Router na router (DUO.Carnet)

poruka: 208
|
čitano: 141.650
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Radi li Thomson THG541 -- TL-WR941ND

šta od specifikacija mora imati router kojeg spaja na bnetov : PPTP,WAN,..jos nesto?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima i molim za pomoc,elem imam wireless internet a hteo bih da spojim ruter d link 524 da bih mogao da koristim i laptop cd za ruter nemam,ako neko moze da mi pomogne bio bih zahvalan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozz svima, ovakvo je stanje

imam duo carnet i uz njega sam dobio ruter enkom, a od prije imam od t-coma gigaset sx-763 koji nije nikako radio u pppoe pa sam ga flashao na dd-wrt.

Ali nazalost i sad je stanje isto, iz enkoma port 1 sam spojio u port 4 na gigasetu al ocito da nisam postavke postavio dobro u gigasetu, tak da molim za pomoć.

hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Povezala sam Gigaset router od Carnet na D-link DIR-300. Stavila sam sve točne postavke od Carneta i uključila DCHP, znači Carnetov router mi vraća točne dns-ove. Preko lana internet radi bez problema, problem nastaje kod spajanja preko wirelessa. Na računalima potrebno je upisati dns-ove u proteriesima mreže, a mobilni uređaji (Samsun Galaxy S3) se uspješno spoje na wifi, ali nema mreže. Na mobilnim uređajima ne mogu uopće otvoriti web, jedino rade whatsapp poruke i to svako toliko. Mi može molim Vas neko objasnit šta se dešava. Zašto moram upisat dns-ove? Zašto mi na mobilnim uređajima ne radi mreža?

Molim vas pomognite mi.

Hvala vam

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Router na router (DUO.Carnet)
blackCoffee kaže...

Povezala sam Gigaset router od Carnet na D-link DIR-300. Stavila sam sve točne postavke od Carneta i uključila DCHP, znači Carnetov router mi vraća točne dns-ove. Preko lana internet radi bez problema, problem nastaje kod spajanja preko wirelessa. Na računalima potrebno je upisati dns-ove u proteriesima mreže, a mobilni uređaji (Samsun Galaxy S3) se uspješno spoje na wifi, ali nema mreže. Na mobilnim uređajima ne mogu uopće otvoriti web, jedino rade whatsapp poruke i to svako toliko. Mi može molim Vas neko objasnit šta se dešava. Zašto moram upisat dns-ove? Zašto mi na mobilnim uređajima ne radi mreža?

Molim vas pomognite mi.

Hvala vam

-neispravan wlan server koji ne prosljeđuje DHCP, kvar ili loše podešeno, DIR-300... resetiraj.

edit: i naravno, moguć problem s enkripcijom.. možda wep-wap, mijenjati i kreirati novu vezu na uređaju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 20:59 (ihush).
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

naravno kao i svi ovdje imam problem sa iskonovim routerom i carnet konekcijom... ovako stoje stvari od iskona imam Speedtouch 780wl, dok sam za AP nabavio stari t-com router simens SX 763 na koji sam flashao i stavio dd-wrt..

uključio sam ga u iskonov router u jedan o lan portova, dok sam u simensa uključio u wan port (lan 4)... naravno sada i dalje kada se spojim na simenes moram raditi konekciju iako sam u sučelju postavio carnet podatke i pppoe konekciju.. da li možda znate u čemu je problem bia bih jako zahvalan ako mi možete pomoći...

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 18:26 (MH243).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav imam simensa sx763 i na njega bi spojio d-linka 2640R sve sam napravio po mačkovim uputatvima i nesto neće. Mozda je problem sto d-link nema wan ulaz, probao sam mu spojiti ulaz iz simensa na lan ulaze al očito ne moze tako :(. Pročitao sam da je moguće lan prekonfigurirati u lan al nigdje nenađem kako. Aj pomagajte!!!

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav,

imam Carnet.Trio ... Pokušavam spojiti Linksys WRT54GS na THOMSON ST780. Spojim WRT54GS WAN port u LAN port od iskonovog Thomsona ST780, namjestim PPPOE konkciju (nema static, jedino Dynamic ima) upišem username i password od carneta -> connect i neće ... kaže da ne može dobiti IP adresu.

Iskonov router mi je na 192.168.5.1, a Linksys mi je na 192.168.5.2

Molim pomoć

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Darko1983 kaže...

Pozdrav,

imam Carnet.Trio ... Pokušavam spojiti Linksys WRT54GS na THOMSON ST780. Spojim WRT54GS WAN port u LAN port od iskonovog Thomsona ST780, namjestim PPPOE konkciju (nema static, jedino Dynamic ima) upišem username i password od carneta -> connect i neće ... kaže da ne može dobiti IP adresu.

Molim pomoć

inače imam doma još nekoliko routera:

Linksys BEFSR41 (nema wan port)

Tilgin Vood 452w-03A (nema WAN port, od Optime stari)

D-Link DAP-1160 (2 LAN porta i wiFi)

D-Link DIR-100 (ima WAN)

Ako bilo koja kombinacija radi, pliz javite. Trebalo bi pospajati 3 osobna računala žicom, bežično 3-4 laptopa i 3+ mobitela...

(plus u ovom original Iskon Thompsonu su 2 TV prijemnika, pa su još 2 lan porta slobodna).

EDIT: slike - Greška i postavke

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 20:21 (Darko1983).
15 godina

Kad sam ja svojeg WRT54gl namještao zajebavao me tako da nije htje zapamtit postavke koje sam namjestio. Prvo bih na kompjuteru namjesti postavke, zatim ga priključio na router, ništa ne bi radilo, spojio ponovno na kompjuter i nema mojih postavki. Valjda sam nešto krivo stisnuo.

Ja sam za razliku od tebe u postavkama stavio ništa na host i domain name, MTU na Manual, Starting IP Adress na 192.168.5.3, Client Lease time na 10080 min i Static DNS 1 i 2 na 0.

You are wrong, fucked, and overrated and I think am gonna be sick of your fall!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 21:13 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bruno03 kaže...

Kad sam ja svojeg WRT54gl namještao zajebavao me tako da nije htje zapamtit postavke koje sam namjestio. Prvo bih na kompjuteru namjesti postavke, zatim ga priključio na router, ništa ne bi radilo, spojio ponovno na kompjuter i nema mojih postavki. Valjda sam nešto krivo stisnuo.

Ja sam za razliku od tebe u postavkama stavio ništa na host i domain name, MTU na Manual, Starting IP Adress na 192.168.5.3, Client Lease time na 10080 min i Static DNS 1 i 2 na 0.

Probao ... vidi slike, ista greška ... da li još nešto treba promijeniti?

Još kakvi savjeti?

Da li je problem što nemam onaj static PPPoE, nego samo ovako? Fale mi neke postavke?

17 godina
neaktivan

Uskoro će biti omogućen routing mode na Carnetu, tako da više neće biti potrebe za spajanjem drugog routera...

Sve me žene oko kuće jure, kaže majka to je zbog frizure...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kad ce bit taj uskoro? za mjesec, dva, na ljeto, za bozic...??

0 0 hvala 0
16 godina
M4r10 kaže...

Uskoro će biti omogućen routing mode na Carnetu, tako da više neće biti potrebe za spajanjem drugog routera...

Izvor? Detalji?

14 godina

Da, uskoro nije dovoljno dobro ... ukučani će poludjet :)

Ima netko rješenje?

Danas ću nabaviti još jedan Mikrotik koji nema sta ne moze, pa cu probat njega konfigurirat kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam stavio Local IP adress na 192.168.5.2, a starting na 192.168.5.3. Koje su ti postavke wirelessa je si li to namješto ili se spajaš preko žice. 

Evo ti manual pa možda to pomogne

http://www.zon.pt/Suporte/Internet/Manuais/Routers/Documents/WRT54GL_V11_UG_C-Web.pdf

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bruno03 kaže...

Ja sam stavio Local IP adress na 192.168.5.2, a starting na 192.168.5.3. Koje su ti postavke wirelessa je si li to namješto ili se spajaš preko žice. 

Evo ti manual pa možda to pomogne

http://www.zon.pt/Suporte/Internet/Manuais/Routers/Documents/WRT54GL_V11_UG_C-Web.pdf

Puno hvala. Starting od DHCP-a?

PPPoE mi kao u ovom manualu ima samo postavke za username i password (strana 6.). Spojeno je žicom, wireless ništa.

Advance routing postavke su ti na Gateway ili router? Da li tu što dodatno treba konfigurirati?

Probam navečer.

Ako ne uspije, vjerujem da će Mikotik odraditi to momački :)

17 godina
neaktivan

Izvor je pouzdan :D

Detalji: testiranja u tijeku, do kraja mjeseca, eventualno početak idućeg...

16 godina
Darko1983 kaže...

Pozdrav,

Molim pomoć

... dva routera nikad u istu mrežu (subnet). Na taj način nebi zaobišao potrebu za dailupom s PCa... kao da si ubacio običan switch. Router je taj koji mora obaviti dailup i routati mrežu.

-spoji se direktno na ST žicom, podesi internet. Iskon je na .5.1.

-odspoji se. Spoji WR, resetiraj (def. vjerojatno 1.1 ili .0.1-.2.1...) ostavi. Na PCu ćeš preko DHCPa dobiti podatke (ručno podešeno GW i DNS može biti ip WRa). Nemaš static (osim ako plaćaš ISPu).

-spoji ST (LAN) na WR-wan port. Sačekaj. Pingaj WR, pingaj ST. U postavkama WRa pronađi za dailup, unesi i spoji. Pingaj google.com i 8.8.8.8. Mora raditi, ako ne radi, resetiraj, ponovi.

-ovisno o ISPu, npr Bnetov cable modem memorira MAC prvog uređaja kojeg vidi (PC) i samo toj MAC adresi dozvoljava pristup, za promjenu ga treba resetirati (ugasiti). Većina routera ima i opciju cloniranja MACa, upravo zato. Ipak, bolje je reset, tad će WRa vidjeti kao PC koji ima pravo na internet....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 16:00 (ihush).
14 godina
Dialing, dialing.... Nista. Disconnected. Jel ima netko da mu trenutno radi? Da li je moguce da su blokirali takve pokusaje?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni radi na Speedtouchu i DuoCarnetu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Probao sa Mikrotikom .... Dialing i neće se spojiti. Slike u privitku

EDIT: Ne vide se kad ih smanje na Bug-u, pa saljem ovako linkove:

http://oi44.tinypic.com/10r8o5z.jpg

http://oi43.tinypic.com/14l6em0.jpg

http://oi41.tinypic.com/o6mhb8.jpg

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 13:20 (Darko1983).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probaj tip autentifikacije stavit samo na PAP

14 godina
peace_of_cake kaže...

Probao. Neće.

Dialing -> Disconected.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 21:39 (Darko1983).
14 godina
Darko1983 kaže...
peace_of_cake kaže...

Probao. Neće.

Dialing -> Disconected.

Ovaj Masquarade također probao enable/disable, sve isto

Riješeno.

Bili svi portovi u bridgeu 

13 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu:

Želio bih da mi netko preporuci neki wireles acces point

udaljenost od glavnog routera mi je 40 metara sa dva zida, želio bih nabavit neki acces point,koji bih mi na udaljenosti od 40 proširio signal.

Imam sad antenu airlive wl1600 usb koja može radit kao acces point,ali samo kad je komp upalit, ja bih želio acces koji radi na struju.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
CUX kaže...
Pozdrav imam simensa sx763 i na njega bi spojio d-linka 2640R sve sam napravio po mačkovim uputatvima i nesto neće. Mozda je problem sto d-link nema wan ulaz, probao sam mu spojiti ulaz iz simensa na lan ulaze al očito ne moze tako :(. Pročitao sam da je moguće lan prekonfigurirati u lan al nigdje nenađem kako. Aj pomagajte!!!

Ajde neko pomažite !!! Hvala!
17 godina
neaktivan

Preko moj.iskon.hr možete modem prebaciti u routed način rada! Modem će se fresetati nakon izmjene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 14:06 (M4r10).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice