pozdrav.
Trebam prijatelju spojiti adsl opremu međutim naišao sam na TAE telefonsku zidnu utičnici (njemački standard). Zna li neko gdje ima u nas kupiti ovaj kabel : http://test.satmarkt.com/Telefon/50238.jpg
pozdrav.
Trebam prijatelju spojiti adsl opremu međutim naišao sam na TAE telefonsku zidnu utičnici (njemački standard). Zna li neko gdje ima u nas kupiti ovaj kabel : http://test.satmarkt.com/Telefon/50238.jpg
Pretpostavljam da to mogu na seljački način riješiti : da precvikam jedan kraj TAE kabela, a na drugi kraj spojim RJ11 kabel- pa to sve u splitter.. Zna li neko koje žice se trebaju spojiti??
pa imaš samo dvije telefonske žice, nemožeš fulat ni da oćeš
da, a na koje 2 žice od TAE kabela spojiti?
postoji adapter, TAE-F na RJ11, ali već ti je u temi odgovoreno. Dvije žice...
-prvo razlog? Imaš neku dojč optremu, Fritz? OK, ali inače se koristi ISPova oprema, sve ostalo ugl.problematično.
-shema, naravno možeš i sistem ćorava koka, jer tri para mogućih pinova nije teško 'bruteforcati'. Sa sheme treba biti 3-i-4 Ako j TAE-F tad su to gornji par koji trebaš spojiti na srednji RJ11 (crveno-zelena). Druga par je 5-i-2 ...
Za ISDN idu četiri žice, 2-3-4-5 na 1-2-3-4.
Po nekom mutnom sječanju... (čini mi se...) da u germanijii za ADSL koriste TAE-F raspored, dok je TAE-N nešto.. (višak?).
-spliter ide prije bilo čega.
evo jedan C/P.. možda pomogne:
hey, sini hat recht, es geht.
aufpassen mußt du nur bei der belegung. für 100Mbit werden die Steckkontakte 1+2 und 3+6 fürs LAN belegt, bei ISDN sind es 3+6 und 4+5 und für analog 4+5.
Wenn du dir die Stecker selber draufkrimpst ist darauf zu achten. Es gibt auch die von dir genannten Adapter mit 2x LAN bzw auch für 1x ISDN/Analog und 1x LAN. darauf solltest du beim Kauf aufpassen, dann haut das hin.
btw, ovisno koji konektor trebaš, RJ11 ili RJ45, razlike (bitne) nema, samo se za ISDN obično koristi RJ45, RJ11 je kompatibilan, može direktno u njega. Obrnuto ne može zbog veličine.
Ovako.
U stanu ima tu TAE podžbuknu utičnicu na koju je spojen telefon s TAE kabelom.
Kako nama ISP daje RJ11 opremu (kabel,spliter) i nemam previše mogućnosti nego to zamijeniti. Nije da to radim svaki dan pa mi treba nacrtati.
Ideja mi je bila precvikati taj TAE tel. kabel i na drugi kraj zakrimpati RJ11 modul. Sad po shemi izgleda da trebam zakrimpati žice 3W - 3 i 1a - 2 : http://www.kabelplanet.de/images/produkte/i83/8308-s50940.jpg
i to je to????
Kako misliš splliter ide prije svega ? Ovaj kabel što ga mislim praviti ide u spliter , a iz splitera jedan izlaz za telefon , drugi za adsl..
..
i to je to????
Kako misliš splliter ide prije svega ? Ovaj kabel što ga mislim praviti ide u spliter , a iz splitera jedan izlaz za telefon , drugi za adsl..
- blizu.. sa F na RJ11 / 1-na-3, 2-na-4, parovi na RJ su srednji i vanjski dok na F su lijevo-desno. Gledaj F konektor uspravno.
- da. Spliter je prva kutijica na koju se spaja ostalo tel-adsl.. Prije splitera nema ničeg osim parice od providera.
Znači na RJ11 krimpam samo 3 i 4 , 2 i 5 ne diram?
-potreban je par koji ide na sredinu RJ konektora (svejedno RJ11-RJ45..), tj parica je dvije žice, crvena-zelena (plava, bijeloplava na LAN). (ali to ne isključuje mogućnost da imaš drugačije spojeno instalacije u kući, ovo je standard i vrijedi ako se onaj tko je postavljao žice pridržava cijelim putem od bandere to uređaja.)
Sređeno sve bez problema. Hvala
Može lock