Dakle, već tjedan dana se patim sa najdražim nam ISP providerom da bi otklonili smetnje, pošto meni treba stabilan internet da bih mogao neke datoteke uploadati na net.
No kako se čini, manjim dijelom je i sa moje strane problem, jer sam testirao vezu pomoću sestrinog mobilnog interneta kojeg sam spojio preko USB-a na komp (inače je ethernet kabel također spojen na adapter pa USB-om u komp). U svakom slučaju, speedtest uredno pokazuje stabilan download, no čim dođe do uploada, počne štekati i jedva da dolazi do kraja. Na mobilnoj varijanti također disconnecta mrežu onog trenutka kad počne upload.
Dodatno još, ako je mobilni internet upaljen preko USB-a, na mobitelu (koji je spojen WiFijem) speedtest isto ne želi doći do kraja, a ako je spojen direktno u struju, WiFi radi uredno. Pa sam došao do zaključka da mi nekako USB ulaz koči ili blokira vezu. Ima li netko ideju što bi to moglo biti, i kako se riješi? Driveri su svi okej, a volio bih imati ethernet vezu, na stolnom računalu nemam WiFi adapter. Tenkju