Povezivanje preko žice

poruka: 4
|
čitano: 1.614
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Povezivanje preko žice

Pozdrav, imam problem tj. pitanje u vezi interneta. Brzina 40/6, ali koristim samo laptop pa je preko wifi-a brzina dl jedva 15-20. Pošto u istoj prostoriji imam i maxtv zanima me da li bi bilo moguće, odnosno da li bi radilo kada bi do prostorije doveo kabal iz routera pa pomoću nekog switcha ili splittera jedan kabal u maxtv a drugi u laptop, jer je prostorija dosta daleko od routera pa dva kabla dovlačiti nebi bilo neko rješenje. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Povezivanje preko žice

Da li u prostoriji gdje je postavljen ruter netko koristi internet , a ako ne samo ga premjesti  kod sebe produženjem tel. linije ( jedan kabal tj. 2 žice).

Inače se na jedan mrežni kabal (CAT5) mogu spojiti dva korisnika jer taj kabal ima 8 žica a za RJ45 spojiti koristiš 4 tj. dvije za RX i dvije za TX samo na oba kraja treba klještima za krimpanje spojit te utikače. Uvjet je da na ruteru imaš slobodna dva LAN izlaza a ako ne morao bi nabaviti neki jeftini switch.

9 godina
odjavljen

Ti stvarno mislis da ce on to znati napraviti s obzirom na pitanje? A i koja je potreba to raditi jer je pitanje hoce li i kako uopste raditi kad su switchevi maltene dzabe....

11 godina

Sorry ....dobre volje sam mu objasnio mogućnosti spajanja pa i jeftinim switch-em  kao opciju ....... a njegova je volja što će izabrati i tko će mu to spajati.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice