Ali moći će se OC-at taj proc sa tom matičnom na 4.0?
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.447
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ali moći će se OC-at taj proc sa tom matičnom na 4.0?
Hoće, imam isto FX 8320 i gorenavedenu Asusicu i ploča je super, za Gigu ćeš morat pitat nekoga drugog. Moj je trenutno na ~ 4.0 ghz i 1.27v. Ako planiraš radit multi GPU sustav onda uzmi ovo.
Ja imam fx 8350 na Gigabyte 990 fxa ud3 rev 4 i ploča je preje**** za taj proc, lako se clocka, sve u svemu preporuka
I ja imam AMD FX 6300 , prejak multitasking uz ostale slozene komponente sa AMD Radeon Grafickom super radi i prezadovoljan sam a i cijena je mnogo niza u odnosu na intel koji ima samo jaku reklamu :) .. sve u svemu moja preporuka...
Bok ljudi
Imam pitanje za vlasnike AMD FX 8320. Kako se moze klokati na asrock 970 extreme3 i CM hyper 612s?
Pozdrav. Evo molio bih Vas savjet. Kupujem ubrzo novo računalo pa me zanima vaše mišljnje o procesoru: http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-fx-x8-8350-box-s-am3-4-0ghz-16mb-cache-eight-core&option=artikl&id_artikl=050.603.255
Da li se za te novce moze dobiti bolji procesor AMD ili mozda INTEL? Hvala svima na savjetima
@ Hells Glory
evo: http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-fx-x8-8320-box-s-am3-3-5ghz-16mb-cache-eight-core&option=artikl&id_artikl=050.603.258
identican procesor kao i 8350 samo sto mu je stock frekvencija spustena sa 4.0 na 3.5 GHz sto se rjesava vrlo lako i usparas si 400kn. ako ti links nije jedini izbor provjeri malo i na nabava.net. mislim da ima FX 8320 za 1000kn
A nisam ni skuzio da je link od Linksa, gledam inace na Futura IT, tamo je 999 kn ako se ne varam. Dakle ako uzmem taj 8320 ne mogu pogrješiti? Na kolko se moze overclokati taj cpu? Maticna koju sam naveo u linku se dobro slaze sa tip procesorom? Hvala ti na odgovoru btw ;)
Opaca, super je onda to. Znam da nije ovo bas tema za to, ali koje bi otprilike napajanje trebalo za taj procesor? Jel bi Thermaltake Smart M550W bilo dovoljno? Te ako mi mozete savjetovati koja bi graficka kartica dobro isla uz to? Nagledao sam Asus R9270-DC2OC-2GD5 al ne znam ako je to dobra. Znam da nije bas tema za to, ali bio bih zahvalan.
Opaca, super je onda to. Znam da nije ovo bas tema za to, ali koje bi otprilike napajanje trebalo za taj procesor? Jel bi Thermaltake Smart M550W bilo dovoljno? Te ako mi mozete savjetovati koja bi graficka kartica dobro isla uz to? Nagledao sam Asus R9270-DC2OC-2GD5 al ne znam ako je to dobra. Znam da nije bas tema za to, ali bio bih zahvalan.
klik-tu se javi ovisno o tome do koliko slazes konfu,slozit ce ti vrhunsku
U redu. Hvala na pomoći. :)
Crkla matična na kompu mojih sinova (vidite pod moj pc) pa bi triba preporuku.
Triban proć što jeftinije pošto mi je trenutno zavladala recesija a oper nek bude dovoljno dobro za taj FX
Triban proć što jeftinije pošto mi je trenutno zavladala recesija a oper nek bude dovoljno dobro za taj FX
Asus M5A97 R2.0 (4+2 VRM) ili EVO R2.0 (6+2 VRM).
Gigabyte 970A UD3 (8+2 VRM) ili UD3P (8+2 VRM).
Na drugom PC-u imam EVO R2.0 i ploca je odlicna! Ne znam kakve su Gige, ali tu Asusicu ti mogu preporucit.
Na drugom PC-u imam EVO R2.0 i ploca je odlicna! Ne znam kakve su Gige, ali tu Asusicu ti mogu preporucit.
Hvala Rupy na ovu od Asusa san bacija oko
M5A97 EVO R2.0Crkla matična na kompu mojih sinova (vidite pod moj pc) pa bi triba preporuku.
Hvala Rupy na ovu od Asusa san bacija oko
M5A97 EVO R2.0
Iskren da ti budem ako imaš priliku nabavite 970A UD3 ili UD3P samo idi na nju.
Prva liga ploča, probao sam i asus i msi i asrock i gigu i giga se pokazala kao najbolja
Stavi si Gigabyte 970A-DS3P i peglaj dalje.
Stavi si Gigabyte 970A-DS3P i peglaj dalje.
Posluša san tebe i uzeo sam tu gigabyte mbo
Za vikend slijedi detaljno čišćenje kompa i ugradnja ploče.
Jučer oko 15:30 naručija u ADM-u a danas točno u 14:15 ploča je bila u mojim rukama plačeno pouzečem.
Svaka čast momcima iz ADM-a i momcima iz dostave al stvarno ju nisan očekiva prije sutra.
Hvala svima na pomoći
Pozdrav, imam neke čudne razlike u temperaturi sa ovim 8320 procom. Inače, držim ga na 4.6ghz i radi jako dobro čak i na ovim temperaturama sa 212evom. Bio se nešto pregrijavao i lako odlazio na 60C+ dok nisam shvatio da mi je fan krivulja jako nisko postavljena. Nakon što sam to nafrljio, temp se smanjile i jedva dolaze na 60C. Međutim, maloprije nešto kemijam i spustim mu takt u biosu na 3.7ghz sa turbom (išao sam probat kako taj turbo radi po prvi put :), i upalim ja bf4, da bi mi nakon 15ak minuta temp došla na 60ak C?! Doduše nisam ga undervoltao kad sam mu spustio takt. Al svejedno, na 4.6 mi jedva dosiže 60C, a sa 3.7 nakon 15ak min. Reko idem ga vratit na 4.6 i opet upalim bf4, i ono, temp na 50-58 nakon pola sata. Imal netko razumsko objašnjenje za ovu anomaliju? Ako je slijedit ovu logiku, onda idem nafrljit 6ghz, možda mu temp dođe na 20ak C
btw, nicky, jel klokaš sinovima tog 8350? Kako su mu temp?
Nisan se bavija clockanjem djecijeg kompa jer docim ja sidnem na taj komp skakucu oko mene ka skakavci i u tim uvjetima ja nemogu clockat.

Zašto clockati FX8350 uz hd6870 ili bilo koji non high-end sigle gpu? Pa stock takt mu je 4.0...

Ovakav cpu se ne kloka iz potrebe nego iz gušta.
A grafa u kompu mojih sinova je HD 5870 a ne ta slabasna hd6870

Pozdrav! Uskoro ću postati član FX kluba pa imam par pitanja za vas
Koliko se vidi razlika između FX 6300 i FX 6350 u realnim svakodnevnim uvjetima (primarno gaming) i da li to opravdava razliku u cijeni?
Overcloakat procesor još ne mislim jer sam poprilično paranoična osoba, možda za godinu dvije kada ističe garancija i kada vidim kako radi u stabilnim uvjetima. Da li je na FX 6300 OC stvarno potreban?
P.S.
Pitanje ima više veze s temom Sklapanje konfiguracija, slobodno ga preskočite ako je previše off topic
Da li mi je dovoljno napajanje XFX Core Edition P1-550S-XXB9 od 550W za FX 6350 i XFX Radeon R7 265? Pitam jer vidim da i grafička i FX 6350 piju dosta struje...
Pozdrav! Uskoro ću postati član FX kluba pa imam par pitanja za vas
Koliko se vidi razlika između FX 6300 i FX 6350 u realnim svakodnevnim uvjetima (primarno gaming) i da li to opravdava razliku u cijeni?
Overcloakat procesor još ne mislim jer sam poprilično paranoična osoba, možda za godinu dvije kada ističe garancija i kada vidim kako radi u stabilnim uvjetima. Da li je na FX 6300 OC stvarno potreban?
P.S.
Pitanje ima više veze s temom Sklapanje konfiguracija, slobodno ga preskočite ako je previše off topic
Da li mi je dovoljno napajanje XFX Core Edition P1-550S-XXB9 od 550W za FX 6350 i XFX Radeon R7 265? Pitam jer vidim da i grafička i FX 6350 piju dosta struje...
Razlika izmedju 6350 i 6300 je minorna i apsolutno se ne isplati iz vise razloga.
6300 se odlicno cloka
6350 je vec fabricki clockan
Isti procesor
Uzmes aftermarket hladjenje koje ce te doci jeftinije nego razlika u cijeni izmedju 6300 i 6350 i dignes ga dosta dosta na cca 4.2ghz bez ikakvih problema
3.9Ghz je clock 6350
3.5Ghz je clock 6300
Ja sam clockao svoj na 4.4 razlike u perfomansama u igrama je mizerna i neprimjetna, tako da jos jednom se ne isplati.
Radi mi na 3.5Ghz ugasio sam turbo mode i cao.
Napajanje ce biti dovoljno,
radije uzmi R9 270 (non X) osjetno je brza a razlika u cijeni nebitna.
1. Koliko se vidi razlika između FX 6300 i FX 6350 u realnim svakodnevnim uvjetima (primarno gaming) i da li to opravdava razliku u cijeni?
2. Da li je na FX 6300 OC stvarno potreban?
3. Da li mi je dovoljno napajanje XFX Core Edition P1-550S-XXB9 od 550W za FX 6350 i XFX Radeon R7 265? Pitam jer vidim da i grafička i FX 6350 piju dosta struje...
1. - Ne vidi se nikakva razlika ako ćeš uzeti R7 265. Inače bi ti rađe preporučio da se istegneš za koju kunu i uzmeš 8320.
2. - Ako ne planiraš ozbiljnija posla i jači GPU uzeti, onda ne.
3. - Šta ti smatraš pod potrošnjom, tj koju oznaku čitaš kao potrošnju? -
? Inače je dovoljno, dapače, čak i previše to napajanje ako ne planiraš nadogradnju.Bog svima.
Zanima me da li je fx 8350 pravi octa core?
Citam na internetu neki kazu da je ,neki kazu da nije.
Pa eto zanima me vase misljenje.

Bog svima.
Zanima me da li je fx 8350 pravi octa core?
Citam na internetu neki kazu da je ,neki kazu da nije.
Pa eto zanima me vase misljenje.
Istina je negdje između. Ultra pojednostavljeno... AMD FX serija ima takozvane module. Svaki modul ima dvije jezgre, ali te jezgre unutar tog modula dijele određene resurse.
Odnosno 8350 ima 4 modula koji ukupno daju 8 jezgri, ali upravo zbog toga što dijele određene elemente kao što je FPU jedinica, oni imaju ukupno 4 FPU jedinice na 8 jezgri.
Tako da 8350 ima 8 fizičkih jezgri, ali zbog smanjenog broja "pomoćnih elemenata" mnogi ga ne smatraju punokrvnim octacore procesorom.
Aha,sad imam jos jedno (glupo) pitanje.
Da li se vise isplati uzeti fx 6300 i da li je on
true 6 core?
Aha,sad imam jos jedno (glupo) pitanje.
Da li se vise isplati uzeti fx 6300 i da li je on
true 6 core?
Pogledaj performanse Intelovog 6-core procesora (i7-4930K) pa zaključi sam, dali je pravi.