Ta mjerenja nisu precizna...
T-Com Internet
- poruka: 19.963
- |
- čitano: 7.095.724
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na osnovu čega to konstatiraš?!

Na osnovu čega to konstatiraš?!
Pa, iskustva. Radio sam kao TK monter i to mjerenje nikad nije dalo ispravne podatke... Pogotovo ako je linija lošija.
A vi kako god želite.... I onda se čudi brzini 10/2 a kao VDSL...
I tko je sada tu u pravu. Ja sam prema izračunu u gornjem postu 1.9km udaljen, prema online izračunu 1.6km, a cestovno 1.3km. Inače mi je Line Att. 23db(Down).
To je ta situacija. DSLAM ne može mjeriti točno, parametri nisu neki baš ekstra precizni a cestovno ti ništa ne znači jer ne mora biti da kabel prati cestu a osim toga, u samoj centrali imaš jedno 40-50 metara kabela od porta do "izlaza" iz same zgrade.
Uzmeš prosjek svih tih vrijednosti i dobiješ koliko-toliko precizan izračun. Mada sam se ja nagledao situacija kada bi parica bacala neki povrat (zbog kratkog spoja ili ko zna čega) pa bi ispalo da netko tko gleda centralu kroz prozor kilometar i pol od nje.
pozz ljudi, ispricavam se ako pitam na krivom mjestu.
Volio bih da mi kazete vase misljenje:
Imam(Na Ocu je) internet i maxtv kod T-Com-a
Sve je pocelo 2011 godine kad sam uze adsl u 2 mjesecu nadanje u prvom mjesecu 2013 godine zovu i nude ovo sto danas imam max-tv i adsl flet.
znaci ugovor treba isteci sada u 2 mjesecu tocnije 28.02.2015.
Tako sam se ja poceo raspitivat kako sta dalje i koji je najbolji za moju lokaciju posto mi ovaj pre skup oko 350kn mj.
I tako javim se ja t-comu na fejsu da pitam kad mi istice i dali nude vdsl2 kad sok od odgovora:ugovorna obveza na MAX3 M+ paket traje do 16.12.2016., a ugovor na MAxadsl do 28.2.2015
WTF 2016?? kako?
i sjetim se ja da su oni zvali sad u 12 mjesecu i nudili da snize cijenu(nikakvo produzenje ugovora nisu spominjali) javila se moja majka i ona je pristala.
Moje pitanje je sta da radim sada ? nezelim vise max-tv uzeo bi samo net. zasto su mi produzili ugovor kako da pokusam to rijesit?
Primijetili ste da su tad razgovarali s mojom majkom a ne Ocem(vlasnikom linije) usto nije nikakav ugovor potpisan kako mi mogu produzit preko telefona bez da su s vlasnikom linije pricali???
I tko je sada tu u pravu. Ja sam prema izračunu u gornjem postu 1.9km udaljen, prema online izračunu 1.6km, a cestovno 1.3km. Inače mi je Line Att. 23db(Down).
To je ta situacija. DSLAM ne može mjeriti točno, parametri nisu neki baš ekstra precizni a cestovno ti ništa ne znači jer ne mora biti da kabel prati cestu a osim toga, u samoj centrali imaš jedno 40-50 metara kabela od porta do "izlaza" iz same zgrade.
Uzmeš prosjek svih tih vrijednosti i dobiješ koliko-toliko precizan izračun. Mada sam se ja nagledao situacija kada bi parica bacala neki povrat (zbog kratkog spoja ili ko zna čega) pa bi ispalo da netko tko gleda centralu kroz prozor kilometar i pol od nje.
Trenutno više vjerujem da je 1.6km nego 1.9km (1.3km cestom, jer tuda ide kabel, bar prema prostornom planu+tih 50m u centrali+nekih 200m jer kabel ne ide dirketno ispred kuće, nego 150m dalje gdje izlazi na tel.stup i 50m zračno do mene i još nekih). Iako mi to, nažalost, ništa ne znači jer čisto sumljam da će mi na toj udaljenosti ponuditi vdsl2, ili bar povećati adsl+ brzinu.
pozz ljudi, ispricavam se ako pitam na krivom mjestu.
Volio bih da mi kazete vase misljenje:
...
i sjetim se ja da su oni zvali sad u 12 mjesecu i nudili da snize cijenu(nikakvo produzenje ugovora nisu spominjali)
...
Samo da kažem da imam sličnu situaciju kao ti, ali kod nas su nudili ukidanje Cinemax paketa (Filmski paket uzet je prilikom produljenja MaxTV usluge i prebacivanja na Max3M) i regionalnog paketa programa (što su napravili smradovi iako je otac rekao da maknu samo filmski paket) ali su nam fino produljili ugovor (to je bilo prije 10-ak dana) iako sam čekao da istekne trenutni sredinom listopada (Max3M sa filmskim paketom 24mj ugovor).
Ukoliko imaš nekakve papire od T-Coma da je realizirana usluga žali se na prigovori@t.ht.hr i na info@t.ht.hr sa detaljima i reci da nisi tražio produljenje ugovorne obveze već samo ukidanje usluge.
Recimo ja sam noćas (2:45) primio nekoliko mailova u kojima piše da je ukinut regionalni paket programa, i da smo prebačeni sa max3m na max3l hbo bundle (wtf) i da nam je produljem ugovor (what da f*ck)... Poslao sam mail rpituzbe da ili vrate na staro ili neka raskinu ugovor jer je to čisti bezobrazluk... I još ktome osoba koja je produljivala je rekla da ne možemo dobit tablet na poklon (opet da f*ck, zadnji poklon je dobiven još 2012-te uz produljenje MaxADSL-a i od onda smo se prebacili 2013-te samo na max3m zbog isteka maxtv usluge uskoro i znao sam da tad nema nekih bonusa i poklona) tako da sad čekam odgovor sa jednog od ta 2 maila...
Isto tako ako netko od forumaša radi u SZK može li provjeriti stanje svega i reći da li je bolje:
1) Provoditi pravdu jer je bezobrazluk na nivou uvaljivanja onoga što ne koristimo
2) Raskinuti ugovor i uzeti nanovo novi paket (Max3 S + dodatne mogućnosti za net) te dobiti Xperiu E1 (za nekoga sa mobitelom starim 3.5 godine bi bio preporod)...
3) nešto treće
Ako ti je tek produljen ugovor penali su ti mali tipa 30,50,100 kn uvrh glave tak da nije problem raskinut ga al vjerujem da mozes i preko prigovora bez beda to rijesit.

Ugovor na max3 paket mozes raskinuti u roku 3 mjeseca od aktivacije, bez penala
Prvi glas za to pa nije akcija probnog perioda ili je a ja da neznam za nju

znaci nista od raskida posto je produzen u 12 mjesecu
jebiga kolko god mjerenja neprecizana niko nemože bolje izračunat neg tcomov program uzmite to okvirno po novom program izbacuje dal se moze vdsl pa vjerujem da to ide uskoro nazad
zanima me koliko vas je iskoristilo promo brzinu za 0 kn 2mj 10mbit ako neko nije nek se javi na privatnu
ak pokazuje za vdsl dal može ili ne jel to možeš provjerit sada il će se moć tek AKO vrate natrag opet one opcije?baš me zanima šta bi reklo za moj broj pošto sam imao probleme sa turbo 30...
znaci nista od raskida posto je produzen u 12 mjesecu
Ako hoces da ti raskinem max3 posalji broj i ime vlasnika u inbox. Samo računaj da će ti onda ostati pojedinačne usluge i sve ti je skuplje. Jedino ako ne želiš onaj max3S sa flat net-om. Javi u box sta hoces i sredim ti.
Pozz zanima me jel netko zna možda dali će mi bit moguće ostvariti brzinu od 10mb uz ovu propusnost linije.
Ide to 10mbps bez problema.
Jedna novost što se tiče VDSL-a. Omogućena je aktivacija ali samo u tri T-centra u Zagrebu. Iblerov trg, Cvjetni trg, Sky.
Želi se utvrditi da novi proces promjene na VDSL prolazi bez poteškoća, zato je dostupno samo na tim lokacijama.
Navodno bi to trebalo trajati do 16.02., a onda će biti dostupno aktivirati i putem szk i u ostalim t-centrima.
dostupan je vdsl za aktivaciju
ovo je njihov mail odgovor
slijedom zaprimljenog prigovora, u nastavku Vam donosimo pojašnjenje.
Naime, provjerom je utvrđeno postojanje tehničke mogućnosti za prelazak na VDSL tehnologiju u ovom trenutku. Također, zahtjev za prelazak na VDSL tehnologiju može podnijeti vlasnik linije u najbližem T-centru ili putem Službe za korisnike na besplatan broj 0800 9000.
Ovaj paket koji gledaš "Nadograđeni MAX2 S paket novim korisnicima nudi najpovoljniji flat internet brzine 10 Mbit/s".
Čuj najbolje nazvat szk i provjerit, jer ti nisi novi korisnik koliko sam razumio tvoj post, samo ti je istekao ugovor, kao i meni.
U službi su mi rekli onako kako sam objasio, da imam 2. mjeseca veću brzinu za istu cijenu.
Ja sam stari korisnik i bio mi je istekao ugovor te sam produzio ugovor i uzeo max 2s tokom obadvije godine cijena je 215kn i brzina je 10mb jedino ako pricas na telefon nesto vise jer imas 60min ukljucenih onda ti dode kao meni 219kn +-
Mi smo raskinuli ugovor sa T-Comom, presli na Iskon i sada se u roku mj. dana ocekuje da ekipa iz T-coma dodje pokupiti svoju opremu, tj. Siemensa sx763 itd. Imamo sacuvanu kutiju od Siemensa i tamo pise da je paket sadrzavao AC adapter, 2 ethernet kabla, 3 telefonska kabla itd. Pitanje je paze li oni na sve to ili im je stalo najvise do modema i maxTV receviera, drugim rjecima htio bi si sacuvati jedan od tih telefonskih kablova jer je potrebno dugacak, dok su ovi iz Iskona kraci.
pa daj im taj kabel iz iskona a sebi uzmi ovaj veci
t-comov je crni, iskonov sivi, al ok, valjda nece skuzit, a mogo bi ja to njima prilozit i bez kutije od siemensa di pise sto je sve doslo u paketu...
Ima tko problema s Internetom zadnjih minuta? Meni se nešto jako čudno događa, evo Bug mi radi, Skype radi, ali ništa drugo mi ne radi na Internetu(kao i još 3 frenda s kojima sad pričam na Skypeu). Još gore, ne radi mi ni na mobitelu(bonbon) preko 3Ga. WTF?
EDIT: sad gledam, rade i torrenti, prijatelj igra LoL, ali stranice još ne otvara(osim Buga, koji jako sporo radi)
Ima tko problema s Internetom zadnjih minuta? Meni se nešto jako čudno događa, evo Bug mi radi, Skype radi, ali ništa drugo mi ne radi na Internetu(kao i još 3 frenda s kojima sad pričam na Skypeu). Još gore, ne radi mi ni na mobitelu(bonbon) preko 3Ga. WTF?
Isti problem, mob mi neradi, internet je cudan evo mogu na forum i to je to. Lokacija Split.

t-comov je crni, iskonov sivi, al ok, valjda nece skuzit, a mogo bi ja to njima prilozit i bez kutije od siemensa di pise sto je sve doslo u paketu...
Nema veze koja je boja,a i ne gledaju to previše...moj se tcomov raskidao čitav,na kraju sam ga bacio,nadam se da neće bit problema kad budem vraćao maxtv