Za gaming, da, cs:go skoro isključivo. Možda eventualno i nešto zahtjevnije no to mi nije previše bitno. Ma gledao sam benchmarks i amd me privukao upravo zbog cijene, vjerojatno je i predobar za navedenu igru ali nemam običaj mjenjat/nadogradivat komp svako malo, pa eto... i7 mi definitivno nije potreban tako da je jedina alternativa neki i5. Nakon malo čitanja, zaključujem da bi mi performance bio jednak/jako sličan, stoga ću najvjerojatnije odabrati jeftiniju varijantu - fx8320. Hvala Vam!
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 876.634
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nakon malo čitanja, zaključujem da bi mi performance bio jednak/jako sličan, stoga ću najvjerojatnije odabrati jeftiniju varijantu - fx8320. Hvala Vam!
Fora u 8320 je da uštediš za jači hladnjak i malo bolju ploču, i na kraju imaš dosta veče brzine nego s 8350
Kako mislis dosta vece brzine?!?
Zar se FX8350 nemoze klokat ili ?!?

Moze se fx 8350 klokati u to nije problem ali i ja se slazem vec sa vecinom sto se tice u odabiru koji uzeti fx 8320 ili 8350.Ali kako stvari stoje ocito je bolji kloker fx 8320 nego 8350 bar po onome sto sam vidio po raznim forumima.Ja sam uzeo fx 8350 iz razloga sto sam ga placao po danasnjoj cijeni prije godinu i pol.Osobno znam za svoj kad sam ga uzeo njegov stock hladnjak ga nije mogao hladiti kako treba (moguce je da sam naisao na los cip).A sto se tice max klokanja mog koji sam ja uspio izvuci sa halđenjem vodeno thermaltake 2.0 pro bilo je 4.7 Ghz dok recimo ostali bez problema stignu na 5ghz sa fx 8320.
Moze se fx 8350 klokati u to nije problem ali i ja se slazem vec sa vecinom sto se tice u odabiru koji uzeti fx 8320 ili 8350.Ali kako stvari stoje ocito je bolji kloker fx 8320 nego 8350 bar po onome sto sam vidio po raznim forumima.Ja sam uzeo fx 8350 iz razloga sto sam ga placao po danasnjoj cijeni prije godinu i pol.Osobno znam za svoj kad sam ga uzeo njegov stock hladnjak ga nije mogao hladiti kako treba (moguce je da sam naisao na los cip).A sto se tice max klokanja mog koji sam ja uspio izvuci sa halđenjem vodeno thermaltake 2.0 pro bilo je 4.7 Ghz dok recimo ostali bez problema stignu na 5ghz sa fx 8320.
Ma 8320 i 8350 su isti, ja sa 8320 na 5ghz mogu igre igrati da nekrasha.Hladjene custom vodeno naravno pošto su CPU i Grafa imaju velik TDP posebno masno klokani.
Kako mislis dosta vece brzine?!?
Zar se FX8350 nemoze klokat ili ?!?
Mozeee!!! :)
Al 8350, stock cooler i losija ploca ce se losije clockati nego 8320, i za ostatak love aftermarket cooler, i malo bolja ploca.
Naravno, ak imas love i odma uzmes sve najbolje, nema razlike. Al da imam love viska uzeo bi i7 ;)
Al 8350, stock cooler i losija ploca ce se losije clockati nego 8320, i za ostatak love aftermarket cooler, i malo bolja ploca.
Naravno, ak imas love i odma uzmes sve najbolje, nema razlike. Al da imam love viska uzeo bi i7 ;)
neces ti daleko dogurati sa stock kulerom i na stock brzini fx 8320
dal je moguce mozda da je procesor prejak za maticnu pa se nekad smrzne racunalo? il je to do mene sto prckam po updatovima biosa?
Moguce je jos kad bi malo napisao koju konfu imas vise bi znali.
Jučer sam si uzeo fx 8350. Pošto sam do sada bio na Intel-ovcima zanima me kako threadovi i jezgre funkcioniraju kod AMD-ovaca. Po nekim specifikacijama procesor ima 8 jezgri i 8 threadova, se to gledao kao 8 fizičkih, 8 virtualnih ili samo kao 8 fizičkih?
1 Jezgra 1 thread znači 8 jezgri 8 threadova.
mada su u amd-ovih fx procesora jezgre grupisane u module, (dvije jezgre po modulu), ali ima 8 fizičkih jezgri.
neces ti daleko dogurati sa stock kulerom i na stock brzini fx 8320
Kako je ovo vezano uz moju poruku?
Jučer sam si uzeo fx 8350. Pošto sam do sada bio na Intel-ovcima zanima me kako threadovi i jezgre funkcioniraju kod AMD-ovaca. Po nekim specifikacijama procesor ima 8 jezgri i 8 threadova, se to gledao kao 8 fizičkih, 8 virtualnih ili samo kao 8 fizičkih?
Ima 4 jezgre i 8 threadova
Ima 4 jezgre i 8 threadova
8 jezgri i 8 threadova; 4 modula od po 2 jezgre
samo što modul sa dvije jezgre ima jedan FPU na dvije jezgre i jedan integer operator na jednu jegru... modul od dvije jezgre preko jednog pipelinea dijeli L2 cache... Praktički zbog jednog FPU-a na modulu ljudi to uzimaju kao da se radi o 4 jezgre... a ustvari samo je to interni bottleneck što svaka jezgra nema svoj FPU. Procesor se i dalje sastoji od 8 jezgri i 8 niti.
Moguce je jos kad bi malo napisao koju konfu imas vise bi znali.
asrock 970 pro3 am3+, kupio proc fx 8350, 8 gb ram...
http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3/?cat=CPU
po ovom ovdje ploča ti ne podržava 125w vishere... :/
http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3/?cat=CPU
po ovom ovdje ploča ti ne podržava 125w vishere... :/
taj cpu supp list nije azuriran.. Tocnije je s newegg-a kako kolega kaze nebi trebalo biti problema.. A i vjerujem da u puno trgovina u kojima sam se raspitao nebi preporucili taj procesor da mi ne odgovara.
Uglavnom izgleda da sam nasao uzrok.. BIOS sam flashao s 1.30 na 2.0 i nije bilo ok, a onda sam postepeno od 1.10-1.90 flashao i sad je ok. Uglavnom malo sto sam igrao i bio u programima pokazao se izvrsnim
Ne koristim punu snagu tek 3,6GHZ, smanjio sam preko catalysta.. Cist ok je za sad.. Zadovoljan sam

Temperatura kod igranja DAI je max 52 stupnja, procesor FX6300 , stock hladnjak dobiven s procesorom. Je li to ok ?
Temperatura kod igranja DAI je max 52 stupnja, procesor FX6300 , stock hladnjak dobiven s procesorom. Je li to ok ?
ofkors, kad oslabi vent ici ce do 65
ofkors, kad oslabi vent ici ce do 65
Koji je maksimum do kojeg može ići , a da ne ošteti procsor... I hvala svima na pomoći kod izbora komponenti... Složio sam stvarno ok mašinu za solidnu lovu... thx još jednom svima koji su mi pomagali na ovom forumu...
Dok god pod igranjem ne prelaziš nekih 65°C sve je OK.
Nakon malo čitanja, zaključujem da bi mi performance bio jednak/jako sličan, stoga ću najvjerojatnije odabrati jeftiniju varijantu - fx8320. Hvala Vam!
Fora u 8320 je da uštediš za jači hladnjak i malo bolju ploču, i na kraju imaš dosta veče brzine nego s 8350
Kakav bolji hladnjak preporucas? Na trenutnom procesoru (Q6600) imam onaj TT Big Typhoonn vec dugo godina i izgleda da jos radi dobro pa ne bih mjenjao osim ako je apsolutno nuzno :)
Nego, samo jos jedno pitanje...netko je spomenuo da AMD "odustaje" od FX serije, znaci li to da ce overclock ubuduce ionako postati nebitan, ili? Jer trenutno se necu gnajvit s OC-om, no otvaram tu opciju otvorenom, stoga cu i uzeti neku bolju plocu, asus sabertooth mozda ili m5a99fx. Dodu vise nego cpu al eto, jbg haha. Vjerovat cu vam da je tako najbolje :)
Kakav bolji hladnjak preporucas? Na trenutnom procesoru (Q6600) imam onaj TT Big Typhoonn vec dugo godina i izgleda da jos radi dobro pa ne bih mjenjao osim ako je apsolutno nuzno :)
Nemam ti pojma kako će se Big Typhoon snaći na AM3 pločama.. Ak se ne varam, taj cooler je star skoro 10 godina...
Ja bi išao na (rabljeni?) Noctua NH-D14.
Ili npr. Corsairovo vodeno H100i ili H110, ovisno za kak velike ventove imaš mjesta u kućištu.
A ako želiš biti realan, pričekaj neki pametan "best buy" sajvet.
Ja bi išao na (rabljeni?) Noctua NH-D14.
Potpisujem, best buy, malo je nekima ružan cooler(meni nije).. Ali definitivno bestbuy ak ga se nađe polovnog za nekih 300-350kn, a ima ih! Ja sam bez grča držao na normalnim temperaturama 8320 pri 4.7ghz 24/7..
AMD miče fokus sa high-end CPU-a (FX serija) i okreće se APU-ima, nisko-energetskim CPU-ima i tako tome... A mislim to sve na internetu nađeš glasine da neće ni pokušat razvijat novu procesorsku arhitekturu. Čak i ovi novi Excavator APU-i što će izać će biti na bulldozer arhitekturi :)
Evo ti jedan od članaka koje možeš pročitati na netu vezanih za tu temu: http://wccftech.com/amd-rumored-discontinue-performance-cpus-piledriver-focus-apu-development/
AMD miče fokus sa high-end CPU-a (FX serija) i okreće se APU-ima, nisko-energetskim CPU-ima i tako tome... A mislim to sve na internetu nađeš glasine da neće ni pokušat razvijat novu procesorsku arhitekturu. Čak i ovi novi Excavator APU-i što će izać će biti na bulldozer arhitekturi :)
Taj clanak je star 2 godine, nisu odustali od FX serije
Da im je trenutno fokus na APU jeste, ali nije to kompanija od 50 ljudi, ima njih malo vise, nece FX u penziju jos dugo ^^
Pa FX je u penziji vec dugo, kao i AM3+ socket. A ovaj clanak sta si stavio je star 9 mj, pitaj boga kad/ako ce izaci novi FX procevi.
Pa FX je u penziji vec dugo, kao i AM3+ socket. A ovaj clanak sta si stavio je star 9 mj, pitaj boga kad/ako ce izaci novi FX procevi.
http://www.anandtech.com/show/8427/amd-fx-8370e-cpu-review-vishera-95w
Nemoj se sad pravit mutav, znas dobro da to nije "novi" proc.