Instalacija drivera

poruka: 9
|
čitano: 2.761
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Instalacija drivera

Pozdrav, od nedavno se ne mogu spojit na internet, zvala sam u t-com, oni su sve ispitali i dosli smo do zakljucka da trebam instalirat drivere, a rekli su mi da to moram instalirat na drugom kompu i prenest na svoj. Pa jel mi moze netko malo tocnije napisat sto i kako, i dat link od tih drivera? Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Instalacija drivera
fornax9 kaže...

Pozdrav, od nedavno se ne mogu spojit na internet, zvala sam u t-com, oni su sve ispitali i dosli smo do zakljucka da trebam instalirat drivere, a rekli su mi da to moram instalirat na drugom kompu i prenest na svoj. Pa jel mi moze netko malo tocnije napisat sto i kako, i dat link od tih drivera? Hvala

Probaj sa ovim programima, oba su sigurna za koristiti, no pazi se adware-a:

IObit Driver Booster

SlimDrivers

Preporučujem Driver Booster jer sve drivere možeš ažurirati odjednom, dok kod SlimDriversa moraš jedan po jedan.

https://www.youtube.com/channel/UC9_5R6BB93gkUqHQcUvbR1A Moj YT kanal :)
16 godina
fornax9 kaže...

- potraži CD-DVD s driverima ili skini s proizvođačeve stranice za točno svoju mrežnu karticu (NIC je uobičajeno integriran na matičnu ploču, LAN-WLAN.. samo pronađi proizvolča MBO, ako nema tad proizvoč konkretnog chipa npr intel, broadcom, artheros..). Driver bi trebao biti za konkretan OS (ali često rade jednaki driveri npr XP-Win7) važnije je 32 ili 64 bita. Driver se skine na drugom računalu koje ima pristup internetu, snimi npr na USB flash i instalira na tvom računalu. Ako imaš originalan medij s driverima preskačeš nabavu, ostalo je jednako.

Silwncer kaže...
..

Preporučujem Driver Booster jer sve drivere možeš ažurirati odjednom, dok kod SlimDriversa moraš jedan po jedan.

-(smeće) ne pomaže u slučaju kad nedostaje uprvo mrežni driver... Prije odgovora ipak treba razmisliti dali je rješenje upotrebljivo. btw, win.update je daleko bolja opcija za većinu. Tek ako je neki driver teže nabaviti koriste se ostala sredstva kao i ovakve teme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 22:17 (ihush).
15 godina
neaktivan
Instalacija drivera

evo, trebam drivere za: atheros ar8152 pci-e fast ethernet controller (ndis 6.20) windows 7 64 bita, al nemogu nac di ih skinut, jel mi moze neko dat link?

0 0 hvala 0
16 godina

evo ti inf (txt)

btw, prvi link na googleu. Ovako.

Naravno postoje različiti vendori, možda neće htjeti.. probaj ili vidi tko je proizvođač.. možda Dell, možda Asus, možda noname, možda driver nije certificiran i tad win 'preskoči' instalaciju (ako mu ne narediš).

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 17:58 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

evo ti inf (txt)

btw, prvi link na googleu. Ovako.

Naravno postoje različiti vendori, možda neće htjeti.. probaj ili vidi tko je proizvođač.. možda Dell, možda Asus, možda noname, možda driver nije certificiran i tad win 'preskoči' instalaciju (ako mu ne narediš).

Evo skinem to sta onda s tim? nema nikakav setup ili nesto za pokretanje instalacije, samo datoteke, kamo to treba kopirat?

16 godina

*.inf file, desni klik...

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

*.inf file, desni klik...

Evo skinem ove drivere  za dell i nemogu instalirat jer su za 8121 i 8131, a ja trebam za 8152!? A kad skinem s one atheros drivers CZ stranice skinee mi (ovosa slike) i onda nezz sta s tim!?

16 godina

taj driver ponudiš device manageru, za wlan adapter, umjesto automatski s interneta browsaš do foldera gdje si raspakirao driver. Ako je pravi driver instalirat će ili će ti javiti da driver nije odgovarjući.

uz sam driver često je potreban neki utils za paljenje-gašenje (ili avio mod), to je 'običan soft' koji skineš sa str proizvođača i instaliraš, tek kad je wlan upaljen može raditi. Gledaj lampice (LED indikatore za WLAN) i vidi koji Fn (obično Fn+F4/F8 ...) služi za paljenje ili imaš pravi prekidač negdje na računalu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice