HP laptop - Molim pomoć - Touchpad problem

poruka: 11
|
čitano: 2.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znaci...

Radi se o novom HP 17-by3036nm laptopu.

Novi Windowsi 10pro dignuti.

Touchpad nije radio ni u instalaciji Windowsa. To mi je vec malo bilo cudno.

Kad su Win instalirani, touchpad ne radi. U Win settings ne postoji dio za podesavanje touchpada... Samo za miš...

Probao sam sve kombinacije FN+F1, F2... F12...

Probao dvostruki tap u lijevom kutu touchpada (iako mislim da ovaj laptop nema takav touchpad)...

Potrazio sam drivere za laptop na sluzbenoj HP stranici...

Kada odaberem verziju windowsa, WIN10 PRO, verzija 20H2 - Uopce mi ne nudi drivere za skinuti, vec samo neke utility-e... Nema drivera za touchpad, chipset ni nista drugo...

Ako promjenim verziju win, onda drivere nudi za skinuti ali ako probam instalirati - javlja gresku gdje kaze da driveri nisu podrzani u instaliranoj verziji windowsa...

Sve moguce YT tutoriale sam pogledao i isprobao... Vise nemam ideje...

Molim vas za pomoc...

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HP laptop - Molim pomoć - Touchpad problem

Možda slučajno gledaš na krivoj stranici - ovdje se uredno navode driveri za touchpad: link
(kategorija Driver-Keyboard, Mouse and Input Devices) - ELAN Precision Touchpad Filter Driver (Windows 10 v2004).

Provjeri, možda je to rješenje problema.

Ako se instalacijska procedura buni zbog navodno nepodržane verzije Windowsa, probaj raspakirati driver 7-zipom, i onda kroz instalaciju putem Device Managera uputi Windowse na taj raspakirani folder.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2020 7:17 (KaeR).
13 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Možda slučajno gledaš na krivoj stranici - ovdje se uredno navode driveri za touchpad: link
(kategorija Driver-Keyboard, Mouse and Input Devices) - ELAN Precision Touchpad Filter Driver (Windows 10 v2004).

Provjeri, možda je to rješenje problema.

Da, ali je Win10 v2004... a zadnja verzija Win10 (to je i ovaj koji je skinut i instaliran je 20H2)... I ako promjenis na tu verziju... Ne nudi drivere za touchpad...

17 godina

Da, to sam vidio, u takvim slučajevima često prolazi metoda da se driver raspakira pa instalira putem device managera.

KaeR
10 godina
neaktivan
Ako možeš skinuti verziju windowsa prije updatea, instaliraj sve drivere, provjeri da li radi tuchpad i onda update Windowsa na najnoviju verziju.

A koje drivere ti HP assistent pronalazi s obzirom na model laptopa?
SSD koliko si mi života uštedio...
13 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Da, to sam vidio, u takvim slučajevima često prolazi metoda da se driver raspakira pa instalira putem device managera.

Hm...

Malo me muci to sto u DeviceManageru uopce ne prepoznaje touchpad... Makar bilo kakav-Pa da probam drivere obrisati i update napraviti...

Pronalazi samo mouse... Ali kontam da je to jer sam ustekao mis dok ne rjesim touchpad...

No, zanima me kako to da touchpad nije radio ni u instalaciji Windowsa...

Radio sam dosada na barem 30tak laptopa, i nikada mi se nije ovo dogodilo... Da u win instalaciji ne radi touchpad...

13 godina
neaktivan
Bur33k kaže...
Ako možeš skinuti verziju windowsa prije updatea, instaliraj sve drivere, provjeri da li radi tuchpad i onda update Windowsa na najnoviju verziju.

A koje drivere ti HP assistent pronalazi s obzirom na model laptopa?

S obzirom na verziju laptopa, po serijskog broju... I za tu 20h2 verziju win, uopce mi ne nudi neke drivere (ni za chipset, grafiku, zvuk...) Nudi mi samo za update biosa, neke utility-e, diagnostiku i neke gluparije...

17 godina

Pitanje je u koju kategoriju uređaja je touchpad svrstan sad u fazi dok ga windowsi ne prepoznaju, pogledaj možda pod usb uređajima, odnosno svugdje gdje imaš upitnike/uskličnike u device manageru, možda se može prepoznati po hardware ID.

A već sam znao naići na takve laptope, čak i na jedan (neki Lenovo, više se ne sjećam modela) koji vlastitu tipkovnicu prije instalacije drivera nije prepoznavao, tako da je svašta moguće.

KaeR
13 godina
neaktivan

Znaci, nudi mi samo ovo...

BIOS-System Firmware (1)

HP Notebook System BIOS Update (Intel Processors)
F.59 Rev.A43.1 MBNov 20, 2020Download
Diagnostic (2)

HP PC Hardware Diagnostics UEFI
7.6.2.0 Rev.A42.7 MBJun 12, 2020Download

HP PC Hardware Diagnostics Windows
1.6.6.0 Rev.A84.2 MBAug 17, 2020Download
Driver-Network (2)

Intel Bluetooth Driver
21.110.0.3 Rev.A36.8 MBJul 28, 2020Download

Realtek RTL8xxx Series Bluetooth Driver
1.8.1027.3000 Rev.S2.4 MBMay 21, 2020Download
Firmware (2)

Intel Solid State Drive (SSD) Firmware Update
Intel SSD FW Rev.A13.5 MBAug 14, 2020Download

SK Hynix SSD Firmware Update
80003C00_3 Rev.A5.0 MBAug 14, 2020Download
Software-Solutions (1)

HP Support Assistant
9.6.587.0 Rev.A138.6 MBJan 18, 2020Download
Utility-Tools (1)

HP Connection Optimizer

2.0.17.0 Rev.A8.7 MBJun 9, 2020Download

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jasno, HP očitp nije ažurirao stranicu za 20H2 verziju... ali zato bi morali raditi driveri (bar većina) iz prethodne verzije, makar kroz ručnu instalaciju raspakiravanjem drivera u neki folder, i zatim instaliranjem preko device managera.

KaeR
13 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Jasno, HP očitp nije ažurirao stranicu za 20H2 verziju... ali zato bi morali raditi driveri (bar većina) iz prethodne verzije, makar kroz ručnu instalaciju raspakiravanjem drivera u neki folder, i zatim instaliranjem preko device managera.

A nista, probat cu onda manualno vidjet za ova dva ?/! koja imam u device manageru...

Svakako javim ishod...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice