Wireless - router

poruka: 5
|
čitano: 3.060
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Wireless - router

Nedavno sam potpisao ugovor sa jednim operatorom za IPTV uslugu. Međutim meni se neda razvlačiti kablove po stanu kako bi spojio router na settop box.

E sada našao sam jednu novu foru (barem meni novu) - Airlive N.mini koji preko wirelessa povezuje IPTV sa routerom. Zanima me jeli netko to probao i kako to funkcionira? Jel moraju biti u paru ili je dovoljan jedan kao router koji se spaja na više receivera?

Molim iskustva!

Link sa specifikacijama:

http://hr.airlive.com/product/product_3.php?pdid=PD1286350321930

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wireless - router

IPTV zahtjeva konstantnu nesmetanu konekciju sa routerom, od 3 mbps do 7-8, ovisno o kvaliteti. Wireless je nepouzdana konekcija na koju smeta puno stvari, tebi je u praksi dovoljan i g standard od 54mbps, ali samo ako je ta veza u super stanju. Inace imat ces prekide i slika ce ti trzat. Zato svi spajaju iptv sa kablom i svi operateri bjeze sa wirelessom sto se tog tice. Postoje STBovi koji imaju u sebi wireless al eto isp se ne zele jebat s tim

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 14:43 (FX_09).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wireless - router

Da slažem se da bi to moglo biti problem. Međutim za ovaj Airlive tvrde da radi savršeno. Zato me zanima jeli to istina ili samo marketing.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Wireless - router

Ja ga imam i radi savršeno! Istina i Bog na njega nije spojen IPTV prijamnik već radna stanica koja je konstantno uključena i cijelo vrijeme se skidaju torrenti, u isto vrijeme se "surfa" te je pokrenut i ApexDC++ client (znači da mora putem UPnP protokola dobiti vanjsku adresu s ADSL modema!) i sve radi savršeno! Ja sam jedino u DHCP pool-u podesio da klijent uvijek ima stalnu IP adresu (dakle, ajmo reći. virtualno statična). Eto, moje preporuke! (samo da napomenem da nemam veze s airlive-om, ne radim za njih, niti imama bilo kakove koristi od njih zbog ove hvale :) )

14 godina
neaktivan
Wireless - router

hmmm surfanje i skidanje torrenta mi nije toliko osjetljivo kao IPTV. Zato sam malo skeptičan prema tome.

ali svejedno hvala na feedbacku!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice