Vrisnula grafa na laptopu?

poruka: 5
|
čitano: 2.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako....mislim da je vrijeme da se vamo obratim,pa mozda netko tko je to prosao nesto kaze....laptop kupljen u osmom mjesecu,model HP probook 4540s(i5 2.50 2.50,6gb ram,intel hd4000 i AMD HD7650M 1GB),vec sam poceo misliti da sam dobio dobar primjerak,ali izgleda nista od toga...

Problem je ovakav...nekidan sam instalirao igricu(Prince of persia) i fino naštimam da mi koristi AMD-ovu grafu(configure switchable graphics),ali kada uđem slika kao da se zamrzava i ostaje neko vrijeme na ekranu dok se nove vrte,kao neki usporeni efekt....zatim sam probao prebaciti na intelovu hd4000 i na njoj radi,sve 5.....Probao sam instalirati Skyrim i ista priča(Probao sam na Skyrimu staviti oznaku WINDOWED i tako je radilo)...Nakon nekoliko dana laptop više uopće nije prepoznavao grafu(AMDjku) i izbacivao mi je error kada bih pokušao otvoriti CCC (The application host has stopped working)...Naravno nakon brojnih pokušaja reinstalacija drivera (sa HP-ovih stranica i AMD-ovih) ništa nije pomoglo,štoviše sada kad uđem u bilo koju igricu prikazuje samo crni ekran...otvorio sam gpu z(jedva i na pocetku uopce nije prepoznao grafu) i kada pustim onaj test vidim da se core i memory clock dignu samo do 400Mhz(sličica dolje) i sva mi je nekakva čudna....inače ne igram puno igrice,već se bavim 3d modeliranjem i tim stvarčicama...garanciju jos hvala bogu imam,jedini je problem sto studiram daleko od grada u kojem sam ga kupio pa mi je malo frka jer mi treba za faks.... jednostavno nemam mir znajući da mi grafa ne radi(vjerujem da znate taj osjećaj)...ako se prepoznate u ovoj prici javite se...toliko od mene,hvala na razumijevanju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

- Novi laptop, znači imaš garanciju, nosi u servis.

- Možeš probat napravit reinstall OSa.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

6 0 hvala 0
14 godina

tako je prčkat nemaš što jer imaš garanciju, jedino reinstal cjelog sustava ako to nepomogne servis ..

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Re: Vrisnula grafa na laptopu?

Jesi li pogledao u Device Manageru... imaš li  žuti uskličnik na display adapters?

16 godina
neaktivan

Ovo mi je sve čudnije i čudnije....instalirao sam Uniflove drivere(jos jucer)...i danas ujutro instaliram skyrim i nfs most wanted i sve super vrti...otvara gpu z,core i memory clock uredno se dignu do 500 i 800mhz i radi,otvorim AIDU prikazuje uredno informacije o hd7650m....maloprije palim laptop i nece nikako otvorit gpu z(probah dvije verzije i samo stoji na onom prozorcicu i nece dalje....nekad uspije ali su vrijednosti za mem i core clock neke nenormalne i temp je -128C i takve gluposti),otvaram AIDU uopce nema hd7650m....ali igrice i dalje rade.....u device manageru uredno pise AMD Radeon  HD 7500M /7600M Series i Intel HD Graphics(bez usklicnika)...e sad bih ga ja odnesao na garanciju odmah da mogu ali eto,morat cu se strpiti jos nekoliko tjedana dok ne dodem na duze kuci :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice