Pronalazak preko IP adrese

poruka: 9
|
čitano: 6.105
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Da se razumijemo, mi neznamo tko je to poslao pa tako da neznam tko je posliljatelj te nisam prekrsio nikakav zakon. Napisao sam da mi je prijatelj jer pretpostavljam da je netko iz razreda, sto se tice onog sta sam mu rekao nisam doslovno njemu rekao nego smo to razgovarali medusobno. Ako moderator mora poslati ovaj mail policiji neka samo izvoli jer nemam nista za skrivati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 22:57 (bliger).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pronalazak preko IP adrese

-govoriš gluposti.

-počinio je kazneno djelo.

-99% nije potrebna policija za otkrivanje pošiljatelja, dovoljan je informatičar koji zna (više od tebe i prijatelja).

- btw, kako to radi policija, pendrekom mlati mail dok ne prizna??

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran

Naci ce ga sigurno, naje*al iste obadva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 22:15 (Tyberius_Prime).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
bliger kaže...

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje u vezi ip adrese. Naime imam jednog prijatelja koji ide u cetvrti r. srednje skole. Ima uzasne ocijene i poslo je mail na razredni mail za roditelje i predstavio se kao razrednica i napisao da nema informacia neki dan. Sad se brine da ga ne pronađu preko ip adrese, no reko sam mu da ga jedino policia moze pronac ako razrednica podnese tuzbu protiv tog ko je poslo mail sto se nece dogodit jer i ako podnese tuzbu on nije pocinio nikakvo kriminalno ili kazneno dijelo. Sad me zanima jel sam mu dobro reko ili sam sve krivo reko.

Krivo si mu rekao. Lažno predstavljanje je kazneno djelo, a ako je pri tom pristupio stvarnom razredničinom mail accountu to je zasebno kazneno djelo. U tom slučaju je dovoljno da neki od roditelja podnese prijavu (ne tužbu) i policija može otvoriti istragu i tražiti nalog za lociranje onoga tko je stvarno poslao mail.

Razrednica može podnijeti privatnu tužbu i tražiti odštetu ako joj je pri tom ugrozio privatnost ili joj nanio štetu (financijsku ili ugledu).

Ako je mail poslao iz škole, tu već u 99% slučajeva školski administrator može pronaći podatke koji bi mogli identificirati tvog prijatelja.

Samim time što imaš tu informaciju, a nisi ga prijavio, i ti su postao suučesnik, a administratori Bug foruma moraju tvoje podatke (IP adresu, sve podatke s profila, ovaj post i sl.) dostaviti policiji inače i oni postaju suučesnici u tvom suučesništvu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
neaktivan

Koja hrpa gluposti {#}

3 0 hvala 0
12 godina
protjeran

4. razred srednje,dakle punoljetan..možda mu samo izvuku uši,ali može i ozbiljno nadrapati,mislim do dvije godine zatvora,ako ga stvarno budu teretili,no mislim da neće..

Samo ne smije biti kurčeviti i ponašati se u stilu :Kaj oni to meni mogu,mogu mi samo popuš**i..Onda ljubi bajbok sigurno..

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
ihush kaže...

-govoriš gluposti.

-počinio je kazneno djelo.

-99% nije potrebna policija za otkrivanje pošiljatelja, dovoljan je informatičar koji zna (više od tebe i prijatelja).

- btw, kako to radi policija, pendrekom mlati mail dok ne prizna??

-govoris gluposti

-informaticar koji zna se sa IP adresom moze lagano da ne kazem sta, moze saznati grad nista vise od toga

16 godina
odjavljen
mFcFm kaže...

-govoris gluposti

-informaticar koji zna se sa IP adresom moze lagano da ne kazem sta, moze saznati grad nista vise od toga

Ako je s iste IP adrese bio logiran na neki školski sustav onda im konretnog korisnika.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina

Ako sumnjaš na prijatelja iz razreda, neka razrednica na satu razrednika kaže kak stvari stoje, da bu se policija umješala, da se traži počinitelja, bla bla bla, ovaj bu se za**srao i priznao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice