AMD Phenom x4 960t

poruka: 46
|
čitano: 7.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Phenom x4 960t

Evo pokrenuo sam ovaj prime95 ali ne razumijem šta taj program radi i koliko će dugo raditi?

13 godina
pa jesi unlockao cpu?
Werdum Combat Team
15 godina

Pa nemam pojma, pretpostavljam da nisam xD. Ne razumijem se baš u takve stvari...

13 godina
daj prvo napisi koju maticnu imas....
Werdum Combat Team
15 godina
KrpaZG kaže...

Pa napisao sam vec u prijasnjim postovima, a i piše pod "Moj pc"; AMD870 chipset AM3

13 godina
neaktivan
hardrock kaže...
KrpaZG kaže...

Pa napisao sam vec u prijasnjim postovima, a i piše pod "Moj pc"; AMD870 chipset AM3

Napravi ono što ti je kolega napisao na stranici prije, odi u bios i stavi na all cores.

Kalko1212 ingame
15 godina

Imam ovu matičnu http://www.msi.com/product/mb/870-C45.html 

Kod naziv matične ploče piše - MSI 870-C45 (MS-7599)

15 godina

Sad sam malo po biosu pregledavao... Temp. CPU-a 45-48, i piše mi neš kao Unlock CPU core / Disabled. Jeste li na to mislili da trebam Enableati?

15 godina

Stavio sam postavke tako da sam Unlock CPU core / enabled i još ispod toga je pisalo neš za CPU core i bilo je nekoliko opcija. Ja sam stavio All cores, sad bih trebao restartat komp. Valjaju li te postavke koje sam napisao? I šta bih trebao nakon toga napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hardrock kaže...

Stavio sam postavke tako da sam Unlock CPU core / enabled i još ispod toga je pisalo neš za CPU core i bilo je nekoliko opcija. Ja sam stavio All cores, sad bih trebao restartat komp. Valjaju li te postavke koje sam napisao? I šta bih trebao nakon toga napraviti?

Valjaju, sada odvrti prime95 1-2 sata, ako je stabilan ostavi. Ja bih preporučio da ostaviš da vrti prime95 24 sata da budeš sto posto siguran.

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 22:17 (kalko1212).
15 godina

Ja kada sam spremio te postavke u biosu, meni se računalo ugasilo i ponovno upalilo te pisalo da moram restartat ako želim da se te postavke utvrde.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
kalko1212 kaže...

Buđet? Ja bi rađe prime95 testirao, kolko čujem bolje je ostaviti prime95 24 sata da testira, da bi bio 100% siguran. 

Ma to je previse....linx sa svom memorijom na 2-3h max i ak ne padne nebu pao u vecini toga!

cele ili jurky su to rekli nisam siguran koji ali ipak su oni iskusnjare :) i tako ja testiram svoj oc i nikad problema nisam imo.

960t ftw svakako pokušaj s njime, u globalu je dobar procesor nema se tu šta pobiti

a i sve više sad (prvo su zagovarali gazi prime95 par sati, pa par dana, koliko jedno par mjeseci?) da bi sad sve više i više čitao po netu da se preporuča izbjegavati te akcije, nego radit reallife testove, tj sandy proceve recimo ruši otvaranje winampa, videa, browsera...čak se i intel sam oglasio da linx i prime gaze cpu toliko da čak ni oni sami u tvornici nerade toliki stress na procesore...moje osobno mišljenje prime95 je samo nabijanje struje, temperature i šansa da skuriš komponente...nego realan pokazatelj uspješnosti overclocka...a em ti nabije temperature, meni prime nabije +15 stupnjeva više od bilo kojeg drugog reallife testa

trial and error metoda je najbezbolnija, klokaš, ako uđe u winse već je solidno, ako neboota, automatski ti je znak...druga stvar cpu-z validacija, pa onda lagano kreneš sa testovima, malo stresaš, pa onda cinebenč, pa odvališ jedno pol sata najdraže igre, pa onda malo browsaš po netu, bude sve ok, sutradan upališ winamp eto bsod, ništa malo korigiraš voltažu i opet...rađe 2-3 dana tražit dobar klok nego ostavit 2-3 dana prime 95, dok spavam, il sam na poslu pa da mi komp fino ostane zaglavljen na bsodu cijelih 8 sati tj radni dan...nebi hvala

samo krupno, ništa sitniš
15 godina

I tako ja sam sad gledao malo po forumu kako overclockirati i to, i sad ima nekakvih linkova za provjeru temp. na CPU i jezgrama. Kad ono otvorim program, piše 1. core 160 stupnjeva, 2. isto, 3. isto, 4. isto tako negdje i onda mi se ugasi komp? Koji k? Mislim da mi je u biosu temp od jezgri bila 36.... lol?

15 godina

Međutim evo novih informacija (slika): 

Dakle koliko sam shvatio trebao bih povećavati multiplier a ne FSB, 200x15= 3000, 200x16,5= 3300 koliko bih trebao postići ili bih trebao polaganije ići pa povećavati?

Dakle povećavao bih Adjust CPU ratio?

15 godina

Evo još samo par stvari koje mene zanimaju:

1) Kada povećavam množitelj (odn. multiplier) povećava li se temperatura "abnormalno" ako idem nekim redom ili se postupno povećava?

2) Treba li mi neko dodatno hlađenje kada clockiram? Zanima me jer imam 500w napajanje.

3) U vezi onih programa prime95 i linx. Šta postižem sa njima, koliko bi ih dugo trebalo koristiti, i povećavaju li temp.?

Jer jedan od vas je rekao da bih bolje trebao pokušati odigrati neku igru da testam kako sam izveo clockiranje. Pošto imam MW3 i BF3 i takve igre, mislim da bi one bile dobar test za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
hardrock kaže...

Evo još samo par stvari koje mene zanimaju:

1) Kada povećavam množitelj (odn. multiplier) povećava li se temperatura "abnormalno" ako idem nekim redom ili se postupno povećava?

2) Treba li mi neko dodatno hlađenje kada clockiram? Zanima me jer imam 500w napajanje.

3) U vezi onih programa prime95 i linx. Šta postižem sa njima, koliko bi ih dugo trebalo koristiti, i povećavaju li temp.?

Jer jedan od vas je rekao da bih bolje trebao pokušati odigrati neku igru da testam kako sam izveo clockiranje. Pošto imam MW3 i BF3 i takve igre, mislim da bi one bile dobar test za to?

1) Ne povecava se temp, nego clock cpu-a. Temp se povecava kad dizes napon...

2) Ako imas stock hladnjak onda nabavi novi nista ispod cm 212evo ili nes slicno za 250kn cca nejdi za tog phenoma...

3) I prime i linx ti opterete cpu na 100% i drze ga tak....par sati ih drzi i nemoj vise...povecavaju ti se temp naravno :)

Igraj i igre i ukombiniraj malo stress testa tj. prime ili linx. Ako se ne srusi tj. restarta onda probaj dic malo napon (al nikako vise od 1.45v sve iznad je previse i puno ces napona morat dat za malo clocka dakle ne prek 1.45v) pa opet odigraj igru ili stress i kad prode barem 2-3h stress testa ostavi kak je i uzivaj u stabilnom oc-u :)

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 0:09 (KrpaZG).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice