Mail od t-coma

poruka: 3
|
čitano: 2.141
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Mail od t-coma

znaci primio sam ovaj mail u neželjenoj pošti kad sam pregledavao gmail. e sad pošto znam stvar-dvije o PC sigurnosti i vodim o tome računa 99% sam siguran da mi je PC čist. zanima me da li je moguce da sestrin i tetin laptop rade ovo preko wirelessa? (one su ipak pogodnije za instaliranje raznih toolbarova ^^). da li je netko primio sličan mail ili ima slicnih iskustava? pozz

"Postovani,

zaprimili smo prijavu iz koje je vidljivo  da su neka od racunala koja se spajaju preko
Vaseg korisnickog imena: ........  u vrijeme: 04.01.2014 00:24:24 CET dio "DNS open
resolver" mreze posluzitelja koji potencijalno mogu biti iskoristeni za provodjenje DNS
amplification napada (vrsta DDoS napada).

DNS open resolver je posluzitelj koji omogucuje rekurzivno pretvaranje domena u ip
adresu za klijente izvan administrativne zone cime je omoguceno izvodenje DNS
amplification napada.

Rijec je o napadu pri kojemu napadaci salju veliki broj upita na DNS s krivotvorenom
izvornom IP adresom (adresom zrtve).
Zrtva zaprima veliki broj DNS odgovora sto se manifestira uskracivanjem usluge (DoS).

Molimo Vas da antivirusnim alatom provjerite sva racunala koja su se spajala preko tog
korisnickog imena kako bi se sprijecile moguce neugodnosti.

Srdacan pozdrav,

--

T-Com Abuse sluzba
e-mail: abuse@t-com.hr
tel: 0800 9000"

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Mail od t-coma
msimu666 kaže...
zanima me da li je moguce da sestrin i tetin laptop rade ovo preko wirelessa? (one su ipak pogodnije za instaliranje raznih toolbarova ^^). da li je netko primio sličan mail ili ima slicnih iskustava? pozz

Sam si sebi dao odgovor

Dakle provajder tj. ISP u ovo slučaju T-com, tebi tj. tvojom routeru dodjeljuje svaki 24 sata novu dinamičnu IP adresu 93.x.x.x. ili 78.x.x.x.

stoga svi uređaji u kući koji su spojeni na taj router dobivaju istu IP adresu od t-coma, a dalje router dodjeljuje svakom uređaju preko DHCP njihove IP adrese

jel u slučaju da su ti već blokirali internet, morat će to sredit, očistit, i zvat ih da si riješio problem

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 17:30 (Flying Dutchman).
16 godina
Re: Mail od t-coma
msimu666 kaže...

..

zaprimili smo prijavu iz koje je vidljivo  da su neka od racunala koja se spajaju preko
Vaseg korisnickog imena: ........  u vrijeme: 04.01.2014 00:24:24 CET dio "..

- provjeri header maila. Ovakva poruka mi više zvuči kao Dreletov poziv..

- tvoje korisničko ime služi samo spajanju na tcom acc, liniju-brzinu.. spaja se modem. Da si kriv, automatski bi te isključili (osim većih firmi koje kontaktiraju). Ako napad nije s tvoje opreme (modem-ip) tad nisi kriv, tj odgovoran je korisnik-vlasnik opreme s koje napad dolazi. npr webcaffe, aerodrom..

- zvuči kao pokušaj šale... oni te ne infromiraju što je DoS, nego te sankcioniraju, trenutno, ne nekoliko dana poslije.

- Ne šalju u gmail, nego na tvoj (njihov.), 100% hoax.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 18:34 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice