AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.418
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
luka1991 kaže...

Pozdrav. Frend namjerava uzet fx 8300, ploča je 970 extreme3 r2.0, zanima nas kako funkcionira turbo boost pošto piše up to 4.2, jel se to automatski kloka ili treba ručno podesit? Hvala

S obzirom da je ta ploča slaba za FX 8300 i da će vjerojatno overvoltat da radi kako treba i bude što brži i stabilniji CPU treba to ručno podesit na oko 1.3V i nać gdje je stabilan i ostavit tako.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

poz zova moja ploca iz moj pc i procesor je  na 4.5ghz napon 1.46v (ubiosu) jel to puno ... temperature u battelfield 1 ne prelaze 50C prime odvrti bez problema jel to uredu  .. jel na cpuz cita napon 1.48v

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Za 4.5GHz može proči i manja voltaža. Slobodno ga testiraj na 1.400V naponu pod Prime95 barem pola sata...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

evo sada sam uspio u biosu spustit na 1.4315v ali odi ga vise ocitava ... ako u biosu stavim 1.4v ili 1.4125v nece se buta restarta se 1.4315 je najmanji di se boota i odvrtim test da se ne gasi ili restarta ,,,

Sada je na 1.43v u biosu (c6 disable ,, turbo disable ,, c1e disable i q$q  isto disable ) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

ovo su temp za 1testa cpu 100%... i jel ovo veli botlek grafe 4.5ghz .. ne zelim nista novo dok zen ne dođe pa da vidimo testove šta i kako 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Čudno da ti neće uopće boota na tom naponu i 4.5 GHz. Meni FX 8300 radi stabilno na 4.5 GHz sa 1.39v. Loš primjerak izgleda.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
AMD FX Club

Dobar si, moj 8320 treba 1.40V za 4.2Ghz, dok za 4.0 mu treba "samo" 1.34V 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

meni recimo na fx6300 za 4.3 traži 1.38v a to mi se čini solidno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
antimadridista kaže...
Čudno da ti neće uopće boota na tom naponu i 4.5 GHz. Meni FX 8300 radi stabilno na 4.5 GHz sa 1.39v. Loš primjerak izgleda.

Meni za FX6300 4.5GHz treba 1.380V,dok njemu treba ipak 1.430V ali treba računati da kolega ima nazovimo "lošu" matičnu ploču pa sigurno nema robusnije i kvalitetnije napajanje procesora. Tako da kolega mora biti zadovoljan jer i takav OC je čist solidan.  

15 godina
neaktivan
gogo17792 kaže...

Dobar si, moj 8320 treba 1.40V za 4.2Ghz, dok za 4.0 mu treba "samo" 1.34V 

Moze to ici jos ispod. Pokusaj sa 1.28V na 4.0GHz. Meni prolazi i nize bez problema.

13 godina

Očito si potrefio dobar primjerak, jer moj odma izbacuje 7,8 jezgru ako je ispod 1.34V u Prime95.

17 godina
Ma nije samo do primjerka, koliko vidim on ima dosta kvalitetniju ploču tako da i bolje pegla napon.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
AMD FX Club

Inače ja uvijek ostavim opciju Cool n Quiet uključenu jer mi je overclock ionako stabilan ali čitao sam da bi vjerojatno mogao ići i dalje ako isključim CnQ jer overclock navodno bude dosta stabilniji na većim frekvencijama kad je isključena ta opcija. E sad me zanima koliko bi to točno povećalo potrošnju struje? Jer kad se isključi CnQ proc bude zakucan na najveći postavljen napon čak i kad je procesor u idle-u i kad se ne radi ništa.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Isključivanje C nQ opcije je meni teža glupost. Netko bi trebao izmjeriti razliku u potrošnji ali da mi proc stalno bude nabijen na max klok mi nikako nema smisla. Ja ostavljam i ostele uštede uključene, C6 i onu drugu tak da mi spušta klok na pojedinim jezgrama kako bi zadržao TDP od 125W. Nikave razlike u igrama ne osjećam kada su mi je npr. pola jezgri na 4.3 a pola na 3.0 ili kad su sve na 4.3 a razlika u grijenju mi je nekih 5-10 stupnjeva, što je puno. Također tako sigurno troši daleko manje struje., manje se napreže ploča, napajanje itd. Brijem da je tak najbolje ak misliš komp imati duže vremena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 21:22 (XXX).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ma nije samo do primjerka, koliko vidim on ima dosta kvalitetniju ploču tako da i bolje pegla napon.

Sto se tice ploce, puno bolje rezultate sam ostvarivao sa slabijom plocom - ASUS M4A89GTD PRO/USB3. Boga pitaj sta je u pitanju pa ne mogu ostvariti iste rezultate na Sabertoothu.

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Isključivanje C nQ opcije je meni teža glupost. Netko bi trebao izmjeriti razliku u potrošnji ali da mi proc stalno bude nabijen na max klok mi nikako nema smisla. Ja ostavljam i ostele uštede uključene, C6 i onu drugu tak da mi spušta klok na pojedinim jezgrama kako bi zadržao TDP od 125W. Nikave razlike u igrama ne osjećam kada su mi je npr. pola jezgri na 4.3 a pola na 3.0 ili kad su sve na 4.3 a razlika u grijenju mi je nekih 5-10 stupnjeva, što je puno. Također tako sigurno troši daleko manje struje., manje se napreže ploča, napajanje itd. Brijem da je tak najbolje ak misliš komp imati duže vremena.

Jedina razlika kod svih tih opcija na FX-u, jedina koja je činila razliku u radu, preformansama i temperaturi je APM(Application Power Managment).

<----skorvy----> [tcbalkan.eu]
12 godina
skorvy kaže...
XXX kaže...

Jedina razlika kod svih tih opcija na FX-u, jedina koja je činila razliku u radu, preformansama i temperaturi je APM(Application Power Managment).

to treba bit ukljuceno ili iskljuceno?

15 godina
XXX kaže...

Ma upoznat sam sa svime, samo pitam u vezi stabilnosti overclocka jer sam čitao da je overclock stabilniji kad se isključi CnQ jer nema mijenjanja i padova napona, frekvencije procesora i slično. Ali da, teško da je malo bolji mogući OC vrijedan puno veće potrošnje struje i rasta temperature.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Znači dok tražiš neki željeni max klok isključiš te opcije a poslije ih upališ nazad po želji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Iskljucite sve ostalo, a ostavite samo CnQ ukljucenim. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Del_Boy97 kaže...
skorvy kaže...
XXX kaže...

to treba bit ukljuceno ili iskljuceno?

Ako isključiš dobiti ćeš veće temperature, kako VRM tako i CPU, jer dok je APM uključen CPU TDP ne prelazi bar meni nije na FX6300 68W(tako nešto okvirno), a kada bi ga isključio bio bi standard koji i je TDP CPUa 95/125W. Čitao sam o tome, negdje kažu da se ne isplati to isključivati, i obratno. Ti si sam testiraj pa vidi kako se bude ponašala tvoja konfiguracija, dali ćeš dobiti šta ili ne.

Ja sam na cpuz testu dobio 1000 više score u multi i nešto malo više u single kad sam to držao isključeno. Toliko koliko se sjećam.

12 godina
AMD FX Club

Ja svoj FX overclockujem samo sa CnQ upaljenim a APM imi je isključen i C1 i C6 a OC je na 4.8ghz, a u winu mi je Power option - power plan na Balanced.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 1:51 (mirzet1976).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
mirzet1976 kaže...

Ja svoj FX overclockujem samo sa CnQ upaljenim a APM imi je isključen i C1 i C6 a OC je na 4.8ghz, a u winu mi je Power option - power plan na Balaced.

Na kojem naponu? Ja za 4.5ghz trebam 1.39v što je odlično, ali sve iznad toga što sam testirao je bilo nestabilno i temperature su rasle u nebo. Vjerojatno bi mi trebalo vodeno hlađenje za nešto više ali i ovako mi je i više nego dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 1:20 (antimadridista).
12 godina
antimadridista kaže...
mirzet1976 kaže...

Ja svoj FX overclockujem samo sa CnQ upaljenim a APM imi je isključen i C1 i C6 a OC je na 4.8ghz, a u winu mi je Power option - power plan na Balaced.

Na kojem naponu? Ja za 4.5ghz trebam 1.39v što je odlično, ali sve iznad toga što sam testirao je bilo nestabilno i temperature su rasle u nebo. Vjerojatno bi mi trebalo vodeno hlađenje za nešto više ali i ovako mi je i više nego dovoljno.

Kod mene ide 4.5 na 1.368V  za 4.8ghz 1.476 , mislim da je 4.5ghz dovoljno al kad mogu iči više idem a bencham sa ovim svojim na 5.0-5.49ghz

http://hwbot.org/signature/u135800.png
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

pozz jel se isplati prelazak s fx 6300 na fx 8350  .... koliko je razlika u fps s tim da je fx6300 na 4.5ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
augi80 kaže...

pozz jel se isplati prelazak s fx 6300 na fx 8350  .... koliko je razlika u fps s tim da je fx6300 na 4.5ghz

Razlike će biti naravno, tu je ipak jedna više jezgra, ali i njega budeš morao malo kloknuti...

15 godina
augi80 kaže...

Moje misljenje da ti se to u ovom trenutku ne isplati pogotovo sad kad ce amd malo manje od mjesec dana izbaciti svoj novi procesor, osim ako nemas nekih novaca za bolji upgrade.A fx 6300 ima bolje single core preformanse na odnos fx 8350 moja preporuka da nista ne radis nego da se strpis jos malo mozda i intelima padne cijena.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

A znam gledam i5 6500 ilib6600 i maticnu i ddr4... ili neki stariji i5 i7 .... i pitanje koliko mogu trazit zabfx 6300 s colermastermo evo ..ploca asrock i gskil sniper 2x8gb i 1x4 gskill i 1x8gb skil i corsair cx 400 1200-1300 kn sve odlicnonstanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne isplati se sa 6300 na 8300, u igrama ces vidjet skoro nikakav pomak.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
augi80 kaže...

A znam gledam i5 6500 ilib6600 i maticnu i ddr4... ili neki stariji i5 i7 .... i pitanje koliko mogu trazit zabfx 6300 s colermastermo evo ..ploca asrock i gskil sniper 2x8gb i 1x4 gskill i 1x8gb skil i corsair cx 400 1200-1300 kn sve odlicnonstanje

Jedino prelazak na nesto jace kao sto si spomenuo.

Ja bih na tvom mijestu pricekao izlazak Zen-a,pa vidi kako ce se stvari odvijati.

AMD fx 6300 vec sada ima dosta nisku cijenu ,tako da neces puno izgubit ako pricekas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 15:48 (tadic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice