A koji su to problemi ako idem uvesti telefonski prikljucak preko npr. bnet-a?
A koji su to problemi ako idem uvesti telefonski prikljucak preko npr. bnet-a?
To sto onda prikljucak nije 1 kn, nego vise... imas tamo negdje cjenik koliko dodje prikljucak...
ja sam imao jednom davno telefonski prekljucak
kad su iskonovci dolazili da me prikljuce nisu mogli naci telefonsku liniju. :/
Ne znam kako drugi ali ja ovdje vidim dvije mogućnosti: ili je priključak nestao ili su ovi koji ga nisu mogli naći nesposobni ili ga jednostavno ti moraš malo bolje potražiti.
A za slučaj da je ipak nestao ili da moraš T-com-u platiti nešto masno pošto si ga imao pa prestao plaćati ili ti je previše ono što Bnet traži da ti uvedu svoju kabelsku infrastrukturu, onda razmisli o mobilnom internetu (znaš ono što oglašavaju, imaju to svi operateri, kada uzmeš USB stick i pereš...) no obavezno si provjeri dostupnost signala tamo gdje će ti trebati te po mogućnosti najprije isprobaj (zbog signala na lokaciji gdje će ti trebati) prije nego što potpisuješ ikakav ugovor koji ti ne dozvoljava da najprije probaš pa vratiš ako ne želiš a da pritom ne plaćaš penale.

Mislim da nije problem kod tebe već da su te odspojili u centrali i iskoristili tv oju paricu za nekog drugog, ili su dečki popili malo više gemišta kada su tražili priključak. Ukoliko nemaš mogućnost sapajanja na T-Com-ovu infrastrukturu (nažalost još uvijek se većina alternativnih operatera oslanja na njihovu infrastrukturu) onda trebaš tražiti drugu mogućnost. Najbolje ti je probati na webu da li si u zoni gdje oni mogu dati uslugu (B.Net, Optima, Metronet i Amis, za ostale mislim da nemaju svoju mrežu), jednostavno upišeš adresu i dobiješ odgovor.
Ako tražiš priključak od B.Net-a (imam iskustva s njima jer sam nedavno priključio punca i punicu) obavezno idi na paket s dvije ili tri usluge, možeš se vezati ugovorno pa platiti simboličnu cijenu ili ostaviti otvorene ruke pa platiti punu cijenu. Uglavnom kod mene je ta situacija da račun koji je prije bio 120 kn samo za telefon sada je cca 100-110 kn za telefon i televiziju (iznos varira prema broju poziva 0,20 kuna po uspostavljenom pozivu i flat-rate pozivi u RH). Prijatelj je uzeo paket s tri usluge (prije je imao MaxADSL i telefon) i račun mu mjesečno ne prelazi 300 kn (flat-rate internet 8 Mb/s, flat-rate telefonija u RH, televizija 50-tak kanala).
Ja konkretno doma imam Iskon Trio-Plus i plaćam negdje oko 300-320 kn mjesečno, usluga je OK u početku je bilo problema s TV-om ali sada je OK. Kada mi za 6 mjeseci istekne ugovor preći ću na B.net zbog većeg izbora TV-kanala. Na ostatak usluge nemam prigovor. Prije sam bio na T-Com-u (MaxADSL, MaxTV i Telefonija) i račun mi je bio 700 - 900 kn mjesečno (uključen je bio i paket HBO).
Definitivno ti ne preporučam mobilni internet kao osnovni priključak. Mi u uredu koristimo mobilni internet kao pomoćni način spajanja (izvan ureda, godišnji ...) i to paket od 10 GB za 300 kn. U Zagrebu je situacija OK ali izvan grada je koma čak i kada prijavi da je na deklariranoj brzini sve je to dosta usporeno (često puta se ne prelazi 2,5 G a udaljenost od odašiljača je par sto metara).
Dođeš ljepo u čačince popneš se na vatrogasni dom i uživaš...ljepo imaju vlastiti internet
Da ne otvaram novu temu.
Treba mi internet, nije bitno od kojeg provider-a, samo da je USB ili Ethernet ulaz a modem, router ili usb kao AP. Treba mi da šaljem neke podatke sa jedne lokacije na kojoj nitko ne živi ali ima telefon i sve... Treba mi da ima minimalno 1gb prometa po mogućnosti 2gb to bi bilo idelano a da cijena nije veća od 100, 120kn.
Vip USB internet, Hauwei modem...?
Tele 2- usb?..
hvala
Najjeftiniji, ali često se ruše i padaju, pa stalno neki problemi.. Bio sam kod brata mjesec ipo dana na iskonovom carnetu, pa on mjesec ipo dana nije imao normalni net. Da ne pričam da stalno neki problemi sa spajanjem, pa nemoš spojit 2 laptopa na net, nemoš spojit mobitel (izuzev androida sa pppoe programom) i još milijun problema.. Raspitaj se malo kod koga i šta uzet ;)