Pomoć sa driverom i spajanjem

poruka: 7
|
čitano: 4.375
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako,reinstalirao sam windows xp sp3 na laptop,ali ne mogu nać driver za mrežnu karticu i spojit se na internet.Koristim maxadsl,preko žice.Pod device managerom je oznaka za network adapters : "1394 net adapter" i probao sam instalirat neke drivere ali to ništa ne radi,

ona LAN konekcija se ne pojavljuje uopće u Network Connections.Laptop je Acer travelmate 4000.Ako netko može stavit link sa driverom i uputit me kako napravit tu LAN konekciju bio bih jako zahvalan {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 20:35 (laeddis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć sa driverom i spajanjem

- driveri. (neki poseban razlog da ne možeš sam pronaći drivere?.., prvi link na googlanju..)

- okreni o pročitaj sve oznake s doljnje strane (možda treba skinuti poklopce) da bi znao koja je LAN i WLAN kartica, ili instaliraj po redu dok ne proradi..

-btw 1394 je firewire koji samo 'glumi mrežnu' ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 20:37 (ihush).
13 godina
neaktivan

To sam i ja našao isto,već 3 dana to pokušavam,instalirao sam sve te drivere s tog linka,ali ništa se ne događa.I dalje kad spojim kabel u laptop nema konekcije.Postoji wireless connection i 1394 net connection ispod kojeg piše "Connected,firewalled" ali pristupa internetu i dalje nema. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ako si 'instalirao' driver.. možda i nisi, poneki se samo raspakiraju, treba ih ručno instalirati.

-što se dešava kad spojiš žicu (LAN kabel u port)? Dali windowsi reagiraju? Kako? Imaš li uključeno automatski IP-DHCP? .. itd.

kraći put: -skini neki linux LiveDC i provjeri s njim dali radi.

edit, 1394 je firewire, firewall je nešto drugo. Istina može blokirati LAN, jednako tako može i neki AV ili dodatni soft.-firewall.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 20:51 (ihush).
13 godina
neaktivan

Windows uopće ne reagira kad spojim kabel,a IP-DHCP ne mogu provjerit jer nema te LAN konekcije =/ sorry nub sam u ovome.

Što se drivera tiče,bilo je extracting ali nakon što je završilo extraktat odmah je Instalation setup započeo,tako da su sigurno instalirani.Probat ću još par stvari koje mi padnu na pamet pa se javim tu. Hvala na pomoći {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ako nema nikakve reakcije, pogledaj diode, na mrežnoj i na routeru.. dali one reagiraju? Ako ne tad je mrežna crknuta, neispravan kabel ili diseblirana u BIOSu.

LAN driveri mogu biti:

BC (na popisu su dvije verzije), Intel, SiS, VIA, Realtek, .. važno je samo nekako pročitati oznaku chipa npr RTL1839.. ili BC5788M ... pa dalje nebi trebao biti problem.

-ako je neispravan kabel, port na routeru, mrežna.. to otkriješ diodicama koje moraju zasvijetliti u određenoj boji zeleno-narančasto.. promijeni kabel, priključi na drugi port routera itd.

-Što imaš pod DeviceManagerom? Mreža, upitnici.. idi redom za neprepoznate uređaje i zapisuj oznake kao ACPI, SUBSYS brojevi.. pod oznakom VEN_broj googlaš i dobiješ proizvođača i što je taj uređaj..

- svakako pokušaj s liveCDa, 99% da će raditi ako je ispravno, bar ćeš otkriti gdje je kvar..

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 21:29 (ihush).
13 godina
neaktivan

Hvala na pomoći puno,evo sad sam uspio uspostavit sve,očito je driver bio krivi.Opet sam probao ova 2 ethernet drivera i jedan od njih je upalio. Hvala još jednom {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice