Acer Aspire E5-551G-T270 downclocka procesor

poruka: 9
|
čitano: 2.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Poštovanje,

Molim pomoć , imam navedeni laptop i radi odlicno ( desktop , web , etc ) 

Ubacio sam mu jos 2gb rama i ssd ( hdd sam ubacio umjesto cd drivea ) i to je sad odlicno... 

Operativni sustav- windows 10 

Najnoviji amd driveri 

Radi se o procesoru A10-7300 naime na samom laptopu piše up to 3.2ghz .. oke..
Gledam u desktopu , surfanju itd  varijacija od 2.5ghz do 3.2ghz ( ovisno u usage-u)

Čim upalim igru nekakvu downclocka se na 1.4ghz pa varijacija do 1.6ghz ? usage 100% ali katastrofa radi ..

Gledam usage externe gpu radi se o R7 M265 2gb max dolazi do 50 ak posto!

E sad default clock tog procesora je 1.9ghz znaci u ccc-u sve stavljeno na max perfomance isto u windowsima , laptop ukljucen u struju 

( svaku stavku koju sam mogao upalit sam upalio... ) 

Napomena: neki govore o cool and quiet ili amd power play ugasi u biosima itd.. Meni je bios zatvorenog tipa i nemogu ništa po njemu prpat osim par sitnica tipa boot priority itd ( ugl nevezano nikakvo za power opcije , perfomanse .. išta .. ) 

Eto ako ima ko kakvu ideju bio bi zahvalan.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakva je situacija sa temperaturama? To je prvo što mi pada na pamet

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

temp oke , nov laptop nema mu mjesec ipo dana ... oko 60 ak stupnjeva , btw evo updateo BIOS nisam vidio nekakvog pomaka

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

sorry za double post ali evo novosti, po ovim očitanjima temperatura nešto nije normalno! ili je neki senzor u banani ili nez šta termalna margina na maticnoj -3 senzora govori da je premašila 274 stupnja , laptop nije vruč ni malo ..u desktopu cpu clock varira od 2.5ghz do 3.2 ghz, čim nekakav stress npr cpu-z stress ili igra  odma downclocka! kao što vidite na hw monitoru temp package (socket ) oko 100C  ima li tko kakav savjet? hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 22:11 (crostriker).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sorry za triple post sada već... nisu temperature ( sve izvadio van nova termalna itd - koja mi je i cak spustila za 4-5 stupnjeva ) eto kakve termalke stavljaju u laptope ( nov laptop) ... sad sam skužio da se to čudo downclocka ( u igrama ) dok je na punjaču [s baterijom u laptopu] ,

downclocka se dok je na punjaču [ baterija izvađena iz laptopa ]   Radi ko zmaj na bateriji na OPTIMIZE PERFOMANCE profilu , na Maximize perfomance malo slabije .

Molim da me neki ultra forumaš koji je skriven ode negdi a nije pročitao ovu temu PROSVJETLI! ko je ode lud. hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire E5-551G-T270 downclocka procesor

Stvar je u tome da igre više zahtijevaju GPU nego CPU. Zato ljudi većinom uzimaju jaču grafičku nego procesor ako misle igrat igre.

10 godina
neaktivan

Stvar je u tome da ti nisi pročitao par postova gore !  očigledno dosta ljudi ima isti problem ! poslao sam aceru mail pa cemo vidit!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, novi sam ba forumu te da ne bi odmah pravio novu temu, nasao sam ovu.. uglavnom... kupio sam prije mjesec dana Acer Aspire E5-551G-T270 te nikako nemogu instalirati drivere za graficku.. tocnije koju god verziju drivera instalirao odmah mi restarta laptop ili ga restarta nakog pokrecanja neke zahtjevnije aplikacije, npr. na photoshopu mi ga stalno restarta, te pokazuje poruku "display driver has stopped respond" uglavnom strasno mi ide na zivce pa ako neko zna o cemu se radi, molio bih za pomoc.. 

uglavnom konfiguracija je A10 7300 Amd Radeon R6 linked R7 M265

Hvala, pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire E5-551G-T270 downclocka procesor
alen551g kaže...

Pozdrav, novi sam ba forumu te da ne bi odmah pravio novu temu, nasao sam ovu.. uglavnom... kupio sam prije mjesec dana Acer Aspire E5-551G-T270 te nikako nemogu instalirati drivere za graficku.. tocnije koju god verziju drivera instalirao odmah mi restarta laptop ili ga restarta nakog pokrecanja neke zahtjevnije aplikacije, npr. na photoshopu mi ga stalno restarta, te pokazuje poruku "display driver has stopped respond" uglavnom strasno mi ide na zivce pa ako neko zna o cemu se radi, molio bih za pomoc.. 

uglavnom konfiguracija je A10 7300 Amd Radeon R6 linked R7 M265

Hvala, pozdrav

Temperature? Vrlo vjerovatno da se GPU pregrije i restartuje ga :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice