AMD Phenom II x4 ili x6

poruka: 23
|
čitano: 5.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Phenom II x4 ili x6

Evo mene zanima šta mi se više isplati uzeti AMD Phenom II x4 965 sa 3.4 GHz ili AMD Phenom II x6 1055T sa 2.8 GHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Phenom II x4 ili x6

Ja bi uzeo cetverojezgreni, sve vise dolazi igara i aplikacija koje koriste 4 jezgre, 6 jezgri po meni jos uvijek nije potrebno i ivjerujem da ce izaci novijih i boljih 6-jezgrenih kada za to bude vrijeme

The ONE and ONLY!
Moj PC  
4 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: AMD Phenom II x4 ili x6

U igrama i većini aplikacija koje ne koriste više od 4 jezgre x4 965 je brži, pa se po mojem bolje isplati uzeti njega, jer je x6 trenutno nepotreban. Ako nekaniš skoro mjenjati proc onda možeš uzeti x6, mada će u vrijeme kad se počnu koristiti 6 jezgri biti malo zastario. Your choise, ali ja bi uzeo x4

17 godina
AMD Phenom II x4 ili x6

Uzmi x6 kada te dođe samo 100kn više, a dobiješ 2 jezgre više. Uostalom i on se da puno clockat, bez problema na taktove ovog x4 965.

Nevidim uopće razloga da se ide na x4, samo bi sebi išao na štetu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 16:07 (Hyperion).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
AMD Phenom II x4 ili x6

1055t ima turbo koji ga putem povećanja množitelja clocka na 3.3ghz, sad 965 ili 1055t razlika je 100kn, ja sam između ta 2 uzeo 1055t, od viška glava ne boli Cool

"I didn't cry when Bambi's mother was shot... but I cried when HAL was turned off."
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 16:08 (superJozo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD Phenom II x4 ili x6

Ako je računalu prvenstvena namjena igranje i overclocking na 4Ghz - X4 965. Tu je X4 C3 bolji jer se lakše dovede na visok takt uz lagano hladenje i jeftinu ploču jer ti netreba ploča koja podnosi visok HTT.

Sve ostalo X6 1055T.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako čovjek nemisli klokat, onda mu se neisplati uzeti x6, jer je u igrama sporiji od x4 bench. Ako pak želi klokat onda može uzeti x6 i klokati ga na 3.4GHz da dostigne preformanse od x4

15 godina
neaktivan
AMD Phenom II x4 ili x6

Najbolji izbor je Phenom II X4 955 C3. 200 kn je jeftiniji od 965, a razlika je samo u taktu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Phenom II x4 ili x6

Ovako. Ja bih taj procesor vrlo rado htjeo klokati ali imam jedan mali problem. Ja nikada nisam overclockao CPU, i ja nemam pojma koji su svi rizici u koje se upuštam. Nisam baš u nekakvoj financijskoj situaciji da si baš mogu kupiti novi procesor ili bilo koju drugu komponentu koja mi može krepati u procesu klokanja! E sada ako tu ima neki pro koji mi može to malo sve obijasniti ja bih mu bio jako zahvalan!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
imaš nekoliko stickya o ocanju,knock your-self out!
S malo sreće i slušanja savjeta dobit ćeš brži pc s malim ulaganjima u cpu cooler\pastu\vent
15 godina
protjeran
AMD Phenom II x4 ili x6

izvinite što upadam u temu ali imam jedno pitanje koji je od ova 3 proca jači an stocku (svaki ćemo staviti na 2gb ddr3 rama da bude fer zbog  i7 triplle  channela)

Phenom II 965

Phenom II 1090T

Core i7 920

znači zanima me samo stock,ništa OC

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
obožavam_slagati_konfe kaže...

izvinite što upadam u temu ali imam jedno pitanje koji je od ova 3 proca jači an stocku (svaki ćemo staviti na 2gb ddr3 rama da bude fer zbog   i7 triplle   channela)

Phenom II 965

Phenom II 1090T

Core i7 920

i7 i x6 su tu negdje, (vecinom malo intel bolji), 965 lagano kasni

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians - By James Gastovski ]
16 godina
protjeran

izvinite što upadam u temu ali imam jedno pitanje koji je od ova 3 proca jači an stocku (svaki ćemo staviti na 2gb ddr3 rama da bude fer zbog  i7 triplle  channela)

Phenom II 965

Phenom II 1090T

Core i7 920

Za aplikacije treći najjači, za igre npr nema velike razlike... Ako ne radiš ništa profesionalno poput rendanja onda se ne  isplati skupa intelova platforma...

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
15 godina
protjeran
Weky kaže...

izvinite što upadam u temu ali imam jedno pitanje koji je od ova 3 proca jači an stocku (svaki ćemo staviti na 2gb ddr3 rama da bude fer zbog   i7 triplle   channela)

Phenom II 965

Phenom II 1090T

Core i7 920

i7 i x6 su tu negdje, (vecinom malo intel bolji), 965 lagano kasni

pa nezz baš da je x6 jači od phe x4 :SSS on ima 9mb keša na 6 jezgri a x4+orka 8mb keša na 4jezgre...zar je 1090T stvarno malo jači od 965 ??? ja nezz baš

17 godina

Ako je u pitanju multi thread aplikacija 1090T je brži u svemu od 965 + što je bolji ocer, u single threadu su razlike minimalne

clock2much
16 godina
Cele303 kaže...

...u single threadu su razlike minimalne

Zar ne bi i u single threadu X6 trebao biti brzi zbog Turbo Core tehnologije?

Ne znam kako tocno to radi, ali zar ne bi kod single threada X6 trebao biti brzi jer onda turbo core digne frekvencije, pa bi trebale biti vece nego kod X4

BTW, da li ce nadolazeci AMD procesori (Buldozzer) raditi na AM3 plocama ili...?

Da li postoji neka konfirmacija ili su sve jos uvijek nagadjanja?

Citao sam negdje da ce biti socket AM3 r2, pa sta sad to tocno znaci?

15 godina
AMD Phenom II x4 ili x6

uzmi 1055t, neka jezgri , u buducnosti bi mogle bit korisne , ja cu sad sebi 1055 ubost , nista ne gubis a samo malo vise kosta,btw o buldozerima se jos nezna previse , onaj prvi nalet bi mogao bit kompatibilan li kasnije ce ic na nove sockete vjerojatno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mauro kaže...
Cele303 kaže...

...u single threadu su razlike minimalne

Zar ne bi i u single threadu X6 trebao biti brzi zbog Turbo Core tehnologije?

Ne znam kako tocno to radi, ali zar ne bi kod single threada X6 trebao biti brzi jer onda turbo core digne frekvencije, pa bi trebale biti vece nego kod X4

Da, pardon, u pravu si, meni procesori nikada ne rade na defaultu pa sam smetnuo sa uma default + turbo... U tom slučaju je 1090T također bolji, ja sam sa 1090T ubijao turbo za 4.0+ GHz pa je u odnosu na 965 na 4.0 razlika bila minimalna, u sintetičkim bencmarcima prednost može otići kod 1090T samo radi boljeg memorijskog kontrolera pa se memorija više overclocka i frekvencija samog kontrolera se može više potegnuti ali to je nedovoljno za real life aplikacije

clock2much
14 godina
neaktivan
AMD Phenom II x4 ili x6

pozdrav ljudi, ovo je upravo tema koja mi treba :D

ovako planirao sam uzet x4 955 (3,2GHz) i slučajno sam naletio na ovaj x6 1055T (2,88GHz), sad me zanima koji je bolji, meni treba donekle za neke igrice, al više ono mislim na budučnost, da sam miran opet 3-4 godine. Strah me je da nebi sjebo stvar s matičnom pločom, pa me zanima koja je najidealnija za to, ja sam našao neku za nekih 600kn pa me zanima vaše mišljenje dal to valja. Matična je ova :

Gigabyte 880GMA-UD24 http://www.techenclave.com/reviews-and-previews/gigabyte-880gma-ud2h-review-165557.html.

Dal se na nju može metnit i ovaj x6 proc ??

hvala na odgovoru unaprijed :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 17:01 (manzzetta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
manzzetta kaže...

pozdrav ljudi, ovo je upravo tema koja mi treba :D

ovako planirao sam uzet x4 955 (3,2GHz) i slučajno sam naletio na ovaj x6 1055T (2,88GHz), sad me zanima koji je bolji, meni treba donekle za neke igrice, al više ono mislim na budučnost, da sam miran opet 3-4 godine. Strah me je da nebi sjebo stvar s matičnom pločom, pa me zanima koja je najidealnija za to, ja sam našao neku za nekih 600kn pa me zanima vaše mišljenje dal to valja. Matična je ova :

Gigabyte 880GMA-UD24 http://www.techenclave.com/reviews-and-previews/gigabyte-880gma-ud2h-review-165557.html.

Dal se na nju može metnit i ovaj x6 proc ??

hvala na odgovoru unaprijed :D

odgovor mi možete i poslati na mail : manzzetta@msn.com , tako ču odmah znat za odgovor

ako misliš na budućnost onda X6, nema tu puno razmišljanja

15 godina

Da na nju bez problema ide X6 1055T

Evo support list: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3424

A sad koji ti bolje odgovara je na tebi...

Ako hoces biti siguran za sljedće 3-4 god uzmi x6...

Od viška glava ne boli a iste su cijene (otprilike)

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
14 godina
neaktivan
AMD Phenom II x4 ili x6

a matična, dal je dobra ?? jer najviše me strah da nebi s tim zeznuo, da mi ode nedajbože proc graf ili tako nešto. Izdurat če 3-4 god ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da dobra je matična....

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice