HT Gigabox

poruka: 2
|
čitano: 3.979
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
HT Gigabox

Vidim da nema specijalizirane teme za HT Gigabox mobilni kućni internet pa otvaram. Zanimaju me iskustva drugih korisnika i komentar na nekoliko detalja koje sam primijetio.

 

Kad je sve "uredno" imam obično 100/30 Mbita i zaista se ne želim oko toga buniti, iako da bih to postigao sam morao investirati u Huawei B818 jer sa ovim HT-ovim routerom nije prelazilo 50/20 i to je rijetko dosezalo. Promjenom routera se brzina značajno povećala, ali su ostale povremene nestabilnostno u vezi. Bazna stanica je udaljena 4-5 km i ne postoji optička vidljivost. Povremeno mi se desi da veza postane nestabilna, iako download ostane na preko 50-60 obično upload padne na 3-4 Mbita, no nije ni to toliko problem nego to da packet loss zna biti 5-10% ! S druge strane, telefon na istoj mreži dobiva nešto sporiju brzinu, ali nema packet lossa i sve radi stabilno.

 

Zanima da li ima netko tko koristi Gigabox i da li je imao sličnih problema? Da li je to do bazne stanice i opterećenja, do HT-ovih postavki za homebox korisnike ili nečeg trećeg? Signal mi nije najbolji, no nemam baš uvjete za postavljanje antene pa me zanima da li bi tu antena mogla pomoći?

 

Unaprijed hvala na odgovorima

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
HT Gigabox

Cisto da se nadovezem.

Sa teletovim(Huawei) B315 nekih 20-30Mbit Down i upp doslovno ovisi o dobu dana i teretu wifi mreze na samom ruteru. Poceo je bio trokirat dosao mu kraj i spojio novi od t-coma (Huawei 4g router 3 pro) 40Mbit D/UP minimalno i s time da potegne do 50Mbita. Moram napomenit da je ruter doslovno u sredini kuce medu vise nosivih zidova dok je negdi oko prozora brzina dosta veca.

Cisto me zanima sa ovim novim routerom imam problema po pitanju da internet veze doslovno nebude. Znaci wifi radi lan radi ali nema internet konekcije tj ima je pise da je uredno spojen na 4g ali nema protoka podataka. Preko postavki u ruteru nikako rijesit sve dok nije bio hard reset kompletno na tvornicke. Desavalo mi se vise puta dok je poslije rijesenje bilo upalit ugasit ali internet konekcija bude osjetno losija. Ostavio sam ga cak 3 dana u radu dok nisam bio doma cisto da vidim oceli se sam popraviti da dode do internet konekcije doslovno nista kao da je smrzao i doslovno mi trazi svaki dan gasenje i paljenje inace nista od interneta. Odustao sam od škarta pa me zanima sljedece: 

Zanima me koji ruter preporucate uzeti i on ce mi biti samo za internet konekciju(4G).  Mislio sam uzeti  tplink TL-MR6400 ali sam vidio da su imali problema s njime pa neznam koliko je pametno.

Ono sto planima  uzeti je Tp-link Archer AX20 samo da mi bude za LAN+WIFI premda se wifi koristi samo za surfanje po mobu portali itd nista heavy poput youtube netflix i to. Svi uredaji sta mogu biti (PC,laptop, SmartTV) su preko UTP-a spojeni na LAN tako da sa nekim masovnim protokom preko wifi nerusim router. 

Eto cisto vasa misljenja i preporuke 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice