T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.664
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
viking.software kaže...
djigibao kaže...
Imam informaciju da se ne može koristiti u mobitelu već samo na tabletu ili tom ruter što daju.
Navodno mogu skuzit ako se surfa preko mobitela u roku 24-48h.

ovo sam i ja čuo. s time da su uz mobitel spomenuli i tablet. 

netko je pitao može li uabici u dual sim mobitel ovu akrticu i sa jednom telefonirati a s drugom sufrati, tj. s ovom "posvudušom" i drito je dobio odgovor da u mobitel ne ide. onda se rasprava malo razvodnila, pa su počeli pričati o drugačijim apn-ovima, o tome da ih t-com ne otkriva, pa su uslijedila objašnjenja kako se sa ovom karticom ne može telefonirati i sms-ati (dobar dan, pa to nitko nije ni tvrdio). 

s druge strane, tablet sa sim utorom nije ništa drugo nego uvećani mobitel. ako ga se gleda sa komunikacijske strane -

oba imaju svoj imei. i samo to može biti stvar preko koje se može pronaći s čime se broj xxx spaja na yyy antenu. ali, opet, t-com je to. logika im je slabija strana.

ugl. kao i ova nepoznanica o višekratnom aktiviranju/deaktiviranju usluge, ovo je druga. znači, treba se javiti netko tko koristi uslugu i staviti ju u mobitel.

U pitanje je marketing, ništa drugo jer bi u protivnom onda svi to koristili na mobitelu te bi se gubilo na drugim ponudama, tarifama i sl. Ti kao korisnik gledaš i razmišljaš kako tebi odgovara što je sasvim normalno i svi će se složiti da bi bilo bolje da radi i u mobitelu, ali tako je kako je... možda jednom dođe do promjena.

APN je zamijenjen (novi i zasebni) te se više ne koristi onaj klasični (internet.ht.hr) koji je kod tipičnih bonova/pretplata.

Ti slobodno možeš staviti SIM karticu u mobitel, ali ista ti neće dugo funkcionirati. Isključivo se koristi u tabletima, stickovima, 3G/4G routerima (prijenosnim i klasicnim s adapterom) kojeg možeš uzeti uz Internet posvuda ili kupiti bilo koji otključani putem weba ili u trgovini (znači ne mora nužno biti kupljen preko HT-a).

15 godina

ma da, marketing je vrag. valjda misle da će im propasti ionako preskupi mobilni paketi (pogotovo na bonove), pa ovako ograničavaju.

ovo za apn je ipak točno?!

ALI, ako želim koristiti u mom postojećem mifi ruteru ili pokućnom ruteru, nisu svi uređaji tako pametni da sami povuku apn i ostale postavke za spanjanje?

spada tako da će oni (t-com) tajiti te apn-ove i za prvo vrijeme pokušati trpati svoje rutere/mifije koji su već narihtani. 

valjda će se netko javiti tko je uzeo uslugu ali bez njihovog uređaja, pa da nam malo pobliže napiše.

Ne svađaj se sa glupljim od sebe. Nikada nećeš pobijediti.
14 godina
viking.software kaže...

ma da, marketing je vrag. valjda misle da će im propasti ionako preskupi mobilni paketi (pogotovo na bonove), pa ovako ograničavaju.

ovo za apn je ipak točno?!

ALI, ako želim koristiti u mom postojećem mifi ruteru ili pokućnom ruteru, nisu svi uređaji tako pametni da sami povuku apn i ostale postavke za spanjanje?

spada tako da će oni (t-com) tajiti te apn-ove i za prvo vrijeme pokušati trpati svoje rutere/mifije koji su već narihtani. 

valjda će se netko javiti tko je uzeo uslugu ali bez njihovog uređaja, pa da nam malo pobliže napiše.

Ja sam svoj ruter uspio upogoniti (već sam mislio da ću morati kupiti njihov ili na njuškalu), ali za razliku od sim kartice tele2 i tomato moblinog interneta koju sam prije koristio koja je odma radila na mojem ruteru ovdje je bilo potrebno ukucavati novi APN.

Ovo dole je moj ruter 3G je. 

3G Wifi Dongle USB modem 3G WiFi Router with SIM Card Slot Travel for 3G network (nemam veću sliku rutera)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 20:19 (hummer0).
15 godina
T-Com Internet

Gdje si našao APN?

0 0 hvala 0
14 godina
stipest kaže...

Gdje si našao APN?

Pa zvao sam T-com podršku 

Ali ispočetka nisam kužio da mi zbog toga neće raditi stick.

Mislio sam da nije aktivirana usluga, a oni da je aktivirana itd.

Na mojem sticku su drugačije rubrike za unos APN, ali nakon pola sata razgovora sa podrškom isprobavanja uspio sam nekako sve riješiti.

Problem je bio što nisam unio user name i password iako su ta polja bila prazna u uputama T-com-a za njihove rutere.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 23:24 (hummer0).
15 godina
T-Com Internet

pa zar ti nisu poslali korisničko ime i lozinku uz sim karticu? to polje je kod svih stickova uvijek prazno. ovdje je očito vezano uz fiksni broj i zato traži verifikaciju. 

ali, koji su točno apn-ovi? oni moraju biti isti za sve. lozinka i korisničko ime je nešto drugo.

BTW, koliko si čekao da ti pošalju karticu? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 13:47 (viking.software).

0 0 hvala 0
14 godina
viking.software kaže...

pa zar ti nisu poslali korisničko ime i lozinku uz sim karticu? to polje je kod svih stickova uvijek prazno. ovdje je očito vezano uz fiksni broj i zato traži verifikaciju. 

ali, koji su točno apn-ovi? oni moraju biti isti za sve. lozinka i korisničko ime je nešto drugo.

Karticu sam zatražio preko prodajnog predstavnika i on mi ju je  odmah donio,a ako ideš u poslovnicu moraš duže čekati meni su rekli tjedan dva to je obična sim kartica za mobilni internet sa pinom, ali ne treba je otključavati odnosno ukucavati pin.

Internet mi je uključen u roku 3 dana s tim da je bio vikend.

Ma ne korisničko ime i lozinka su bili od mojeg stick-a.

Nema veze sa njima, ali kako mi nisu prolazile automatske postavke APN-a nego sam ručno to morao ukucavati trebalo je ukucati i šifru od stick-a.

To nisam trebao raditi sa Tomato i Tele2 sim karticama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 16:35 (hummer0).
7 godina
T-Com Internet

Jeli ima neko mozda broj od nekog prodajnog predstavnika iz splita? Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Lfcynwa1892 kaže...

Jeli ima neko mozda broj od nekog prodajnog predstavnika iz splita? Hvala

Probaj preko ovoga nisam isprobao, ali pretpostavljam da funkcionira.

https://www.hrvatskitelekom.hr/predstavnici

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 18:20 (hummer0).
7 godina
T-Com Internet

E vidio sam i ja to. Nego me samo zanimalo ako neko ima pozitivna iskustva s određenim predstavnikom pa da mi dadne njegov broj

0 0 hvala 0
15 godina
hummer0 kaže...
viking.software kaže...

Karticu sam zatražio preko prodajnog predstavnika i on mi ju je  odmah donio,a ako ideš u poslovnicu moraš duže čekati meni su rekli tjedan dva to je obična sim kartica za mobilni internet sa pinom, ali ne treba je otključavati odnosno ukucavati pin.

Internet mi je uključen u roku 3 dana s tim da je bio vikend.

Ma ne korisničko ime i lozinka su bili od mojeg stick-a.

Nema veze sa njima, ali kako mi nisu prolazile automatske postavke APN-a nego sam ručno to morao ukucavati trebalo je ukucati i šifru od stick-a.

To nisam trebao raditi sa Tomato i Tele2 sim karticama.

aha. ma, bilo mi je čudno da daju lozinku i korisničko ime. to se ne sjećam kada sam zadnji put vidio na nekom mobilnom netu.

na žalost, ja sam danas isto naručio sim, no preko web shopa. pa mi je prvi put rekla kako je zakonski rok 40dana (!?!?!?), ali da se ne trebam brinuti, da će doći unutar 7 dana. pa sad... 

za uključivanje mi je rečeno da se aktivira 24sata od potvrde primitka kartice. a sad, koliko će njima trebati da prime potvrdu... bumo vidli.

samo još ostaje riješiti pitanje koliko aktivacija i deaktivacija je dozvoljeno mjesečno. za sada izgleda samo jednom. i što je najbolje, svi imaju drukčiju informaciju.

13 godina
neaktivan

ja sam karticu uzeo t-centru i tamo se odmah dobijea pošto mi nije trebala odmah zamrznuo sam aktivaciju.

za ukljucivanje mi je receno da se ukljuci za 24 sata ali cekam vec 3 dana iz razloga sto sam je zamrznuo pa je sad to posao za tehnicare da je aktiviraju pa je pitanje kolko ce trajati jer mi jos nije aktivarano nakon 3 dana.

inace za za apn su mi rekli da se spaja preko fms.ht.hr a ne internet.ht.hr sto je za ostale tmobile sim kartice, za username i pasword mi nisu nista rekli da treba upisat i ako treba neznam jel to isti user i pass od maxadsl linije?

takodje receno mi je da nece raditi u mobitelima jer dobiju informaciju od uredjaja i znaju ako se radi o mobitelu pa ga zablokiraju a za tablet su mi rekli da ce raditi pa sam ubacio sim u tablet i cekam da mi se aktivira.

koliko sam proctiao jos niko s foruma nije isprobao dal radi na mobitelu tako da to nije sigurno jel radi ili ne dok se ne isproba iz prve ruke, isto kao i za visestruke aktivacije.

znam samo iz svog iskustva da sam zamrznuo i cekam vec 3 dana da mi se aktvira. ako tako treba cekat svaki put kad se deaktivira onda ju bolje ne deaktivirat.

uglavnom jos niko nije isprobao na forumu pa da kaze iz prve ruke sta i kako, na cemu radi na cemu ne.

14 godina
T-Com Internet

Ja sam je stavio u mobitel da isprobam jel radi kad nije htjelo na stick-u, ali nisam mjenjao APN pokazivalo je 4G , ali nije htjelo učitati stranice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hummer0 kaže...

Ja sam je stavio u mobitel da isprobam jel radi kad nije htjelo na stick-u, ali nisam mjenjao APN pokazivalo je 4G , ali nije htjelo učitati stranice.

pa jel mozes promjenit taj apn da stavis fms.ht.hr pa da vidimo ako radi na mobitelu. i gore sam procitao da se treba upisati username i pasword od maxadsla za koji je vezana ta sim kartica. pa da i njih ubacis ako slucajno ne radi bez njih pa pa da s tim rjesimo nedoumice jel radi ili ne radi.

hvala.

14 godina
vlado051 kaže...
hummer0 kaže...

pa jel mozes promjenit taj apn da stavis fms.ht.hr pa da vidimo ako radi na mobitelu. i gore sam procitao da se treba upisati username i pasword od maxadsla za koji je vezana ta sim kartica. pa da i njih ubacis ako slucajno ne radi bez njih pa pa da s tim rjesimo nedoumice jel radi ili ne radi.

hvala.

Na žalost ne mogu to isprobati jer sam uređaj dao starcima da ga koriste i isprobaju u vikendici.

P.S. I nemam max adsl

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 23:18 (hummer0).
13 godina
neaktivan
hummer0 kaže...
vlado051 kaže...
hummer0 kaže...

hvala.

Na žalost ne mogu to isprobati jer sam uređaj dao starcima da ga koriste i isprobaju u vikendici.

P.S. I nemam max adsl

ok onda kad mi aktviraju isprobam pa javim. samo ta aktivacija se malo oduzila i neznam kolko cu cekati.

to znaci onda da ako daju sim karticu i korisnicima bez maxadsla da onda i netreba username i pasword jer uz karticu se i ne dobiju.

15 godina
neaktivan
Pozdrav. Imam pitanje, danas mi je tehnicar iz t-coma slozio turbo mix opciju sa hibridnim ruterom sa brzinom 30 mbps na 100 GB. Razlog sto je slozio taj hibridni ruter je to sto mi je adsl linija pucala 24/7, pa me sad zanima da li ce meni nastavit pucat linija nakon sto potrosim ovih 100 GB ili ce i dalje prebacivat na 4G mrezu kako nebi bilo prekidanja linije iako sam potrosio 100 GB?
mario
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vlado051 kaže...
hummer0 kaže...
vlado051 kaže...
hummer0 kaže...

hvala.

P.S. I nemam max adsl

ok onda kad mi aktviraju isprobam pa javim. samo ta aktivacija se malo oduzila i neznam kolko cu cekati.

to znaci onda da ako daju sim karticu i korisnicima bez maxadsla da onda i netreba username i pasword jer uz karticu se i ne dobiju.

ovo da se čeka 3 dana na aktivaciju je prestrašno. pa nema ih milion pa da treba čekati za doći na red. ono, katafakinstrofa.

za apn sam i ja jučer dobio poruku, ali isto tako NEMA govora o nekakvom usernameu ili lozinki. ako je uređaj malo pametniji, trebao bi sam povući postavke sa kartice, ako ne, 08009000. nek' zarade plaću.

što se detekcije u mobitelu tiče - moguće je da se prema imeiu skuži koji je uređaj u pitanju. pa i njima je u interesu prodati manje gb-a za više novaca. nisu ni oni od jučer. ;)

a što se tiče imanja/nemanja adsl-a, koliko su meni rekli, bilo koja FIKSNA usluga je dovoljna za taj internet posvuda. 

tako da ako netko i nema maxadsl a ima fiksni tel. može ga dobiti. 

13 godina
T-Com Internet

Nema nikakvo korisničko ime i lozinka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
viking.software kaže...
vlado051 kaže...
hummer0 kaže...
vlado051 kaže...
hummer0 kaže...

hvala.

P.S. I nemam max adsl

ovo da se čeka 3 dana na aktivaciju je prestrašno. pa nema ih milion pa da treba čekati za doći na red. ono, katafakinstrofa.

za apn sam i ja jučer dobio poruku, ali isto tako NEMA govora o nekakvom usernameu ili lozinki. ako je uređaj malo pametniji, trebao bi sam povući postavke sa kartice, ako ne, 08009000. nek' zarade plaću.

što se detekcije u mobitelu tiče - moguće je da se prema imeiu skuži koji je uređaj u pitanju. pa i njima je u interesu prodati manje gb-a za više novaca. nisu ni oni od jučer. ;)

a što se tiče imanja/nemanja adsl-a, koliko su meni rekli, bilo koja FIKSNA usluga je dovoljna za taj internet posvuda. 

tako da ako netko i nema maxadsl a ima fiksni tel. može ga dobiti. 

Da predugo se ceka za aktivaciju, evo vec 4 dana su prosla i nista. Sad sam se cuo s njima i kaza da jos nije aktivirano. Kaze mi da probam sa rezervnim apn-om smartphone.tmhr ali nije radilo ni s njim tako da moram čekat i dalje dok ne aktiviraju glavni fms.ht.hr. inače kaze da netreba username i password samo promijenit APN i to je to. Kaze da cu dobit poruku na tu sim kad aktiviraju taj APN fms.ht.hr za tu moju sim karticu.

Malo dugo traje ako neko misli vise puta deaktivirati aktivirati tokom mjeseca mislim da ce izgubiti volju jer i meni dodje da se vratim na ovo sto sam imao.

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Dosad sam uvijek imao marginu 8/8, sad odjednom 2/4 db

Jel to kratkotrajno ili naznaka nekih promjena?

hrpetina ovih grešaka ide...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
vlado051 kaže...

Da predugo se ceka za aktivaciju, evo vec 4 dana su prosla i nista. Sad sam se cuo s njima i kaza da jos nije aktivirano. Kaze mi da probam sa rezervnim apn-om smartphone.tmhr ali nije radilo ni s njim tako da moram čekat i dalje dok ne aktiviraju glavni fms.ht.hr. inače kaze da netreba username i password samo promijenit APN i to je to. Kaze da cu dobit poruku na tu sim kad aktiviraju taj APN fms.ht.hr za tu moju sim karticu.

Malo dugo traje ako neko misli vise puta deaktivirati aktivirati tokom mjeseca mislim da ce izgubiti volju jer i meni dodje da se vratim na ovo sto sam imao.

Ma preko prodajnog predstavnika to sve ide brže.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 19:53 (hummer0).
10 godina
Odeon kaže...

Dosad sam uvijek imao marginu 8/8, sad odjednom 2/4 db

Jel to kratkotrajno ili naznaka nekih promjena?

hrpetina ovih grešaka ide...

Daj slike prije i sada. Vjerojatno je pala margina da se odrzi trenutna brzina radi problema na liniji, trebale bi ti i brzine past u ovom slucaju. Greske su tu radi malih margina ocito.

15 godina

kartica za internet posvuda sitgla za dva dana (hpekspress). upisao onaj novi apn i sada čekam kada će ju aktivirati. navodno 24 sata od momenta potvrde o primimtku. 

živi bili pa vidjeli. 

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

evo meni je konacno proradiO internet posvuda, iako je kartica bila aktivirana cijelo vrijeme i vidio se 4g signal nije radilo.

rekli su mi da probam vratit nazad na default apn internet.ht.hr i nakon sto sam vratio radi.

znaci nije trebalo nista mijenjat u postavkama na fms.ht.hr niti na ondaj drugi smartphone.tmhr. nego nista ne dirati.

probao sam i u tabletu i mobitelu i radi na oba, tako da je super, nema bolje ponude za mobilni internet

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

i zanima me ako neko zna gdje mogu vidjeti koliko sam potrosio GB za interner posvuda ulsugu (aplikacija ili stranica)?

na moj telekom aplikaciji se mogu vidjeti potroseni gb za maxadsl i potrosene minute za telefon, isto kao i na desktop stranici moj telekom samo detaljnije jer se moze vidjet popis spajanja i poziva po mjesecima i potrosnja, ali nisu dodali jos internet posvuda uslugu nit na aplikaciju ni stranicu i nit je mogu dodati rucno. valjda je onda u izradi pa ce je dodati kroz neko vrijeme ili je nemogu nac.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2018 12:10 (vlado051).

0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

Dosla mi je obavjest da Tcom prelazi na novi DNS. Poslije te poruke pola stranica ne otvara.

EDIT Samo resetirajte modem

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2018 12:28 (GeneralPag1997).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
viking.software kaže...

kartica za internet posvuda sitgla za dva dana (hpekspress). upisao onaj novi apn i sada čekam kada će ju aktivirati. navodno 24 sata od momenta potvrde o primimtku. 

živi bili pa vidjeli. 

jutros oko 8 pojavio se signal. speedtest na samsungovom tabletu pokazuje 54/20 brzinu. znači, dl kao na fiksnom, ul duplo brži. ok, ne očekujem da će tako "držati" cijelo vrijeme, no stvar radi. 

slažem se sa vlado051 da fali prikaz potrošenog prometa. osim one dvije sms poruke koje će poslati, za sada nema načina za kontrolu. pogotovo ako se spaja nekoliko uređaja. 

so far, so good. do kada, vidjet ćemo! ;)

8 godina
protjeran
viking.software kaže...
viking.software kaže...

živi bili pa vidjeli. 

jutros oko 8 pojavio se signal. speedtest na samsungovom tabletu pokazuje 54/20 brzinu. znači, dl kao na fiksnom, ul duplo brži. ok, ne očekujem da će tako "držati" cijelo vrijeme, no stvar radi. 

slažem se sa vlado051 da fali prikaz potrošenog prometa. osim one dvije sms poruke koje će poslati, za sada nema načina za kontrolu. pogotovo ako se spaja nekoliko uređaja. 

Pa stavi na tablet aplikaciju koja evidentira potrošeni podatkovni promet.

Ako koristiš USB stick ili mifi, oni imaju evidenciju prometa.

14 godina
viking.software kaže...
viking.software kaže...

živi bili pa vidjeli. 

Imaš na stranici moj telekom potrošnju, ali nije mi odmah proradila tek danas a internet sam dobio u ponedjeljak.

Klikneš na Internet tab i otvori ti se internet posvuda i tu imaš opcije i status potrošnje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2018 18:41 (hummer0).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice