Gdje nabaviti ONT?

poruka: 18
|
čitano: 17.887
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem sa novim modemom, gdje nabaviti ONT?

Pozdrav,

danas sam dobio novi modem od T-com-a kako bih mogao imati dosta brži internet za 10kn mjescno.

Sve bi bilo ok da nisam imao stariji tip modema a kabl za ADSL je totalno drugaciji od onog sto imam u zidu.

U uputama pise da trebam ONT spojiti sa novim internet modemom...

Znaci sve spojim normalno, sa ADSL kabl sto ide iz zida je starije vrste, u ovaj novi modem ide dosta uži.

Zna li neko kako rijesiti ovaj problem?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa novim modemom, gdje nabaviti ONT?

Jeli ti uvedena optika (UltraMAX) ili ti je aktiviran VDSL (Turbo 20, 30, 40, 50)? Jer, ONT se isporučuje samo kad dobiješ optiku. Ako imaš optiku, spojiš ONT sa dsl modemom putem mrežnog (lan, utp) kabla kategorije 5e ili 6.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 12:53 (D1001).
12 godina
neaktivan
D1001 kaže...

Jeli ti uvedena optika (UltraMAX) ili ti je aktiviran VDSL (Turbo 20, 30, 40, 50)? Jer, ONT se isporučuje samo kad dobiješ optiku.

Rečeno mi je da cim dobijem novi modem, samo prikljucim i imat cu internet po dosta vecoj brzini. Znaci aktiviran je samo nije uvedena optika - nisam ni tražio optiku.

Problem je sto adsl kabl iz zida ne ulazi nikako u novi modem jer je širi.

Možda neki adapter da nabavim?

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 13:05 (Darster).
16 godina
odjavljen

Ajde ti to sve uslikaj jer mi se čini da tu nešto ne štima. Optiku ne bi trebao sam spajati a pogotovo ne bi trebao sam kupovati ONT (koji se inače zove media converter, jedino ga ovi majstori zovu ONT).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina

Koje brzine ti je HT obećao? Koji paket si sad zakupio?

12 godina
neaktivan
D1001 kaže...

Koje brzine ti je HT obećao? Koji paket si sad zakupio?

Turbo 30

10 godina
Re: Gdje nabaviti ONT?
Vjerojatno su ti poslali krivi router. Umjesto VDSL oni su poslali router za optiku.

0 0 hvala 0
10 godina
Sad skužio jos nešto kazes da je utikač od telefona širi? Jel lici na LAN rj45 ili je tipican telefonski?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
froxie24 kaže...
Vjerojatno su ti poslali krivi router. Umjesto VDSL oni su poslali router za optiku.

Moj stari router je: Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl

Novi koji sam danas dobio: SPEEDPORT W724V TYPE CI

Ovo su mi sada poslali iz T-com-a:

" Ukoliko si tek danas dobio novi uređaj postoji mogućnost da će biti potrebno pričekati da od distributera dobijemo informaciju kako je oprema isporučena prije nego se usluga uključi u potpunosti. "

15 godina

Turbo 30 znači da nemaš optiku (barem zasad), već VDSL. Uštekaš dsl kabel (telefonski kabel) u odgovarajući utor u vdsl modemu. U Speedportu 724V je priključak za dsl, ako se još dobro sjećam, sive boje. Zatim pričekaš kojih 10 min da modem povuče sve postavke iz centrale, i to je to. Uz uvjet da su ti oni u međuvremenu aktivirali VDSL.

Ako su ti poslali i ONT uređaj, onda je netko grdo pogriješio i obavezno nazovi korisničku podršku.

12 godina
neaktivan
Gdje nabaviti ONT?

Znam u čemu je problem :) Ja u zidu nemam tradicionalnu telefonsku utičnicu kao ovo http://i31.tinypic.com/eipo9k.jpg

Vec su mi bušili rupu u zidu i išli nešto preko tavana, uglavom mislim da je rijesenje za moj problem razdjelnik u koji mogu priključiti kabl iz zida i adsl kabl sto sam dobio uz novi modem.

Shema 2 https://www.hrvatskitelekom.hr/telefon/telefonski-prikljucak/e-migracija

Sta mislite?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Uslikaj što imaš. Kad vidimo, onda ćemo ti reć. Sličica "ovo nemam" nije od pomoći

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
10 godina

Slikaj tu svoju utičnicu koju imaš. A ovaj razdjelnik koji si zalijepio ti nije potreban, tj. ne bi riješop tvoj problem. 

12 godina
neaktivan
Gdje nabaviti ONT?

Imam sljedeću situaciju.

Prilažem vam slike, i trebam neke odgovore.

1. Slika - predviđeno za telefon

2. Slika - predviđeno za mjesto gdje će biti TV i sve isto tako se nalazi na drugom kraju dnevnog boravka predviđeno za radni stol (računalo
Koje utičnice da stavim???, a valjda ću se onda nekako snaći sa spajanjem istih, ima li negje na internetu neki tutorijal za sličnu situaciju???

Na prvu sliku valjda ide utičnica za telefon rj11(da li je dovoljna utičnica sa jednim utorom ili se može stavit sa više?)

A na drugu utičnica za internet rj45(da li sa jednim ili više utora?)

Sad mi baš i nije jasno što će radit utičnica za antenu na dva različita mjesta u dnevnom boravku. Vidio vani da su dva kabela za spojit na vanjsku antenu 

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Fulao si temu ali dobro.

U svakom slučaju, idiota koji je to radio treba namlatiti.

Slika 1 - stavi "duplu" tel. utičnicu (sa dva RJ11), izaberi bilo koja dva para žica

Slika 2 - stavi utičnicu sa 2 RJ-11 i jednim RJ-45 (ako nađeš - može i RJ11+RJ45). RJ45 spajaš po rasporedu na utičnici (kamo ide taj kabel u k??) a RJ11 utičnicu/utičnice spoji na one žice gdje ti ide na sliku1 (budi kreativan, baterija + žaruljica ili nabavi tracer) tako da kad montiraš router kod tog mjesta, možeš povuć telefon do lokacije na slici 1. E sad, pitaj boga odakle dolazi tel linija (da li u taj UTP kabel ili ovaj drugi kaos)... To ćeš doznati kad budeš spajao internet.

Zovi lijepo tog baju nazad i nek dovrši posao.

12 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Fulao si temu ali dobro.

U svakom slučaju, idiota koji je to radio treba namlatiti.

Slika 1 - stavi "duplu" tel. utičnicu (sa dva RJ11), izaberi bilo koja dva para žica

Slika 2 - stavi utičnicu sa 2 RJ-11 i jednim RJ-45 (ako nađeš - može i RJ11+RJ45). RJ45 spajaš po rasporedu na utičnici (kamo ide taj kabel u k??) a RJ11 utičnicu/utičnice spoji na one žice gdje ti ide na sliku1 (budi kreativan, baterija + žaruljica ili nabavi tracer) tako da kad montiraš router kod tog mjesta, možeš povuć telefon do lokacije na slici 1. E sad, pitaj boga odakle dolazi tel linija (da li u taj UTP kabel ili ovaj drugi kaos)... To ćeš doznati kad budeš spajao internet.

Zovi lijepo tog baju nazad i nek dovrši posao.

Hvala ti na odgovoru, malo sam bombardirao i na drugo mjesto jer nije bilo odgovora, a jbg. A di da postavim ovo pitanje, di je takva tema?

Gotovo je sa povratkom majstora koji je ovo postavljao. Nego ću morati pozvati drugog majstora ili ću sam metodom pokušaja i pogreške.

Ali neki tutorijal bi mi dobro došao da me uputi u osnove...

Koliko je veliki ovo kaos na ljestvici od 1 do 10

16 godina
odjavljen

Od 1 do 10, ovo je 11 za nekog tko ne zna što radi.

1. Odakle dolazi ovaj LAN (UTP) kabel?

2. Jesu li kablovi iz slike1 isti oni kao u slici2 (jedan broj žica)?

3. Odakle to dolazi? Sa lokacije x u 1 pa u 2 ili iz x u 2 pa 1?

4. Jesu li šareni kablovi u 1 i 2 kompletno odvojeni (nemaju veze jedni sa drugima)?

5. Možeš nabavit tracer?

17 godina
neaktivan
Gdje nabaviti ONT?

Hahahahahaha

Ajooooj koja strka oko zica

Cini mi se da sam vidio ovakvo nesto ... zasto koristiti lan kabel za obican telefonski kabel.

Pa eto za kasnije samo uticnice pormjeni i stavi Lan uticnice i stogod drugo

Baja ko baja...

nadam se posto je star post da je baja sredio metez i da ukucanin uziva

Oprostite ali smijesno je, kako je pocelo pocetna porblematika na kraju se radi o baji koji je metez s zicama uradio

Priznajte

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice