trenutno imam AMD Athlon X2 4000+, pa me zanima dali se isplati prijeći na ovaj black edition...ostatak komponenti je naveden ispod
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
trenutno imam AMD Athlon X2 4000+, pa me zanima dali se isplati prijeći na ovaj black edition...ostatak komponenti je naveden ispod
Normalno da se isplati zakaj se ne bi isplatilo uzmi fino taj proc i nema problema!
Ako ti matična podržava athlon II x2 250+ onda ti je bolje njega uzet.
Prednosti nad 7750+ :
45nm
veći clock (3GHz)
da se više clockat
manje troši
I taj 7750+ nema više otključan množitelj tj. novi koji se uvoze.
uzeo bi ja njega ali vidim da bas i nije raspoloziv s obzirom da dolazim iz okolice varazdina...pa bas gledam u vemilu i vidim da je raspoloziv u poslovnici van Zagreba, kaj pa to znaci?
uzeo bi ja njega ali vidim da bas i nije raspoloziv s obzirom da dolazim iz okolice varazdina...pa bas gledam u vemilu i vidim da je raspoloziv u poslovnici van Zagreba, kaj pa to znaci?
da trebas nazvati vemil i pitati imaju li ga oni
Ako ti matična podržava athlon II x2 250+ onda ti je bolje njega uzet.
Prednosti nad 7750+ :
45nm
veći clock (3GHz)
da se više clockat
manje troši
I taj 7750+ nema više otključan množitelj tj. novi koji se uvoze.
Evo da prijavim, meni je jučer stigao, 7750 Black Edition, srećom ima još uvijek otključan množitelj, doduše, ja sam u BiH pa...
Ali još nešto, možda čak i važnije, nije mi došla s procesorom naljepnica Black Edition, nego "obična" Athlon X2, pa eto ako bi to nekoga to odvratilo od kupovine...
Imam već godinu dana ovaj procesor, zanima me jedna stvar, da li je i vama bučan?
Otkad sam kupio PC dosta mi buke stvara, i mislim da je stvara proc.
Buka (u biti nije nikakav čudan zvuk, klasičan zvuk rada PCa ali glasan) ne dolazi iz napajanja, i niti jedan ventilator mi se ne čuje tako da mislim da je jedino procesor ostao, vaše mišljenje?
Imam već godinu dana ovaj procesor, zanima me jedna stvar, da li je i vama bučan?
Otkad sam kupio PC dosta mi buke stvara, i mislim da je stvara proc.
Buka (u biti nije nikakav čudan zvuk, klasičan zvuk rada PCa ali glasan) ne dolazi iz napajanja, i niti jedan ventilator mi se ne čuje tako da mislim da je jedino procesor ostao, vaše mišljenje?
U tvom slučaju buku ne proizvodi procesor nego njegov hladnjak. S Athlonom 7750+ dolazi standardni aluminijski hladnjak koji nije poznat po tišini i efikasnosti. Moja ti je preporuka da kupiš novi hladnjak, a jako tihih i kvalitetnih rješenja imaš već od 80-ak kuna kao npr OVO.
To sam zaboravio napisat, mijenjao sam ga, stavio sam neko bakreno čudo od nekih 300tinjak kn. Ali on ne proizvodi tu buku, prilično sam siguran.
To sam zaboravio napisat, mijenjao sam ga, stavio sam neko bakreno čudo od nekih 300tinjak kn. Ali on ne proizvodi tu buku, prilično sam siguran.
Kakvo kućište imaš? Često se kod nekvalitetnih kućišta zna dogoditi da bočne stranice osciliraju zbog rada kompomenti računala te time proizvode neugodnu buku. Ako imaš kućište tipa MS ili Codegen, provjeri dobro stanje bočnih stranica i ostalih dijelova koji se mogu skidati s njega.
Kod mene je na MS-u problem riješila jedna loptica plastelina na pravom mjestu.
pozdrav, zašto bi opće prelazio na novi procesor?, kupovat novi, nešto jači, OPET dvojezgreni...nema smisla... ne zezaj se, nego ako već misliš neki novi, uzmi onda barem sa 3 jezgre, ili neki jeftiniji sa 4, ako možeš naravno...ne znam koji socket imaš, a niti mi se da provjerit tako da...
ovaj, uglavnom, nemoj kupovat nikakav novi X2, to ti bezveze, radije onda X3, mislim wtf? prelaziš sa X2 na malo jači X2, bezveze...
pozdrav, zašto bi opće prelazio na novi procesor?, kupovat novi, nešto jači, OPET dvojezgreni...nema smisla... ne zezaj se, nego ako već misliš neki novi, uzmi onda barem sa 3 jezgre, ili neki jeftiniji sa 4, ako možeš naravno...ne znam koji socket imaš, a niti mi se da provjerit tako da...
ovaj, uglavnom, nemoj kupovat nikakav novi X2, to ti bezveze, radije onda X3, mislim wtf? prelaziš sa X2 na malo jači X2, bezveze...
Malo si promašio termin... Pogledaj datum posta u kojem se traži mišljenje o kupovini procesora!
MS kučište, probat ću se malo pozabavit time
da, ovaj,, da nisi možda pomislio da taj cooler novi od je..nih 300kn..(fijuuu) mora da je zvjerka, možda je on toliko cool i jak da on stvara buku, i da, imaš sigurno onu tehnologiju 'cool and quiet', pa si to aktiviraj. i ovaj... imao sam ja davno kad je izašao tek athlon XP 1500+ (1.333ghz) , vrhunski procesor (btw. tjera cod2 čak i uz gf7900 cod4....)na njega sam stavio isto malo kakti jači cooler, i stvarao mi je hebenu buku 6 godina.. kad se zagrije automatski se zavrti na max broj okretaja i čujem ga niz ulicu ponoći dok je tiho...čoeče susjedi nisu spavali...
ah.... da bilo je to doba...moja srednja škola...... e da, pogledaj možda ti se nakupilo previše prašine. usisaj to.
ako nije ništa od toga...naravno prvo sve provjeri.. onda ga hjebi, neam blage.
da, ovaj,, da nisi možda pomislio da taj cooler novi od je..nih 300kn..(fijuuu) mora da je zvjerka, možda je on toliko cool i jak da on stvara buku, i da, imaš sigurno onu tehnologiju 'cool and quiet', pa si to aktiviraj. i ovaj... imao sam ja davno kad je izašao tek athlon XP 1500+ (1.333ghz) , vrhunski procesor (btw. tjera cod2 čak i uz gf7900 cod4....)na njega sam stavio isto malo kakti jači cooler, i stvarao mi je hebenu buku 6 godina.. kad se zagrije automatski se zavrti na max broj okretaja i čujem ga niz ulicu ponoći dok je tiho...čoeče susjedi nisu spavali...
ah.... da bilo je to doba...moja srednja škola...... e da, pogledaj možda ti se nakupilo previše prašine. usisaj to.
ako nije ništa od toga...naravno prvo sve provjeri.. onda ga hjebi, neam blage.
prvo pravopis, malo se pozabavi time
drugo sada aftermarket cooleri bas i ne stvaraju veliku buku pogotovo od 300kn (vjerojatno neki Zalman ili Scythe)
Čovječe ti pričaš priče o crvenom mravcu. Ne smaraj
Čovječe ti pričaš priče o crvenom mravcu. Ne smaraj
da mi je znat sta si ti ovdje rekao -.-'
Nestručnim rukovanjem izgleda da sam uništio ovaj procesor, iskrivilo mi se dosta iglica i nemogu ga nikako fiksirat na matičnu, mislite da ga mogu nekako spasit?
I drugo pitanje, to je CPU socket AM2+ i malo sam gledao više takvih nigdje nema samo AM3 molim vas recite mi da mogu uzeti i taj AM3 CPU, hoće li raditi?
Nestručnim rukovanjem izgleda da sam uništio ovaj procesor, iskrivilo mi se dosta iglica i nemogu ga nikako fiksirat na matičnu, mislite da ga mogu nekako spasit?
I drugo pitanje, to je CPU socket AM2+ i malo sam gledao više takvih nigdje nema samo AM3 molim vas recite mi da mogu uzeti i taj AM3 CPU, hoće li raditi?
AM3 radi i na AM2+, uz mali gubitak preformansi, ali kad skupis 400kn uzmes neku MSI matičnu AM3 i to je to
Vjerojatno i hoću, ali zasad ću uzet samo procesor. Reci jesi 100% siguran da će radit to, da mogu mirne duše kupit AM3 procesor?
Vjerojatno i hoću, ali zasad ću uzet samo procesor. Reci jesi 100% siguran da će radit to, da mogu mirne duše kupit AM3 procesor?
da da, pogledaj okolo ako ti treba dokaz.... razlika je samo 1 nozica vise koju imaju am2+, a am3 nemaju tako da mozes...(AM3 cak mozes i na AM2 MBO)
Hvala ti puno.
Hvala ti puno.
za to imas gumb HVALA
E sad sam vidio, e kad već gnjavim još jedno pitanje. Imaš neki savjet kako da stavim procesor na matičnu a da opet ne zeznem nešto, jer stvarno je osjetljivo to malo govno
Vjerojatno sam dosadan ali ovo me malo muči, ovo je moja matična:
http://asus.com/product.aspx?P_ID=JjmqcX3ZTWXmm3AF
Tu piše AMD® AM2+ \ AM2 CPU Support, zar nebi pisalo i AM3 ako podržava?
Evo našao sam da je na ovom popisu, znači to je to ipak.
Vjerojatno sam dosadan ali ovo me malo muči, ovo je moja matična:
http://asus.com/product.aspx?P_ID=JjmqcX3ZTWXmm3AF
Tu piše AMD® AM2+ \ AM2 CPU Support, zar nebi pisalo i AM3 ako podržava?
zato sta vjerojatno nisu obnovili stranicu od kad je izasla ta maticna a am3 je novi