Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.500
|
čitano: 14.397.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Znači, ako budem uzimao uskoro pogledat ću tog DELL-a, a inače, znači, gledam da je procesor neki bar neki Intel Core i3 (možda i5 čak ako nađem?) (Pentiume preskačem, Celerone posebno, jel?)

Bolje kupit novi nego nešto polovno?

Te minimum neki 4GB rama...
Po mogućnisti SSD hard i IPS ekran, makar to ne mogu baš naći u tim nižim cjenovnim rangovima?

Ima još što na što trebam paziti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Ikerepc kaže...

Znači, ako budem uzimao uskoro pogledat ću tog DELL-a, a inače, znači, gledam da je procesor neki bar neki Intel Core i3 (možda i5 čak ako nađem?) (Pentiume preskačem, Celerone posebno, jel?) Bolje kupit novi nego nešto polovno? Te minimum neki 4GB rama... Po mogućnisti SSD hard i IPS ekran, makar to ne mogu baš naći u tim nižim cjenovnim rangovima?

Ima još što na što trebam paziti?

i3 ti je sasvim dovoljan za programiranje, surfanje, multimediju, ofice itd, možeš gledati i3 5005U, ili i3 6100U, i5 bi ti trebao ako bi radio u photoshopu npr. Pentium eventualno 3825U ili 4405U oni su dosta slični i3 po svojim performansama, celeron nikako, a i i3 4005U bi preskočio

za psianje koda misli da ti rezolucija nije presudna, dapače manja je čak i bolja da ti slova ne bi bila presitna, IPS ekran bi ti trebao ako bi ti bilo važno da su kutovi gledanja iznad 45° i da se boje ne mijenjaju sa promjenom kuta gledanja, što tebi nije uvijet jer se ne baviš obradom slike

SSD lako kasnije ugradiš umjesto HDDa, a HDD staviš u ladicu od optike, RAM isto tako lako nadogradiš ako ti 4 neće biti dovoljno, teško da ćeš naći laptop sa SSD 8GB RAM i i3 za 3000 kuna, a ovaj dell lako nadogradiš jer ima pretince sa donje strane kroz koje su memorija i HDD lako dostupni, te je laptop solidno građen, čvrst, ne škripi, ne uvija se itd. možda mu je jedina zamjerka nešto manje tipke na tipkovnici, čini mi se da su 1-2 milimetra uže, i tipka enter je mala ako je to nekomu problem

Još bi ti trebao operativni sustav, laptop dolazi sa instaliranim Ubuntu-om, i može se odmah koristiti ako ti Linux OS nije problem. Ako želiš pak Windowse, preporučam Windows 10, najbolje ako imaš kakvu staru inačicu Win 7 ili 8, pa ju pretvori u Win 10.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 22:08 (tits4bits).
10 godina
neaktivan

E, hvala puno :D

To me zanimalo za procesore što da tražim i tako :)

Nije mi Linux problem, a kažem da programiram, znam ga srušit i podići ako bude trebalo ;)

Aj, hvala, puno si mi pomogao :)

9 godina
neaktivan
Sta mislite o Lenovo 70-80????

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ica007 kaže...
Sta mislite o Lenovo 70-80????

Ovisi o komponentama koje su u njemu, od procesora do količine RAMa itd. te čemu bi laptop bio namjenjen.

13 godina
neaktivan
Molio bih preporuku laptopa za 4.5-5.5K, namjena je za 3d grafiku i programe slicne namjene i da se moze koja igra modernija odigrati... Trgovina nije bitna...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Preporuka laptopa do 6000 kn

traži se da ima solidnu grafu radi korištenja programa za 3D modeliranje kao SolidWorks, solidan procesor npr. intel i5 ili i7,

hard disk za podatke + SSD za programe

8 GB ram memorije

fullHD zaslon između 15" i 17"

If you want something done right, do it yourself
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Rodić kaže...
Molio bih preporuku laptopa za 4.5-5.5K, namjena je za 3d grafiku i programe slicne namjene i da se moze koja igra modernija odigrati... Trgovina nije bitna...

Može malo detaljnije koje točno programe, pa je prema njihovoj zahtjevnost lakše naći kakav bi procesor i koliko memorije te ostalih karakteristika bili zadovoljavajući.

Ili evo, možda je ovaj OK?

ACER Aspire V5-591G NX.G5WEX.006 / Core i5 6300HQ, 4GB RAM, 1000GB HDD, GeForce GTX 950M, 15.6" FHD, BT, HDMI, USB 3.0, kamera, Linux - 5.604,05 kn

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-v5-591g-nx-g5wex-006-core-i5-6300hq-4gb-1000gb-geforce-gtx-950m-15-6-fhd-bt-hdmi-usb-3-0-kamera-linux-crno-015050076

LGA775 kaže...

Preporuka laptopa do 6000 kn

traži se da ima solidnu grafu radi korištenja programa za 3D modeliranje kao SolidWorks, solidan procesor npr. intel i5 ili i7,

hard disk za podatke + SSD za programe

8 GB ram memorije

fullHD zaslon između 15" i 17"

ACER Aspire V5-591G NX.G5WEX.013 / Core i5 6300HQ, 8GB RAM, 1000GB + 128GB SSD, GeForce GTX 950M, 15.6" FHD, BT, HDMI, USB 3.0, kamera, Linux - 6.364,05 kn

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-v5-591g-nx-g5wex-013-core-i5-6300hq-8gb-1000gb-128gb-ssd-geforce-gtx-950m-15-6-fhd-bt-hdmi-usb-3-0-kamera-linux-crno-015050077

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 19:19 (tits4bits).
10 godina
neaktivan
Forumasi, ima li sto bolje od ovog, a da je 17,3?

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav,

Sestra kupuje laptop do 2500 kn maksimalno. Koristio bi se za Office i internet, dakle, nikakve igre. Ekran bi trebao biti 15.6", bez Windowsa i ako može neka trgovina u kojoj može na PBZ rate.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Trawis

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/HP-15__M9G95EA/ pa kasnije kupiti vanjsku przilicu ako je potrebna (cca 200kn). Model sa przilicom za 100kn vise im je rasprodan. Cijena ista za gotovinu i rate, 5g jamstva do kraja veljače. Ako ne stignete, np, ali onda se malo protegnut pa ga kupit u drugom ducanu isto sa 5g jamstva u kojem je i sira ponuda boje: http://www.mikronis.hr/hp-15-ac002nm-intel-pentium-n3825u-2-60ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-intel-hd-graphics-p-n-m9g93ea.aspx (imaju jos srebrnog). Taj laptop je u toj ponudi super best buy.

don_carlos_007

Za multimediju je to izvrstan 17.3" i prvi 17.3" sa IPS na HR trzistu, neku konkurenciju u tom pogledu nema, a ima, ako zelis jace performanse, tocnije +80% jacu graficku: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+K751LX-TY122D Nabava ne pokazuje najbolju ponudu tog modela: http://www.ekupi.hr/Asus-K751LX-TY009D-i5GTX950M-prijenosno-racunalo-799704.aspx Izrada je slicna, hladjenje izvrsno (tako i treba bit jer 950M vise kuri), ali nema IPS ekran. Postoji i konkurencija, ako se gleda top izrada za taj rang, HP Probook 470 G2/G3 ili Dell 5749/5759, ali IPS ili 950M grafa su bolja stvar po meni.

ica007

Kojem? G ili Z 70-80, o Z imas odmah iznad misljenje, a G je jeftiniji entry model, no i dalje dost cvrste plastike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 23:58 (The_Fichek).
9 godina

Pozdrav ljudi!

Je li netko imao iskustva s HP 470 G3 modelom? Izrada, hlađenje, tipkovnica, baterija...?? Sve mi se sviđa osim grafike. Koliko je R7 M340 slabija od M940/950?

Ne namjeravam na njemu igrati AAA naslove ali opet... Unaprijed zahvalan na komentarima/iskustvima/savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 12:22 (aleng3).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ako planiraš kupovati laptop stavi par stvari tipa dijagonala, rezolucija, tip (matrice) ekrana, namjena... 940m je bolja od te amd grafičke, a 950m je još dosta bolja od 940m. Što se tiče tog hp-a nije baš preporuka za gaming, njegova najveća prednost je kvaliteta izrade. Evo ti review istog modela sa notebookchecka.

Ipak ima razlika, ovaj u review-u ima fhd IPS, a ovaj iz linksa nema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 14:19 (AirLive).
14 godina

znam da nije vezano za temu, ali dali moze netko pomoc :/

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/your-pc-ran-into-problem/236794.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

potreban mi je laptop isključivo za gaming oko nekih 5000 kuna.

Nije mi bitna ni veličina ni kvaliteta ekrana, hard diska, trajanje baterije nego samo da tjera (novije) igre na što boljim postavkama, a da nije slideshow. Bilo bi poželjno i da nije neko plastično smeće koje će se raspast za godinu dana.

Je li ASUS K550JX best buy ili ima nešto i bolje? Ili će možda doć? Nije mi problem sačekat 2-3 mjeseca.

0 0 hvala 0
11 godina

Je, a konkurent je Acer v5-591g i ta 2 su najbolja za igre i opcenito performanse u tom rangu, a naravno bolja stvar je desktop pc kojeg mozes smjestit u zgodno malo kuciste za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 0:30 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Poštovanje @The_Fichek

Na vašu preporuku sam već uzimao jedan lap i oduševljen sam, kako se žena zaposlila njoj ide taj a ja malo gledam, sada mi se ukazala prilika, bar ja mislim da nije loš omjer cijene i kvalitete pa ako može mišljenje?

LENOVO Y700 je u pitanju, specifikacije:

i7-6700HQ (3.50 GHz )
4 GB DDR4 1600 MHz
1TB + 128 GB SSD
15,6' Full HD LED matt IPS
GTX 960M 4 GB GDDR5

Cijena: 8000 kuna

Dakle, želim gamera koji bi ujedno bio korišten i za posao, dinamičan posao, otvoreno mi je oko 10ak tabova u chromeu, skype i viber aktivni.

Što misliš o ovome, bili ti uzeo, ako ništa, nabaci mi koju preporuku do 8000, upoznat sam sa VN7-792G-50VB ali u BiH sam pa sam ograničen, nema toga modela ili jednostavno ne mogu naletit, ako ti nije bed zato nabacit 3-4 modela ako imas sta bolje od ovoga? :)

Hvala ti puno.

Živio! ;)

0 0 hvala 0
11 godina

To je izvrsno za 8000kn, pogotovo za BiH. U HR isti, ali sa 16GB RAMa kosta 9500kn (+8GB DDR4 ovdje kosta cca 300kn). Gdje kupujes za tu cijenu, ako se smije znati ili kupujes preko firme? Nemas se sta razmisljati, ako je takva ponuda, jedino mozda, ako bi vise zelio 17.3", kao npr. taj Acer kojeg si spomenuo, ako igdje ima kakva ponuda blizu 8000kn ili gledaj malo stariji VN7-791G ili mozda Asus G771JW ili kakav slicni Asus sa 960M grafom, no onda napisi sto ti tocno nude. Sto se tice 15.6" konkurencija je 15.6" Acer Nitro, VN7-591G ili Asus GL552VW, G551VW, N551VW, N551JW itd. Hrpa modela, tako da je najbolje da trazis po grafickoj jer je ona i najbitnija za igranje. U trazilicu kucas 960M pa napisi, ako ima kakva slicna ponuda kao taj Lenovo.

14 godina

Večer svima,nasao sam na njuskalu asus k550jx za 4500 kuna,nov,2g garancije ,i5 4210h 6gb rama i gtx 950m sto mislite jel dobra cijena ?Gledao sam ga u mikronisu je 6000 sa 6o mjeseci garancije a ja sam mislo uzeti nesto za casual gaming ,btw citao sam da je  ram zalemljen to me isto brine sta ako crne ? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Gdje kupujes za tu cijenu, ako se smije znati ili kupujes preko firme? 

Hvala ti na potvrdi, i mislio sam. :) A kupujem preko jednog decka, imaju firmu u Doboju, nabavljaju tako odlicne IT stvari i prodaju po "povoljnim" cjenama. Mene je povezao kolega sa njima pa sam sada kao djete u prodavnici slatkisa... :D

11 godina

Gamer21

Ako crkne nosis na servis, a ostatak bi vjerojatno radio i da crkne. Ponuda je dobra, no isti se nudi i u Elipso i u Ekupi.hr oko 5000kn sa 5/4 god jamstva, tako da pogledaj i te ponude. Konkurent je Acer v5-591g, a za 6000kn Asus n550jx.

15 godina
neaktivan

Pozdrav,

trebao bih vaše mišljene pri kupnji laptopa, ne treba mi ništa posebno ali bih htio najbolje iskoristiti uloženo - dobiveno. Buđet mi je 2500-2800kn i sad sam ja tu malo tražio i čitao šta si ti The_Fichek preporučio ljudima i uzeo sam u obzir onog hp-ovog laptopa i još jedan model iz linksa:

HP elipso 5god garancije 2499kn

Lenovo Ideapad 100 SSD 128gb 2god garancije 2564kn

Lenovo Ideapad 100 1tb hdd Geforce 920m 2god garancije 2659kn

Sva 3 modela imaju isti procesor Pentium 3825u, za ova 2 modela iz linksa mogu nadoplatit garanciju od 1 ili 2 godine (100 i 200kn), ali po meni najveći problem lenova je to što nemogu izvaditi bateriju van a meni bi laptop bio većinu vremena spojen na punjač kod kuće i nebi mi trebala baterija. Neznam sad koja bi od ta 3 bila preporuka ili možda neki drugi model koji ja nisam primjetio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Poštovanje,

Treba mi preporuka za laptop do 3000 kn.

Laptop mi treba za dječiju sobicu koji bi spojio na tv radi gledanja filmova i crtića.

Da reprodukcija full hd sadržaja bude glatka.

Ako može da ekran od laptopa bude 17 inča ili ako ne onda manji ....hvala.

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 13:07 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Evo napravljena mi je ponuda u linksa, jeli ovaj u sredini najbolji izbor? (Cijene su bez pdv-a), jos sam gledao https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=34987 , njegova cijena je 3880kn

0 0 hvala 0
11 godina

DarkPeace

Provjeri mozes li vaditi van bateriju kod HPa, ako da, odvazi. Nije da se kapacitet na danasnjim baterijama gubi kao nekad te ti stedljivi procesori itekako produljuju autonomiju i samim time vijek trajanja baterije. Evo primjer, ja sam sa i5-4200U koji ima isti TDP kao taj 3825U te povremenim koristenjem grafe koja ima TDP 35-40W u skoro 2 god koristenja izgubio 6.5% kapaciteta baterije koja je doduse jaca od onih u tim laptopima pa mos racunat da bi u 2god mogao izgubit nekih max. 10% kapaciteta, sto nije nesto znacajno. Znaci nema brige s baterijom, a druga je stvar, ako ti ocekujes trajanje od neznam kolko sati. U tom slucaju kupujes zasebnu bateriju sa ebaya ili otkud vec.

Petar1993

Ne, Dell je bolji radi malo cvrsce izrade, laganog pristupa komponentama i vise jamstva te su ti dali neznam kakav popust jer taj laptop inace vise kosta od Lenova Ideapad 100, kada se oba gledaju sa i3-5005U i 920M. M360 u Lenovu z51 je malo slabija od 920M, tako da taj Z51 gledaj samo ako zelis FHD rezoluciju, no u tom slucaju mu konkurira ovaj Acer: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=F5-571G-38Y9 sa osjetno jacom i najjacom u tom rangu 940M grafickom.

goodie

Mozes reproducirat FHD, no FHD ne izgleda isto na ekranu FHD rezolucije ili manje, a laptopa sa FHD do 3000kn nema, nego za nesto vise novca i to onda 15.6", a 17.3" FHD se javljaju tek za 4000kn. Uglavnom, preporuka: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=17-g003nm ili http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=17.3+5005u Razlika izmedju procosora nije posebna. Lenovo B70-80 koji je prvi na listi drugog linka jedini ima matte ekran, ako je to bitno. HP ima 3g jamstva u startu, no Lenovo i Acer imaju dosta jeftina naknadna produljenja na 3g koja se mogu obavit u roku 10mj od kupnje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 15:50 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Al ovaj lenovo sta su mi ponudili je sa i5 procesorom
11 godina

Aha, nisam skuzio. Gle, sva 3 su dobri izbori, ti biras :) Najbolje da ih prije kupnje vidis i ispipas uzivo, ako vec nisi.

15 godina
DarkPeace kaže...

Pozdrav,

... ali po meni najveći problem lenova je to što nemogu izvaditi bateriju van a meni bi laptop bio većinu vremena spojen na punjač kod kuće i nebi mi trebala baterija.

imas program koji se zove lenovo energy management, osim kaj ti daje opcije 3 energetska profila, daje ti opciju ciscenja ventilatora od prasine

zadnja opcija u setingsima je rad baterije: fully charged; ili battery protection mode, kad je lap stalno na struji i baterija unutra-tada se baterija puni samo do 60% i nakon toga se vise ne puni, aktivira se samo kad istekas kabel ili nestane struje.

i moja baterija je stalno u ladici a uzmem ju samo za van, ili kad nestaje struje, i tada je svejedno jel je u lapu i ne puni se ili je u ladici

softver je odavno rijesio hardverske  probleme

Dokument je digitalno izradjen i vrijedi bez potpisa
9 godina
neaktivan

To što vi radite sa baterijama nema veze sa mozgom.

Totalna glupost i praznovjerje.

Uz to, ako punjač ne daje struju napona i jakosti koju bi trebao, a u pravilu ne daje nego ona oscilira, samo si možeš oštetiti ostale komponente poput matične, radne memorije, procesora itd.

10 godina
odjavljen

Pozdrav, ljudi,  imam pitanje

Ova stranica je za usporedbu procesora, grafike i ssd-a, ali nisam siguran je li točna?

Intel Pentium N3540 vsAMDA6 6310,

po ovoj stranici je bolji AMD, ali ponekad se ne može vjerovati nekim stranicama, zar ne?P Pa sad molim osobno mišljenje korisnika The_Fichek, o ovim procesorima? Neki kažu da je AMD malo bolji od Intela. Unaprijed hvala 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice