Amis - da ili ne?

poruka: 346
|
čitano: 221.529
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

Znaima me da li bilo koji operater od njih desetak koliko ih ima u hr može isporučit 100/100 mbps preko optike u zagrebu točnije špansko. Ponude t-com i bnet su užasno loše. I da li netko ima iskustva sa optikom u stanu i kako se to može dobit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 22:57 (zeroname).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

Meni je Amis 2 puta pustio punu brzinu 100/100. Njihova najveća brzina je 40/20. Ne znam ima li Amis optiku u Španskom ali na Amis.hr imaš provjeru dostupnosti. Ne mogu oni optiku provući samo u tvoj stan. Optika se provlači kroz cijelu zgradu, a za to je potrebna dozvola predstavnika zgrade. 

http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/amis-100100mbps-optika-hrvatskoj/4135823.aspx

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

da li ima korisnika koji su iz Vg

vidim trenutno nemaju opciju -optika- za goricu, šteta,  na pitanje kad će biti kažu da neznaju (skupo ima vuč optiku)

ali zani ma me 3 u 1 paket

do sad sam bio na Bnetu ali kenjaju s tv uvijek neki bog nevalja, točnije svako malo slika loša ne nekom od kanala

.....

više od 70 tv kanala
- snimalica, mobiaTV, 12 mjeseci vremenski pomak
- do 10 Mbps/768 kbps (min. 5 Mbps/384 Mbps)1
- neograničen internet promet
- besplatnih 1500 minuta razgovora prema svim nacionalnim mrežama i mrežama ZONE EU2

289,00kn

ovo je ponuda koju sam odabrao

ali me prije svega zanima kakav im je modem, brzina neta, te tv prijemnik,

koliko sam skuzio imaju kao u Bnetu ovaj novi valjda je isti

čisto ako netko može baciti koment

jer koliko vidim nemre jeftinije nikako 3u1, kod svih providera je cijena +-20kn

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Amis - da ili ne?
wick kaže...

da li ima korisnika koji su iz Vg............

............čisto ako netko može baciti koment

jer koliko vidim nemre jeftinije nikako 3u1, kod svih providera je cijena +-20kn

Ja sam na amisu ali 2 u 1, tako da ti nemogu za tv ništa reči. Jesu jeftini su i podrška im je dobra uvijek se javljaju i pristojni su i trude se popravit ako išta mogu. Imao sam par problema ali je to uvijek bio kvar mreže t-coma, ali i u tom slučaju se trude i u amisu nešto poduzeti, ali nemogu puno. Imao sam jedan problem s modemom kad mi je povuko previše struje i zblesiro se i onda sam čekal 7 dana na njihovog tehničara jer ih imaju samo 4. Ali kad je došo u roku pol sata je riješio kvar i bio ful uslužan. U slučaju ponovnog kvara rekao je da će zamjenit modem, naravno badava. Modem je ovaj sa slike i meni radi super dosad. Optika neće skoro u Goricu ali ako si blizu goričke pošte do 1km, možeš ih pitat za probni rok wdsl-a pa ti za cijenu ovog interneta daju bar 20 mbit-a. ja sam predaleko nažalost. Eto tolko. Nadam se da bar malo pomaže.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D
17 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

nije wdsl nego VDSL (zapravo to je VDSL2 ).{#}

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Amis - da ili ne?

Hoće li kakva akcija za nas koji imamo 2u1 beatstream, pitam se pitam {#}

0 0 hvala 0
13 godina
Amis - da ili ne?

Pokušavam dobiti 3u1 Amis, ali su mi prvo rekli da će biti dostupno krajem 2014.g., pa zatim početkom 2015.g., a sad najavljuju za sredinu 2015.g.

Tak ti je to kad živiš na periferiji, nemaš ništa osim T-coma ili usluga koje idu preko njihove infrastrukture.

0 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Svi vi koji imate Amis internet (bakrena parica ili optika, nebitno) sigurno ste primjetili nekakve probleme sa internetom (ne učitavanje ili neispravno učitavanje stranica). Problem je do Amisovih DNS-a. Ako hoćete normalno koristiti internet, promijenite DNS servere.

Nekoliko alternativnih DNS servera:

Google Public DNS

OpenDNS

NortonDNS

Comodo Secure DNS

Najbrži su Google Public DNS i OpenDNS jer imaju servere po cijelome svijetu, dok su ostala dva malo sporija.

Pozdrav.

Problem je od oko 11:30h službeno potvrđen od strane Amisa.

Molim pomoć. Spojio se na router st780 ali gdje mjenjam DNS na Google Public DNS i kako?

thnx

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 19:24 (DarK.xy).
14 godina
neaktivan
DarK.xy kaže...

Svi vi koji imate Amis internet (bakrena parica ili optika, nebitno) sigurno ste primjetili nekakve probleme sa internetom (ne učitavanje ili neispravno učitavanje stranica). Problem je do Amisovih DNS-a. Ako hoćete normalno koristiti internet, promijenite DNS servere.

Nekoliko alternativnih DNS servera:

Google Public DNS

OpenDNS

NortonDNS

Comodo Secure DNS

Najbrži su Google Public DNS i OpenDNS jer imaju servere po cijelome svijetu, dok su ostala dva malo sporija.

Pozdrav.

Problem je od oko 11:30h službeno potvrđen od strane Amisa.

Molim pomoć. Spojio se na router st780 ali gdje mjenjam DNS na Google Public DNS i kako?

thnx

Postavi si OpenDNS, iste je brzine kao i Google Public DNS, ali sigurniji (štiti od phisinga i scam-a).

Tutorijal kako se mjenja DNS nalazi se ovdje.

13 godina
Amis - da ili ne?

Ako netko želi postati Amis korisnik može dobiti 50%  popusta na prvih 8 mjesečnih računa.

Neka mi se javi u inbox i poslat ću mu kod.

1 0 hvala 0
15 godina

Meni ističe prvi ugovor sa amisom prva optika u kvartu i slučajno sam ih zvao za nešto dodatno, da bi mi rekli da nakon isteka ugovora mi cijena skače za 70 kn gore? Wtf?. Opcija je da potpišem novi ugovor koji je skuplji, skuplja je uspostava poziva i cijena paketa. Baš su smradovi, sad moram tražit alternativu kod drugog operatera na VDSLu, bnet sam već imao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 10:11 (Memphis).
14 godina
neaktivan
Memphis kaže...

Meni ističe prvi ugovor sa amisom prva optika u kvartu i slučajno sam ih zvao za nešto dodatno, da bi mi rekli da nakon isteka ugovora mi cijena skače za 70 kn gore? Wtf?. Opcija je da potpišem novi ugovor koji je skuplji, skuplja je uspostava poziva i cijena paketa. Baš su smradovi, sad moram tražit alternativu kod drugog operatera na VDSLu, bnet sam već imao.

To ti je zato što su stigli novi paketi s najmanjom brzinom (koju oni imaju u ponudi) na optici 50/50.

Btw na stranici im piše:

"Svi korisnici koji ugovore pakete unutar kojih je sadržana usluga interneta u prvih godinu dana korištenja imaju zajamčenu brzinu 100/100 Mbps bez dodatne naknade za istu."

‏Što im to znači? Ako produžim ugovor dobim brzinu 100/100 na godinu dana?

15 godina

Da godinu dana 100/100. Ma znam ali mi ne treba ta brzina ionako mi prekko wifija ide na 20. POskupili su uspostavu sa 0,08 na 0,28. A ne da mi se sad opet micat ormal i oslobađat teledonsku liniju. Guraju mi paket za 3 glave sa 50% off na prvih 8 mjeseci.

10 godina
Amis - da ili ne?

Pa to je to, takozvani upsell.

Samo mi nije jasno kako mislis istice ti ugovor. Tebi ugovor ostaje (jer kad istekne, ako ne obnovis oni te nece iskljucit potpuno? Ili mozda hoce? Nisam znao da imaju ugovore vremenski ogranicene). Istice ugovorna obveza valjda. Samim tim, cijene ti moraju bit po ugovoru, tako da bi trebao imat u ugovoru stavku o poskupljenju nakon isteka ugovorne obveze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 0:25 (sandokan111).

0 0 hvala 0
15 godina
sandokan111 kaže...

Pa to je to, takozvani upsell.

Samo mi nije jasno kako mislis istice ti ugovor. Tebi ugovor ostaje (jer kad istekne, ako ne obnovis oni te nece iskljucit potpuno? Ili mozda hoce? Nisam znao da imaju ugovore vremenski ogranicene). Istice ugovorna obveza valjda. Samim tim, cijene ti moraju bit po ugovoru, tako da bi trebao imat u ugovoru stavku o poskupljenju nakon isteka ugovorne obveze.

Znam, neće me iskopčat, sve ostaje isto osim cijene. I u tome je problem. Jer ako sam ja uzeo kad je paket bio 230 kn računao sam da ću imat tako stalno osim ako ne prijeđem na neki novi paket. Tako je kod svih operatera. Ali oni vele 23.05. mi ističe ugovor i tada mi obračunavaju kao punu cijenu 300 i nešto kuna ili ako oću uzet novi paket 299 kn jer pazi KAO STARIH PAKETA više nema u ponudi ali mi ga obračunavaju po 300 i nešto kuna. Odnosno drugim riječima prisiljavaju te da prijeđeš na nove pakete. A još ono što mi se ne sviđa je to da kad su me prikočali morao platiti pretplatu unaprijed jedan mjesec. Baš me zanima kod raskida kako to obračunavaju.

14 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

Ah, to ti je tako. Ja imam stari paket od optike i plaćam ga 160 kn za brzinu 10/4. Kada produžim ugovor račun će mi iznositi 199 kn za brzinu 50/50.

0 0 hvala 0
10 godina
Memphis kaže...

Jer ako sam ja uzeo kad je paket bio 230 kn računao sam da ću imat tako stalno osim ako ne prijeđem na neki novi paket. Tako je kod svih operatera. Ali oni vele 23.05. mi ističe ugovor i tada mi obračunavaju kao punu cijenu 300 i nešto kuna ili ako oću uzet novi paket 299 kn jer pazi KAO STARIH PAKETA više nema u ponudi ali mi ga obračunavaju po 300 i nešto kuna. Odnosno drugim riječima prisiljavaju te da prijeđeš na nove pakete. A još ono što mi se ne sviđa je to da kad su me prikočali morao platiti pretplatu unaprijed jedan mjesec. Baš me zanima kod raskida kako to obračunavaju.

Pogledaj si ugovor sta pise. Ako to ne pise tamo, da kad ti istice ugovorna obveza da ti se povecava, onda nema povecanja cijene.

16 godina

Poznato već dva mjeseca nažalost :(

Ali eto, počeo sam ovaj tjedan dobivati užasne probleme, nakon čak 60 mjeseci na Amisu bez i jednog pucanja veze.

Net jedva da radi, padne na sekundu svakih 2-3h?I ja odem na ruter i skuzim da nisam na VDSL2 kojeg imam vise od godinu dana vec nego nekako na ADSLu?!? da bi na kraju to ispala greska SZK i sad me pokusavaju vratiti na tu modulaciju zadnjih tjedan-dva....

I jos saznam da sam za to ponovno ukljucenje VDSLa navodno potpisao aneks prije 10ak dana, iako sam sve dogovorio prije 6-7 mjeseci kad je zavrsavalo testiranje, a nisam na ugovoru vec ima skoro godinu dana i odjednom mi uvalili taj jednogodisnji za VDSL bez ikakvog mog potpisa niti suglasnosti 

Ako ce se usluga standardizirat na nivo od prije pola godine, onda super, ali sad muku mucim na 10/768 i to sa konstantnim padovima zbog necijeg apsurda 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

Da pokucam (knock, knock) već jako dugo nisam imao probleme s internetom, nadam se da će tako i ostati. Ovima iz Vipa nije dosta B.net, sad hoće i Amis. Već se bojim da će nakon preuzimanja firme poskupiti usluge i pokvariti kvalitetu istih. 

1 0 hvala 0
16 godina

Da pokucam (knock, knock) već jako dugo nisam imao probleme s internetom, nadam se da će tako i ostati. Ovima iz Vipa nije dosta B.net, sad hoće i Amis. Već se bojim da će nakon preuzimanja firme poskupiti usluge i pokvariti kvalitetu istih. 

Nažalost, meni je frend javio da svih 17 tehničara dobiva otkaz, a dolazi višak B.netovaca...

Eh...kapitalizam

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2015 20:10 (Mitch).
13 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

cini mi se da sam tu na bugu prije manje od mjesec dana vidio u odjeljku moj posao da amis trazi tehnicara za spajanje optike. znaci onog kog su mozda primili ce dobit otkaz jer se firma prodaje :/

0 0 hvala 0
16 godina
peace_of_cake kaže...

cini mi se da sam tu na bugu prije manje od mjesec dana vidio u odjeljku moj posao da amis trazi tehnicara za spajanje optike. znaci onog kog su mozda primili ce dobit otkaz jer se firma prodaje :/

Najbolje je to što mislim da firma nije na prodaju, nego je Vipnet nekako samo uletio...

Optiku ce valjda ostavit jer je to jedina infrastruktura bas od Amisa....ADSL/VDSL nope

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 12:57 (Mitch).
14 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

Da su iz Amisa pametni, odbili bi ponudu. Nešto se šuška da Vip kada preuzme Amis planira pokrenuti mobilnu mrežu Amis Mobile koja bi radila na Vipovom signalu. Tako imaju u Sloveniji, AmisMobil ide preko Si.mobilovog signala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 13:17 (Marko :D).

0 0 hvala 0
16 godina
Ma Vip ima okej upravu i zbilja strucne ljude, ali samo bih volio da se nakon akvizicije stvari ne mijenjaju nego samo ime vlasnika...
11 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

Vip je kupio Bnet, a Carlos Slim je kupio Telekom Austrija koja je 100% vlasnik Vipa u hr, tako da je kupio Vip, a isto tako je kupio Amis. Tako da nije Vip kupio Amis vec je Carlos kupio sve njih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Amis - da ili ne?

Može neko pomoći, ja imam amis 2u1 i nekad mi puca veza odnosno kada igram online igru jednostavno mi se disconecta. Događa se možda u 2 igre jedanput zna neko kako to popravit jeli to do routera?  Hvala

1 0 hvala 0
9 godina

Imam isti problem, nebi rekao da je do rutera. Jesi na optici?

13 godina
neaktivan

Nisam,  jedino što imam dva amis routera, jedan na katu moj u prizemlju,  Al su različiti kanali. I samo mi je komp povezan na moj router. Pa nezz da ih zovem radi toga

14 godina
neaktivan
gamer1234 kaže...

Može neko pomoći, ja imam amis 2u1 i nekad mi puca veza odnosno kada igram online igru jednostavno mi se disconecta. Događa se možda u 2 igre jedanput zna neko kako to popravit jeli to do routera?  Hvala

RuBiK kaže...

Imam isti problem, nebi rekao da je do rutera. Jesi na optici?

gamer1234 kaže...

Nisam,  jedino što imam dva amis routera, jedan na katu moj u prizemlju,  Al su različiti kanali. I samo mi je komp povezan na moj router. Pa nezz da ih zovem radi toga

Koju brzinu interneta imate? Do pucanja veze najčešće dolazi kada operater pusti najveću moguću brzinu, ali vaša bakrena parica istu ne može podržati. Imao sam istih problema dok sam bio na ADSL-u.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice