WiFi hotspot na PC-u putem 2 wireless sticka

poruka: 7
|
čitano: 2.222
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

došao sam na jednu ideju povodom slabog ili nedostupnog wifi signala po kući, pa me zanima je li je to moguće napraviti jer sam pokuša na sve, ali nikako da uspije ili jednostavno ne znam ili se jednostavno, ne može napraviti.

Naime, u prizemlju se nalazi Thomson router od T-coma, koji emitira WiFi singal. Na 1. katu imam stolno računalo (win7) koje radi 24/7 i spojen sam na router pomoću "Linksys wusb54gc usb adapter" i signal je solidan. Problem je u tome, što npr. kad hoću se spojiti sa mobitelom (iPhone) kad sam na katu, rijetko kad mi hvata signal jer je taj t-comov router po meni, smeće.
Mene zanima, mogu li na računalu napraviti virtualni hotspot od "Linksys wusb54gc usb adapter" (imam ih 2) da jedan bude kao router i odašilje wifi signal, a drugi da hvata internet od T-comovog routera dolje u prizemlju (ako razumijete šta mislim napraviti)?!

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

t-komov Tomson 782i je odličan rutwer - meni hvata solidan signal kroz 2 betonske deke... kupi si bolju antenu za taj ruter.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neka preporuka antene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na taj router nije moguce samo odsarafit i zasarafit drugu antenu, moras modificirat konektor.

Mislim da ti je bezbolnije pronac neki AP do 150-200 kn i puknut na njega antenu kakvu zelis.

Truth in engineering.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je li je moguće od wireless sticka napraviti AP?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: WiFi hotspot na PC-u putem 2 wireless sticka

Moguce je kreirat ad hoc konekciju i shareati internet vezu, sad ovisi dal na sticku imas externu antenu pa da se isplati takvo sto.

Truth in engineering.
13 godina
neaktivan

Nabavi jops jedan ruter, probij zid/deku i povezi ga sa thomsonom, imas bolji signal na iphonu i na pcu :P

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice