AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 866.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
Bulldozer kaže...

ako ploča podržava bulldozera onda podržava i visheru.. isprobao već

to govoriš jer si isprobao ili pretpostavljaš?

Imao sam trenutno samo Phenoma 955BE koji je za probu radio bez problema..Vjerojatno je gore f8 bios ali kažem nisam ziher.. Koliko se sjećam da sam pročitao kod POST-a je pisalo F8 Bios

14 godina
tino26 kaže...

Imao sam trenutno samo Phenoma 955BE koji je za probu radio bez problema..Vjerojatno je gore f8 bios ali kažem nisam ziher.. Koliko se sjećam da sam pročitao kod POST-a je pisalo F8 Bios

Provjeri si verziju biosa u cpu-z tamo ti piše i poslje provjeri na stranici od Gige od koje verzije idu fx procesori i sve budeš saznao.

14 godina
AMD FX Club

nemogu provjeriti koji je bios na ploči jer nemam procesor trenutno da vidim.. Koliko čitam na stranici od matične za onaj prvi fx 4100 je trebao F2 bios a za 8320 treba f8..Vjerojatno pošto je nova matična, već ima na sebi f8 bios jer je ovaj f2 bios stariji..

neznam šta da napravim.. Dečko koji prodaje proc je iz Sinja, šteta što nije iz Zagreba pa da odmah prilikom kupnje isprobam procesor. može on poslaati procesor, ja ga platim,sve OK, stavim na matičnu i ako treba onda flashat bios onda ga fućkaj.. Samo mi je u tome problem, nebih htio zeznut čovjeka..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Flash biosa je danas jednostavan osim toga postoji puno tutova na netu, nije to atomska fizika.

Trebaš samo usb stick.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tiby kaže...

Flash biosa je danas jednostavan osim toga postoji puno tutova na netu, nije to atomska fizika.

Trebaš samo usb stick.

nije da se nebih usudio napraviti flash biosa..Ionako matična ima dva bios čipa..

Znači ako kupim taj fx 8320 i ako će trebati flash, mogu napraviti sa tim procesorom ili moram imati neki drugi koji radi na tom trenutnom biosu pa da mogu flashat ili..?

14 godina

Asus ima opciju da se flasha BIOS bez chipa što je fantastično i neznam zašto svi to nemaju. Kupi ti chip pa ako treba flashat onda nekog izgnjavi da ti posudi stariji chip i gotovo. Mislim da Giga nema ovu opciju kao Asus ali provjeri.

17 godina
tino26 kaže...
Tiby kaže...

Trebaš samo usb stick.

nije da se nebih usudio napraviti flash biosa..Ionako matična ima dva bios čipa..

Znači ako kupim taj fx 8320 i ako će trebati flash, mogu napraviti sa tim procesorom ili moram imati neki drugi koji radi na tom trenutnom biosu pa da mogu flashat ili..?

Ako ti je matična radila sa starim procom posudi njega i flashaj na najnoviji bios. Možeš slobodno uzeti i neki stariji procesor za tu matičnu ploču. Tak je svejedno s kojim procesorom flashas

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
AMD FX Club

Ako će trebati flashat bios sa nekim drugim procom, onda od toga ništa jer nitko koga ja poznajem nema am3 konfu..

Šteta, morat ću potražiti po njuškalu ako netko prodaje fx a da je iz Zagreba da mogu isprobati odmah..jbg

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A trebao si provjeriti koji je BIOS prije nego si prodao procesor, pogotovo kada ideš na novu generaciju.

14 godina
tino26 kaže...

Ako će trebati flashat bios sa nekim drugim procom, onda od toga ništa jer nitko koga ja poznajem nema am3 konfu..

Šteta, morat ću potražiti po njuškalu ako netko prodaje fx a da je iz Zagreba da mogu isprobati odmah..jbg

Koja je revizija ploče?

A da tebe ne mući što prvo ne možeš isprobati polovni procesor kad već daješ toliku lovu???{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 18:55 (Tiby).
14 godina
AMD FX Club

Piše na kutiji rev. 1.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tino26 kaže...

Piše na kutiji rev. 1.1

To bi trebalo raditi, mislim kako je onda gore bios za fx procesore bar koliko sam vidio po datumima biosa na giginoj stranici.

Imaš Q bios koji radiš s usb stickom, kod frenda skineš na usb i pukneš novi proc i sljediš upute i flashas ali mislim kako je već gore F8 za fx cpu.

13 godina
protjeran
tino26 kaže...
Bulldozer kaže...

ako ploča podržava bulldozera onda podržava i visheru.. isprobao već

Isprobao

tino26 kaže...

nemogu provjeriti koji je bios na ploči jer nemam procesor trenutno da vidim.. Koliko čitam na stranici od matične za onaj prvi fx 4100 je trebao F2 bios a za 8320 treba f8..Vjerojatno pošto je nova matična, već ima na sebi f8 bios jer je ovaj f2 bios stariji..

neznam šta da napravim.. Dečko koji prodaje proc je iz Sinja, šteta što nije iz Zagreba pa da odmah prilikom kupnje isprobam procesor. može on poslaati procesor, ja ga platim,sve OK, stavim na matičnu i ako treba onda flashat bios onda ga fućkaj.. Samo mi je u tome problem, nebih htio zeznut čovjeka..

Ako ti je radio FX 4100 prepoznat će i FX 8320 ali za sve funkcije trebat ćeš flashat bios kad pukneš ga unutra

Tiby kaže...

Trebaš samo usb stick.

Netreba ni usb sa @bios se brzo i jednostavno flasha te on sam sa servera povuče bios

tino26 kaže...
Tiby kaže...

Trebaš samo usb stick.

Moćeš i sa tim

Tiby kaže...
tino26 kaže...

Koja je revizija ploče?

A da tebe ne mući što prvo ne možeš isprobati polovni procesor kad već daješ toliku lovu???{#}

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav,

Kupio sam racunar pre dva dana i imam sledecu situaciju: Radi besprekorno kada ne igram igre, medjutim cim pokrenem bilo koju igru procesor podivlja (pojaca se zvuk, cuje se kao fen) i pritom se nenormalno zagreva, cim ugasim igru on se ohladi u roku od 10 sekundi.

Pomocu programa Speed Fan dobio sam sledeca ocitavanja:  Temp1: 68.0  Temp2: 87.0 Temp3: 51.0 HD0: 41.0 GPU: 67.0   - Ova ocitavanja sam dobio dok sam igrao Batllefield 3.

Kada sam na desktopu ocitavanja su: Temp1: 41.0C   Temp2: 42.0C Temp3: 37.0C HD0: 36.0C GPU: 37.0C

Kada pipnem kuciste gde se nalazi procesor dok je upaljena igra pretoplo je, i to me plasi jer mi nije jasno u cemu je problem pc je star svega 3 dana :/

Pritom u sobi mi je normalna temperatura, tu je klima.. 

S'óbzirom da imam FX 8320 nadam se da nisam omasio temu, ako jesam izvinjavam se unapred :)

Instalirani su najnoviji driveri za graficku, plocu, zvuk u prevodu sve sam uradio sto sam mogao. Zvacu sutra radnju gde sam ga kupio, al' cenio bih necije misljenje.

Ps: Kuciste ima svoj hladnjak takodje, medjutim ocigledno ne pomaze.. Pitam se da li je greska u samom procesoru, ili je potrebno da kupim jos koji hladnjak.

Specifikacije: Windows 7 64

Motherboard: AM3+ 970 MSI

CPU: AM3+ AMD FX 8320, 16MB BOX

Graphics Card: AMD Radeon 7870 2GB, 256bit

PSU: 600W Chieftec

Case: Chieftec

RAM: 8GB DDR3 1600Mhz

HD: SSD 120GB + HDD 1TB

Unapred zahvalan!

0 0 hvala 0
14 godina

Možda bi trebalo reinstalirati hladnjak sa novom pastom. Inače je taj stock cooler ubi bože sa onim malim ventićem. Ama baš nikako nemogu shvatiti šta su oni u AMD-u mislili kad na takav cpu stave takav hladnjak ( koji je sam po sebi solidan ) ali sa takvim smješnim ventilatorčićem od 15000 okretaja !! Sjeo bi ti ko kec na 10 nekakav dobar cooler tipa 412S, Mugen 3 ili i ovi neki povoljniji. Bilo šta je bolje od stock ccolera.

14 godina
tsunami123 kaže...

Pozdrav,

Kupio sam racunar pre dva dana i imam sledecu situaciju: Radi besprekorno kada ne igram igre, medjutim cim pokrenem bilo koju igru procesor podivlja (pojaca se zvuk, cuje se kao fen) i pritom se nenormalno zagreva, cim ugasim igru on se ohladi u roku od 10 sekundi.

Kupi si novi hladnjak. Stock cooler je prilično loš. Imaš Coolermaster Hyper TX3 Evo. Ja ga imam i za 200 kunića je odličan. Pogledaj si temperature na prvoj stranici sa overclockiranim 8320. Stvarno, za te novce super hladnjak...

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Možda bi trebalo reinstalirati hladnjak sa novom pastom. Inače je taj stock cooler ubi bože sa onim malim ventićem. Ama baš nikako nemogu shvatiti šta su oni u AMD-u mislili kad na takav cpu stave takav hladnjak ( koji je sam po sebi solidan ) ali sa takvim smješnim ventilatorčićem od 15000 okretaja !! Sjeo bi ti ko kec na 10 nekakav dobar cooler tipa 412S, Mugen 3 ili i ovi neki povoljniji. Bilo šta je bolje od stock ccolera.

Hvala na savetu itomic009, tibzzX :)

Sutra cu ga odneti u radnju i zatrazicu da mi zameni ovaj postojeci posto definitivno ne radi kako treba.

Hvala jos jednom :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 23:01 (tsunami123).
14 godina

Evo još malo svježih informacija. Sistem je pod "Moj PC" a test postavke sljedeće. FX 8320 @4.42Ghz, napon je 1.475v. Grafa HD 7850 1GB 1050/1200 Mhz @1.14v. Znači CPU clockan i to na visokom naponu te grafa clockana ali default napon. Vrtim P95 Blend + Heaven 4.0 na full HD rezi high detalji, normall teselacija te 4xAA. Dakle to je full gas CPU + full gas GPU. Potrošnja doseže brojku od 390W iz zida ali imam upaljen i Chrome te potrošnja nije stalno 390W iz zida, nego je u prosjeku uglavnom oko 360W kad minimaliziram Chrome i ništa ne diram. Napajanje je efikasno malo više od 85% u ovom režimu što znači da komponente vuku oko 330W stvarne potrošnje.  E da, ventovi na NH-D14 su na low okretajima ;). Ambijentalna temperatura je oko 23C, kućište zatvoreno i na podu. Evo i slike.

P.S. Dodao bih samo da sam sa FX 8120 i GTX 560 Ti  clockanima iz zida vukao slične brojke ali u F1 2012 benchu, dok sadašnji set-up sa ovim postavkama u F1 2012 benchu je ispod 250W ili čak i oko 220W ( moram provjeriti sutra ). To je više od 100W manje, a brži sustav. Napredak u potrošnji kod procesora i kod grafe {#}.

http://www.pohrani.com/?2g/bZ/4Z745zSG/full-gas-potrosnja-p95--.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 2:47 (itomic009).
15 godina
AMD FX Club

Koji je trenutno best buy procesor do 1000-1100 KN? am3+ socket

Tu sam i kad misliš da nisam!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Koji je trenutno best buy procesor do 1000-1100 KN? am3+ socket

FX-6300.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani.
15 godina
AMD FX Club

Imam namjeru naručiti AMD XF 6300 sljedeći tjedan u Diskont24 pa me zanima dali ko ima kakva iskustva s tom trgovinom.

Pretežno sam do sad naručivao u ADM-u, Links-u i Protisu, a ovaj proc mislim kupit u Diskontu pošto je tamo najefiniji pa me zanimaju vaša iskustva s trgovinom.

I da... postoji li možda koji bolji proc do 1000 KN ili je ovo best buy?

btw. koja je razlika između ova dva - http://www.diskont24.com/product.php?productid=122103 - http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12420

Vidim razliku u cache memoriji, jedan ima 8 MB a jedna 14. Čemu služi uopće ta cache memorija?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 15:47 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Imam namjeru naručiti AMD XF 6300 sljedeći tjedan u Diskont24 pa me zanima dali ko ima kakva iskustva s tom trgovinom.

Pretežno sam do sad naručivao u ADM-u, Links-u i Protisu, a ovaj proc mislim kupit u Diskontu pošto je tamo najefiniji pa me zanimaju vaša iskustva s trgovinom.

I da... postoji li možda koji bolji proc do 1000 KN ili je ovo best buy?

btw. koja je razlika između ova dva - http://www.diskont24.com/product.php?productid=122103 - http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12420

Vidim razliku u cache memoriji, jedan ima 8 MB a jedna 14. Čemu služi uopće ta cache memorija?

Hvala!

To je best buy
Diskont je okej

Isti su procesori nego tu piše da je L3 cache 8m ali ima 14 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
15 godina
AMD FX Club

Dali kad zamjenjujem AMD Phenom(tm) II X4 945 sa FX 6300, moram nešto po biosu prčkat ili ih mogu samo zamjenit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nadogradi BIOS na najnoviji dok još imaš 945 pa onda stavi FX 6300.

12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Izdani su novi FX procesori: FX 4350 i FX 6350 koji su malo brži i imaju viši clock speed.

http://media.tumblr.com/tumblr_ljux3ubA9J1qcgb8s.gif
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 1:39 (Ivan77Ever).

4 0 hvala 1
15 godina
AMD FX Club

A dali se možda isplati kupiti FX8320 rabljeni dva mjeseca ili bolje novi FX6300?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 10:26 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Rabljeni FX 8320.

14 godina
AMD FX Club

Evo nakon nešto vremena i raznih kemijanja, skužio sam kako problem leži u prevelikom grijanju socketa.

Naravno dečki iz servisa su mi napravili uslugu i zamjenili cpu.

Nešto sam kemijao onako provizori i sad trebam izrezati stranicu i postaviti ventilator kako bi hladio socket s druge strane i sve 5...

E sad malo vaših komentara u vezi onih nečitkih rezultata u IBT AVX jel to normalno ili...?

Bez obzira na to koliko dodao napona na cpu dobivam ovo "zbrčkano".

Molio bi vas za preporuku nekoga ventilatora od 120mm koji "kvalitetno" hladi (razmišljam o Noctui) ali možda imate neku jeftiniju preporuku ili možda u nekoj drugoj dimenziji.

Razmišljao sam i o ovome: http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-slip-stream-slim-120mm-2000-okr-min&option=artikl&id_artikl=050.908.163  ovaj bi bio jako dobar radi 12mm debljine a kako hladi pitanje je sad???

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 12:28 (Tiby).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ford eleanor kaže...

A da ti napon proca nije malo pre velik.Skoro je 1.5V

Točnije 1.480V

A po tebi na kliko bi trebao biti OC na 4.8 GHz??

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Napon mu je preko 1.5 - 1.513V - i šta sada očekivati?

To su već naponi za LNe/LN2 sesije, ne za 24/7.

Do 1.4V MAX bi bilo za Air/Water. Ali OK, bitno da ne valja procesor.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 12:19 (Don Kihoty).
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice