Satelitski internet

poruka: 12
|
čitano: 10.743
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Satelitski internet

Zanimaju me vaša iskustva sa satelitskim internetom. Molio bih neke prijedloge, tko, šta, kako, gdje...
Tko su provideri kod nas i u susjedstvu, brzina down/up....

Naime imam neke planove gdje mi je jako bitna brzina downloada, bitan je i upload ali ne toliko koliko download.

Ako ima netko iskustva i prijedloge bio bih zahvalan.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Satelitski internet

UP {#}

Također zanima me spajanje na internet preko satelita, znaći pružatelji usluga kod nas, oprema, iskustva itd....

PS.

Jedan moj frend prije nekoliko godina je koristio satelitski internet preko jednog providera , tada su cjene bile paprene, mislim da za jednosmjernu vezu je plaćao oko 300-400 kuna, ali zato brzina mu je bila 1.6 MBS .

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan
Upload ide preko dial up konekcije... sto znaci da je jako loš...

Download... pa mislim da je u rangu ADSL-a ali nisam presiguran...

A zašto... čisto što bi ti trebalo xy MW odašiljač...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
14 godina
neaktivan
Satelitski internet

A kolike su latencije satelitskog interneta? {#}

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Ja mislim da je u BUG-u, nekad davno bio clanak o upload-u preko satelita. Nitko to ne koristi?

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Ma imam ADSL ali mi je prigušenje linije ogromno 36-38db , zato sam mislio uvest neki drugi naćin. Ima kao neka firma kod nas koja šruža dvosmjerni pojas . ali je kao oprema 3500 kuna , a pretplata od 20-120 eura ovisno o paketu, e sada pretplate tj. paleti su OK, ali je oprema paprena. Zato me zanima jel ima i drugih te kakova su iskustva .

I'm from Hollywood
16 godina
neaktivan
Satelitski internet

Prije je preko satelitskog interneta bio moguć samo download, no od prije koju godinu je moguće napraviti dvosmjernu veze, tj. upload i download.

Evo ovo je jedini provider za kojeg ja znam, cijene nisu nešto prevelike(od 30 eura pa nadalje) ali nisu ni brzine.

Link: http://www.viasatnet.com.hr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=34&Itemid=54

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

Prije je preko satelitskog interneta bio moguć samo download, no od prije koju godinu je moguće napraviti dvosmjernu veze, tj. upload i download.

Evo ovo je jedini provider za kojeg ja znam, cijene nisu nešto prevelike(od 30 eura pa nadalje) ali nisu ni brzine.

Link: http://www.viasatnet.com.hr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=34&Itemid=54

Da kod tih sam se raspitao i kod njih je oprema 3500 kuna, barem su mi tako rekli preko telefona.

I'm from Hollywood
16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Da kod tih sam se raspitao i kod njih je oprema 3500 kuna, barem su mi tako rekli preko telefona.

Uf, papreno, a evo sad baš gledam na internetu i piše da u cijenu nije uračunat PDV. {#}

15 godina
neaktivan
Satelitski internet

Mislim da ću se ja još držat prigušenog DSL-a :( , jedino ako ne nađem 10-tak ljudi pa ubodemo 16MBs paket pa napravimo share, server imam koji će to pogonit samo treba nać 10 srodnih duša :)

I'm from Hollywood

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Satelitski internet

Izgleda da će ipak malo oživjeti ova moja tema....

Brzine koje nudi VIASATNET imam i sada preko adsl i to za nižu cijenu. Dakle, malo su skupi.

Imate li možda nekog drugog providera za kojeg znate?

Ako imate stavite linkove molim vas.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Satelitski internet
brzina 10.240 Kbps

15,90 eura mjesecno

http://www.satspeed.com/de/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: