ovak imam dell inspirion i5,8gb ddr3 1600mhz,radeon 8730 2gb i mislim si otis stavit jos 4gb rama kostaju u vemilu 279kn. sad imam 2x 4gb dal stane jos jedna plocica unutra? i koji je vas savjet dal se to isplati uopce ocu li osjetiti kakve bolje performanse opcenito? i mislim si odmah ugraditi ssd hard od 60gb da imam gore windowse i programe njega mislim staviti umjesto cd roma. kakve su vase preporuke dal se te dvioje stvari isplate ili da nista ne diram?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tvoj laptop podrzava max 8GB rama tako da vise od toga nemozes staviti a i iskreno nemas potrebe. Sto se tice ssd-a uzmi si 120Gb Samsung Evo jer je jeftin i odlican performer, te moras otvoriti poklopac ispod laptopa i vidjeti dali se moze doprijeti do optike i odserafiti vijke te izvaditi van i onda vidjeti kolika je debljina optike da znas koje velicine ti treba odd bay....
Ja mislim da podrzava 16gb al nisam siguran pa si mozda u pravuu. A sto se tice harda kolko kosta taj samsung i uvjet je da ga imaju u vemilu jer moram laptop tam furat posto je star pat dana i ima garanciju tak da nesmijem sam petljati po njemu. I dal za taj hard moram kupovat neko kuciste ili samo tak ide nutra?
A sto se tice harda kolko kosta taj samsung i uvjet je da ga imaju u vemilu jer moram laptop tam furat posto je star pat dana i ima garanciju tak da nesmijem sam petljati po njemu. I dal za taj hard moram kupovat neko kuciste ili samo tak ide nutra?
- Neće tebi ni jedan servis otvarat laptop samo tako, a pogotovo neće unutra ugrađivat neku ladicu (neorginalni dio) na mjesto DVDa.
- Inače treba ti ladica koja dolazi na mjesto DVD-RWa, u ladicu stavljaš SSD u tvome slučaju (slika).
- Takvu ladicu možeš pronaći na Ebayu za svoj laptop.
A neznam onda mislim nije meni to problem napravit ali me strah da ne izgubim garanciju. Samo na ebayu ima ta ladica?
A neznam onda mislim nije meni to problem napravit ali me strah da ne izgubim garanciju. Samo na ebayu ima ta ladica?
- Koliko ja znam, samo na Ebayu.
A u pm. Najrade bi onda postojeci hard zamjenio sa ssd hardom ali cijene za hard od 350 ili 500gb su ubi boze. Mozda na ebayu ima za neke razumne novce ali sumnjam jer su stvarno strava skupi
Adal bi u vemilu zamjenili obican sa ssd hardom?
Adal bi u vemilu zamjenili obican sa ssd hardom?
- Ne znam, to se moraš dogovorit s njima.
Ja mislim da podrzava 16gb al nisam siguran pa si mozda u pravuu. A sto se tice harda kolko kosta taj samsung i uvjet je da ga imaju u vemilu jer moram laptop tam furat posto je star pat dana i ima garanciju tak da nesmijem sam petljati po njemu. I dal za taj hard moram kupovat neko kuciste ili samo tak ide nutra?
Uzeo si ovaj model? Ako je tako onda imas 4GB rama a ne 8.
4 sam stavio kad sam ga kupovao.
U svakom slučaju prilično sam siguran da je 8GB max za tvoj laptop, i popunjena su ti dva slota već.
Neznam sumnjam ali nisam siguran bas cu nazvat vemil kolko je maximum pa cu ovdje napisat