htio bih naruciti Huawei E3276 modem, potrazio sam frekvencije hr operatera i mislim da ce raditi ali pitam i ovdje da budem siguran.... i ugovor mi istice u vipu i uzecu si tablet za produzenje zato i hocu modem kupiti e sad kolko sam skuzio u vipu ako imas LTE modem mozes se odma i spajat na LTE ali vipova LTE pokrivenost i nije neka pa bih radije uzeo od tmobile jer im je pokrivenost ok taman gdje se nalazim ali se spajanje na LTE posebno placa kolko sam skuzio..... ugl zanima me samo hoce ovaj modem uredno raditi u Hrvatskoj?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Inače da ali ovom ne nalazim da podržava LTE 1800Mhz sa kojim kod nas i Vip i HT pokrivaju urbana područja; 800Mhz za ruralna je tu i 2600Mhz vjerovatno za neka buduća urbana pokrivanja ali 1800Mhz LTE ne vidim.
Btw kod Vipa se ne naplaćuje dodatno korištenje LTE.
Znači traži LTE 800/1800/2600Mhz.
Vidiš ovaj tip iz švabije prodaje takav ali je cijena 3 put veća jbga. http://www.ebay.com/itm/Huawei-E3276-LTE-4G-Cat-4-Stick-DC-HSPA-MicroSD-bis-zu-150-Mbit-s-NEU-OVP-/151115392009?pt=DE_Computing_Mobile_Breitbandger%C3%A4te&hash=item232f2de409
Možda ima koji jeftiniji.

Da to četvrto područje je 2100Mhz današnji 3G koji će jednog dana otići u povjest kada 4G potpuno zaživi pa će i tu frekvenciju preuzeti LTE za urbana pokrivanja.
800Mhz je za ruralna područja niža frekvencija manji kapaciteti i brzine ali velika moć pokrivanja to je pojas bivše analagne tv. Uostalom zna se koliko niža frekvencija može više pokriti (EDGE na 900Mhz).
A 1800, (2100), 2600Mhz su za urbana područja veći kapaciteti, veće brzine ali i puno manja moć pokrivanja.
Mislim da taj ruski možeš prekrižiti.

Ne znam da li ga i ima kod nas vrh su e392/e398. Ovaj je ipak još kvalitetniji a ima priključak i za dvije antene.
Ako nabaviš javi dojmove ako ti se da.
Ne znam da li ga i ima kod nas vrh su e392/e398. Ovaj je ipak još kvalitetniji a ima priključak i za dvije antene.
Po čemu je bolji od e392?
Ti to više pratiš od mene :)

kod mobitela vazi ovo pravilo: ako si vezan ugovorom, nakon isteka ugovorne obveze ga mozes otkljucat, a ako si na bonove, nakon isteka jedne godine ti mozes zatrazit da ti ga otkljucaju
Po čemu je bolji od e392?
Ti to više pratiš od mene :)
Osim brzinski znači noviji chip ima priključak za dvije antene znači jedna za DL klasično i sada ova druga za UP koliko sam ja shvatio.
Tu imaš jedan video od tipa iz Južne afrike brzine na LTE mu nisu impresivne ali bitna je ta razlika bez ikakve antene i sa vanjskim antenama prvo jedna pa druga još bolja skuži tu razliku.
Osim brzinski znači noviji chip ima priključak za dvije antene znači jedna za DL klasično i sada ova druga za UP koliko sam ja shvatio.
Tu imaš jedan video od tipa iz Južne afrike brzine na LTE mu nisu impresivne ali bitna je ta razlika bez ikakve antene i sa vanjskim antenama prvo jedna pa druga još bolja skuži tu razliku.
E392 isto ima 2 priključka za antenu, to je inače MIMO.
Dakle onda je jedina bitna razlika u čipu...
Ne znam da li naši imaju maximal input maximal output ali se vidi da antena može poboljšati prijem drastično svejedno za one koji su baš loše pokriveni.
ma znam sta je kod mobitela al neznam kako je sa usb stickovima rijeseno dali i njih moraju otkljucat..... bilo bi logicno da moraju....
po ovome mi se cini da ono sto vazi za mobitele, vazi i za stickove

Baš malo gledam po ebayu ovaj bi ti išao kod nas.
B3(1800) B7(2600) B20(800). FDD.
http://www.ebay.com/itm/Unlocked-Huawei-E3276-210-LTE-4G-modem-Bands-B3-1800-B7-2600-B20-800-B38-2600-/171174463486?pt=US_Mobile_Broadband_Devices&hash=item27dacb07fe
Sad ako već nisi uzeo a ako jesi javi dojmove; ili kada već budeš... :)
Ma nisam jos uzeo nista malo mi je stiska s lovom velika, ugovor sam produzio u vipu a njihova lte mreza nije bas tako rasprostranjena....a imam e 392 modem, to je dual carier i ok me sluzi....jedino da vip prosiri lte bi odma uzeo....