AMD Phenom ll X4 920 & 940 Review
- poruka: 347
- |
- čitano: 59.583
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Na drugim stranicama je malo drugacije, ali nema veze tu su negdje...
Da ja imam q6600 ili e8200/8400 nebi kupovao novi proc, ali hebiga imam athlona x2 5000+ BE koji nece radit iznad 3,0GHz da ga hebes, a na staroj maticnoj je isao 3,1Ghz.
A recimo kad bi mog stavili u taj review(clockanog na 3,0GHz) bio bi na dnu ljestvice sa duplo manje frame-ova, zato idem ja lijepo novog phenoma upiknut i miran sam barem 1god.
Da ja imam q6600 ili e8200/8400 nebi kupovao novi proc, ali hebiga imam athlona x2 5000+ BE koji nece radit iznad 3,0GHz da ga hebes, a na staroj maticnoj je isao 3,1Ghz.
A recimo kad bi mog stavili u taj review(clockanog na 3,0GHz) bio bi na dnu ljestvice sa duplo manje frame-ova, zato idem ja lijepo novog phenoma upiknut i miran sam barem 1god.
Što će ti svi ti "navodnici"?
Poanta je da je taj TLB bug bio prenapuhan i kao rezultat svaki klinac od dvanaest godina sad viče "AMD nevalja jer ima bugove i jer je i7 jači".
To!!!!!!! Konačno su u Linksu dobili sAM3 Phenom 2 s četiri jezgre! Idem odmah po njega!
To!!!!!!! Konačno su u Linksu dobili sAM3 Phenom 2 s četiri jezgre! Idem odmah po njega!
intelovi procesori imaju također bugova i gorih od AMD-ovih Phenoma tada.
TLB bug je bio toliko rijetko vidljiv da za većinu korisnika nije značio ništa. Po medijima je bio samo zbog dobre intelove antipropagande.
Jel zna netko možda kad će izaći jači Phenom II sAM3? Ovaj od 2,6 GHz mi se čini malo preslab, a htio bi sAM3 CPU tako da ubuduće ne moram mjenjati CPU dok budem mjenjao matičnu.
TLB bug je bio toliko rijetko vidljiv da za većinu korisnika nije značio ništa. Po medijima je bio samo zbog dobre intelove antipropagande.
Jel zna netko možda kad će izaći jači Phenom II sAM3? Ovaj od 2,6 GHz mi se čini malo preslab, a htio bi sAM3 CPU tako da ubuduće ne moram mjenjati CPU dok budem mjenjao matičnu.
i how much money za taj na 3,2 ghz?
a bi taj Phenom II 955 trebo bit bolji od Q9550? ili ako bude doso preko 2300 bi se onda splatilo uzet vise Q9650
a bi taj Phenom II 955 trebo bit bolji od Q9550? ili ako bude doso preko 2300 bi se onda splatilo uzet vise Q9650
Jer recimo ja imam E5200 i sad za 2 godine kad bi kupio proc (da imam 7750+be.. mogo bi preč na nekog Phenomenala)
a s ovim nemrem nis uploadat (mislim na LGA 1333) neg sam s775 koji ce ubrzo otič u vječna lovišta :D
to su sve super procevi al jednostavno nevidim razlog zasto mjenjati procesor?zbog cega?moj je star 2 god.. zasto da ja prelazim na i7 ili amd phenom..
procesori su otisli malo napred ispred svog vremena a marketing radi svoje.. svaki intelov core2 iliquad je u potpunosti sposoban gurati i najmocije konfe.. isto tako vrijedi i za amd..islim da netreba srljati sa kupovinom novog samo zbog njihovih benchova i marketingom na sva vrata..
Hoce li taj 3.2 GHz imat otkljucan mnozitelj? Tj. hoce li biti BE?
Hoce li taj 3.2 GHz imat otkljucan mnozitelj? Tj. hoce li biti BE?
to su sve super procevi al jednostavno nevidim razlog zasto mjenjati procesor?zbog cega?moj je star 2 god.. zasto da ja prelazim na i7 ili amd phenom..
procesori su otisli malo napred ispred svog vremena a marketing radi svoje.. svaki intelov core2 iliquad je u potpunosti sposoban gurati i najmocije konfe.. isto tako vrijedi i za amd..islim da netreba srljati sa kupovinom novog samo zbog njihovih benchova i marketingom na sva vrata..
Evo recenzija sa 2 sajta koja ja gledam:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/print/amd-phenom-ii-x4.html
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=3492
Ja baš i ne vidim taj "dobar posao". Mislim znao sam da je to samo "die shrink" na 45nm, ali ocekivao sam da će barem nešto sitno promjenit u arhitekturi...
Poboljšanja su velika - ali samo u odnosu na stari Phenom. Usporedba sa Core i7 je besmislena jer je i7 debelo superioran, pa se AMD mora zadovoljit borbom sa starim Intelovim procesorima.
Poboljšali su potrošnju (tj. smanjili) ali opet kako god se gleda nema nekog realnog razloga za kupovinu kad intel ima brže procesore. Kad u priču uključimo overclocking, AMD nema apsolutno nikakve šanse.
Šteta, ali meni odgovara ova situacija jer se sad priča da će Intel spustit cijenu Q9550, na kojeg ja u biti i ciljam :)
Govorite o dobrom poslu AMD-a.Dajte mi navedite koji.možda PhenomII 920.Kojega tuče Q6600 na tvorničkim postavkama(VIDI BUG-br196).Ili možda 940 koji se ne može nositi sa Intelovim najačim Quadom(CORE2 DA NIJE EX).
A kad tome još dodaš činjenicu da se Intelovi bolje OC-aju,a neki(Q6600) su čak jeftiniji od 920.Da to je definitivno dobar posao.SVAKA ČAST.
Da ali je tu zato phenom x3 720 black edition koji je jeftiniji od q6600 a puno lakse se kloka, manje grije i manje trosi
Da ali je tu zato phenom x3 720 black edition koji je jeftiniji od q6600 a puno lakse se kloka, manje grije i manje trosi
Microman,jel to onaj poznat po uviđavanju problema tamo di ih nema(4830)?
Ajme,i odmah ga lupi i ostane živ????? Moj sa stockom 3,4 pri svim opterečenjima,jači hladnjak malo i ideš na 4,0 bez problema...... kakav delija!!! Respect
Microman,jel to onaj poznat po uviđavanju problema tamo di ih nema(4830)?
Ajme,i odmah ga lupi i ostane živ????? Moj sa stockom 3,4 pri svim opterečenjima,jači hladnjak malo i ideš na 4,0 bez problema...... kakav delija!!! Respect
Ne znam mozda je netko vec napomenuo al ima puno za citat..
Al me zanima ti probelmi koji se javlaju u X4 procesorima i zasto tako kratko budu bili u prodaji..
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=8729&Itemid=37
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=9320&Itemid=37
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=9244&Itemid=37
Je sam planirao kupit jedan od tih procesora, pa me sad muci dal da cekam da dodju novije verzije istih procesora ili ka ih kupim(ili to nisu nikakvi posebni problemi - recimo s tim ramima> nisam ni planirao kupovat DDR3-1333 rame, pa meni mozda to nije vazno)
Mozda bolje da pricekam X4 925 ili sta kazete?