Gdje kupiti caddy?

poruka: 3
|
čitano: 2.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Gdje kupiti caddy?

Bok, kupujem ASUS N551JM pa bi htio umjesto optičkog drajva staviti SSD (Samsung Evo). Muči me kaj ne znam kak se caddy zove na hrvatskom pa mi baš ne ide s pretraživanjem dućana (ni foruma pa sori ako je tema već bila). :/

Druga stvar je dal svaki caddy paše na svaki laptop i ak ne kak da znam koji meni treba? Treća stvar je dal to mogu sam ugraditi ili moram nositi na servis da ne izgubim garanciju? I zadnje, brzina SSDa kad je ugrađen u caddy se ne razlikuje od brzine kad je ugrađen u normalna utor? Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
17 godina
Gdje kupiti caddy?

Ja sam gledao, imas in online za naruciti koliko hoces.

Sto se tice ugradnje, pretpostavljam da ugradnja ide od strane servisa, ali mozes to i sam napraviti, ovisi koliko tesko je pristupiti optickom driveu. Ako sto crkne, vratis opticki drive nazad i to je to.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gdje kupiti caddy?

S obzirom da tvoj model ima pristup šarafu koji drži optiku s vanjske strane ne bi trebalo biti problema oko vađenja iste, nije potrebno nikakav servis zvati. 

Pogledaj ovdje: Slikica

Sto se tice trazenja njuskalo/ebay i HDD Caddy 12.7 ili HDD Caddy 9.5 ovisno koju visinu tvoj Asus koristi i naci ces ih hrpu.

EDIT: kolko vidim tebi treba 9.5mm

Neki Asus laptopi su optiku imali spojenu sa sata 2 brzinom, ako je to slučaj i kod tvojeg, samo staviš ssd na mjesto mehaničkog diska, a mehanički disk u caddy.

Osim u testovima ja osobno nisam primjetio razliku izmedju sata 2 i sata 3 u svakodnevnom radu, radilo se od crucial m500 240gb u kombinaciji sa i7 2720qm i i7 4810qm, naravno u laptopima. Onih 500mb read/write kojima se proizvodjaci hvale okolo naokolo nisu najbitnije stavke za "brzinu" ssd-a, sve one ostale brojke koje su puno manje nam govore puno više o brzinama SSD-a. U svakom sličaju bolje ga je kačit na sata 3, ali nije dealbreaker da ćeš nešto pretjerano osjetiti razliku.

Dell Precision M6800
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 11:25 (darkydark).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice