Ovako... imam MSI MEGA BOOK GX-700X, a problem je slijedeći: Prije od prilike godinu i pol se dogodilo puknuće na kućištu sa stražnje strane ekrana kod lijeve šarke. Sve je počelo od male crtice i puknuće se širilo i širilo. Već ga pola godine uopće ne zatvaram tako da je laptop uvijek otvoren. Teško se zatvara i bilo me strah da još više ne pukne, a zadnjih tjedan dana se uopće nije niti mogao zatvoriti jer je već praktičku bila rupa na kućištu. Meni taj "estetski" problem zapravo i nije bio neki problem, zatvarao bi ga samo kada bi ga negdje nosio, a to ne bi bilo baš svaki dan. Ovog petka na njemu se vrtila igrica Sims 3 i nakon 10 min pokretanja igre slika se smrznula i bila je šarenih boja i iscrtkana raznim crtama i šarama. Ponovo sam upalio laptop i vidio da su se pojavile crtice na ekranu. Te se Windows uopće ne želi pokrenuti, samo u safe mode-u, a kada se normalno pokreće samo se restarta. Prvo mi je bilo na pameti da nije možda otišao kabl koji daje sliku monitoru, jer je oštećenje baš kod kabla, a sad više mislim da je to ipak zbog grafičke. Grafička je nVidia GeForce 8600m GT. Pokušao sam ga spojiti na vanjski monitor, no ne ide (prije je uredno išlo), tako da mislim da je ipak grafička, a ne taj kabl, jer ako je bio oštećen skoro 2 godine, može biti još 2. Prašina nije mogla ulaziti kroz oštećenje niti je moglo doći do kratkog spoja jer sam ja to zalijepio, tako da sumnjam da je zbog oštećenja.
Znači, cijelo vrijeme se vide linije po ekranu, windows se podiže samo u safe mode-u. Što mislite koji je problem? Da li postoji kakvo riješenje (naravno što jeftinije, para se nema )?
Čitao sam o sličnim problemima, da je to zbog memorije na grafičkoj, da su uspjeli riješiti da je izvade i podgrijavaju, no ja nisam hardverski stručnjak (moja zanimacija je više softver).
Što sve preporučujete?
Hvala unaprijed!!!