Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.396.123
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Optima telekom internet
peace_of_cake kaže...

ako ti je ponuđen surf & call onda si ocito sreckovic koji ima mogućnost uzet vdsl.jos samo stavi ss od routera od optime gdje se vidi gusenje linije prema koje se moze izracunat udaljenost parice ali za najtocnu procjenu obrati se forumasu pc strucnjaku

Meni nije, samo ona druga 3 paketa {#}

Btw, je ovo dobro za VDSL?

Znam da sam prije jos imao vise (Max rate preko 20.000 i 700), al su mi smanjili kad sam trazio nize pingove (koji su se smanjili za 10-20ms prema njemackim serverima!)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
Optima telekom internet

hmm, udaljen si malo vise od kilometra. 50 mbps ne bis mogao imat a za 30 mbps je na granici (bar tako kaze kalkulator) ali za svaki slucaj pitaj pc strucnjaka ali ni on ti ne moze pomoc ako ti szk kaze da ti vdsl nije dostupan. meni se cini da te ceka mala setnja do faksa i malo uz more sa laptopom ces uploadat videe na yt. ne gledaj to tako crno kao jucer, bar ces bit na friskom zraku i jos uz more i bit spojen na brz net. kud ces bolje

2 0 hvala 1
13 godina
peace_of_cake kaže...

hmm, udaljen si malo vise od kilometra. 50 mbps ne bis mogao imat a za 30 mbps je na granici (bar tako kaze kalkulator) ali za svaki slucaj pitaj pc strucnjaka ali ni on ti ne moze pomoc ako ti szk kaze da ti vdsl nije dostupan. meni se cini da te ceka mala setnja do faksa i malo uz more sa laptopom ces uploadat videe na yt. ne gledaj to tako crno kao jucer, bar ces bit na friskom zraku i jos uz more i bit spojen na brz net. kud ces bolje

Nisam to ja bio, ja sam samo padobranac sa pitanjem {#}

Hvala!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
Optima telekom internet

ups, malo sam se zabunio. pogledaj proslu stranicu pa ce ti bit jasno  o cemu je bilo rijeci

0 0 hvala 1
13 godina
peace_of_cake kaže...

ups, malo sam se zabunio. pogledaj proslu stranicu pa ce ti bit jasno  o cemu je bilo rijeci

Sve znam, sve citam! Hvala sto pomazes i kad netreba {#}

13 godina

ma nista, ako mogu pomoc zasto ne. zato ocekujem da ce meni netko pomoc kad i ako negdje zapnem

vise ni ne citam kome pomazem nego citam problem i pokusam ga rijesit. profesionalna deformacija ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 0:14 (peace_of_cake).
15 godina
Optima telekom internet

Danas zvao SZK zbog nekih problema s ruterom kod susjeda i kaže ovaj da idu novi paketi od početka 6.mjeseca..

4mbps down..up nisam pitao vjerojatno kao i do sad

flat

neograničeni pozivi unutar Hr fiksne mreže prema svim operaterima

sve za 189.00kn s pdv-om.

Možda nije puno, ali eto koga zanima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

ma dok optima ne izbaci 4 mbps tj ne ponudi nesto brze pakete ili dok ne uvede neku noviju/bržu tehnologiju kao vdsl ili optiku za privatne korisnike, nece se nista znacajno promijenit. mogu oni forsirat propagandu ovo nije patka i sl ali korisnici nece prijeci na optimu jer nemaju potrebu. cijena je niza ali je niza i kvaliteta (netko je rekao na forumu da je optitv samo opera browser na kojem je pokrenut stream ili tako nesto slicno). pa netko ce prije dat 20 kn vise pa imat iskon 10 mbps sto je za vecinu korisnika sasvim dovoljno. ja kazem da sa trenutnim poslovanjem optimi nema spasa

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Yap optitv je web stranica koja se otvara u operi na stb-u i strima video sadrzaj.
U postupku izrade je linux app koji ce donest mnoge novosti, redizajn sucelja i nadasve ispravan rad usluge.
Ali sve to tek pocetkom sljedece godine.
No ni meni nije jasno, ko im to radi, vipnet kada je kreno s IPTV imao je polovicnu platformu i u 6 mj su sve sriktali da ja vise greske nevidim nigdje.
A obvi to laganini vise godina dorađuju i nikada nevalja.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
E da sad sam se necega sjetio. Najveci krivci za stekanje telke su TP-LINK i ZTE modemi, gdje god sam korisnicima preporucio da stave gigaset ili tg782 ...( ofc. Bitstream) nemaju nikakvih problema s tv.
13 godina
Optima telekom internet

bilo je raznih gresaka. ako si bas kurjoza (znatizeljna) baba mogu ti poslat log gdje su testeri upisivali svoje primjedbe za bnet/vip tv.

edit: sad sam se sjetio, taj netko od kog sam procitao da je optitv zapravo opera browser je bio upravo kolega gore. valjda nece dobit otkaz

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 1:04 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ma znam od sami pocetaka sam s vip tv doma, tv vodic se zaledio kad bi iso na 48+h itd.
13 godina
neaktivan
Ma znam od sami pocetaka sam s vip tv doma, tv vodic se zaledio kad bi iso na 48+h itd.
17 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
E da sad sam se necega sjetio. Najveci krivci za stekanje telke su TP-LINK i ZTE modemi, gdje god sam korisnicima preporucio da stave gigaset ili tg782 ...( ofc. Bitstream) nemaju nikakvih problema s tv.

Imam TP-LINK TD-W8901G i da li se moze umjesto njega staviti neki drugi router sa npr dd-wrt firmwerom i unijeti postavke za spajanje na Net ili router bas mora biti ovaj sta se dobije od Optime i sa firmwerom koji je instaliran u njemu.

Unaprijed zahvaljujem.

Uvijek Vaš nikad svoj.
13 godina
neaktivan
Bilo koji modem/ruter koji podrzava ANNEX A modulaciju mozes koristit.
Npr. Siemens gigaset SX763 se moze s dd-wrt spojit.
17 godina
neaktivan
Crojumper kaže...

Danas zvao SZK zbog nekih problema s ruterom kod susjeda i kaže ovaj da idu novi paketi od početka 6.mjeseca..

4mbps down..up nisam pitao vjerojatno kao i do sad

flat

neograničeni pozivi unutar Hr fiksne mreže prema svim operaterima

sve za 189.00kn s pdv-om.

Možda nije puno, ali eto koga zanima..

Koliko vidim to imaju i sad u ponudi

http://www.optima.hr/hr/privatni-korisnici/o-paketi/o-2-flat/

uspostava poziva 0,28kn

Uvijek Vaš nikad svoj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 2:39 (Mentor).
15 godina
Mentor kaže...
Koliko vidim to imaju i sad u ponudi 

http://www.optima.hr/hr/privatni-korisnici/o-paketi/o-2-flat/

uspostava poziva 0,28kn

To je otprije dva-tri dana..znači nije bilo kad sam to objavio.

13 godina
neaktivan
Bolesno skupo za 10 Mbita, kad se tu uracuna najam modema od 11.25 mjesecno 10 Mbita, nisu nista jeftiniji od HT.
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Nema na web stranicam nigdje vise "Provjera dostupnosti" da li to znaci da je Optima dostupna u cijeloj HR i da vise se ne ide preko tcoma. (annex b)

Uvijek Vaš nikad svoj.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 3:25 (Mentor).

0 0 hvala 0
15 godina
Optima telekom internet

Postoji li nekakav obrazac za prigovor preko maila, za fizičke osobe?

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne znaci da ne ide preko bitstreama, vec da su cijene paketa jednake i na bitstreamu i na ull-u, s tim da preko carnet accounta mozes uzet samo na ull-u. Cak ti se forsira bitstream tamo gdje je dostupan ull, jer je jeftinije platit htu nego odrzavat svoje.
13 godina
neaktivan

evo i mene, na zalost zadnjih 3 tjedna ludnica sa Optimom imam 10Mbps i Opti Tv od 8 mjeseca 2013 (prešao sa O3 na O2 - bez telefona i veća brzina) radilo OK, do unatrag 3 tjedna svaki dan pukne po 10 puta imam dva TP Linka, (stalno ih mjenjam i nista malo je jedan nesto bolji za nijansu od drugog jer je noviji) ZTE nikad nisam dobio i necu najvjerojatnje.

Sto da kupim od uredaja da to radi OK do 500-600 kn bi investirao, ako bi to rješilo problem, jel vidim da su gušenja između 13 i 15db, to bi trebalo biti OK sa novim ruterom bar mislim. 

Imam i hrpu rutera od T-Coma koje sam nasljedio dugogodišnjim ugovorima i održavanjem računala po kućama, (aneks B) ne odgovaraju mi zbog standarda, kako si mislio da koristim Gigaset ili drugi mislio si na T-Com rutere, zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 9:21 (Mr.Ivek).
13 godina
neaktivan

imas na njihovim stranicama, ali ne boj se nece ti na mail odgovoriti. Ja se jeb... s njima vec 3 tjedna i tražio sam da mi na mail i odgovore, jer zbog ne isporučivanja ugovorene brzine i čestih pucanja raskinut ću ugovor. 

13 godina
neaktivan
Cijeli telekomunikacijsku susta RH je u banani, nesto radi nesto ne, konstantno se ruse sustavi za nadzor i konfiguraciju usluga. Katastrofa je blago receno. Nitko nezna kad ce sve ispravno radit. Sto je najgore najveci dio problema se događa na HT-platformi. DSLAM-i rade kako hoce, malo dostupni pa malo ne fiksni telefoni i oni na POTS-u (CPS) ne rade kako treba. Itd itd. Sve je osli u KUR**
16 godina
neaktivan

na nekim routerima možeš flashat anex b u anex a

13 godina
neaktivan
Gigaset sx763 se moze sredit da radi na annex A
15 godina
Optima telekom internet

Hoće li hrt 2 preko optime biti u full hd signalu , molio bih znalce za odgovor?! Thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DukeOs kaže...

Hoće li hrt 2 preko optime biti u full hd signalu , molio bih znalce za odgovor?! Thx

neće

14 godina
Optima telekom internet

Može savjet dugo nisam pratio ponude konkurencija i sl al za koji dan mi istice 2godisnji Optimin ugovor, internet(4mb,flat) i telefon

da li da produzim ili da pogledam alternativu i sta bi ih mogao traziti/dobiti ako produzim ugovor na dodatna 24 mj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako te zanima samo internet i telefon, tu ih cijenovno VIPnet presiso posteno. Ja sam nedavno radio usporedbe za jedan projekt i na HR trzistu je vipnet s telefonom, internetom i 10 mbita ispo najpovoljniji
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice