4G/LTE Pitanje

poruka: 13
|
čitano: 7.458
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
4G/LTE Zagreb pitanje

Poštovanje, gledam malo po netu za 4g vezu i zanimalo me dali netko koristi od vipa ili t-coma 4g a da je iz Novog Zagreba? Ja sam inaće iz Travnog i po karti od T-coma nije baš popularan/pokriven kvart u Zagrebu. Eh sad posto pise da je max brzina do 75MBPS koliko bi ja imao brzinu nekih 50% manju odnosno 35MBPS pošto moje područje nije baš prekriveno mrežom. Zahvaljujem, pozdrav..

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 19:14 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
17 godina
4G/LTE Pitanje

Brzina ovisi o broju priključenih na mrežu preko jedne pristupne točke (odašiljača). S vremenom, u najboljem slučaju, išlo bi do negdje 33 %. Sve iznad toga je čist dobitak. U slučaju slabije pokrivenosti, možda negdje 10 % (dakle 7,5 Mbit/s).

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
4G/LTE Pitanje

A budem ih baš nazvao pa cu pitat dali ce mozda stavit u Novom Zagrebu odašiljač. Jer bilo bi glupo da placam nekaj a nema 100% učinak.

0 0 hvala 0
17 godina
4G/LTE Pitanje

100% na signalu mobilne mreže nećeš sigurno imati nikad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
4G/LTE Pitanje

To znam, ali barem da imam nekih 60-65 MBPS onda bi si uzeo, a tko zna mozda ce za god-dvije stavit i odašiljac u novom Zagrebu. Kaj mislite jeli to moguće?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4G/LTE Pitanje

Naravno da je s tim da se urbano pa i novi zg pokriva na 1800Mhz koji i nisu baš sposobni puno pokriti kao niti 2100Mhz na 3G ali za razliku od 800Mhz LTE koji odlično pokriva kao i EDGE na 900Mhz ima puno veći kapacitet. Općenito LTE ima veće kapacitete nego 3G dakle i dalje zavisi da koliko je korisnika po baznoj ali su to neke dosta veće brojke nego u slučaju 3G pa se i ne može direktno usporediti.

Da naravno da će se mreža širiti a i pristupne brzine će se dizati jer do 75Mb/s nije krajnja brzina do koje ova tehnologija može ići. :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
4G/LTE Pitanje

Ma malo mi je žao kaj nema jos 100% pokrivenosti u Travnom, kao da je to drugi grad a ne kvart u Zagrebu :D A valjda budu stavili pokrivenost za god-dvije.

EDIT: Dali je takva situacija i sa Vipom? Jer sam gledao njegovu kartu pokrivenosti ali nemaju da se moze zumirat i gledat pojedinačno kvartove. Nego samo pise da ima pokrivenost u Zagrebu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 22:46 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4G/LTE Pitanje

Mislim po karti mada je to samo računalna simulacija teorija da bi Vip čak i pokrivao Travno; bilo bi najbolje da se raspitaš kod jednih i/ili drugih da li imaju testni period od dan, dva. :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
4G/LTE Pitanje

A i to kaj kažeš, ma otvorio sam temu iz dosade, samo da vidim Vaša mišljenja odnosno dali netko korist LTE na području NZG-a.

0 0 hvala 0
17 godina
4G/LTE Pitanje

U startu, dok nema puno korisnika, možda uhvatiš malo već postotak ako je signal dobar, ali prilično sam siguran da će postotak s vremenom ići dolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
4G/LTE Pitanje
Ma mora ti biti veca brzina od 7.5 Mb/s
ja sam na 3G u podrucjima manje pokrivanosti imao vecu brzinu a u ZG-u na podrucju jako dobre pokrivenosti brzina je rasla do 20 Mb/s

download brzina na torrentu do 2.2 MB/s
I hate doing things !!! Things suck !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4G/LTE Pitanje

Njemu u Zagrebu s dobrim signalom mora biti veća brzina, s tim se slažem. Kao što i napisah, trebao bi biti sretan s nekih 33 % maksimalne brzine, a sve iznad toga je veliki plus (što i opet ovisi o broju korisnika - brzina će biti veća u početku, a kasnije će se polako smanjivati dok oni ne povećaju broj baznih stanica ili propusnost veze). 10 % brzine je za one na rubnim područjima signala, s tim da na tim područjima i lako puca veza i često stik ne hvata ništa osim EDGE-a.

Mislim, ja imam DC stik od VIPneta i gdje je signal dobar do vrlo dobar, download mi je oko 10 - 12 Mbit/s, najviše što sam igdje uhvatio bilo je 15 Mbit/s. Međutim, tamo gdje je signal slabiji, brzina je 1 Mbit/s, ako imam sreće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
4G/LTE Pitanje

Budem ih baš nazvao pa da vidim, makar doma ja imam od Bneta internet uzeo sam si brzinu 20 MBPS-a to je nekih cca 2.2-2.3 MB po secundi i prezadovoljan sam. Nego mi je samo zasmetalo što jedino u Novom Zagrebu Travno, Sloboština, i Utrine nemaju 100%pokrivenost signalom. Pa sam zato otvorio temu iz dosade :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice