AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 463.617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Zanimljiva situacija ... GA i Asrock na jednoj strani, a Asus i MSI uvjeravaju da će raditi i na AM3 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Don Kihoty kaže...

Mislim da ASRock i Gigabyte idu na sigurno. Novi Socket i nova platforma.

ASRock je prestavio i nove plastike (makar tvrde ljudi da je Gigabyte prvi izdao ploče,

nije, na sajmu su ASRockice bile prve), te UEFI BIOS (Gigabyte vjerovatno i dalje ostaje pri AWARD-u, klasičnom BIOS-u).

Zapravo su slične plastike bile predstavljene odavno na dual-Opteron pločama (npr. MSI i Tyan).

Što se tiče BIOSa, čudno je da se GA još uvijek drži AWARD-a. Mislim da je podrška za GPT particijsku tablicu vezana za UEFI, a to se mora koristiti za diskove od 2+ TB.

16 godina
protjeran

uvijek se nesto smixa pa radi i na AWARD :)

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
koko kaže...

uvijek se nesto smixa pa radi i na AWARD :)

Moja MSI sa BIOS-om 1.8 dobiva podršku za diskove 2.2TB i veće.

AWARD i AMI, uvjek mogu protiv UEFI.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
protjeran

Don

je mozes ti sada na toj msi napon iznad 1.55

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
koko kaže...

Don

je mozes ti sada na toj msi napon iznad 1.55

Da, do 1.85 odnosno i do 2.1V sa Biosom 1.80.

Radi sve normalno.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Ovako izgleda Bulldozer iz AMD-a.

Izvor.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
Dad0 kaže...

Ovako izgleda Bulldozer iz AMD-a.

Izvor.

Malo naranđaste boje, takticki postavljene jedno prase puno pinova i neke oznake to je to uglavnom fuckaj ga.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan

ako je slika vjerodostojna izgleda da fizički odgovara u am3 odnosno na mjesto(am3+) gdje je dodana ona jedna rupa nema pina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad izlaze prave AM3+ ploče?

pitam 1001. put ali ljudi voleo bih da što više vas napiše procenu cena znači FX4000, FX6000, FX8000?

ja lovim FX6000 - kad bih ga uzo držo bih ga 3-4godine uz neku malo bolju ploču.......

i šta mislite koliko će im do kraja godine pasti cena?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 19:31 (Paun).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Paun kaže...

pitam 1001. put ali ljudi voleo bih da što više vas napiše procenu cena znači FX4000, FX6000, FX8000?

ja lovim FX6000 - kad bih ga uzo držo bih ga 3-4godine uz neku malo bolju ploču.......

Pa prve PRAVE AM3+ ploče su već 15+ dana u HR, ASRock i Gigabyte, MSI i Asus "briju" na BIOS update,

no to je i dalje AM3 krpana ploča, ne AM3+.

Isto kao što si imao AM2+ READY ploče, i AM2+ ploče.

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Paun kaže...

Pa prve PRAVE AM3+ ploče su već 15+ dana u HR, ASRock i Gigabyte, MSI i Asus "briju" na BIOS update,

ma to znam za bios update - mene zanimaju one sa 990 čipsetom i   cene istih kao i cene bullija(4,6,8 jezgara).

16 godina
protjeran

po meni to su samo AM3+ ready jer nemaju 900 cipset

zvoneXP
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
koko kaže...

po meni to su samo AM3+ ready jer nemaju 900 cipset

pa da.....

16 godina
neaktivan

kad izlaze 990 ploče?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

druga polovica 6 mjeseca najranije

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
koko kaže...

a šta misliš cene ploča i bulija

za ploče-2 PCIE x16 990 čipset?

za cpu-e - cena onih sa 4,6,8 jezgra?

15 godina
neaktivan
koko kaže...

zambezi izlazi u to vrijeme a ploce ce malo ranije

16 godina
protjeran
Paun kaže...
koko kaže...

a šta misliš cene ploča i bulija

za ploče-2 PCIE x16 990 čipset?

za cpu-e - cena onih sa 4,6,8 jezgra?

cuj ploce bi trebale biti znaci low end oko 500kn medium 700-900 i high end i mainstream 1000 do 2200kn

procovi to ti stvarno nezna se

zvoneXP
17 godina
Don Kihoty kaže...

Ljudi će rađe uzet ASUSA AM3 (sa AM3+ ready) nego ASROCKA AM3+ thats the fact.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
16 godina
protjeran

neznam nemojte se uvrijedit ali po meni asrock i gigabyte za ebavaju kupce da kupe novu plocu samo zbog malo drukcijeg utora i uefi biosa JA SAM REKO TOME NE, jer po tome ispada da je to kao novi 890 cipset i ostali pa ko tu koga zasto bi dao pare za plocu koa ce biti ista samo imat podrsku to je samo krađa para i da MSI i ASUS normalno podrzavaju jedino ASUS se malo zeznuo pri stranici napisao NE FLASHATI AKO UNUTRI NIJE AM3+ CPU pa kako da ga flasham onda

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Don Kihoty kaže...

Ljudi će rađe uzet ASUSA AM3 (sa AM3+ ready) nego ASROCKA AM3+ thats the fact.

ja ću uzeti asrocka pravog am3+ ako budu davali ploče po cenama kao ranije(msm ista stvar ko i GIGABYTE i MSI samo dam manje para).......

17 godina
stef kaže...

Što se tiče BIOSa, čudno je da se GA još uvijek drži AWARD-a. Mislim da je podrška za GPT particijsku tablicu vezana za UEFI, a to se mora koristiti za diskove od 2+ TB.

Prije nekih 2-3 mjeseca je predstavljen Hybrid EFI, ja ga imam nekih mjesec dana na UD7 i imam podršku za 3.0+ TB diskove... Sve Gigabyte ploče koje imaju u ponudi su dobile Hybrid EFI nadogradnju s tim da je bios duplo veći pa Q Flash ne želi zafleshat, jedino sa SPI flash ili @BIOS a kasnije sa novim verzijama Hybrid EFI radi i Q Flash jer su iste veličine...

Malo detaljnije koga zanima

http://gigabytedaily.blogspot.com/2011/01/gigabyte-hybrid-efi-technology.html

Kratki izvod iz linka

3TB+ HDD support is an essential new feature for 2011 and has been one of the most talked about technologies accompanying the launch of the new Socket 1155 6 series motherboards. GIGABYTE not only supports booting from 3TB+ HDDs on all new P67 and H67 chipset motherboards, we offer the ability to boot from 3TB+ HDDs on all currently shipping GIGABYTE motherboard models (from high-end X58 chipset models down to the entry level new G41 chipset models) through GIGABYTE’s unique Hybrid EFI Technology. Hybrid EFI Technology combines the benefits of GIGABYTE’s mature BIOS platform including stability and compatibility with 3rd party products with 3TB+ HDD support from EFI technology, allowing GIGABYTE to offer the best of both worlds through a quick and easy BIOS update using GIGABYTE’s @BIOS utility that is freely available from the GIGABYTE website.

Question 1: When will GIGABYTE introduce an EFI compatible BIOS for their motherboards?

Answer 1: GIGABYTE has already introduced Hybrid EFI Technology that is fully compliant with EFI aware operating systems. This BIOS is shipping now with all GIGABYTE P67 and H67 chipset motherboards, and we have started introducing this BIOS on motherboards using other chipsets with the intention of making is available on all GIGABYTE motherboards.

Question 2: Why did GIGABYTE choose to use a hybrid EFI instead of a standard EFI technology?

Answer 2: GIGABYTE Hybrid EFI Technology allows us to quickly offer EFI functionality to a whole range of motherboards, not just the latest 6 series products, because it is based on GIGABYTE’s tried and tested BIOS.

Question 3: Why does GIGABYTE’s Hybrid EFI Technology not support using a mouse or have a mouse-friendly graphical interface?

Answer 3: Mouse support and the accompanying graphical interface are not part of the EFI spec. That’s why some motherboard makers have chosen to have mouse support with their EFI BIOS while others don’t. One of the features of the EFI BIOS is that it is modular, so mouse support and a graphical interface are additional modules that some vendors have added to their EFI BIOS. This also explains how GIGABYTE has been able to add an EFI module to our stable and reliable BIOS. GIGABYTE’s Hybrid EFI technology keeps the same familiar interface that millions of users are used to. It is quick, easy to use and overclockers can enter the BIOS and change settings as quickly (or even quicker) than if they were using a mouse.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 20:29 (Cele303).
16 godina
neaktivan

čekajte, osim podrške za diskove većeg kapaciteta i što se može miš koristiti, šta još nudi UEFI?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odo si istetovirati AMD na prsa. Zaista, zavladao je. Intel i Nvidia mogu se komotno prebaciti na proizvodnju traktorskih djelova...

6 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da se AMD stvarno primio posla,prvi primjerci 28 nm wichite su krenili.

http://semiaccurate.com/2011/04/11/guess-what-taped-out-at-amd/

0 0 hvala 0
17 godina
Paun kaže...

ja ću uzeti asrocka pravog am3+ ako budu davali ploče po cenama kao ranije(msm ista stvar ko i GIGABYTE i MSI samo dam manje para).......

Ali ima još jedan problem, ljudi koji već imaju ASUSA novije 8.-e serije niti netrebaju novu ploču, dok oni koji imaju ASRocka moraju kupit novu ploču ako žele imati am3+ procesor.

MSi matične također putem biosa imaju support za am3+ procesore.

Što se tiče podrške za 2+TB hard diskove Asus već ima Disk Unlocker.

http://event.asus.com/mb/2010/Disk_Unlocker/

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 11:29 (Hyperion).
17 godina
neaktivan

Da .... ali sve je to skalamerija i nabudživanje postojećih platformi.

Više je stvari u pitanju: socket/pinout i vodovi (dal su aktivni li ne), te BIOS (UEFI). "Crni" socket je native stvar isto kao i UEFI, a ne neki hibridni BIOS pun hack-ova da bi radilo ovo ili ono. Asrock u novoj reviziji ploča ima oboje, dakle čista situacija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 13:00 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stef kaže...

Da .... ali sve je to skalamerija i nabudživanje postojećih platformi.

Više je stvari u pitanju: socket/pinout i vodovi (dal su aktivni li ne), te BIOS (UEFI). "Crni" socket je native stvar isto kao i UEFI, a ne neki hibridni BIOS pun hack-ova da bi radilo ovo ili ono. Asrock u novoj reviziji ploča ima oboje, dakle čista situacija.

Pitanje od milijun kuna - Da li radi? DA

U čemu je problem? Crni socket + Hybrid EFI, dakle čista situacija

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 13:14 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Paun kaže...

Ali ima još jedan problem, ljudi koji već imaju ASUSA novije 8.-e serije niti netrebaju novu ploču, dok oni koji imaju ASRocka moraju kupit novu ploču ako žele imati am3+ procesor.

MSi matične također putem biosa imaju support za am3+ procesore.

Što se tiče podrške za 2+TB hard diskove Asus već ima Disk Unlocker.

http://event.asus.com/mb/2010/Disk_Unlocker/

to stoji, ali prava AM3+ ploča dolazi sa novijim čipsetom, pravim UEFI-jem, nema kompromisa a i ne verujem da će biti puno skuplje od AM3 ploča(dobro, možda u početku). ASUSu svaka čast, ok je to poso ali kao što rekoh, prava AM3+ je prava AM3+ - one skuplje će imati i više faza od ASUS osme serije(msm na mainstream i highend) koliko sma ja čuo.......

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice