Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.681
|
čitano: 14.661.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Jel mi onda najbolje da uzmem ovo zadnje sto si linkao za 6800kn
12 godina
Rabkl kaže...
Jel mi onda najbolje da uzmem ovo zadnje sto si linkao za 6800kn

da to je daleko najbolje.

12 godina
Stux kaže...

Pozdrav ekipa,
može neka preporuka za laptop do max. 2300 kn.
Laptop je za osobu koja bi ga najviše koristila za osnovne stvari(standard user), a također bi radila i u PSu,Corelu, itd.
Znam da je za ovaj iznos to prakticki teško ukomponirati, ali nešto osnovno se valjda može srediti.
Znači ništa vece od 15.6", RAMa što više to bolje ili da ima mogućnost nadogradnje na nekih 8gb, sa OS-om ili bez uopce nije bitno i to bi bilo to.

Unaprijed zahvaljujem 

ovo je best buy

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=3825U+hp+250+g4

12 godina
Cvrc123 kaže...

Pozdrav, zelio bih kupiti novi gaming laptop i trebam vasu pomoc, zivim u njemackoj i tamo bih ga i kupio sa www.notebooksbillinger.de , www.amazon.de i www.saturn.de, budzet mi je 1200 eura. Namjena laptopa je gaming,filmovi. Uvijet je da je monitor 17 inca i da moze pokrenit sve ove nove igre bez problema.

Hvala ☺

http://www.notebooksbilliger.de/asus+gl752vw+t4112 

Za sada mi je ovo najbolji izbor, jedi i problem mi je sto ne znam ocu li imat problema sa drajverima kada mu stavim win7, jer nema windowse.

pogledaj jos i ovog sa jacom grafikom

http://www.amazon.de/dp/B015XLRYNQ?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealode-am-pk-21&ascsubtag=lWw3Y3m6BgmMxWJLszlyvg

i nikako nemoj stavljati win7 na skylake mašinu to ti je moja preporuka

11 godina
b4rt!mej kaže...

danas kupim ACER Aspire F5-571G za 2999kn + 200kn za produljene garancije za jos 2god
(umjesto da to obavim online i ustedim 150kn)
i onda veceras naletim na ovo HP 15-ac105nm.. sa jacim procesorom, duzom garancijom i windowsima..
jedino ima mrvicu slabiju grafu i 500gb manji hard, ali s cijenama danasnjih hardova je to zanemarivo
sad bih se za muda ugrizao! 

940M je dosta jaca grafa od M330 i taj Acer se i uzima, ako se zeli max. jaka grafa za te novce.

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
b4rt!mej kaže...

danas kupim ACER Aspire F5-571G za 2999kn + 200kn za produljene garancije za jos 2god
i onda veceras naletim na ovo HP 15-ac105nm.. sa jacim procesorom, duzom garancijom i windowsima..
jedino ima mrvicu slabiju grafu i 500gb manji hard, ali s cijenama danasnjih hardova je to zanemarivo

940M je dosta jaca grafa od M330 i taj Acer se i uzima, ako se zeli max. jaka grafa za te novce.

Jel stvarno taj pentium u tom aceru iz 2013 ?

http://ark.intel.com/products/76621/Intel-Pentium-Processor-3556U-2M-Cache-1_70-GHz

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 10:10 (brada09).
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Dečki,

može neki savjet za laptop 15 incha, da ima odvojenu grafičku karticu, bude konfiguracije za neko malo duže vrijeme, bitna mi je mogućnost rada na Autocadu?

Budžet do 6.000,00 kn

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
brada09 kaže...
The_Fichek kaže...
b4rt!mej kaže...

Jel stvarno taj pentium u tom aceru iz 2013 ?

http://ark.intel.com/products/76621/Intel-Pentium-Processor-3556U-2M-Cache-1_70-GHz

Da,  ja cu upravo ici kupiti taj Acer popodne.

doduse ti uvijek mozes kupiti i3 5005 koji je izasao Q1 2015, ali ces onda i platiti 600kn vise. ako ti to nije previse, uzmi. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+5005+940m. edit: tek sam sad skuzio da si vec kupio laptop. inace, kakav ti je?

ja sam imao slicnu dvojbu, jaci proc i3 i slabija grafika 920m ili slabiji proc 3556 i jaca grafa 940m te su mi iz par izvora rekli da je uvijek bolje uzet jacu grafu kod takve dvojbe ako planiras ista gameat. sad je pitanje sto tebi tocno treba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 14:15 (GuardianOTB).
14 godina
neaktivan

Hvala! Upravo toga sam i preporučio i za svaki slučaj dodao još i ovoga kao drugi izbor LINK.

Sada bi mi trebao jedan do 4500 kn, +100 do 150kn gore max.

Bitne stavke su: 1TB, obavezno zasebna grafička (nVidia, a može i ATI), i5 proc.,
4GB RAMa ili više(evenutalno neka opcija kasnije nadogradnje na još 2 ili 4GB), a ostalo kako ispadne.

Držao bi se: Asusa, Toshibe, HPa i Lenova
Ja ću također pogledati, ali ako nađeš nešto dobro i unutar cijene samo šalji i još jednom hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 14:29 (Stux).
12 godina
Stux kaže...

Hvala! Upravo toga sam i preporučio i za svaki slučaj dodao još i ovoga kao drugi izbor LINK.

Sada bi mi trebao jedan do 4500 kn, +100 do 150kn gore max.

Bitne stavke su: 1TB, obavezno zasebna grafička (nVidia, a može i ATI), i5 proc.,
4GB RAMa ili više(evenutalno neka opcija kasnije nadogradnje na još 2 ili 4GB), a ostalo kako ispadne.

Držao bi se: Asusa, Toshibe, HPa i Lenova
Ja ću također pogledati, ali ako nađeš nešto dobro i unutar cijene samo šalji i još jednom hvala.

Bolji je HP jer ima jaci procesor, imam doma laptop sa N procesorima i to je slabasno jako. Braswell serija sa 7W TDP.

Za 4,5 kn imas puno izbora stvarno od Asusa sa FHD ekranima do HP ProBooka sa Amd grafama no jedan se istice sa IPS ekranom

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-v-15-v3-574g-59qn-nx-g1tex-020-core-i5-5200u-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-940m-15-6-ips-fhd-hdmi-usb-3-0-crno-linux-014650145

12 godina
dugokontov kaže...

Dečki,

može neki savjet za laptop 15 incha, da ima odvojenu grafičku karticu, bude konfiguracije za neko malo duže vrijeme, bitna mi je mogućnost rada na Autocadu?

Budžet do 6.000,00 kn

http://www.nabava.net/search.php?&q=Acer%20Aspire%20V5-591

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+K550JX+i7

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+n551 IPS ekran

Eto pa biraj i proucavaj sto ti vise paše.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 15:34 (roby27).
9 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi..
Kupuje se laptop oko 6k.
Namjena je za gejming
Nekako sam se zagledao u Asus N550 te N551..
Koji je bolje uzet od ta dva i da li ima mozda neki bolji za te novce ?

0 0 hvala 0
11 godina

Za gaming skoro pa svejedno, no kako je malena cijenovna razlika, ocito da je N551JX za 250kn bolji izbor jer i7HQ vrijedi 150 dolara vise iz Intela + sa tim laptopom dobis Win10 (sa kojim ocekuj minimalno bloatwarea). Nema nist bolje za te novce iz ducana, a polovno ti mogu dat prijedlog, dva, ako te interesira.

9 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru..svaki prijedlog je dobrodosao :D
12 godina
The_Fichek kaže...

Za gaming skoro pa svejedno, no kako je malena cijenovna razlika, ocito da je N551JX za 250kn bolji izbor jer i7HQ vrijedi 150 dolara vise iz Intela + sa tim laptopom dobis Win10 (sa kojim ocekuj minimalno bloatwarea). Nema nist bolje za te novce iz ducana, a polovno ti mogu dat prijedlog, dva, ako te interesira.

n550 za 6k ima vec zastarjeli hw, lagano su ga pregazili acer v591 sa i5 skylakom za dosta manje novaca ili n551 sa i7 za nesto vise novaca, nadam se da ce padati cijena n552 modela na 6k za neko vrijeme...

13 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...

doduse ti uvijek mozes kupiti i3 5005 koji je izasao Q1 2015, ali ces onda i platiti 600kn vise. ako ti to nije previse, uzmi. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+5005+940m. edit: tek sam sad skuzio da si vec kupio laptop. inace, kakav ti je?

ja sam imao slicnu dvojbu, jaci proc i3 i slabija grafika 920m ili slabiji proc 3556 i jaca grafa 940m te su mi iz par izvora rekli da je uvijek bolje uzet jacu grafu kod takve dvojbe ako planiras ista gameat. sad je pitanje sto tebi tocno treba.

ne znam na koji ces os ici kad ga uzmes, no meni na win 10 radi usporeno.. tek kad sam ga stavio na win 8.1 je zivnuo i radi dosta fluidnije
sad, dali je do njega ili win koji su iz, khmm, smnjivih izvora.. ne znam
i jos jedna zamjerka, caps lock i num lock nemaju nikakve ledice kojie bi prikazale dali su ukljuceni

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
13 godina
neaktivan
b4rt!mej kaže...
GuardianOTB kaže...

ne znam na koji ces os ici kad ga uzmes, no meni na win 10 radi usporeno.. tek kad sam ga stavio na win 8.1 je zivnuo i radi dosta fluidnije
sad, dali je do njega ili win koji su iz, khmm, smnjivih izvora.. ne znam
i jos jedna zamjerka, caps lock i num lock nemaju nikakve ledice kojie bi prikazale dali su ukljuceni

a ne znam vise ni sam. Danas mi u ducanu lik govori, ne valja ti taj proc nista. uzmi amd 4 jezgre na 2.4, a poslije citam da njihove 4 su u rangu intelovih 2, a da ne govorim o grafici.

nekako sam blizi ovome trenutno: http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-100-15ibd80qq005lsc-intel-core-i3-5005u-200-ghz-core-2-4-gb-156-sata-1000-gb-nvidia-/06406141/product/

i3 5005u s 920M grafom...3099kn s amexom... ako bude mogao povuc COD6 super, ako ne ko ga j... :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 20:53 (GuardianOTB).
11 godina

Da ti tu odg, moras se sam odlucit izmedju i3 + 920M ili 3556U + 940M, ako ne zelis prekoracit tu granicu od 3100kn. AMD ima dosta slabije jezgre da, ali 4 jezgre naspram 2 3556U je po meni ipak bolje. Znaci pricam o AMD APU kojeg si poslo na PM, A6-7310 ili 7410.. ali taj i vise grije i integrirana grafa nije na razini 920M, kamoli 940M. Kontam da placas karticom pa stvarno ne znam kako vise savjetovat.. :/

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 21:07 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
11 godina

Ne razmislja se ni meni bas, znas sve sam, nema tu neke filozofije, na tebi je odabir..

Pogledaj si malo rezultate tih graficki ili gameplayeve, trebalo bi pomoc.

13 godina
neaktivan
Koliko sam skuzio (ispravite me ako grijesim), Amd combo ako cu cesce igrat, intel za day-to-day stvari.

Obzirom da cu cesce koristit laptop za day2day...idem na intel combo.

Znaci i35005u s 920m.

Hvala svima na pomoci.
Imate pivu kada budete u Splitu.

1 0 hvala 0
11 godina

Laptop AMD APU za te novce nemas kaj gledat za igranje, za igranje 920M ili 940M. Dobar ti je odabir, samo bih ti preporucio da prije kupnje pogledas uzivo laptop da ne bi bilo zasto ovo zasto ono, cisto za svaki slucaj, ako vec nisi pogledao :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 23:01 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
A ne znam kako.. To je u instara, a u splitu im je samo distribucijski centar.. Lenovo bi trebalo bit ok..
Valjda. Haha
11 godina

Osobno bih pripazio samo na taj glossy, mozda prezrcalni ekran sto se lako vidi sve da ga gledas iza vitrine. Nist, ln :)

9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ekipa

Trazim gaming laptop, 15,6 max do nekih 5500kn. Imam neku kombinaciju da dobijem ovaj laptop(nov, nekoristen) za ~5500. Isti u ducanu dode oko 7000. Mislim da mi je to odlicna prilika ali bi svejedno zelio cuti vase misljenje. Ima samo godinu garancije, pretpostavljam jer je kupljen preko firme(nadam se da to mogu produzit...)  Mozete mi objasnit sta znaci ovo 8gb, jel to kao neki ssd mali i  oce to bit dovoljno da se windowsi stave na njega? Vidim da ima i grafu gtx950m za 4gb vram pa me zanima koliko je ta jaca od standardne gtx950m sa 2 gb?

http://www.telebit.hr/nb-hp-pavilion-gaming-15-ak156nm-crna-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-1tb-sshd-8gb-8gb-15-6-1920x1080-nvidia-geforce-gtx-950m-4mb-hdmi-36mj-v2g71ea.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 23:24 (msepar00).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mora si mi ubacit bubu ha? Ubit cu te. Haha
11 godina

Hahahha. Ha cuj, ipak ja preporucujem kao da sebi kupujem. Ma sta got kupio najbolje da vidis sto kupujes u izlogu bilokojeg ducana, samo da vidis. To ponovim svako 2 stranice pa eto moram i tebi kad smo ga vec razvukli.

msepar00

Da, moze se produljit jamstvo, makar je kupljen preko firme. Dobra je ponuda. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 23:36 (The_Fichek).
11 godina
GuardianOTB kaže... 

i3 5005u s 920M grafom...3099kn s amexom... ako bude mogao povuc COD6 super, ako ne ko ga j... :D

Ja sam na ovome igrao cod 6 na high/max postavkama i bilo je fluidno. Pa ako ti pomaže idi i uspoređuj specs :D.

12 godina
msepar00 kaže...

Pozdrav ekipa

Trazim gaming laptop, 15,6 max do nekih 5500kn. Imam neku kombinaciju da dobijem ovaj laptop(nov, nekoristen) za ~5500. Isti u ducanu dode oko 7000. Mislim da mi je to odlicna prilika ali bi svejedno zelio cuti vase misljenje. Ima samo godinu garancije, pretpostavljam jer je kupljen preko firme(nadam se da to mogu produzit...)  Mozete mi objasnit sta znaci ovo 8gb, jel to kao neki ssd mali i  oce to bit dovoljno da se windowsi stave na njega? Vidim da ima i grafu gtx950m za 4gb vram pa me zanima koliko je ta jaca od standardne gtx950m sa 2 gb?

http://www.telebit.hr/nb-hp-pavilion-gaming-15-ak156nm-crna-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-1tb-sshd-8gb-8gb-15-6-1920x1080-nvidia-geforce-gtx-950m-4mb-hdmi-36mj-v2g71ea.html

to ti je sshd, hibridni disk sa 8GB MLC keš memorije za ubrzavanje sustava, nije klasican ssd pa da na njega instaliras OS, inace je brze od klasicnog hdd-a pa ce ti bit ok.

za 5,5k je super ponuda, jos ako ima IPS ekran odlicno. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice