Asus k53sv previsoke temperature kod igranja?

poruka: 22
|
čitano: 3.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!Ovako,laptop kupljen prije 6 mjeseci.Nedavno sam poceo pratit temperature prilikom igranja i ovako to izgleda:(slika)

E sad mene zanima jeli to previsoko,laptop dosta dugo radi,igram se oko 2-3 sata dnevno i skoro cijeli dan je upaljen.Temp prilikom surfanja su:CPU oko 55-60,GPU oko 50,HDD oko 40.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Asus k53sv previsoke temperature kod igranja?

Da, visoke su. Jesi ga čistio? Ako ti služi za igranje i neki dodatni cooler bi dobro došao. 

15 godina

Da , to su visoke temp. Ako je kupljen prije 6 mj. onda bi treao biti jos pod garancijom ! Odnesi ga na servis da ti ga ociste i ako treba promjene pastu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Jesam,mislim usiso sam ga par puta dosad.Ali zimi recimo se nije toliko grijao a i vent ne buci skoro pa nikako.Dosta ga koristim svaki dan,a receno je da ovaj laptop ima najbolje hladenje pa mi je cudno kako tolike temperature,jeli moze bit da je od vrucine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Moze bit i jest od vrucine , ali ne toliko da su ti tako visoke , iako sam na svojem kompu  primjetio lagani porast temp.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Al mi je cudno jer nema nikakvih naznaka o porastu temp.Znaci niti je laptop vruc,sve normalno radi,nema gasenja ni blue screena ili bilo cega slicnog

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A onda ti taj program mozda ocitava krivo temp. ? Probaj s HW Monitorom pogledat !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo sad cu probat na Nfs Hot Pursuit pa cu napisat sta pokazuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokazuje isto,max temp 94 c.stupnja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kakva je temperatura u biosu?

16 godina
neaktivan

Jeli bi pomogo hladnjak?Jeli ga se isplati kupovat i ako da,jeli mi mozete preporucit neki do 100kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kakvu hladnjak cini razliku u temperaturi,jeli par stupnjeva ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
besla kaže...

Hladnjak donosi nešto nižu temp, ali najviše cca. 3-5*C, ali dooobro čišćenje 10-15*C, ako je jako puno prašine i do 20*C.

Ako i staviš hladnjak neće ti to puno pomoć, daj ti to na servis pa neka to oni očiste.

A za igre si bolje uzmi neko stolni pc a ne laptop, je... laptop.

Valentin
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
besla kaže...

Hladnjak donosi nešto nižu temp, ali najviše cca. 3-5*C, ali dooobro čišćenje 10-15*C, ako je jako puno prašine i do 20*C.

Ako i staviš hladnjak neće ti to puno pomoć, daj ti to na servis pa neka to oni očiste.

A za igre si bolje uzmi neko stolni pc a ne laptop, je... laptop.

ma nemoguce da je pun prasine,nikad ga ne stavljam na deku,cistio sam ga usisavacem dosad vec 5 puta najmanje,nije to nista jako pretjerano grijanje,ventilator skoro se nikako ne cuje,ne izbacuje mi dok igram,

14 godina

A ništa probaj sa nekim postoljem za hlađenje pa budeš vidil, ako ne pomogne vrati ga na garanciju.

EDIT: Usisivač neće usisat prešinu, rebra hladnjaka su tako sitna da usisivačem ne možeš usisat gotovo ništa, možda da probaš sa onim sprejem sa komprimiranim zrakom ili sa kompresorom (jako oprezno) malo propuhat izvana tamo kroz rebra hladnjaka, tako ćeš barem rastjerat prešinu sa rebara hladnjaka ako je ima. Da barem izdrži dok ne isteče garancija.

A prašine može bit odsvuda, nema veze kaj ga ne stavljaš na deku, nekakav razlog mora bit ovako visokim temp., da su do 80*C ajde još nekako pošto je vruće, ali 90 je previše.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 19:29 (Valentin17).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Evo odnio sam danas laptop na čišćenje i bi li mi mogli preporučit neki hladnjak da uzmem kad mi dodje sa servisa.Da nije jako skup a da je efikasan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
besla kaže...

Evo odnio sam danas laptop na čišćenje i bi li mi mogli preporučit neki hladnjak da uzmem kad mi dodje sa servisa.Da nije jako skup a da je efikasan?

http://www.links.hr/?naziv=hladenje-za-notebook-canyon-cnr-ns04-crno&option=artikl&id_kategorija=016004&id_artikl=016.004.034

Valentin
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
besla kaže...

http://www.links.hr/?naziv=hladenje-za-notebook-canyon-cnr-ns04-crno&option=artikl&id_kategorija=016004&id_artikl=016.004.034

Malo mi marka sumnjiva,jeli ovaj provjereno valja ili?

16 godina
neaktivan

Evo planiram uzet ovaj hladnjak: http://www.elipso.hr/informatika/oprema-i-dodaci/COOLERMASTER-R9_NBC_LPAR_GP/ ima itko iskustva i je li kvalitetan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo uzeo sam coolermaster x2 hladnjak za 259kn.Sad jos moram pričekat da mi laptop dode sa servisa i onda cu rec dojmove al zasad,što sam vidio,dizajn je vrhunski!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo napokon sam skinuo Assassins Creed III da isprobam kakve su temperature nakon čišćenja i kako radi hladnjak Coolermaster NotePal X2.Temperature dok sam na internetu maksimalno dostižu 56 stupnjeva(i to je dok sam na youtube-u,HD video gledam...),a nekad čak dosegnu 43 stupnja.Tada mi je ventilator na 700rpm(hladnjak ima sposobnost podešenja brzine vtrnje sto je odlično,od 700rpm do 1400rpm!).E sad,ono najvažnije,nakon 30-45 min igranja ACIII na hw monitoru je pokazivala max temp 82 stupnja,ne ide iznad toga,al to je max,a najcesce varira izmedu 70 i 80.Hladnjak radi odličan posao i preporučio bi ga svima!Može se podesiti visina hladnjaka,vrhunskog je izgleda,ima plavi LED,to mi je čak najdrazi dio {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice