Mreža s 2 routera - moguće?

poruka: 6
|
čitano: 3.445
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav!

Znači imamo 2 kućne mreže sa 2 računala na svakoj, T-com adsl, i želimo umrežiti računala korištenjem kablova i switcheva a da se svako računalo spaja na internet preko routera kojeg se i do sada spajalo. Dali je to moguće i kako?

Pretpostavljam da nakon što osiguram da sve bude spojeno kablovima i switchevima, routeri moraju imati različite IP adrese i da pod LAN settings svakog računala moram ručno unijeti IP adrese na način da gateway i preffered DNS budu IP adrese routera preko kojeg želim da se računalo spaja na internet. Jel ima tko iskustava s tim?

Ako sam u pravu, dali će promjena IP adrese routera predstavljati problem? Ne znam dali imaju svi routeri tu mogućnost.

Prosvjetlite me! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Mreža s 2 routera - moguće?
display name ivo kaže...

Pozdrav!

Znači imamo 2 kućne mreže sa 2 računala na svakoj, T-com adsl, i želimo umrežiti računala korištenjem kablova i switcheva a da se svako računalo spaja na internet preko routera kojeg se i do sada spajalo. Dali je to moguće i kako?

Pretpostavljam da nakon što osiguram da sve bude spojeno kablovima i switchevima, routeri moraju imati različite IP adrese i da pod LAN settings svakog računala moram ručno unijeti IP adrese na način da gateway i preffered DNS budu IP adrese routera preko kojeg želim da se računalo spaja na internet. Jel ima tko iskustava s tim?

Ako sam u pravu, dali će promjena IP adrese routera predstavljati problem? Ne znam dali imaju svi routeri tu mogućnost.

Prosvjetlite me! :)

Ako je riječ o fizičkim odvojenim mrežama, slobodno možeš ostaviti iste IP adrese i sve će raditi na zadanim postavkama.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
14 godina

Nisi me skužio. Želim sva 4 računala preko switcha umrežit, imat jednu lokalnu mrežu ali su u igri 2 routera spojena na isti switch a htio bih da 2 računala idu na internet preko jednog routera a druga 2 preko drugog.

16 godina
neaktivan

Ako su ti svaki ruter posebno spojeni na net onda netrebaju razlicite IP adrese,ako su spojeni skupa da bi ti na 2 različita mjesta imao dobar signal onda trebaju i DHCP moraš isključiti na ruteru koji nije spojen na net...

Sorry krivo sam skuzio,netrebaju nikakve razlicite IP adrese,samo se nadam da kuzis da preko 1 prikljucka nemres 2 razlicita neta spojit..

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 20:06 (zerocool12).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

Nisi me skužio. Želim sva 4 računala preko switcha umrežit, imat jednu lokalnu mrežu ali su u igri 2 routera spojena na isti switch a htio bih da 2 računala idu na internet preko jednog routera a druga 2 preko drugog.

ako mozes investirat u dodatne mrezne kartice za svako racunalo, problem je lako rijesit, stavia sam ti dijagram otprilike kako bi to izgledalo. 

ako ne mozes investirat, onda se stvari nesto kompliciraju jer bi ti tribale visestruke IP adrese na jednom interfaceu (NIC-u). 

jednostavniji slucaj jednostavniji slucaj
14 godina
wifi kaže...
display name ivo kaže...

ako mozes investirat u dodatne mrezne kartice za svako racunalo, problem je lako rijesit, stavia sam ti dijagram otprilike kako bi to izgledalo. 

ako ne mozes investirat, onda se stvari nesto kompliciraju jer bi ti tribale visestruke IP adrese na jednom interfaceu (NIC-u). 

Zanimljivo... Ako bude prilike isprobati cu. Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice