AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 871.895
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

cf baš i nebi držao
do kolko je nega granica na toj ploči?
Ja ti ga drzim na 1.5v za 4.8ghz- 24/7.
Za fx 8350 gornja granica voltaze koju on podnosi je 1.55v(testovi i primjeri stranih foruma)a ako fx 9590 ima normal vcore 1.5v onda ide i fx 832/50.
Za 990xa je 1.48v neka gornja granica ali evo ide i navise to ali joj smanjujes vijek.

Za fx 8350 gornja granica voltaze koju on podnosi je 1.55v(testovi i primjeri stranih foruma)a ako fx 9590 ima normal vcore 1.5v onda ide i fx 832/50.
Za 990xa je 1.48v neka gornja granica ali evo ide i navise to ali joj smanjujes vijek.
Veliki napon, bratko, veliki...
Imamo slične primjerke tak i moj pije dok vozi na toj ferkvenciji.
Veliki napon, bratko, veliki...
Imamo slične primjerke tak i moj pije dok vozi na toj ferkvenciji.
Ma to je jos zlatna sredina,nekima piju sa 4.6ghz na toj voltazi,govorim za 100% stabilnost.
Ma nek pije,dok igram udara na 1.475v sa tom frekv.a kad je cijeli upregnuti(prime95) onda udara 1.5v a i tako je CnQ ukljucen pa se snizava prema potrebama.
Puno sam proucavao po netu gdje im je granica i 85% ih se slaze da je 1.55v.

samo pitam..naravno da ga neču klokati jer nema nikakve potrebe...
Kome to treba više od 4,5GHz(4,0-4,2 i više nego dosta barem za većinu ali i ti cpu-ovi rade po defaultu na tim brzinama) i za čega osim naravno isprobavanja krajnjih mogučnosti i testiranja ali čemu pretjerivati kad sve zavisi od primjerka i naravno MBO sa što boljom regulacijom napojne jedinice, jedino što se time dobije skraćen vijek korištenja hardwera i vremenom potreba za većim naponima na istoj frekvenciji, te veća potrošnja a stvarne potrebe i nema za 24/7 tim tempom.
Pogotovo što treba dobro zračno hlađenje te je čak preporučljivo i vodeno za takve izlete jer tem. skaće u nebo.
Bas to iznad, ja sam promjenio plocu, asus m5a99x r2.0, kuler odlican i drzim ga na stock, digao sam ga bio do 4.4ghz svoj fx6300 mada nema potrebe za tim (trenutno), ali dobio sam zanimljiv odgovor kad sam pitao to pitanje sto ljudi clockaju, kad imas jaku masinu sto je ne bi napravio jos jacom :P
ja isto gledam da uzmem tu asus m5a99x r2.0 čini mi se odličnom pločom...i bios je jako dobar...naravno ako uspijem svoju prodati

vishera je tehnologija i kod fx 6300 i fx 8350, ne vidim zasto bi bilo razlike (realno)?
Razmišlam o kupnji novog proca i matične. Trenutno imam već lagano outdateanog Phenoma 2 x4 955 i Asrock 870 Extreme3.
Ako ne mislim ništa overclockat, koju matičnu mi preporučujete za fx-8320, i samo jednu grafičku gtx660 Ti:
Asus Sabertooth 990fx
Asrock fatal1ty 990fx killer
asrock 990fx extreme3
asus m5a99x evo r2
msi 990fxa-gd80
...i da li će mi 450w napajanje koje sad imam biti dostatno?
Ako imaš para uzmi Sabretooth a ako ti je to preskupo onda imaš ovih Gigabyte UD3 serije za dobre pare. O kojem se napajanju radi ?? 450W za GTX 660Ti i FX 8320 je lagano na knap tako da ako je neko dobro i kvalitetno napajanje može još i proći.
imam pitanje..koliko fx 8350 troši na stock frekvenciji u full loadu...
i dal bi corsair vs550w bilo dovoljno za fx 8350 i xfx hd7870...
imam pitanje..koliko fx 8350 troši na stock frekvenciji u full loadu...
i dal bi corsair vs550w bilo dovoljno za fx 8350 i xfx hd7870...
ja ti imam napajanje lc power gp3 460w i dovoljno je za moj fx8320 i sapphire hd7870, onda bi tvoj vx550 trebao biti isto ok jer je to napajanje i bolje od mojeg
U gamingu takav komp troši oko max 300W a u prosijeku vjerojatno i manje..
Bok,
Pridružujem se klubu sa 8320, naručen je, hladit će ga Frio Xtreme, a ploču još biram.
Nemam želje ocati do krajnjih granica već "osrednji" oc tako da je moje pitanje kakve prednosti ima Sabertooth (1261kn) ili GA-990XA-UD3 (779kn) odnosno 990 čipset, osim bolje regulacije napajanja i izgleda, pred npr. standardnom Asusicom M5A97 rev2 (567kn za LE) ?
Da li rabljena 970 Extreme 3 rev2 po 400kn dolazi u obzir ?
hvala
Bok,
Pridružujem se klubu sa 8320, naručen je, hladit će ga Frio Xtreme, a ploču još biram.
Nemam želje ocati do krajnjih granica već "osrednji" oc tako da je moje pitanje kakve prednosti ima Sabertooth (1261kn) ili GA-990XA-UD3 (779kn) odnosno 990 čipset, osim bolje regulacije napajanja i izgleda, pred npr. standardnom Asusicom M5A97 rev2 (567kn za LE) ?
hvala
Baci oko na M5A99X EVO R2.0 ja sam je sebi kupio, clockao sam FX 6300 sa 3.5 na 4.3 bez problema (igrao sam se sa voltazom naravno) a meni izgleda kao best buy realno.
Vidim da su izdali SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0
https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_990FXGEN3_R20/overview/
Novo je podrska za PCI Express 3.0.
Ima to smisla s danasnjim graf. karticama?
Ne vidim je nigdje u prodaji da vidim koliko joj je to podiglo cijenu.
Bok,
hvala
Za tebe je savršena ona Giga UD-3 za manje od 600 kn. Ima sve što ti treba pa i više. Ovo drugo što si pitao, 990FX chipset ima prednost ako slažeš multi gpu sustave i ima veći HT. U praksi ako imaš jednu grafu onda nemaš nikakve direktne koristi od 990 chipset-a. Zaobiđ u širokom luku tu AsRock ploču pored ove nove Gigabyte.
Ova Giga iz Extrema je definitivno best bay AM3+ matičnih ploča. Bolje treba jedino za multi gpu sustave i extremne clockove.
Pozdrav,
sa cime treba hladit fx8320?
Ako nećeš nešto puno clockati onda ti je dovoljan i solidan cooler od 200 do 300 kn a ako bi htjeo ići više onda treba ozbiljnije hlađenje tipa dual tower zračnih hladnjaka ( najpovoljniji ti je Frio Extreme ) ili nešto od ozbiljnijih vodenih hladnjaka.
Ne mislim ništa ozbiljno klokati(barem ne trenutno).
Bitno mi je da hladnjak nije bucan, jer ovaj stock mi uši probija. :)
ja sam uzeo gigabyte ga990xa ud3 i ploča je stvarnu vrh za te novce...ali mi se ipak asus m5a99x r2.0 čini boljom..a i asus ima bolji bios...tak da je odluka na tebi
Pozdrav,
sa cime treba hladit fx8320?
Ja imam coolermaster TX3 EVO. Nije baš neki moćan hladnjak, ali drži vodu.
Clockao sam proc na 4 Ghz (umjereno, bez divljanja) i temperatura pri korištenju ne prelazi 50 stupnjeva.
Dok je radio na 3.5 Ghz temp je bila oko 46 stupnjeva.
Ali baza je da ovi FX-ovi imaju dosta veliku puštenu voltažu, koja uopće nije potrebna, pogotovo sa onim turbo mode smećem uključenim. Meni npr. bez ikakvih problema radi na 1.3000 volti clockan na 4 Ghz (znači i overclock i undervolt). Zato mi ni temperatura ne divlja pod clockom.
Učini si uslugu i zaboravi na turbo mode, već ga normalno clockaj. To je smeće kakvo odavno nisam vidio.
Kupio sam ASUS M5A99X EVO R2.0 matičnu, ali na njihovom supportu siteu ne postoje driveri za chipset i usb za moje 64-bitne Windowse 8.1, samo za Win8. Hoće li mi bez problema raditi ovi za Win8?
Jer, na slici kraj matične zna biti sličica 'Win8.1 ready' ali me čudi što nema drivera...
Hoće, to ti je sve isto svejedno.
Kupio sam ASUS M5A99X EVO R2.0 matičnu, ali na njihovom supportu siteu ne postoje driveri za chipset i usb za moje 64-bitne Windowse 8.1, samo za Win8. Hoće li mi bez problema raditi ovi za Win8?
Jer, na slici kraj matične zna biti sličica 'Win8.1 ready' ali me čudi što nema drivera...
Chipseti na toj MBO su amd-ovi pa skini najnovije drivere s njihove stranice. ;)

i5 4690 vs fx8350 za zvakanje velikih fotografija? koristim lightroom, ne igram se i ne overclockam za sada
Dupein pa stavi fx na ovu 870 ako je r.2 verzija i zadnji bios 1.80,meni radi ok fx 8320 klokan na 4.2 i stvarno sam zadovoljan s ovom asrokicom koja radi vec 2.5 godine a prije sam imao phenom b60 na 4.1 Ghz sa 1.45vcore i makar je 4+1 fazna ploca podnaša torturu bez beda.