Ruter za hvatanje wireless

poruka: 51
|
čitano: 43.937
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Ruter za hvatanje wireless
hahahaha
hvala, to mi je dosta, jos ako uzmem neki metalni "tanjuric, u centar mu zakeljim ovu moju 5 dbi omnidirectional... trebalo bi ic od 500m do 1km...
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
1337Code_breaker kaže...
hahahaha
hvala, to mi je dosta, jos ako uzmem neki metalni "tanjuric, u centar mu zakeljim ovu moju 5 dbi omnidirectional... trebalo bi ic od 500m do 1km...

Nisam bas siguran da ces dobit toliki boost. Imas kupit usmjerenih antena za nekih 100tinjak kn...

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
neaktivan
stvarno, gdje?
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
neaktivan
aha, vidio sam taj model, koliki mu je domet?
17 godina
1337Code_breaker kaže...
aha, vidio sam taj model, koliki mu je domet?

Nemam pojma... Svakako veci nego omnici :)

16 godina
neaktivan

kako se gasi wireless na t-com  ruteru ? imam ovaj noviji bijeli 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje na ovu temu... Ne razumijem se u ovu terminologiju previše, pa nisam shvatio (možda je bilo tu i odgovoreno na moje pitanje?)

Može li se koristiti 2 routera? Jedan, normalno spojen preko ISP-a, a drugi (stari) spojiti tako da samo pojača bežični signal na udaljenim dijelovima, gdje je signal slabiji?

Pokušao sam to i radi, ali povremeno dolazi do prekida. Signal postoji, sve radi, ali nema zapravo pristupa Internetu...

Kad uđem u router (imaju istu adresu) dobijem jedan (onaj koji je spojen direktno na ISP) a ponekad onaj drugi. U tom slučaju ne mogu se spojiti na Internet.

I sad - kako namjestiti da ovaj drugi samo daje (prenosi) bežični signal? Može li se to uopće ili bi trebao za to neki drugi uređaj?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moze. Kabelom povezes pri i drugi. Ako ti prvi, onaj koji ide na net recimo na adresi 192.168.1.1 drugi podesi da ti wan bude dynamic IP a lan da ti bude 192.168.0.1 recimo. i to bi bilo to. Inace dva mrezan uredjaja ne smiju imati istu adresu u mrezi. 

:)
14 godina
neaktivan

Da, baš to, oba imaju istu adresu - i to je izgleda glavni problem! (192.168.1.1) Probat ću namjestiti wan kao dinamic IP i mislim da će mu se onda automatski dodjeliti neka adresa preko DHCP ili to baš treba ručno namjestiti?

17 godina
neaktivan

Podesi rucno jer ti je lakse ulaziti u njega. Znaces uvijek koja je IP adresa.

14 godina
neaktivan

Uspjelo je. Ni sam ne znam kako... Ali sad radi, kad je promijenjena IP-adresa drugog routera. Prije je isto radilo, ali je dolazilo do prekida i nemogućnosti prometa. Sad već par dana radi sve normalno! Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
uzeo sam jucer TP-LINK TL-WN722N adapter, i mogu reci prezadovoljan sam, ulovio sam (iako me ta ne zanima) mrezu koja je prosla 50m i to kroz 4 KUČE, i jos ima dvije crtice :)
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
12 godina
neaktivan
tp-link tl-wn722n

ey..

Ovako, kupila sam novi TP-LINK TL-WN722N.

I ne razumijem se baš u te instalacije...i sl...

Iako, instalirala sam ga sve po uputama, ali na dometu od nekih 20m ne hvata signala.

Da li su potrebne neke dodatne internet postavke na računalu, ili je dovoljna samo instalacija??
Unaprijed se zahvaljujem za odgovor!

Lp

Kristina

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: tp-link tl-wn722n
Nisu potrebne nikakve dodatne postavke,u softwareu koji si dobila trebao bi biti prikaz mreža,a ti kažeš da ne hvata ništa,na koju mrezu se spajas,možda na routeru nije uključen wireless...
17 godina
neaktivan

pozdrav. imam problem s transmiter routherom.

radio je normalno i počeo me izbacivati kada bi se spajao na njega. sada sam ga restartao i ponovno instalirao  i nakon toga me spoji na mrežu tj. na sebe ali mi neda na internet kaže da je Limited access. dok naravno spajanjem na sam routher sve radi ok.

radi se o edimax wireless access pointu

kako da riješim problem?  kada mi je prvi put napravio problem išao sam na povlačenje backup-a od windowsa 7 od mjesec dana ranije i radilo je sve ok. sad kada se opet strgalo više ne radi ni to.

help. 

13 godina
neaktivan

U petak sam kupio router TL-WN722N i nemogu uhvatiti čak ni susjedov signal.

Sve sam napravio po uputama ali opet ništa.

Molim vas za pomoć.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ruter za hvatanje wireless
Ti ruteri su smeće,još ako koristis onu antenicu sto si dobio s njim,nije ni čudo što ne hvatas ništa,probaj vanjsku antenu,yagi ili grid,s njom bi trebao uhvatit signal,prije kupnje trebao si se malo raspitati,na ebayu imas odlicnih wlan kartica tipa kasens i alpha.....
13 godina
neaktivan
Ovako, dali je moguće koristiti router- sx 763 wlan dsl da hvata signal drugog routera koji je spojen na net- ono kao da je wireless usb

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, postavit cu ovdje pitanje.

Ovako, imam ovaj wireless ruter TP-Link TL-WR340G Eh sad zanima me slijedece, da li ja mogu  sakriti mrezu da bude vidljiva samo meni. Nadam se da ste me razumjeli :)

ARSENAL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ruter za hvatanje wireless
anel kaže...

Da ne otvaram novu temu, postavit cu ovdje pitanje.

Ovako, imam ovaj wireless ruter TP-Link TL-WR340G Eh sad zanima me slijedece, da li ja mogu  sakriti mrezu da bude vidljiva samo meni. Nadam se da ste me razumjeli :)

Ne. Možeš sakriti ssid, no, tako ćeš sakriti samo ime mreže. Drugi će ju i dalje moći "nanjušiti". Stavi WPA2-AES enkripciju sa jakom lozinkom i gotovo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice