 250ohm - npr. AT AD1000X/2000X - AKG K712, puno je tu faktora u igri. Što se tiče hyperx slušalica, ako hoćete nešto jeftinije proći kupite si Takstar pro 80, ionako kingston rebrandira te slušalice + dobijete jedan lijepi kofercic sa njima. 

Ni jedna matična nema zvuk kao vanjsko pojačalo, ali ako želiš.nesto što će ti trajati onda ćeš to i platiti. Za 99% korisnika.ce i matična bit dosta i neće primijetiti nikakve razlike osim u jačini zvuka.

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
3 0 hvala 3
15 godina

opet poceo zar ovdje nije prica o ryzenima 

Moj PC  
11 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala momci, odluka o Ryzen konfi je pala...

Ide AMD Ryzen 1600, Asus Prime b350-plus, 16 GB 3200 memorija, m.2 ssd, rx580 4gb... Samo se nadam da ce sve raditi bez nekih muha 

6 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Bezimeni777 kaže...

Ide AMD Ryzen 1600, Asus Prime b350-plus, 16 GB 3200 memorija, m.2 ssd, rx580 4gb... Samo se nadam da ce sve raditi bez nekih muha 

premalo,

kad već uzimaš ovu više nego pristojnu konfu, uzmi grafiku sa 8Gb

Cijenite više pitku vodu.
17 godina
Glavas_ZG kaže...
Bezimeni777 kaže...

premalo,

kad već uzimaš ovu više nego pristojnu konfu, uzmi grafiku sa 8Gb

slazem se 8gb je must have

Ako vec ides na 4gb onda si uzmi rx 570

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 7:48 (toxic).
14 godina

Kakva su iskustva Vas ovdje koji imate Ryzena s pločama ?? Već drugu Gigabyte GA-B350 Gaming 3 šaljem na reklamaciju i sad ću neku dugu uzet. Čitam na New Egg stranici da ih dosta ima problema i sa Asus Prime a bome i sa MSI Tomahawk. Dakle, katastrofa. Jel ima koja B350 a da valja većina ??

16 godina

Znaci nema problema s procesorima nego plocama XD .. Sta konkretno ne radi na tvojim primjerima? To su sve B350 chipseti? Da znamo sta izbjegavati ubuduce :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Rav3n kaže...

Znaci nema problema s procesorima nego plocama XD .. Sta konkretno ne radi na tvojim primjerima? To su sve B350 chipseti? Da znamo sta izbjegavati ubuduce :)

Sigurno chipset nije krivac...

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Kakva su iskustva Vas ovdje koji imate Ryzena s pločama ?? Već drugu Gigabyte GA-B350 Gaming 3 šaljem na reklamaciju i sad ću neku dugu uzet. Čitam na New Egg stranici da ih dosta ima problema i sa Asus Prime a bome i sa MSI Tomahawk. Dakle, katastrofa. Jel ima koja B350 a da valja većina ??

ja imam ga-b350-g3. ušteko sam je prvi dan, onako vani sa strane da vidim jel radi. drugi dan složio u komp. i upalio. nisam gasio komp od tog dana. niti jedan jedini problem. samo sam stavio novi bios kad su podržali agesi 1004a specifikacije. pa mi je memorija proradila na 3200..

14 godina

A šta da kažem. Šogoru slagao komp i uzmem R5 1600, Patriot Viper 16GB (2x8GB) RAM koji je na listi matične kao podržan. Prva ploča je bila sa šta ja znam kakvom greškom a očitovalo se na način da jednostavno nisi mogao proć instalaciju Winsa kako god okreneš. Sve živo sam probao i na glavu se nasadio i testirao i ništa. Poslao na reklamaciju, utvrdili da nešto ne valja i poslali mi novu Gigabyte GA-AB350-GAMING 3. Ja mislio ajd više nakon 10 dana zezanja da riješim čovjeku komp kad ono banana. Na ovoj opet nešto ne valja (mada sam kao i na prvoj probao i sa original BIOS-om, kao i sa ažuriranjem na najnoviji). Ovdje krenem normalno instalirati ali kad se treba restartirati u sklopu instalacije komp više ne boot-a i amen. Nije ni da se ugasi nego negdje zapne i moš ga jebat. Onda sam gasio palio komp ručno pa je nastavio nekad instalaciju i Winsi se instaliraju ali komp ne radi normalno. Razno razni cirkusi, ne možeš instalirati drivere i slično. I nakon instalacije pri svakom restartu (bilo na gumb ili klikom) više ne boot-a nego zapne i radi tko zna što. Dao drugom legi da testira da vidim jesam ja lud, ali zaključio isto kao i ja. Znači druga zaredom ta Gigabyte jednostavno ne valja i sada šaljemo i ovu natrag pa očito moram neki drugi brand tražiti. Samo ne znam koju jer i za Asus i za MSI sad čitam da su imali solidan broj poteškoća. Ne treba mi X370 chipset nego B350 koji valja i radi. 

P.S. Ne znam Tonči jel ovo za karton ali tema je oko Ryzena pa nek se ljudi informiraju. Ploča je u paketu s procesorom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 11:46 (itomic009).
16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A šta da kažem.

.....

. Znači druga zaredom ta Gigabyte jednostavno ne valja i sada šaljemo i ovu natrag pa očito moram neki drugi brand tražiti. Samo ne znam koju jer i za Asus i za MSI sad čitam da su imali solidan broj poteškoća. Ne treba mi X370 chipset nego B350 koji valja i radi. 

zbilja mi je žao što čujem takve probleme. imam dosta kvalitetne dijelove u ostaku računala, pa neznam jel možda do neke komponente. jer u većini slučajeva te matične ili rade ili ne kad dođu. sve ostalo je obično greške zbog loših komponeneti. ne uvijek ali većinom slučajeva.

16 godina

Po ovome svemu šta čujem da ima problema sa ryzenom i ploćama izgleda da je on samo testna platforma za dalje.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Probaj prvo Asus, MSI u srednjem rangu nije nesto pretjerano kvalitetan kao i u AM3+ platformi. Dobar je za medium OC ali nista pretjerano, 8core OC ni slucajno, 6core medium, 4 core high.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
odjavljen
dery kaže...

Po ovome svemu šta čujem da ima problema sa ryzenom i ploćama izgleda da je on samo testna platforma za dalje.

Koliko god je on imao problema, ima hrpa drugih kojima radi i koji ništa ne pišu jer nemaju problem, jel. Meni uskoro stiže proc i matična pa javim dojmove, sistem će biti na nvme disku pa će i to biti zanimljivo testirati.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina

itomic009

Iskljuci XMP, ako ga slucajno automatski pali! Mozes probati druge RAMe, ako netko koga znas ima DDR4. Probaj prek zvuka, beepova, maticne skuzit do cega je.

14 godina

Ma sve sam probao. Testirao sam i sa svojim RAM-om. Nemam ja više živaca za to, šaljemo natrag i amen. Samo sad gledam šta drugo tražit. Ne mislim ja da ništa to ne valja i naravno ima hrpa ljudi koji nemaju poteškoća samo sada sam i ja već naživciran a šogor pogotovo. Čovjek iskrcao pare a komp nema i dalje. A još ga ja zezao da mu dam svoj i7 6700K plus moja ploča u trampu za R5 1600 plus ploča 

11 godina

Ima onda: Asus prime B350-Plus, Asrock AB350 Pro4, MSI b350 tomahawk.. pa javi s kojom ce imati najvise srece. 

13 godina
neaktivan

Ako se uzima b350 ploča, prvo bih gledao gaming pro carbon od msi-a. Zatim asus prime b350 plus ili asrock ab350 pro4/gaming k4.

14 godina

Gledam recenzije korisnika na New Egg-u i najbolje prolazi AsRock Gaming K4. Najbolje mislim u kontekstu da je 80% korisnika dalo 4 ili 5 jaja i da nemaju poteškoća. Kod ove tri (MSI, Asus i ova Giga) je puno niži taj postotak zadovoljnih i bez poteškoća. 

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Gledam recenzije korisnika na New Egg-u i najbolje prolazi AsRock Gaming K4. Najbolje mislim u kontekstu da je 80% korisnika dalo 4 ili 5 jaja i da nemaju poteškoća. Kod ove tri (MSI, Asus i ova Giga) je puno niži taj postotak zadovoljnih i bez poteškoća. 

al moraš uzet u obzir činjenicu da ljudi koji imaju poteškoća, pišu na newegg-u, dok oni kojima sve radi nemaju tu potrebu da se jadaju. pa nemoj uzimat to za vodilju. da svi koji kupe i kojima radi dođu i napišu sve je ok. vjeruj da bi taj postotak bio puno puno manji.

13 godina
protjeran
Newegg je jako dobar za informirat se o plocama, meni jedina stranica kod odabira, procitas svaki komentar i doneses zakljucak, nezelim se hvaliti no do sad je funkcioniralo bez greske!(20g)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran

a ja pak reklamirao tih ab350 gaming k4 masu.. meni to sranje od ploče

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
axos kaže...

Da li stane samo blok na plafon bez ventilatora, pa da ventilator staviš s vanjske strane kućišta iznad bloka?

Ne stane, samo jedan vent može stati, blok je debljine cca dva venta i nula bodova. A i ne bi baš upalilo i da stane. Na kućište ide plastični "krov" koji dodaje nekih centimetar i pol pa bi bio preveliki razmak između venta i radijatora, plus dodatni problemi kao kako učvrstiti vent bez da bušim po kućištu i kroz kuda mu dovesti napajanje.

Uglavnom, na kraju sam rješio svoje probleme najjednostavnijim načinom. Zamjenio Gigabyte AX370 Gaming K5 matičnu za ASrock X370 Gaming K4 koja ima bolji VRM, kupio drugo kućište (Thermaltake Versa U21), radijator i ventove sam stavio na prednji dio kućišta, na ovome ima mjesta i odnaprijed, i odostraga i na plafonu. OC-ao na 3.8GHz, puknuo testove (Prime95, RealBench) i VRM nije prešao preko 81°C, sa Gigabyte-icom je na tim posavkama otišao preko 110°C.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 14:53 (Solo761).
13 godina
protjeran

opet ti je puno vrm.. meni na 4.0ghz, na gaming 5 neide vrm preko 70

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
-->-->--@
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ovo sto citam o konkretnim iskustvima me jako podsjeca na moju kupnju LGA 1366. Nekompatibilnosti memorije, trebalo je deset revizija biosa dok voltaze, frekvencije i opcenito stabilnost nije bila onakva kakva mora biti. Sve u svemu 6 mjeseci problema i tek onda se ustabililo. Sad u konacnoci taj komp jos uvijek radi bez problema, ali porodajne muke...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Solo761 kaže...
axos kaže...

Da li stane samo blok na plafon bez ventilatora, pa da ventilator staviš s vanjske strane kućišta iznad bloka?

Ne stane, samo jedan vent može stati, blok je debljine cca dva venta i nula bodova. A i ne bi baš upalilo i da stane. Na kućište ide plastični "krov" koji dodaje nekih centimetar i pol pa bi bio preveliki razmak između venta i radijatora, plus dodatni problemi kao kako učvrstiti vent bez da bušim po kućištu i kroz kuda mu dovesti napajanje.

Uglavnom, na kraju sam rješio svoje probleme najjednostavnijim načinom. Zamjenio Gigabyte AX370 Gaming K5 matičnu za ASrock X370 Gaming K4 koja ima bolji VRM, kupio drugo kućište (Thermaltake Versa U21), radijator i ventove sam stavio na prednji dio kućišta, na ovome ima mjesta i odnaprijed, i odostraga i na plafonu. OC-ao na 3.8GHz, puknuo testove (Prime95, RealBench) i VRM nije prešao preko 81°C, sa Gigabyte-icom je na tim posavkama otišao preko 110°C.

ja sam se zeznia, jer sam prvo uzea kučište(thermaltake versa n21) i nije mi bilo u planu vodeno, kako

sam u međuvremenu čeka ostale komponente uzea sam arctic 240 i nikako ne može stat na plafon lučišta.

uzea dremel i sprida popila pola kučišta sad stoji bez beda

9 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Katastrofa, jadni ljudi

15 godina
Lucidius kaže...

Katastrofa, jadni ljudi

Bas mi ih nesto žao tolike novce dati i opet neradi kako treba 

14 godina
Lucidius kaže...

Katastrofa, jadni ljudi

Toliko jadni kao ti sa quadom u 2017 nisu.

dreadmoore kaže...

Bas mi ih nesto žao tolike novce dati i opet neradi kako treba 

Dječje bolesti, to će proći, a za preplaćeni i7 6700k/7700k više nema napretka, samo lagano padanje.

To je stvarno žalosno (Intel peruša, a ljudi mu to dozvoljavaju), ovo gore je samo prolazno, a i nije na svim pločama tako.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 6:25 (Valentin17).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice