Netbook sa Atom N550 procesorom

poruka: 20
|
čitano: 5.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Uskoro planiram kupiti neki netbook jer mi treba za faks. Za oko mi je zapeo Lenovo S10-3 (intel atom N450) cijena oko 2400 kn.

No sad citam o novim Intel Atom N550 procesorima koji su po nekim reviewima puno bolji od N450. Imaju 2 jezgre i podrzavaju DDR3 i nisu tako puno skuplji. Kod nas su trenutno dostupni samo Asus eeepc 1015PEM s tim procesorom, cijena oko 2800 - 2900 kn.

E sad ne znam jel mi se vise isplati uzeti tog Asusa ili cekati da do nas stigne Lenovo S10-3 s N550 procesorom? U svijetu ga vec ima, al ne znam kad ce doc kod nas. I hoce li uopce doci. Koliko bi ga mogao cekati?

Ima li netko mozda iskustva s tim Asus-om, da ga odmah uzmem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Netbook sa Atom N550 procesorom

pozdrav,

i ja planiram nešto sliično kupiti, i ovaj Asusov što si ga spomenuo meni izgleda sasvim solidno, no iskreno, nisam nija pametan. ima li još nešto u ponudi....nešto slično ovoem. sjećam se da je u bug-u nedavno bio test tih malih prijenosnika, ali iskreno, zabopravio sam kojem. jel zna netko...

15 godina
protjeran

Evo napokon je stigao asus s ION 2 grafikom, natrpali su sve i svašta u njega, izmeđuostalog dvojezgreni atom, 2 x usb 3.0... sve to na 12" evo u Mikronisu http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=14403 naravno na nabava.hr nađe se i do 500kn jeftinije, ali sve u svemu ako izuzmemo malo pre tvrde tipke na tachpadu čini mi se bas ono što meni treba tako da mozda i padne...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

daaaaaaaaaaaaa, ali vidi cijenu, pa to nije normalno, 4700 kuna.....pa da je i 1000 kuna manje na nabavi.net, bilo bi previše.

pa mislim, za ovaj novac se može naći od 15 inča vrhunski stroj, puno  puno, miljama bolji notebook.

ev dobrog review-a http://www.engadget.com/2010/08/31/asus-eee-pc-1215n-review/ ili http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5832&review=asus+eee+pc+1215n

i tek toliko da se zna, vani košta 500 dolara, a to je cca. malo više od 3000 kuna. pametnom dosta kolike marže uzuimaju naši.

pa ti kolega LEx dobro razmisli jel to baš što želiš.......

p.s.

evo baš sam gledao sada na nabavi, najeftiniji je u protisa i iznosi 4126 kuna, a i to je jako jako punooooo. izuzetno se ljutim na ovo. pa mislim, ljudi mogu otići do graza, platiti kartu 80 kuna, provesti izlet sa svojom obitelji i kupiti ovaj netbook za ma,lo više od 3000 kuna. špa tko je ovdje lud????

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 19:07 (mikica1).
15 godina
protjeran

He dobro zboriš, sve to stoji, istina nisam se nešto iznenadio jer ipak je prvi takav proizvod kod nas, odnosno prvi sa ION2, dvojezgreni atom proc, i usb 3.0.... pa sam se možda potajno nadao da bi moglo biti cca 3.800kn max 4 soma, al opet to je naspram dosadašnjih netbookova ipak malo jači skok u hardweru...

Vidjet ću oko Božića, možda bude kakva akcija.... doduše još se dvoumim između njega i iPada-a, zapravo još ne znam kakav mi drugi pc u kući treba, a zapravo neam love ni za jedan, trenutno,  SmijehSmijehSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 10:31 (Lex Luthor).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hahah, isto kao i ja, nadam se potajno da će ići u snižavanje cijene tijekom blagdana. da se razumijemo, ovaj netbook je vrhunski, ali paprena cijena....je nešto što me jako jako koči i frustrira.

iskreno, pratiti ću kako idu cijene vani, pa ćemo vidjeti hoće li i naši pratiti taj trend. a evo, ako i ti budeš od volje i pratio kako će ići s njime, javi ako vidiš da je negdje pala cijena.

no, dok ne dođe između 3500-4000 kunha neću ni promisliti o njegovoj kupnji

15 godina

ajd' da nisam jedini koj ifantazira o kupovini ovog asusa, a za te novce se dobije... znamo svi...

ako je točna informacija, zadnja cijena je oko 4100. po nabavi.net. da li je kompjuter zbilja i u ponudi, e, to treba njih zvati.

ali, nemote se čuditi tome-plaćaju se windowsi. dovoljno je pogledati kakve su cijene takvih kompjutera bez OS-a (odn. sa linuxom) i usporediti ih sa windowsima.

inače, vrlo teško da će ići dolje jer je vrlo friški na tržištu. ali, barem se treba nadati.

Ne svađaj se sa glupljim od sebe; nikada nećeš pobijediti.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lex Luthor kaže...

Evo napokon je stigao asus s ION 2 grafikom, natrpali su sve i svašta u njega, izmeđuostalog dvojezgreni atom, 2 x usb 3.0... sve to na 12" evo u Mikronisu http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=14403 naravno na nabava.hr nađe se i do 500kn jeftinije, ali sve u svemu ako izuzmemo malo pre tvrde tipke na tachpadu čini mi se bas ono što meni treba tako da mozda i padne...

Možda je netko čitao ili može reći kak se taj netbook nosi sa reprodukcijom fullHD (1080p) videa? Da li bi išlo glatko?

Zdravac
15 godina

acer revo sa atomom 330 je to radio bez problema. ostatak konfiguracije je skoro pa isti. dakle, ne vidim razloga zašto ni ovaj novi 550 ne bi mogao.

17 godina
neaktivan

Ja jos uvijek nisam siguran koji da uzmem :)

Pronasao sam HP mini 5102. Cijena mu je otprilike ko i ovom asusu (oko 3000 kn), ima disk koji se vrti na 7200 o/min sto ga cini brzim u radu i u podizanju sustava. No, ima jednojezgreni Atom N450. E sad koliko brzina diska utjece na brzinu laptopa, a koliko dvojezgreni procesor i ddr3 ram, neznam tocno.

Sad mi se ovaj HP cini kao izgledniji kandidat za kupnju.

0 0 hvala 0
15 godina

asus je oko 4ooo ne 3ooo. pa ne bih rekao da su "tu negdje" po cijeni.

drugo, asus ima "punu" verziju W7, a hp starter. jasno ti je da je starter prilično osakaćena verzija OS-a. možda nekome neće smetati, ali ako već netko plati OS, onda bi bilo dobro imati i mogućnost nadzora nad njim. u starteru je to malo teže.

brzinu nećeš toliko osjetiti. 5400 naspravm 7200 nije neka razlika koja bi trebala biti presudna, no, 7200 se više grije i više cucla bateriju.

ne znam gdje si vidio da ijedan od ta dva ima ddr3 memoriju?

što se procesora tiče, dvojezgreni je vjerojatno nešto zahtjevniji po pitanju baterije, ali je ipak koliko-toliko brži. mada, ako pogledaš da su svi ti netbookovi ustvari stvoreni za web, mail, čitanje, povremeno gledanje filmova, jedno ili dvo jezgreni procesor u konačnici nije presudan.

bitnije je to što asus ima 12" ekran a hp 10". hp ima intelovu (lagano zastarjelu grafiku), asus ima ion2.

imho, hp jest bolja kupovina samo zbog novaca koje treba izbrojati za njega, ali asus je po hardveru ipak bolji. hp je ljepši, asus ima tvrđi touchpad. hp ima waterproof tipkovnicu, asus ne. no, to su ionako stvari koje su mamac za kupce.

ako nije hitno, skupljaj novce i uzmi asusa. ako su novci bitni, onda hp-a (ili mog asusa 1000hgo) ;-)

i sve ovo zaboravi ako si mislio na model asusa 1015, koji je 10", 1gb memorije, intelova grafika i starter W7. u ovom slučaju, hp jer ima 2gb memorije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 12:25 (viking.software).
17 godina
neaktivan

Sto se operativnih sustava tice, ionako cu koristi Ubuntu netbook edition, tak da bi mi bilo bolje da uopce nema win. Zadnje windowse koje sam koristio su bili XP, a Vistu i 7 nisam ni primirisao tak da neznam bas razlike izmedju tih novih izdanja.

Da, mislio sam na Asusa 1015PEM. I koliko vidim pise da ima ddr3.

A sto se tice HP-a mislio sam na ovaj mini 5102. Koliko vidim i on ima isto samo 1GB rama.

E sad napokon znamo na koje modele sam mislio Osmijeh. Na linkovima gore su cijene "tu negdje".

Ovi modeli s ION grafickama i 12" ekranima prelaze moj budzet....

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 16:31 (blanchard).
15 godina

sad gledam i ispada da sva serija Pxx, osim čistog "P" ima ddr3. my bad.

a ako si izabrao baš ova dva modela, onda opet HP jer ima veću rezoluciju (doduše, mogao bi imati problema sa sitnijim slovima), ali po opisu, hp ima i 3g modem u sebi. ako nije greška, onda u svakom slučaju hp jer imaš u startu jedan usb "viška", nešto mekšu tipkovnicu i IMHO nešto osjetljiviji touchpad. ne znam da li se štogod mjenjalo od vremena kad sam ja gledao te kompjutere, no kod asusa je lakše promijeniti hard i dodati memoriju jer ima poklopac na dnu, a za hp se ne sjećam.

14 godina
protjeran

Postovani, u ponudi imamo slijedece modele po akcijskim cijenama:

HP MINI 5102 (VQ675EA)
Intel Atom N450 (1.66 GHz)
2 GB DDR2
250 GB HDD (7200 rpm)
10.1" LED WSVGA touchscreen (1024 x 600)
Intel GMA HD
Webcam 2 MP
WLAN
Bluetooth
Windows 7 Home Premium
Baterija: 6-ćelijska
Materijal: Magnezij
Cijena: 2680 kn + PDV (3.300 kn)

HP MINI 5102 (VQ674EA)
Intel Atom N450 (1.66 GHz)
1 GB DDR2
250 GB HDD (7200 rpm)
10.1" LED HD (1366 x 768)
Intel GMA 3150
Webcam 2 MP
WLAN
Bluetooth
WWAN mreža (HSPA 7.2 Mbps)
Windows 7 Starter
Baterija: 6-ćelijska
Materijal: Magnezij
Cijena: 2680 kn + PDV (3.300 kn)

Lp,
Robert

Laptopi po najpovoljnijim cijenama

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

diži to odavde jer ćete banati. imaš drugi topic za to

15 godina
neaktivan

evo review-a za onumakinu o kojoj smo gore pričali

i btw,

cijena iz protisa, 700 kuna niže nego u mikronisa. pa tko je ovdje lud??????

http://protis.hr/products/details/notebook-asus-eee-pc-1215nsiv069m/38339?service=1

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 11:02 (mikica1).
15 godina

odgledah video, nekako mi je sve to navučeno, k'o da gledam reklamu za "magičnu kuglu"... ili je to do mene... ne znam.

no, kako sam počeo gledati što se još nudi, ovo mi se sve više sviđa. punih 15", optika, atijeva grafika... definitivno nije netbook po gabaritima, ali je daleko od atoma. nema OS, to je veliki minus u odnosnu na EEE. ali, ubuntu čini čuda!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
viking.software kaže...

odgledah video, nekako mi je sve to navučeno, k'o da gledam reklamu za "magičnu kuglu"... ili je to do mene... ne znam.

no, kako sam počeo gledati što se još nudi, ovo mi se sve više sviđa. punih 15", optika, atijeva grafika... definitivno nije netbook po gabaritima, ali je daleko od atoma. nema OS, to je veliki minus u odnosnu na EEE. ali, ubuntu čini čuda!

znam, znam, izvrstan, i k tome na akciji. ali koliko čujem, ići će još dole, dolaze praznici, strpiti se još kojih mjesec dana, za razliku od mene nestrpljivog{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 17:47 (mikica1).
15 godina

e, i meni je ista stvar. za, nadam se, 20ak dana idem na put, pa da imam štogod raditi. al' nikako utopit' ovog 10" EEE. a dva prijenosnika mi zbilja ne trebaju. što se akcija tiče... nisam siguran u neko pretjerano spuštanje cijena. a i da ih dočekamo, za dva mjeseca će se pojaviti još takva tri laptopa koji će biti bolji, brži, imati će ovo, neće imati ono i činiti će se boljom kupovinom. pa tako u krug. i nikada kupiti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve znam, sve znam, sve u krug. treba odlučiti jednom, i biti svjestan da svakim danom izlazi sve brže, bolje, bla, bla.{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice