CnQ je iskljucen. Ocigledno je problem u VRM-u treba mi bolja maticna sa dobrim hladenjem na vrmu i Northbridgu ili stavim ventilatore na iste na staru plocu sta mi nebude puno pomoglo.
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.028
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li je Thermaltake Contac 21 dovoljno dobar za AMD FX 8320
CnQ je iskljucen. Ocigledno je problem u VRM-u treba mi bolja maticna sa dobrim hladenjem na vrmu i Northbridgu ili stavim ventilatore na iste na staru plocu sta mi nebude puno pomoglo.
kod mene je bila trash ploca, isto 4+1 ali sam clocknuo na 4ghz i nije islo ispod tako da ne znam
Da li je Thermaltake Contac 21 dovoljno dobar za AMD FX 8320
Ne za ništa osim za smanjenje buke stock coolera.
Pozz ekipi! Kratko i jasno pitnje imam, a pošto ste svi vlasnici fx-a, znate iz iskustva: da li je fx 6300 dovoljan za neki medium rendering i modeliranje te programiranje.Ili baš moram prijeći na Intela? Hvala unaprijed na odgovorima
Pa naravno da je dovoljan ako nisi baš neki profesionalac i ne ako ne renderiraš baš jako puno.
ZA FX 6300 . moze li mi neko ako vam nije tesko objasniti razliku izmedju GA-970A-UD3P i GA-970A-ds3p ?
odo sutra da kupim i te su mi dvije ploce u uzem izboru , nisu skupe , a predlozena mi je i asus m5a97 r2.0 koja je malo skuplja , ako se isplati mogu i nju kupiti. Hvala
ZA FX 6300 . moze li mi neko ako vam nije tesko objasniti razliku izmedju GA-970A-UD3P i GA-970A-ds3p ?
odo sutra da kupim i te su mi dvije ploce u uzem izboru , nisu skupe , a predlozena mi je i asus m5a97 r2.0 koja je malo skuplja , ako se isplati mogu i nju kupiti. Hvala
ja imam tu asus i ploca ja overclockerski raj za tu kintu i definitivno se isplati uzeti
to je moja preporuka, clockao sam cpu na 4.4ghz without sweatin' :)
Ma znam tako općenito da je ok..ali gledam benchmarke i nije baš za takve stvari...a od gejminga samo LoL igram tako da mi za gejming uopće ne treba...mislim radit u Autodesk Inventoru-jednostavnije kratke animacije, nešto u Mudboxu eventualno Zbrushu...i Visual Studio + Python...kakav je u multithreadanju....dal mi se isplati i5(sa 4 prave "jezgre") ili fx 6300( sa 3 prave "jezgre")?
DSP3-4+1 fazni VRM
M5A97-4+2 fazni VRM
UD3P-8+2 fazni VRM
Po pitanju overclocka, najdalje bi došao na UD3P-ici. (najverojatnije, ako ne bi dobio neki čip s kojim bi udarao u zid na "niskoj" frekvenciji)
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/procesori/amd/am3am3plus/amd-fd8350frhkbox/
VS
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/procesori/amd/am3am3plus/amd-fd8320frhkbox-%281%29/
RAzlike? Koji da uzmem?
ide na ovu matičnu
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-am3am3plus/asr-990-fx-killer/
Uzmi ovaj http://www.edigital.hr/Procesori/AMD_AM3+_FX-8320_-_350GHz-p30601.html a i preporučio bi ti ovu ploču http://www.edigital.hr/Maticne_ploce/ASUS_sAM3+_M5A97_EVO_R2.0-p31453.html. Veeelika razlika u cijeni a nikakva u performansama.
Uzmi ovaj http://www.edigital.hr/Procesori/AMD_AM3+_FX-8320_-_350GHz-p30601.html a i preporučio bi ti ovu ploču http://www.edigital.hr/Maticne_ploce/ASUS_sAM3+_M5A97_EVO_R2.0-p31453.html. Veeelika razlika u cijeni a nikakva u performansama.
Što stvarno 100kn jeftinije na toj stranici? Wtf. O.o
Pusti tu razliku u cijeni i bježi ća od edigitala. Samo pronađi temu sa iskustvima sa njima na ovom forumu i vidjet ćeš zašto ti to kažem. Tih 100 kuna nije vrijedno tvog vremena i živaca ako što pođe po zlu sa onime što kupiš pa moraš reklamirat i natezat se s njima, čekat mjesec dana itd.
Uzmi rađe u futuri, portiu ili bilo gdje drugdje.
Što se tiče kombinacije 8320 i Asus m5a97 EVO, pošto imam isti taj kombo mogu reći da jako dobro funkcioniraju zajedno. Lijepo se da klokat, ništa ne šteka, nema throttlinga niti ikakvih problema, temp. su ok tako da kupi to slobodno ako možeš.
Pusti tu razliku u cijeni i bježi ća od edigitala. Samo pronađi temu sa iskustvima sa njima na ovom forumu i vidjet ćeš zašto ti to kažem. Tih 100 kuna nije vrijedno tvog vremena i živaca ako što pođe po zlu sa onime što kupiš pa moraš reklamirat i natezat se s njima, čekat mjesec dana itd.
Uzmi rađe u futuri, portiu ili bilo gdje drugdje.
Što se tiče kombinacije 8320 i Asus m5a97 EVO, pošto imam isti taj kombo mogu reći da jako dobro funkcioniraju zajedno. Lijepo se da klokat, ništa ne šteka, nema throttlinga niti ikakvih problema, temp. su ok tako da kupi to slobodno ako možeš.
Hvala ti na odgovoru, svakako ću na futuri onda sve kupiti. :)
A matičnu ću ovu staviti što sam gore naveo iz estetskih razloga i što mi financije omogućuju taj luksuz. Samo me zanimalo da li se isplati ili ne isplati ova razlika ova dva procesora. :) Hvala!
Većina FX 8320 ti be problema ide na stock takt od 8350 sa par sitnih tweakova i još bi trebao imat prostora da malo sniziš voltažu i to ti je kao da imaš 8350.
Da, ova asrokica izgleda super, šta je je, ali ako ne mislis imat mutli gpu sistem onda ti je i Asus M5A97 EVO R 2.0 sasvim dovoljna, iako se i na njoj da kloknut bez beda.
Većina FX 8320 ti be problema ide na stock takt od 8350 sa par sitnih tweakova i još bi trebao imat prostora da malo sniziš voltažu i to ti je kao da imaš 8350.
Da, ova asrokica izgleda super, šta je je, ali ako ne mislis imat mutli gpu sistem onda ti je i Asus M5A97 EVO R 2.0 sasvim dovoljna, iako se i na njoj da kloknut bez beda.
Moguće da kasnije uleti i još jedna grafa na ovo, (iako nemam pojma kako to funkcionira, ni što sa time dobijem, pomoć? )
A mogu ti linkati konfu pa da vidiš zašto baš želim crno crvenu :)
Znam da nema smisla SADA ju imati, ali kasnije će poslužiti, a želim biti miran par godina s ovim svime.
Btw jel tko zna da li je ovaj cooler bučan?
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/ereboss/
Clan kluba 8320 uparen sa GA-990XA-UD3 cooler TX3 Evo
Clan kluba 8320 uparen sa GA-990XA-UD3 cooler TX3 Evo
ako ga ne clockas preko 4.2 nisi nista uradio (:

evo napokon dobio FX 6300 i plocu gigabyte GA 990XA UD3 , ubacio nekako
digao novi sistem i skinuo programcice za monitoring i evo sta mi pokazuje
http://pokit.org/get/img/2bcbf87b5c2c829dbf7693c38f49bbb2.jpg
sa stock coolerom je.
zanima me zasto pokazuje 1400 core speed , cak mi je brze browsao stari athlon II x4 640, mogu li nekako podici na 3500 da stoji stabilno tako :/
Ako bolje pogledaš cpu z vidjet ćeš da ti je množitelj trenutno na najnižem 7 jer je slabo opterećenje tj. korištenje procesora, od mogućih 20.5. Znači kad je cpu pod opterećenjem će se automatski množitelj dignut i procesor će radit na maksimalnoj frekvenciji što mu trenutne postavke dopuštaju, bez brige.
na stock speedu je , imam osjecaj da throtla , dok browsam , ne dok igram , skace core speed na 3,7 i spusta se na 1.4 ,
cujem taj svaki skok tako sto za trenutak postane bucniji , pa nisam siguran moze li se to smiriti da radi na 3.5 stabilno , bez da ide gore dolje ?
Ostavi se čorava posla najnormalnije da ide "gore dolje"
Pozdrav. Dali je FX 8320 okej sa ASUS M5 A97 R2.0 matičnom, na to planiram staviti R9 290? Btw imam Coolermaster hyper TX3 EVO cooler - dali ima neke razlike u odnosu na stock cooler? Planiram overclockati cpu na min 4.0 pa me zanima dali je to okej cooler.
Pa jeli ti amd cool & quite ukljucen zato ti radi na malom mnozitelju i frekvencija se non-stop mjenja
Pozdrav. Dali je FX 8320 okej sa ASUS M5 A97 R2.0 matičnom, na to planiram staviti R9 290? Btw imam Coolermaster hyper TX3 EVO cooler - dali ima neke razlike u odnosu na stock cooler? Planiram overclockati cpu na min 4.0 pa me zanima dali je to okej cooler.
Ta maticna ploca bas nije najbolja jer je kod nje 4+2 fazna regulacija tako da neces postici veliki klok a sto se tice coolera sigurno je bolji od stocka posto je stock cooler bucan ko sam vrag.Napajanje isto ces morati mjenjati mislim da u kombinaciji sa fx 8320 i r9 290 nece moci zadovoljiti te potrebe minimalno ti treba neka 550w u toj kombinaciji.A koliko vidim kod tebe je 450w pod moj pc.
Ako ćeš uzimat matičnu onda idi na Asus M5A97 EVO R 2.0 (ovaj EVO je bitan jer ta ima više faza 6+2 i bolja je za FX 8320) ili na Gigabyte 990XA UD3 samo su biosi malo drugačiji ali čini mi se da Asusica ima veće heatsinkove što je +, slične su im cijene i obe su dobre a bez problema ćeš postić 4.0 ghz i to sa sniženom voltažom na bilo kojoj ako se poigraš, CPU cooler je ok za ta 4.0 ghz, sve je bolje nego stock. Napajanje je malo usko, kao što je rekao kolega iznad mene 550W bi bilo već puno bolje.
@ TheStroy
To ti samo AMD Cool & Quiet radi svoj posao, no worries a stock hladnjak radi zbrku jer se automatski povećava brzina venta koji je ovako i onako glasan. Kad ti frekvencija i voltaža počnu padat pod opterećenjem e onda znaš da imaš problem s nečime, ovako je sve ok.
stavio sam ga na torture test na prime 95 , ne pada , ajd naviknut cu se na ovu buku dok ne skupim pare za aftermarket cooler. ovaj zuji kao ko avion -_-
Ta maticna ploca bas nije najbolja jer je kod nje 4+2 fazna regulacija tako da neces postici veliki klok a sto se tice coolera sigurno je bolji od stocka posto je stock cooler bucan ko sam vrag.Napajanje isto ces morati mjenjati mislim da u kombinaciji sa fx 8320 i r9 290 nece moci zadovoljiti te potrebe minimalno ti treba neka 550w u toj kombinaciji.A koliko vidim kod tebe je 450w pod moj pc.
...Napajanje je malo usko, kao što je rekao kolega iznad mene 550W bi bilo već puno bolje...
Zaboravio sam napomenuti, kupit ću OVO napajanje, EVGA SuperNova 750 G2.
Btw ne razumijem se u fazne regulacije ali koliko to utjeće ne stock/OC cpu?
Zaboravio sam napomenuti, kupit ću OVO napajanje, EVGA SuperNova 750 G2.
Btw ne razumijem se u fazne regulacije ali koliko to utjeće ne stock/OC cpu?
Pod tom zvjeri bi trebalo držat bez problema r9 290 i fx8320, možeš komotno ciljat i na slabija do 550W ako ti šta znači uštedit koju kunu više, ovisi što ćeš sve imat u kućištu na kraju.
Uglavnom za FX 8xxx seriju je bolje da ima više faza, što ih je više to je sistem stabilniji pogotovo zato jer ćeš radit OC a i bolje da na kraju ima lufta za budućnost ako budeš morao OC-at više od 4 ghz. Ove dvije koje sam spomenuo su "početak ponude" za FX seriju i neki optimum, ako ćeš ić na dual gpu sistem onda ti treba matična ploča iz višeg razreda.